Çeyiz alisverisinde neler alinir ?

Okyete

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
986
899
103
Bayanlar merhaba. Sizlerden ceyiz alisverisi icin bilgi alacaktim.Neler almaliyim?Az cok biliyorum ama fikirlere ihtiyacim var. Mesela makyaj seti alinacak ama o süslü setler yerine markali far ,rimel vs istesem ayip olur mu ?:KK51:
Bir de çamasir alinacagini duydum , ben utanirim almak istemiyorum , sonra kendim alirim.Annem de ne utanacaksin herkes aliyor diyor ,alinir diyor o_Oo_O Evli hatunlarin fikirlerine ihtiyacim var bu yolda neler yaptiniz ,nasil gecti:oops:

Sutyen kulot aldirma da... Onun disinda karsi taraf ne istiyorsa alsin hediye sonucta. Eger markali istiyorsaniz soyleyin badka seylerden az alirsiniz. Abartmaya da gerek yok.

Bence kullanmayıp kenara atacağınız setler almayın.
Bana bunlar lazım deyip tek tek alın.
Gecelik olayında da utanıyorsanız sıradan bir gecelik alın sonra zevkinize göre ayrı alırsınız.
Bizim komşu kızı 800 tlye afilli bi gecelik aldırdı karşı tarafa mesela, hani afilli olması yetmiyormuş gibi tuzlu da.
Aman öylesine aldırdım dedi. Asıl böyle ayıp.
Kısacası makul şeyler alın, kullanabileceğiniz.

Kullanmayacağınız şeyi aldırmayın
Ben makyaj malzemelerim çok diye aldırmamıştım çeyize. Karşı taraftan zaten işi bilen kimse yoktu, illa da alıcaz diyen de olmadı.
Sadece annemin gösterişe meraklı arkadaşları dolu idi, annem onlara gösteremedik diye üzüldü ama o zaman takmamıştım pek.

Gecelik olayında da utanıyorsanız sıradan bir gecelik alın sonra zevkinize göre ayrı alırsınız.
Bizim komşu kızı 800 tlye afilli bi gecelik aldırdı karşı tarafa mesela, hani afilli olması yetmiyormuş gibi tuzlu da.
Offf ne yapmis oyle 800 tl ye:confused:

Bohça için diyorsun sanırım
Ben öyle şeyler yapmadım
Ama yapacak olsam sanırım şunlar olurdu
Bir saten gecelik,pijama,sabahlık takımı
Bir günlük pijama
Kullanacağım marka allık,rimel,pudra,ruj
Ev terliği
Parfüm
Günlük giyebileceğim bir elbise ve ayakkabı
Az,öz işime yarayacak şeyler

Helal olsun o kıza. Takdir ettim

kullanmam ben bunu diyeceğin şeyler alma. ben kendime süslü terlik ve sandık aldırmamıştım iyiki aldırmamışım o koca sandıkları evde nereye koyacağım. iç çamaşırı aldır tabiki sen giyeceksin zaten çeyizlik malzemelerin satıldığı yere gidince her şeyi döküyorlar önünüze. ben bir kutu içerisinde gecelik takımı almıştım kırık beyaz içinde şort takımı uzun gecelik sabahlık vs 8-10 parça bişey var ama o koca kutudan sadece şort takımını giydim. sabahları zor uyanıyorum öyle filmlerdeki gibi sabahlıkla fln işim olmaz :D 2 takım sütyen almıştık. makyaj malzemelerimi başka yerden kendim seçip aldım. eşime röpteşambır almadık ben giymem dedi. traş makinesi istemedi her gün traş olmuyorum gerek yok dedi. epilatör ve saç düzleştirici aldım maşa kullanıyorsan onu da alabilirsin. bir de bavul aldık.

Back
X