Çeyiz konusu hala gündemde acil iş bulmam lazım

Süpermarketlere bak, kasiyerlik yapabilirsin. Çeyiz ya da tekstil satan yerlerde ortacı filan çok ararlar, ortacı derken dağılan ürünleri toparlayacaksın. Tezgahtarlık yapabilirsin, kariyer siteleri var oralardan ilanlara bakabilirsin. Sekreterlik için en azından büro yönetimi gibi bölümlerden mezun olma ya da tecrübeli olma şartı ararlar, yine de başvur sen. Diksiyonun düzgünse, çabuk kavrarsan büro işi daha rahat tabii.

Ankara da yaşayıp iş bulamamak? canım annesinin üstüne yapma nedeni; evlendikten sonra alınan mallar boşanırken ikiye ayrılır. olası bi boşanma durumunda sana mal vermemek için annesinin üstüne yapıyodur.

Şimdi de araba alıyor arabayı annesinin üzerine yapıcak neden kendi üstüne yapmıyosun diyorum 30 yaşında olduğum için sigorta ücreti çok olur diyo. Annemin yaşı büyük olduğu için daha az öderiz diyo. Ne kadar doğru bu ?
Merhaba ,
Bildiğim kadarıyla söyleyeceğim.
Sigorta ücretinin yaşla çok çok ilgisi yok .sigorta ücreti daha önceden üzlerine araba alınmış mı ? Bunla ilgili kaza ya da herhangi bir ceza durumu olmuş mu ? Bunlara bakıyor . Yani eşin yaşı kaç olursa olsun ilk arabasına sigorta daha çok çıkar .şimdi yaşı 30 arabayı annesi üstüne yaptı diyelim 10 sene sonra kendi üstüne araba alacak olsa yine sigorta daha yüksek çıkar . Annesinin üstüne hiç araba var mı daha önceden alınmış satılmış ? Bunlar önemli .
Yaş kaç olursa olsun ilk üstüne aldığın arabanın sigortası biraz daha yüksektir ama başkasının üstüne olmasından iyidir.
Çalış maaşını al sigortasını ben yaptırcam benim üstüme olsun de . Sigorta öyle çok çok fazla tutma hadi diyelim 1000 tl fark etsin ama annesinin üstüne olmasından daha iyidir. Gereksiz işler bunlar akıl karıştırmaca.
Ha eğer annesinin üstünde daha önceden araba varsa daha az tutar sigorta ama kaza yaptıysa sigortayı kullandığı için yine daha fazla sigorta ücreti çıkar.
Ama sen eşine şunu söyleyebilirsin hayatın boyunca hep başkalarının üstüne mi yapacaksın eninde sonunda kendi üstüne araba alacaksın o Zaman da aynı şekilde fazla ücret çıkacak.istersen şimdiden kendi üzerine almaya başla ilerde aldığın arabalarda daha az sigorta ödersin ya da illa başkasının üstüne yapacaksan ben sigorta parasını karşılayacağım (iş bulduktan sonra )benim üstüme yap de.

Markette çalışabilirsin.
Senin için uygun olur,Antalyada olsaydın yardımcı olabilirdim ama sen genede en yakın marketlere git cvni ver,umarım kısa zamanda bulursun :KK64:

bence eşine ben bu evden gidiyorum de, açık açık söyle bunu, sen evine yaptığın 2 kuruşluk harcamayı hayat boyu benim yüzüme mi vuracaksın, bu mu insanlığın de ve net bir dille gideceğini söyle. belki utanır yaptığından ben olsam öyle yaaprdım ki 3 aylık evli olmama rağmen bu tür laflarda çekip gideceğimi iyi bilir. bence eşlerinize onlara muhtaç olduğunu hissettirmeyin, bilsinler ki canınıza tak ederse çekip gidebilirsiniz.

Yaşadıklarınıza çok çok üzüldüm.. Öncelikle eşinize ve eşinizin ailesine karşı çok pasif durum da kalmayın. Kendinizi savunun, ezdirmeyin kendinizi. Gerekirse de lafınızı sokun.. Burada eş desteği çok önemli. Senin eşin de mübarek, köstek olmuş..
Mutlaka kendinize uygun bir iş bulursunuz. Biraz zaman alır, ama pes etmeyin..

Back
X