Çeyiz parası istenir mi bu devirde?

Böyle şeyler adettendir usulen bu gelenekler yaşasın diye istenir. Böyle geleneksel şeylri severim ben. Zaten sizde kalkıp milyarlar veryceksiniz.

Bu çeyiz parası benim bildiğimden değil sanırım hani kızın çeyizi evden çıkarken kız kardeşi sandığın üzerine oturur falan ben ondan bahsediyorum :)

Bu çeyiz parası benim bildiğimden değil sanırım hani kızın çeyizi evden çıkarken kız kardeşi sandığın üzerine oturur falan ben ondan bahsediyorum :)

Yok yok bu çeyiz yapmak için 15 bin tl istiyormuş..

Sizin paranızla mı çeyiz yapacak?
Bu kız aileleri nereye gidiyor yahu?
Bi senetle satmadıkları kaldı kızları.

Çeyiz parasını duydum bende bizde öyle bir olay yok tabi. Yalnız 15 bin den bahsediyorsanız bu başlık parası olmuş bence. Yada pazarlığa gidin

Arkadasım çeyiz parası dedigin şeyi sen çok yanlış anlamışsın. Bazı köylerde vs kızın ailesi maddi olarak çok zordaysa erkeğin ailesinden talep ediyor genelde doguda oluyor. Bir nevi başlık parası gibi ama alınan para kızın çeyizine Yani evlendikten sonra kullanacağı eşyalara gidiyor. Sizin kız parayı yemiş içmiş gezmiş sonrasında oh Sefa’m olsun diye damada kitlemiş. Evlenecek kız kişisi çok olgun değil evliliği düşünüp çeyizi düsünemedigine göre. Çalışıyorsa kredi ceksin dügün sonrası öder. Öteki türlü çok sürmez evliliği. Sanmayın ki erkek tarafı yaptığını dile getirmez. Çeyizini gururuyla yapsın elaleme minnet etmesin. Yarın kaynana paracıklar diye Türkü çağırınca ezilip büzülmez dik durur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…