-Çeyiz hazırlığı yapan kızlar tavsiyelerle resimlerle burdayız-Buyrun sohbete...

hatice iyi akşamlarr :)
adacım bnce güzel birsey ne kadr sürede ask evinizi bnmsersen daha rahat edersin :)
kızlar cevap veren herkese tesekkürler
caspersy ohh süper borclarda bitmiş ağız tadıyla kullanmayı nasip etsin Alalh :)

amiinn canmm
bi tek kredimiz var şimdi bakalım inş rahat rahat öderiz onu daa

caspersy ne güzel borçlar bitmiş :)

biz daha başlanmadık borçlanmaya :sm_confused: yarın çeyizime aldıklarımın taksitleri var alırken güzelde taksitleri öderken de güzel mi kaydirigubbakcemile3

caspersy ne güzel borçlar bitmiş :)

biz daha başlanmadık borçlanmaya :sm_confused: yarın çeyizime aldıklarımın taksitleri var alırken güzelde taksitleri öderken de güzel mi kaydirigubbakcemile3

darısı başınıza olsn canmm
ayy evet alırken çok güzel oluyo :)))
ben kendim gidip hiç bişiyin taksidini vermedm canm eşim halletti hepsini çeyize alınanları da annem hallediyordu :)))
eşim taksit öderken değil de kirayı yatırdığı gün eve bi tuhaf geliyordu havaya para verdm geldm diyodu sempatiksalakcinni

ne güzel kaydirigubbakcemile2 annem kendi kafasına göre birşeyler alır.. bana sormadan birşey alamıyo kadın ne alsa bir kulp buluyorum ohaoldumsmile

sen ne kadar oldu evleneli bu arada ?

bencede bu zamanda kirada oturmak zor iş.. 10 senede 1 ev parasını veriyorsun ev sahibine.. siz kredi mi aldınız ev için..

canm 6 ay önce bugn kına gecemiz vardı yarın da düğün :)))
6 ay bitecek yarnn evet ya kiracı olmak zor canm
evet biraz birikim vardı üstüne de kredi çektik öyle aldık evi daha taşınamadık inş haftaya pazar taşıncazz

bizim hiç borç yok çok şükür borcsuz harcsız evlenioruz

süper bişey olmalı hiç borçsuz evlenmek :lepi:

bizim evlenmemize daha 1 sene gibi bir zaman var.. bende bu sürede beyaz eşyaları alalım diyorum.. evlenirken de bir şekilde eşyalar alınır heralde .. ama yinede borçsuz olur mu bilmiyorum.. kısmet artık ..

ailelere fazla yük olmadan ikimiz yapalım diyoruz herşeyi ama bakalım yinede aileler ellerinden geldiğince yardımcı olurlar heralde kaydirigubbakcemile5

ohh hadi bakalım darısı başımıza ..

güle güle mutlulukla oturun evinizde :teytey: borcunuzuda hiç sıkıntısız bitirirsiniz umarım..

insanın kendi evi gibisi var mı .. ben doğmadan önce annemlerde hep kiradaymış hala anlatır durur ne zor zamanlardı diye ama eskiden kiracılar daha fazla sıkıntı çekiyormuş...

borçsuz evlenmek..
ne kadar da uzak bu cümle bana
ve ne kadar da kurmaya heves ettiğim bir cümle...
ama malesef böyle bir şey mümkün olmadı,olamadı....
borçlarımızı saysam...dersiniz
Ada kız siz ne yiyip içiyorsunuz???
vallahi ben de bilmiyorum
Allah'ım düğün edene yardım ediyormuş bir şekilde.
870 Tl ev kredisi
355 Tl beyaz eşya taksidi
230 Tl nişan zamanı çekilen kredi taksidi
ikimizin kredi kartı toplamı geçen ay ödediğimizi yazayım siz genel olarak 3 aşağı 5 yukarı düşünün ; onun 639 Tl benim 465 Tl ne etti = 1104 Tl ( böyle çok olmasının sebebi bütün herşeyi taksitle aldığımız ve taksitlerimiz birleştiği için)

Toplamda : 2559 Tl

son 2 aydır da kendi masal evimizin su ve elektrik parası da çıktı
ilk abonelik taksitleri de faturalarla geldiği için 50 Tl de onlar tutuyor

ettimi : 2609 Tl
ve bu toplama yol paramız vs.ler dahil değil....
ikimizin geliri 2500 Tl,böyle eksideyiz ama biz de ne yapıyoruz her ay avans çekiyoruz öyle öyle denkleştirmeye çalışıyoruz
yoksa....mümkün değil hiçbir şeye yetişemeyiz
Ama çok şükür ki ailem çok destek oldu,baktılar diğer taraftan hayır yok,yapmaları gerekenin çok çok üstünde yaptılar.

canm bizde aileler aldırmadık bişi
bi eşim önceden almş beyaz eşyaları onu da kendi almış aslında ailesi deil.
annemler çeyiz yaptılar
eşimle ikimiz de mobilyalarımızı aldk düğün masrafı nişan masrafı falan onları eşim kendi halletti hep

allah ev kuranla düğün edene yardım edermiş sıkma canını allahım herseyin hayırlısını versin tatlımbilmiyorumkismile

aminn canmm
darısı herkese olsn inşş...

adacmm canmm bende yapıyordum düğünden önce şuraya şu buraya bu her ay kesin 200 açık çıkıyordu nasıl olcak nasıl yapcaz derken hep bişiler oldu ve her ay elimize ekstradan para geçti Rabbm yardım ediyo bitanemm sizinde yardmcınız olsnn

ada beni yazmıssın hatırlıomusun senle ilk konustugumuz gunleri demiştin ya ailesi ertelio ben ne demiştim almazlar göreceksin bak iiiki ailelerimiz var bizimkiler olmasa suanda yatak odası ve salon takımıyla kalırdık evde mutfagımızda tek esya olmazdı beyaz esyalarımız olmazdı ve biz o lanetlerin kredi borcunu ödüyorux ve biliomsuun nispet yapar gibi evden sonra araba almıslar eşim duydu gecen gun baktım aglıo gibi içim gitti bi kere daaa ahımı aldılar

Dileğim hatırlıyorum tabi hatırlamazmıyım
inandırmak istemiştim kendimi oysa güzel olacağına,
kendilerini bu kadar geri çekeceklerini tahmin etmemiştim...
Sen de görüyorsun işte nasıl birilerini olduklarını
eşine daha da bir destek ol,
mutlu olun siz,bu onlara en büyük ders olur...

walla kızlar herseyi kayınpederim aldı bizde yiyip içip gezdik kaydirigubbakcemile3

ne güzel tatlım o da iyiymiş..

benim büyük abim evlenirkende kız tarafı hiç karışmadı hiçbir masrafa herşeyi biz aldık a dan z ye .. o da baya zor oluyor..

ama küçüğü evlenirken abimle eşi de alabildiklerini aldılar biz de aldık öyle daha iyi oldu.. tabiki durumu daha iyi olan taraf biraz daha fazla yardımcı olabilir..

ama şöylede birşey var biz aldıklarımızda kendimizdende katkı olsun istiyoruz kaydirigubbakcemile5

valla bende nişanlımda cok söyledik ama ne benim ailem nede onun ailesi hiçbişeyi aldırtmadı bize.iki tarafında dedigi tek sey ilerde cok esya deiştirirsiniz o zaman alırsınız şimdi siz begenin biz alalım oldu.saolsun hem kendi ailem hemde onun ailesi a dan z ye herseyimizi aldılar cok şükür rabbime :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…