-Çeyiz hazırlığı yapan kızlar tavsiyelerle resimlerle burdayız-Buyrun sohbete...

bide annem patlıcan kebabı yapar patlıcanları patatesleri domatesleri küp küp keser
yağlar tuzlar karabiner kırızı biber falan katar karıştırır direk fırına verir biraz su ekliyip su da kurumaması için
o da olur sen diğer işlerini yaparken

yazmayı unutmuşum et yada kıyma artık ne varsa ondan da ekler
biber de koyar
yani ne varsa:)

Son düzenleme:
ayy gulsun sorma son dakika oldu valla
şimdi ben köfteleri normal köfte gibin yapıcam
elma dilim patatesleride doğrucam

sonra soğan yağ salça kavurcam üstüne bu patatesle köfteyi koyup biraz su koyup pişircem
bu kadar mı

olur pınar tabiki
valla şu iki yemek yapışımda anladım ki sallasan tutuo:)
aklına ne yatıosa ne kolayına geliosa onu yap baharat salça biber soğan asıl tadını verenler
güzel yaparsın eminim:)

anammm buda iyiymişde ben şimdi elime yüzüme bulaştırırım kıvamını tutturamam lepi
alışık dilim yemek yapmaya böle

pınar yani hiç yapmadım ama düşününce sanki köfteleri hafif tavada pişirsen
(sadce renk alsın diye bir iki dakika)daha rengi güzel olacakmış gibi geldi ama yapanlar daha iyi bilir

sen şimdi istersen bildiğini yap pınar
ama inan yüzüne gözüne bulaşmaz
kıvam mıvam yok bu olayda
annem ölçüylemi yapıo sanki:)
kattın mı biririne öle bi oluoki:)
boşvaktinde bunu da yaparsın
cesaretli ol bak neler çıkcak senden

olur pınar tabiki
valla şu iki yemek yapışımda anladım ki sallasan tutuo:)
aklına ne yatıosa ne kolayına geliosa onu yap baharat salça biber soğan asıl tadını verenler
güzel yaparsın eminim:)

ben hep derim yemek yapmak soğan,saçla kavurmak tuz karabiber kimyon vs den ibaret kaydirigubbakcemile3

canım izmir köfte yapacaksan önceden birazcık köfte ve patatesleri kızart derim yoksa çok kötü oluyo tadı

canım neden fırında yapmıyorsun.. daha kolay olur aslında...

ekstra işlem yapmak istemedim
hepsini bi kerette atsam tencereye olmasmı

canım o zaman pek lezzetli olmuyor.. yazdım ama kaçırdın sanırım sana bi tavuk tarif etmiştim inan ki çok lezzetli oluyor o da.. ama kırmızı et yapacaksan da direk köfte yap bence yanında da pilav varmış işte miss gibi olur

canım neden fırında yapmıyorsun.. daha kolay olur aslında...
tatlım ben fırında yapınca da önceden biraz kızartıyorum daha lezzzetli oluyor

bende kızartırımm.. ama dediğin gibi çok hafif...

ekstra işlem yapmak istemedim
hepsini bi kerette atsam tencereye olmasmı

cnm son dk misafiri olduğu için ben olsam yormazdım kndmi
unomieli dedği gibi önceden kızartmak daha güsel oluyo ama vaktin yok şuan
tepsiye diz patatesleri
üstüne köfteleri
aralara domates biber
biraz yağ
fırında bi 10 dk öle pişsin
osıradada karabiber,kimyon,tuz,yoğurt,salça,biraz su karıştır bi kapta ve tepsiye dök
30-40 dk da hazır

pınarcım...

FIRINDA SOSıSLı VE PERMASANLI KARIŞIK SEBZE

Gerekli Malzemeler ;

• 1 paket karışık sebze ( 3 adet brokoli, 3 adet karnabahar, 2 adet havuç, 5-6 adet Brüksel lahanası)
• 6 dilim tost ekmeği ( tepsimizin büyüklüğüne göre arttırabiliriz)
• 1 çay bardağı süt
• 2 adet sosis
• 100 gr rendelenmiş permasan peyniri
• 1 su bardağı sıvı krema
• 4 çorba kaşığı un
• 2 adet yumurta
• toz karabiber, kırmızı pul biber ve tuz

Hazırlanışı ;

Öncelikle sebzelerimizi haşlamak için orta boy bir tencereye su koyup kaynatalım. Kaynayan suya, tuz ve yıkadığımız sebzelerimizi ilave edelim. Brokoli ve karnabahar’ı üç dakika , diğer sebzeleri 5 dakika kaynatıp süzgeçle alalım. Ve hemen soğuk suya tutarak pişmesini sona erdirelim.

Fırınımızı 180 dereceye getirerek ısıtmaya başlayalım.

Yaklaşık 23-26 cm olan dikdörtgen bir fırın kabı kullanalım.

Tost ekmeklerimizi fırın kabımızın altına dizelim. Bir çay bardağı sütü, ekmeklerin üzerinde gezdirelim. Sütle ıslattığımız tost ekmeklerimizin üzerine bir miktar kırmızı pul biber ve tuz serpiştirelim. Rendelediğimiz permasan peynirimizi ekmeklerin üzerine serpiştirelim.

Bir kasede krema, yumurta, un ve baharatları çırpalım. Sosislerimizi küp küp keselim ve karışımın içerisine ilave edelim. Şöyle bir karıştıralım.

Fırın kabımıza geri dönüp, peynirlerin üzerine haşladığımız sebzelerimizi gelişigüzel dizelim. Üzerine hazırladığımız kremalı karışımı dökelim.

Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 25-30 dakika, üzeri kızarana ve sıvı hali yok olana kadar pişirelim.

Üzeri iyice kızarıp sıvı hali yok olduktan sonra , sıcakken servis yapalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…