çeyiz muhabbeti..

misssimsek

acemi hanım
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2014
702
606
63
merhaba kızlar. sorun takibi kv. 2 bucuk sene oldu evleneli ama hala bitmedi kadının çeyiz muhabbeti.
azıcık konuyu anlatıyım ben tek çocuğum ve 18 yıllık bi bekleyişin ardından doğmuşum. heralde kv bunu bildiği için çok fazla çeyizi danteli yastığı yorganı falan vardır diye düşünüyordu ama ben dantel falan sevmediğim için nevresim takımı falan yaptırmadım dantelden. bir tane var sadece onuda kullanmıyorum zaten. patikmiş havluymuş çembermiş bi sürü var. yastığım yorganımda var nevresimlerimde var ama tek sorun dantelli carşaf dantelli yatak örtüsü...
her konusu açılınca sanki başıma kakar gibi ne yapmış annen bu kadar sene doğru düzgün çeyizin yok bilmem ne diyip sinirlerimi zıplatıyo. anne ben sevmiyorum ben yaptırmadım hem kullanışlı değil diyorum bilmem kim kızına şöyle yapmış böyle yapmış niye kullanışlı değilmiş diye on tane laf sayıyo.
ne yapıyım ben ne diyim de artık sussun bi akıl verin bana

Kısaca zevkler tartışılmaz diyerek konuyu kapatabilirsiniz.
Ben istemedim, tercih etmedim, sonuçta ben kullanacağım demeniz yeterli.
Bu devirde ayrıca çeyiz mi kaldı Allah aşkına?
Hangi kız günümüzde evinde oturup dantel örüyor??
Herkes bir koşturmaca peşinde, sanırım zamanın akışının farkında değil kayınvalideniz.

Ben olsam derdim, eğer çok istiyorsan sen bir tane yaptırt senin güzel hatrın için sererim özel zamanlarda derdim.

Hey Allahım ya yıl olmuş 2016
Hala çeyiz muhabbeti ediliyor mu? Bekarım o tarz çeyiz bende hazırlatmayacağım
aynen öyle.. ya zaten 1 tane var gerek olduğunda o kullanılır yoksa o danteller hergün kullansan mahfolur.
yaşıda genç aslında ama beyni geri kalmış kadının

diyorum ben kullanmam sevmiyorum ben yaptırmadım diye ama beyni almıyo kadının . bi daha konusunu açarsa öyle diyim sen yaptır çok istiyosan diye

2,5 senedir bu muahbbet devam ediyor mu cidden? sakince cevap vermek yerine balatayı sıyırın bi gün.
evet gerçekten devam ediyor bu muhabbet hatta yarım saat önce yine muhabbeti oldu. mefruşat kursuna gidiyo bana nevresim dikecek dantelli olsun mu dedi bende kullanıştı olmaz anne sade olsun yıpranır danteli kullandıkça dedim niye yıpransınmış zaten çeyizimde yokmuş annem hiç bişey yapmamışmış falan falan...

diyorum ben kullanmam sevmiyorum ben yaptırmadım diye ama beyni almıyo kadının . bi daha konusunu açarsa öyle diyim sen yaptır çok istiyosan diye

Yani...
Benim bir sandık dolusu çeyizim var da ne oluyor?
Kendi göz nurumdur çoğu, fakat çeyizler genelde sandık bekçisi olarak kalıyor.
Yatak örtüsünden tutundan oda takımı masa örtüsü ıvır zıvır bir sürü şey.
Öylece duruyor.

Bir tane oğlum var bir tanesi de yolda, artık diyorum gelecek nesillere kalırlar sırf o yüzden saklıyorum...

Boşverin siz kayınvalidenizi, çok biliyorsa yaptırsın siz de gönlü olsun diye arada serersiniz işte olur biter.
Ayrıca kullanışlı birşey değil danteller, günümüzde o kadar güzel hazır şeyler var ki.
Dantel kullanmakta ütüsü ayrı dert, yıkaması ayrı dert... Kirlenen şey sonuçta.

Çeyizmi kalmış bu zamanda ya
Belli ki laf solacak yer arıyor. herşeyi eksiksiz yapsaydın bu seferde hepsi ne çirkin olmuş keşke başka model yaptırsaydın derdi..
Bu benim evim,bu benim zevkim lütfen müdahil olmayın de birdaha ki sefere.

Annecim erkek çeyizi var artk,bir takım annemden bir takımda sizden gelir diye düşündüm. Fazlasını istemedim sizden de gelmeyince tek kaldı olsun canınız sağolsun deyiverin.Sizin canınız sıkılacağına onun canı sıkılsın.

bak işte bu çok mantıklıymış =))

2,5 senedir bu muahbbet devam ediyor mu cidden? sakince cevap vermek yerine balatayı sıyırın bi gün.
Benim kv ve görümce 16 yıl sonra ceyizimde eksik bulup başıma kalktilar şok oldum, saçma bir cevabı tetsleyerek söyledim ama içimde kaldi. Vallahi aklıma bile gelmedi yokluğunu hiçmi hiç hissetmedim ve hissetmeyecegimde amma gelin görünki nasıl olurda benim ceyizimde bakrac olmaz aklım almıyor

hepiniz sağolun kızlar artık gerçekten bende mi sorun var gerçekten gerekli mi bu çeyiz diye düşünmeye başlamıştım. bi daha çat diye yapıştırcam cevabı bunu söylediği anda

Allahım yarabbim. kaynanaya bak yaww senin ne haddine de kiz tarafinin ceyizini sorguluyosun acabaaa???? eksik goruyosan sen tamamla de. boyle kendini bilmezliklere ayni ayarda cevap vermezsen anlamazlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…