Çeyiz parası istenir mi bu devirde?

yapma cherry sen de bari :) elin Hans'ında süt parası var mı ?

Yok kankacim hediye anlaminda soyledim, yanlis anlasildim galiba. Dunyanin her yerinde, eger kibar bir insansan, evlenirken esinin ailesine damatsan da gelinsen de hediye bir seyler goturursun. Onlar da essek degillerse bir seyler hediye ederler, onemli olan burda maddiyat degil dusunmek bana gore.
Sut hakki da hak degil ama bir hediye/hosluk olabilir bence mustakbel kv nin gonlunu hos tutmak icin.

Yok tabi ki, ex askimin ailesi beni gorduklerinde gozlerini kisip domuz gibi suratima bakmislardi. kendi cocuklarina el gibi davraniyorlardi, ben de elden beter yabanci kontenjanindan girdim zaten

Son düzenleme:

Madem kizin maddi gucu yok, siz gidin alisverisi yapin site birlikte. karsi tarafa verilen para bence baslik parasi yani hic gerek yok. kizin ne ihtiyaci varsa alin, esyalari alin olsun bitsin. Kibarca onemli olan genclerin mutlulugu, biz yuvalarini kurucaz diyin para falan da vermeyin.

Birgun evlenecegini hesaba katmamis yada isine gelmemis kizin.nasil olsa masraflari evlenecegim adama yuklerim..once bir sefami sureyim demis..vay uyanik vay
Kızla birebir konuşan biri olarak öyle düşünmedim.kızın yaşı 21 artık bu yaşta pek evlenilmiyor.Kızın evlenmeyi düşündüğü yaş 26 dan sonra şimdiden modası geçecek eşya çaput almak istememiş her sene değişik güzel şeyler çıkıyor bunları düşünerekten hiçbirşeyinin olmamasını çok iyi anladım.Ailesinin durumu müsait değil yapamazlar.Düğünü erken isteyen erkek kardeşim olduğu için hamama giren terler diyoruz.Yani ilk duyduğumuzda hoşlanmadık tabi.Ama aileyi tanıyınca hak verdim aileye de kıza da

ay benim anneme süt parası verseler kadın şoka girer kabul edemez millet ne yüzle para istiyor hayal edemiyorum ben babamdan para istemeye utanırım maaşlı halimde; elin adamının anasından babasından liste isteyeceğim sana yerli üretimlerden bulalım bdvlik kaynana bonusu

Bu mantıkla yanaştık işi bozmak yerine yapıcı taraf olmayı ve ailelerin birbirlerine bakacak yüzü olsun diye bazı şeyleri kabul gördük.

o zaman haklilar sizde yapin. Bir an evvel evlenmek isteyen abin..

Yani bence de kiz hakli. Acele ettiren taraf sizin kardes, eh o da sartlara bagli olarak acele ediyor. yani ben ne kardesinizde ne de kizda suc bulamadim. Bu devirde artik 21 yasinda evlenen insan az. O yuzden bir hazirligi olmamasi normal. Kiz da kariyerin daha baslangicinda, az para kazanmasi, bir birikimi olmamasi da normal. Madem kardesiniz cok istekli kurun yuvalarini gitsin.

Geçen gün süt parasını okudum şok oldum ve daha fazla abartılamaz diye düşündüm. Şimdi de çeyiz parası isteyeni okudum.Daha neler göreceğiz...
Evet o süt parasına bende şaşırdım. Sanki kızın annesi emaneten bakmış gibi çocuğuna. Ne çirkin adetler var! Dilenci kültürü gibi.

Şimdi hatırladım Cengiz hanın hayatını izlemiştim bir filmde, bende diyorum hangi filmde çeyiz parası vardı allah allah hatırlamamıştım, işte o filmde eskiden kızın ailesi çeyiz parası veriyordu kızla birlikte , yani kızın kendi Ailesinden toprak hayvan gibi Serveti evlenirken eşine veriliyordu ; sizinkiler kendine göre düzenlemiş eski gelenekleri :)

Herkes uzerine duseni yapsa kimsenin bise istemesine gerek kalmaz

Bende güneydoğuluyum. Var öyle bir adet çeyiz parası isteniliyor ve hemen hemen bütün masrafları erkek karşılıyor. Çok altın da isteniliyor hem kendi oğullarına alıyorlar hem kendi kızlarına aynı seyelri istiyorlar kişiden kişiye değişiyor yinede :) ama çeyiz parası isteniliyor .

Arkafasim butun ceyizini aldirdi sonfa da ben aldim diye sergiledi. Ama laf soz eden olmadi adamin icinden gelmis almış...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…