- 23 Ağustos 2012
- 51.193
- En iyi cevaplar
- 1
- 238.303
- 898
yapma cherry sen de bari :) elin Hans'ında süt parası var mı ?
kardeşim de bu şekilde uygun gördü kızla konuşmuş beraber alışverişi yapmayı teklif etmiş ödemeyi kardeşim yapacak.Onlarda halı perde de alınıyormuş ama imkanları Yok bizden kibarca istediler kabul ettik açıkçası.Ayrıca halı perde mutfak araç gereçlerini bizim hesaplarımızla 20 bin lirayı buluyor.Kızın hiçbirşeyi yok (bu sene evlenmeyi düşünmediğinden rahatmış)Yani erkek kardeşim düğünü çok erken bir tarih düşünüyor (işini kuracağı şehir değişiyor diye) kızın hazırlığı olmamasını anlıyoruz bu yüzden.Erkek kardeşimi bu kadar mutlu edecek başkasını da tanımıyoruz.Gerekirse ben bile öderim.Yeter ki mutlu olsunlar
Kızla birebir konuşan biri olarak öyle düşünmedim.kızın yaşı 21 artık bu yaşta pek evlenilmiyor.Kızın evlenmeyi düşündüğü yaş 26 dan sonra şimdiden modası geçecek eşya çaput almak istememiş her sene değişik güzel şeyler çıkıyor bunları düşünerekten hiçbirşeyinin olmamasını çok iyi anladım.Ailesinin durumu müsait değil yapamazlar.Düğünü erken isteyen erkek kardeşim olduğu için hamama giren terler diyoruz.Yani ilk duyduğumuzda hoşlanmadık tabi.Ama aileyi tanıyınca hak verdim aileye de kıza daBirgun evlenecegini hesaba katmamis yada isine gelmemis kizin.nasil olsa masraflari evlenecegim adama yuklerim..once bir sefami sureyim demis..vay uyanik vay
Yok kanakcim hediye anlaminda soyledim, yanlis anlasildim galiba. Dunyanin her yerinde, eger kibar bir insansan, evlenirken esinin ailesine damatsan da gelinsen de hediye bir seyler goturursun. Onlar da essek degillerse bir seyler hediye ederler, onemli olan burda maddiyat degil dusunmek bana gore.
Sut hakki da hak degil ama bir hediye/hosluk olabilir bence mustakbel kv nin gonlunu hos tutmak icin.
Yok tabi ki, ex askimin ailesi beni gorduklerinde gozlerini kisip domuz gibi suratima bakmislardi. kendi cocuklarina el gibi davraniyorlardi, ben de elden beter yabanci kontenjanindan girdim zaten
Bu mantıkla yanaştık işi bozmak yerine yapıcı taraf olmayı ve ailelerin birbirlerine bakacak yüzü olsun diye bazı şeyleri kabul gördük.Yok kanakcim hediye anlaminda soyledim, yanlis anlasildim galiba. Dunyanin her yerinde, eger kibar bir insansan, evlenirken esinin ailesine damatsan da gelinsen de hediye bir seyler goturursun. Onlar da essek degillerse bir seyler hediye ederler, onemli olan burda maddiyat degil dusunmek bana gore.
Sut hakki da hak degil ama bir hediye/hosluk olabilir bence mustakbel kv nin gonlunu hos tutmak icin.
Yok tabi ki, ex askimin ailesi beni gorduklerinde gozlerini kisip domuz gibi suratima bakmislardi. kendi cocuklarina el gibi davraniyorlardi, ben de elden beter yabanci kontenjanindan girdim zaten
o zaman haklilar sizde yapin. Bir an evvel evlenmek isteyen abin..Kızla birebir konuşan biri olarak öyle düşünmedim.kızın yaşı 21 artık bu yaşta pek evlenilmiyor.Kızın evlenmeyi düşündüğü yaş 26 dan sonra şimdiden modası geçecek eşya çaput almak istememiş her sene değişik güzel şeyler çıkıyor bunları düşünerekten hiçbirşeyinin olmamasını çok iyi anladım.Ailesinin durumu müsait değil yapamazlar.Düğünü erken isteyen erkek kardeşim olduğu için hamama giren terler diyoruz.Yani ilk duyduğumuzda hoşlanmadık tabi.Ama aileyi tanıyınca hak verdim aileye de kıza da
Kızla birebir konuşan biri olarak öyle düşünmedim.kızın yaşı 21 artık bu yaşta pek evlenilmiyor.Kızın evlenmeyi düşündüğü yaş 26 dan sonra şimdiden modası geçecek eşya çaput almak istememiş her sene değişik güzel şeyler çıkıyor bunları düşünerekten hiçbirşeyinin olmamasını çok iyi anladım.Ailesinin durumu müsait değil yapamazlar.Düğünü erken isteyen erkek kardeşim olduğu için hamama giren terler diyoruz.Yani ilk duyduğumuzda hoşlanmadık tabi.Ama aileyi tanıyınca hak verdim aileye de kıza da
Evet o süt parasına bende şaşırdım. Sanki kızın annesi emaneten bakmış gibi çocuğuna. Ne çirkin adetler var! Dilenci kültürü gibi.Geçen gün süt parasını okudum şok oldum ve daha fazla abartılamaz diye düşündüm. Şimdi de çeyiz parası isteyeni okudum.Daha neler göreceğiz...
Erkek kardeşim inşaat işiyle ilgileniyor ve 4 ay sonra gidecek burdan kızı görmeyecek uzak olacaklar.Bu sebeple araları açılsın istemiyor.Sebebi bu yanlış anlaşılmasıno zaman haklilar sizde yapin. Bir an evvel evlenmek isteyen abin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?