- Konu Sahibi MissBiricik
-
- #26.281
ee şimdi nişnda taktıklarını biz geri vercez dügünde gerimi takılcak valla annemle konustuk bilemedik :uhm:
canım aranıızın düzelmesine çok sevndim, imam nikahında, hoca bişeyler soruyomuş doğru mu :) ne soruyo canım
adacım durumun bu şekilde sonuçlanmasına aslında üzüldüm,çünkü kırıldınbundan sonra herşey çok daha güzel olur inş. cnmm..:1hug: arayamadım seni hafta sonu şarjım bitti ve cihaz iş yerineydi
hatige ankasremi aldın cnm çok güzel sizin kendi eviniz olucak heralde ,daha öncesinde yazdıysan kusura bakma cnm..güle güle kullanın inş.
ilk ben grdim yine muhabbetleri kaçırdım yahu
adacım durumlar düzelmiş yara almış ruhun ama düzelmiş daha büyük ağır sorunlar yaşamaktan korusun yüce Allah hoca nikahınızda kyılmaz hayırlı olsun Allah bir yastıkta kocatsın canım benim
sipit aldıklarınız çok güzel canım çok yerinde bi seçim olmuş hepsi çok zevklisin maşallah mcx
ohh bee canmm benmm
olsunn nasılsa yavaş yavaş burnundan getirirsinn
ayy artk kocişin oldu gerçektenn
aman amannn
düğüne de bişi kalmamşş
canm benmm gelinlikli fotolarını dört gözle bekliyoruzzz:1hug:
Sorunu halletmenize sevindim.ınşallah nişanlın çindeki kırgınlığıda geçirebilir.Gerçekten zor bir durum.Gereksiz yere yaşanılan bir gerginlik bu..
Ayrıca hayırlı olsun :Saruboceq:
tatlım valla öle yapanlar oluyo.. belki yeni takılar alırlar belli de olmaz..kaydirigubbakcemile5
ama kayın validem düğünde 10 tane takarım demişti şimdi takıldıgım nokta şu ee 8 tane zaten var sonradn 2 tane alcaklar acaba o ikisinimi takarlar dedik yoksa hepsini veririz öylemi takarlar die konsutuk soramadımda
valla öle olursa daha güzel olur karaböcüq kaydirigubbakcemile3
sanırım bu aileden aileye değişiyor...
nişanda takılan kızda kalır diye biliyorum ben,bir daha verip niye düğünde takılsın ki...
ama karşılıklı anlaşmaya varılıp duruma göre de hareket edilebilir...Ben nişanda takılan 2 adet bileziği vermeyeceğim,zaten Bedi'nin çektiği krediyle alınmıştı...Düğünde kendileri ne yaparlarsa yapsınlar umurumda değil...
arkadaşlar güzel dilekkleriniz için çok teşekkür ederim...
yanımda olmasanız da bir şekilde beni merak ettiğinizi biliyorum,desteğinizi esirgemeyeceğinizi de...sağolun...
içimde birşeyler öylesine kırıldı ki...tarif edemem...hayırlısı olsun diyorum artık.
Onu kaybetmeyi göze alamamak belki de bu durumu kabullenmeme sebep oldu...umarım o da birazcık ta olsa beni incittiğini farkeder diyorum ama o bir bay hücre o yüzden fazla da bir şey beklemiyorum kaydirigubbakcemile3
Damla'cım hoca nikahında adımız,baba adı ve şahitlerin adı soruldu.Sonra hoca bana amentü duasını bilip bilmediğimi sordu,okutmadı sadece sordu,ben de bildiğimi belirttim.O da cevabımdan sonra bu duanın önemini açıklayıp duayı okudu...
Daha sonra mehir soruldu.Bedi bey 4 bilezik dedi 20 gr.dan ben de kabul ettim :) fazlasını ne yapayım...işte hoca çok güzel açıklamalar da bulundu,hayır duası etti,önce bana daha sonra Bedi'ye 3 kez eş olarak kabul edip etmediğimizi sordu,bizde yine 3 kez ediyorum diye cevapladık...Allah katında bu evliliğin olduğunu belirtti.Dua etti.Ve nikahı kıymış oldu.Bu kadar canım.Ben de çok heyecanlanmıştım ama korkacak birşey yokmuş :)))
Amentü duası da bu canım...
Arapça Orjinal Yazılışı
آمَنْتُ بِاللهِ وَ مَلاَئِكَتِهِ وَ كُتُبِهِ وَ رُسُلِهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ وَبِالْقَدَرِ خَيْرِهِ وَ شَرِّهِ مِنَ اللهُ تَعَالَى وَالْبَعْثُ بَعْدَ الْمَوْتِ حَقّ ٌ اَشْهَدُ اَنْ لآ اِلَهَ اِلاَ للهُ وَ اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَ رَسُولُهُ
Okunuşu
Âmentü billahi ve melâiketihi ve kütübihî ve rusülihî ve'l yevmi'l-âhıri ve bi'l-kaderi hayrihî ve şerrihi mine'llâhi teâlâ ve'l-ba'sü ba'de'l mevti hakk Eşhedü en lâ iâhe illallâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve rasûlüh.
Anlamı
Ben, Allah-u Teâlâ'ya, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe, kadere; hayır ve şerrin Allah-u Teâlâ'nın yaratmasıyla olduğuna inandım. Öldükten sonra dirilmek de haktır. Ben, şehadet ederim ki, Allâhü Telâ'dan başka ilâh yoktur. Ve yine şehadet ederim ki, Muhammed (s.a.v), Onun kulu ve peygamberidir.
sağol Duru'cum...
ben de heyecan yapmıştım,hoca bir şey sorar ve ben heyecandan şaşırıp kalırsam diye...ama korktuğum gibi olmadı...
arkadaşlar güzel dilekkleriniz için çok teşekkür ederim...
yanımda olmasanız da bir şekilde beni merak ettiğinizi biliyorum,desteğinizi esirgemeyeceğinizi de...sağolun...
içimde birşeyler öylesine kırıldı ki...tarif edemem...hayırlısı olsun diyorum artık.
Onu kaybetmeyi göze alamamak belki de bu durumu kabullenmeme sebep oldu...umarım o da birazcık ta olsa beni incittiğini farkeder diyorum ama o bir bay hücre o yüzden fazla da bir şey beklemiyorum kaydirigubbakcemile3
sanırım bu aileden aileye değişiyor...
nişanda takılan kızda kalır diye biliyorum ben,bir daha verip niye düğünde takılsın ki...
ama karşılıklı anlaşmaya varılıp duruma göre de hareket edilebilir...Ben nişanda takılan 2 adet bileziği vermeyeceğim,zaten Bedi'nin çektiği krediyle alınmıştı...Düğünde kendileri ne yaparlarsa yapsınlar umurumda değil...
sağol Duru'cum...
ben de heyecan yapmıştım,hoca bir şey sorar ve ben heyecandan şaşırıp kalırsam diye...ama korktuğum gibi olmadı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?