- 27 Temmuz 2015
- 34.448
- 50.477
- 548
Durumu varmış canim gezmeye tozmaya harcamışDurumu yoksa istenebilir diye dusunuyorum nedense ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Durumu varmış canim gezmeye tozmaya harcamışDurumu yoksa istenebilir diye dusunuyorum nedense ?
Halı perde çeyize girmezYani bir kızın çeyizinde bulunması gereken mutfak eşyaları halı perde gibi şeyler için isteniyor bizden 15 milyar kız şimdiye kadar kazandığını hiç biriktirmemiş ailesine de vermemiş gezmiş tozmuş
Onlar ayrı komedi. Onlarda kiz tarafi yatakodasini bile almazmış. Bu kadına saygisizlikmis. Hadi kizi aldin, yataginida al der gibi. Ondan yapilmiyormus. Ama kilosu kadar altın istemek serbest. O kadını basitlestirmiyor. Eşya gibi satıldığını göstermiyor![]()
Geçen gün süt parasını okudum şok oldum ve daha fazla abartılamaz diye düşündüm. Şimdi de çeyiz parası isteyeni okudum.Daha neler göreceğiz...
Yani bir kızın çeyizinde bulunması gereken mutfak eşyaları halı perde gibi şeyler için isteniyor bizden 15 milyar kız şimdiye kadar kazandığını hiç biriktirmemiş ailesine de vermemiş gezmiş tozmuş
Evet erkek kardeşimin sevgilisi Güneydoğulu ve kızı çok beğendik.Ailesi yaşayışları o kadar samimi güzel ki eğer bu durumu yaşayan varsa bilmek istedik.Çok şükür varmış öyle bir adet sadece bize karşı sanmıştık.Erkek kardeşim çok hoşuna gidecek.Adetse kesinlikle birşey diyemeyiz her ailenin bölgenin çeşitli adet gelenek görenek kültür değerlerine sahip olduğunu biliyoruz.Verecek durumumuzda var açıkçası sadece merak ettik çok yardımcı oldu bu yazılarınız.Teşekkür ederimAynen bizde böyle.
Guneydoguluyum. Kız tarafı hiç de bir şey yapmak zorunda değil.
Erkek ailesi evini dizer, gelin gider evine.
Tabiki çalışan çalışmayan kesime göre ayrılıyor.
Mesela esimin babası yok.
Her şeyi kendisi yaptı.
Evlenince borç ödedik, bitti.
Evle ilgili tüm küçük şeyleri ben aldım calismamama ragmen.
Tüm mutfak, tekstil, elektronik, hali falan.
Bunları alacağıma yatak odası ve salon takımımı rahatlıkla alırdım ki sanırım bayağı abartmışım 5 yıl önce 12bin tuttu.
Ama asla burda yatak odası alınmaz.
Hatta kuzenlerim evlenince yatak örtüsünden bornozuna, yorganindan yazmasına yemek takımına her şeyi erkek tarafı getirdi.
Kız bildiğin çantasını aldı cıktı
Ayrıca altın da istensin be.
Neden bilmiyorum ama karşı degilim ben
Keşke herkese bir miktar istense, kızlar evlenince bunu kocalarına ve kaynanalarına kaptırmamak başarsa.
Sonra kötü bir durum olduğunda kendini bir iş buluncaya dek idare edecek gücü olsa da saçma sapan insanlara taviz verip el açmasınlar.
Çocuğum için bahaneleri de oluşmasa.
Evet taki da konuşulmuş(Takı istenmesini bir kadın olarak doğru buluyorum)Görücü usulü mü evlenecekler?
Asgari ücret ne ki Allah aşkına gezmiş tozmus. Ohh dünya seyahatine çıkmıştır o para ile. Görücü usulü değilse sizin kardeşinizle gezip tozmustur. Çeyiz parasına diyecek lafım yok. Taki da istediler mi?
Aile ve kız çok iyi hoşlar durumları pek yokDurumu yoksa istenebilir diye dusunuyorum nedense ?
Niye para istiyorlar ki.Yani bir kızın çeyizinde bulunması gereken mutfak eşyaları halı perde gibi şeyler için isteniyor bizden 15 milyar kız şimdiye kadar kazandığını hiç biriktirmemiş ailesine de vermemiş gezmiş tozmuş
Paranın son damlasına kadar kendi evlerine harcayacaklarından eminiz.Eğer yaşayan varsa veren varsa biz de vermeyi düşünüyoruz.Sonuçta herkesin ayrı geleneği var.Niye para istiyorlar ki.
Kızımızın çeyizi yok biz almayacağız deseler bi nebze ama bu aşırı saçma.
Gider birlikte alırsınız durumunuz iyiyse /kabul ederseniz ama ellerine 15 bin lira saymak nedir. Saçmalık.
Paranın son damlasına kadar kendi evlerine harcayacaklarından eminiz.Eğer yaşayan varsa veren varsa biz de vermeyi düşünüyoruz.Sonuçta herkesin ayrı geleneği var.
Canim benim tabikide altın istenir. Ama hem hicbirsey yapmayıp hemde altın istemek bana mantıksız geliyor. Çalışan insanlar bi zahmet herşeylerini kendileri yapsin. Erkekte olsa kizda olsa aile yardim eder zaten. (Aile varsa tabi) Bizim orda yaş ufakken baslanilir ceyize. Bakma ben biraz geç kaldım :) ama çantasını aldı çıktı bana çok tuhaf geliyor. Yani olmaması lazim. O çocuğun parasi olmasa, evlenemicek demekki. Hiç adil değilAynen bizde böyle.
Guneydoguluyum. Kız tarafı hiç de bir şey yapmak zorunda değil.
Erkek ailesi evini dizer, gelin gider evine.
Tabiki çalışan çalışmayan kesime göre ayrılıyor.
Mesela esimin babası yok.
Her şeyi kendisi yaptı.
Evlenince borç ödedik, bitti.
Evle ilgili tüm küçük şeyleri ben aldım calismamama ragmen.
Tüm mutfak, tekstil, elektronik, hali falan.
Bunları alacağıma yatak odası ve salon takımımı rahatlıkla alırdım ki sanırım bayağı abartmışım 5 yıl önce 12bin tuttu.
Ama asla burda yatak odası alınmaz.
Hatta kuzenlerim evlenince yatak örtüsünden bornozuna, yorganindan yazmasına yemek takımına her şeyi erkek tarafı getirdi.
Kız bildiğin çantasını aldı cıktı
Ayrıca altın da istensin be.
Neden bilmiyorum ama karşı degilim ben
Keşke herkese bir miktar istense, kızlar evlenince bunu kocalarına ve kaynanalarına kaptırmamak başarsa.
Sonra kötü bir durum olduğunda kendini bir iş buluncaya dek idare edecek gücü olsa da saçma sapan insanlara taviz verip el açmasınlar.
Çocuğum için bahaneleri de oluşmasa.