• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyiz İçin?

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.555
32.863
798
Kızlar ocak sonunda evleniyorum herhalde:9:
Biizm durum biraz karışık, kaynanam gilin evleri tekrar yapılıyor, o yapılana kadar beraber oturacağız. Adam 12 ay demiş ama o 15 ay da olur 24 ay da.
Neyse yani öncelikle alacağımız şey yatak odası ve ekipmanları. Annem çok bozuluyor ama kendisi yatak örtüsü falan yapmış bana nasıl kötü, sanki kraliyet ailesinin yatak örtüsü allı pullu. Hiç hoşlanmadım ve kendim almak istiyorum. Biizm burada çeşit yok, renk yok mecburen internetten alacağım nevresim takımı vb şeyleri.

Öncelikle, neler almam gerekir? Hani nevresim, halı ve perde dışında aklıma hiçbir şey gelmiyor gerçekten yatak odası için. Bunun dışında sanırım bornz takımını vb erkek tarafı alıyor. Başka böyle ufak tefek ne alınır ki hiç bilemedim...

Bir diğer soru ise internet üzerinden nereden alayım? English home falan iyi midir mesela? Ya da başka önerebileceğiniz hangi siteler var?

English home kesinlikle tavsiye ederim. Boyner evde ayın son günleri kelebek indirimleri oluyor ordan alabilirsin Taç online satış yapan sitesinden alabilirsin Siz bornoz takımı almiyormusunuz?biz banyo,mutfak,yatak odası herşeyi biz alliyoruz Benim de annem bana pike takımı yapmıştı bende off anne bunumu kullanicam demiştim ama sonra emegi aklıma geldi ve üzüldüm :(

Bizde kız evi yatak odasını ve beyaz eşyalardan birini alıyor. Onun dışında bir şey yok sanırım annemin söylediği bu hatta geçenlerde bir bornoz takımı görmüş beğenmiştim de annem "onlar alacak onu" demişti.

English home pek tarzıma hitab etmiyor daha renkli şeyleri seviyorum ama başlangıç olarak oradan alabilirim eğer kaliteliyse, sonra gidince bir kaç tane daha alırım artık...
Boyner eve bir bakayım, taça daha önce bakmıştım neden bilmiyorum ama hoşlanmadım:)

Kızlar ocak sonunda evleniyorum herhalde:9:
Biizm durum biraz karışık, kaynanam gilin evleri tekrar yapılıyor, o yapılana kadar beraber oturacağız. Adam 12 ay demiş ama o 15 ay da olur 24 ay da.
Neyse yani öncelikle alacağımız şey yatak odası ve ekipmanları. Annem çok bozuluyor ama kendisi yatak örtüsü falan yapmış bana nasıl kötü, sanki kraliyet ailesinin yatak örtüsü allı pullu. Hiç hoşlanmadım ve kendim almak istiyorum. Biizm burada çeşit yok, renk yok mecburen internetten alacağım nevresim takımı vb şeyleri.

Öncelikle, neler almam gerekir? Hani nevresim, halı ve perde dışında aklıma hiçbir şey gelmiyor gerçekten yatak odası için. Bunun dışında sanırım bornz takımını vb erkek tarafı alıyor. Başka böyle ufak tefek ne alınır ki hiç bilemedim...

Bir diğer soru ise internet üzerinden nereden alayım? English home falan iyi midir mesela? Ya da başka önerebileceğiniz hangi siteler var?

Birincisi annenin el emeği göz nurunu nasıl bu kadar kötüleyebiliyorsun? Anne eli değmiş ona, kızı için özenip bezenip yapmış, anneni kırabileceğini hiç düşünmüyor musun? Umarım "ay nasıl kötü" dediğini annen hiç duymamıştır.

İkincisi, kayınvalidenlerin evi yapılana kadar düğünü erteleyin derim. Evliliğin temeli herşeyde olduğu gibi evliliğin de başında atılıyor. Eğer o temellerin sağlam olmasını, ömür boyu içinden çıkmayacak kırgınlıkların olmamasını istiyorsan yuvanı ayrı kur. Köprüyü geçtikten sonra yaşayacaklarındaki pişmanlığı hayatın boyunca içinden atamayabilirsin. Keşke dememek için başında "iyi ki" de, ve evin ayrı olmadan evlenme.

Birincisi annenin el emeği göz nurunu nasıl bu kadar kötüleyebiliyorsun? Anne eli değmiş ona, kızı için özenip bezenip yapmış, anneni kırabileceğini hiç düşünmüyor musun? Umarım "ay nasıl kötü" dediğini annen hiç duymamıştır.

İkincisi, kayınvalidenlerin evi yapılana kadar düğünü erteleyin derim. Evliliğin temeli herşeyde olduğu gibi evliliğin de başında atılıyor. Eğer o temellerin sağlam olmasını, ömür boyu içinden çıkmayacak kırgınlıkların olmamasını istiyorsan yuvanı ayrı kur. Köprüyü geçtikten sonra yaşayacaklarındaki pişmanlığı hayatın boyunca içinden atamayabilirsin. Keşke dememek için başında "iyi ki" de, ve evin ayrı olmadan evlenme.

Kötülemek değil ki bu, beğenmek zorunda değilim. Ayrıca benim için yapmış değil, mefruşat kursunda yaparken gördüm denemelik bir örtü. Hatta pullarını da beraber işledik. Yaparken de söyledim bu biraz abartı oluyor nasıl örteceksin diye, arada bir kullanırım dedi. Bitince bari senin olsun ben kullanmam diyip bana ayırdı. Annem de benim yaptığım anneler günü hediyesi danteli için "ben yapmayı bilmiyormuşum gibi bunu mu yaptın" diyen bir kadın olduğundan sorun yok.

İkinci konuya gelince de kayınvalide zaten 6 ay yok, yazlıklarında kalıyorlar. Ayrıca bu aile ellerindeki bütün birikimi bize vererek ev almamızı istiyorlar. Müteahhitin verdiği bir senelik peşin kirayı da bu peşinata katıyorlar, nikahımızı vs onlar yapıyor. Kısacası ellerinden gelen her şeyi yapıyorken "ay ben sizle 1 sene dahi oturamam çıkana kadar beklerim" gibi bir şey söyleyecek değilim. Benim ev almam için çırpınan bir kayınvalide var sonuçta. Her evde olan sıkıntılar var neden kayınvalide olayı bu kadar büyüyor anlamış değilim. Herkes annesiyle çok iyi anlaşıyor sanırım ama ben onlardan değilim, zaten annemle hiç anlaşamayan biri olduğumdan kötü bir şeyle karşılaşsam bile benim için enteresan bir şey olmayacak.

Bizde kız evi yatak odasını ve beyaz eşyalardan birini alıyor. Onun dışında bir şey yok sanırım annemin söylediği bu hatta geçenlerde bir bornoz takımı görmüş beğenmiştim de annem "onlar alacak onu" demişti.

English home pek tarzıma hitab etmiyor daha renkli şeyleri seviyorum ama başlangıç olarak oradan alabilirim eğer kaliteliyse, sonra gidince bir kaç tane daha alırım artık...
Boyner eve bir bakayım, taça daha önce bakmıştım neden bilmiyorum ama hoşlanmadım:)

YKM Home, Zara Home bir de Boyner Home a bak.

Yalnız kav konusunda dikkatli ol olur mu? Evlililiğinizin en güzel zamanları heba olmasın.

Yatak odasını erkek alabilir herhalde sadece o alınacak. Sen de bornoz, perde halı vs alabilirsin.

Back
X