-Çeyiz hazırlığı yapan kızlar tavsiyelerle resimlerle burdayız-Buyrun sohbete...

ama kayın validem düğünde 10 tane takarım demişti şimdi takıldıgım nokta şu ee 8 tane zaten var sonradn 2 tane alcaklar acaba o ikisinimi takarlar dedik yoksa hepsini veririz öylemi takarlar die konsutuk soramadımda

canım aranıızın düzelmesine çok sevndim, imam nikahında, hoca bişeyler soruyomuş doğru mu :) ne soruyo canım

Sorunu halletmenize sevindim.ınşallah nişanlın çindeki kırgınlığıda geçirebilir.Gerçekten zor bir durum.Gereksiz yere yaşanılan bir gerginlik bu..
Ayrıca hayırlı olsun
:Saruboceq:

arkadaşlar güzel dilekkleriniz için çok teşekkür ederim...
yanımda olmasanız da bir şekilde beni merak ettiğinizi biliyorum,desteğinizi esirgemeyeceğinizi de...sağolun...
içimde birşeyler öylesine kırıldı ki...tarif edemem...hayırlısı olsun diyorum artık.
Onu kaybetmeyi göze alamamak belki de bu durumu kabullenmeme sebep oldu...umarım o da birazcık ta olsa beni incittiğini farkeder diyorum ama o bir bay hücre o yüzden fazla da bir şey beklemiyorum kaydirigubbakcemile3

Damla'cım hoca nikahında adımız,baba adı ve şahitlerin adı soruldu.Sonra hoca bana amentü duasını bilip bilmediğimi sordu,okutmadı sadece sordu,ben de bildiğimi belirttim.O da cevabımdan sonra bu duanın önemini açıklayıp duayı okudu...
Daha sonra mehir soruldu.Bedi bey 4 bilezik dedi 20 gr.dan ben de kabul ettim :) fazlasını ne yapayım...işte hoca çok güzel açıklamalar da bulundu,hayır duası etti,önce bana daha sonra Bedi'ye 3 kez eş olarak kabul edip etmediğimizi sordu,bizde yine 3 kez ediyorum diye cevapladık...Allah katında bu evliliğin olduğunu belirtti.Dua etti.Ve nikahı kıymış oldu.Bu kadar canım.Ben de çok heyecanlanmıştım ama korkacak birşey yokmuş :)))

Amentü duası da bu canım...
Arapça Orjinal Yazılışı
آمَنْتُ بِاللهِ وَ مَلاَئِكَتِهِ وَ كُتُبِهِ وَ رُسُلِهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ وَبِالْقَدَرِ خَيْرِهِ وَ شَرِّهِ مِنَ اللهُ تَعَالَى وَالْبَعْثُ بَعْدَ الْمَوْتِ حَقّ ٌ اَشْهَدُ اَنْ لآ اِلَهَ اِلاَ للهُ وَ اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَ رَسُولُهُ

Okunuşu
Âmentü billahi ve melâiketihi ve kütübihî ve rusülihî ve'l yevmi'l-âhıri ve bi'l-kaderi hayrihî ve şerrihi mine'llâhi teâlâ ve'l-ba'sü ba'de'l mevti hakk Eşhedü en lâ iâhe illallâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve rasûlüh.

Anlamı
Ben, Allah-u Teâlâ'ya, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe, kadere; hayır ve şerrin Allah-u Teâlâ'nın yaratmasıyla olduğuna inandım. Öldükten sonra dirilmek de haktır. Ben, şehadet ederim ki, Allâhü Telâ'dan başka ilâh yoktur. Ve yine şehadet ederim ki, Muhammed (s.a.v), Onun kulu ve peygamberidir.

adacım cok sevindim olur böle aksilikler her dügünde bişey oluyo olsun buda nazar boncugunuz olsun.anlar nişanlında seni kırdıgını merak etme anlamazsada sen ilerleyen günlerde farkettirrsin kaydirigubbakcemile3

sanırım bu aileden aileye değişiyor...
nişanda takılan kızda kalır diye biliyorum ben,bir daha verip niye düğünde takılsın ki...
ama karşılıklı anlaşmaya varılıp duruma göre de hareket edilebilir...Ben nişanda takılan 2 adet bileziği vermeyeceğim,zaten Bedi'nin çektiği krediyle alınmıştı...Düğünde kendileri ne yaparlarsa yapsınlar umurumda değil...

walla canım normalde bende öle olur diye biliorum ama işte nişanda herseyi taktıkları için bilemedik annemde treddütte kaldı

Nişanda takılan bileziklerim küpe kolye ve yüzükten oluşan setim kelepçem ve saatimi çıkarıpta bana taksınlar diye vermeyeceğim düğünde kına yüzüğü set takımı ve 4 bileziğim alındı onlarda düğünde takılcak

kızlar kayınvalidemde bana bir kelepçe taktı 30 gr nişanda:)) bende vermem düğünde:) nişanlımda küpelerimi aldı:) düğünde de 30 gr dam 5 bilezik alacak tabi bide set:)

Ne de güzel anlatmışsın cnm yaa
Allah mutluluğunuzu artırsın Allah tamamına erdirsin inşAllah opuyorumnanaktan

sağol Duru'cum...
ben de heyecan yapmıştım,hoca bir şey sorar ve ben heyecandan şaşırıp kalırsam diye...ama korktuğum gibi olmadı...

cnm bnm hayırlı uğurlu olur inşallah nikahınız :Saruboceq:

aynen cnm zaten setim ve alyansların taksitini hala ödüyoruz bizde, çok merak ediyorum ne yapacaklarını,eminim rezil olacaklar.bekliyolardır şimdi alın bunu takın dememizi ama kesin tavrımı koydum böle bişi olmayacak.

sağol Duru'cum...
ben de heyecan yapmıştım,hoca bir şey sorar ve ben heyecandan şaşırıp kalırsam diye...ama korktuğum gibi olmadı...

:1hug:

aaaaaaaa bizde de nişanda takılanlar kızda kalır elbette nişan kızın düğün erkeğindir ama ortak olur eee artık yani...

Adammmmmmm gerileri okumadım ama anladımki düzelmişşşşşşşşş imamlandınız hh:) Hayırlı olsun canımmm. Artıkın hücre deme çok ayıp koçişliğe kadar kariyer yaptı çünkükaydirigubbakcemile3 Ay canım ne güzel tekrar hayırlı-uğurlu olsun tekrardan çok ama çok sevindim ben yawww:)
S.a....... hatunlarım nasılsınız sizlerde?j Bu arada dileğimde uğradı mı ?j.
Çeyiz güzellerim eferinnnn nişanda takılanları saklayın:):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…