Çeyiz parası istenir mi bu devirde?

Şu an çocuğun yok, ilerde oğlum olur da sevdiği kadın bana bunlarla gelse, benden de sağlam kaynanalık görür. Bu nedir ya? Ticaret mi evlilik mi belli değil.

Düşünsene kız istemeye gitmişsin ve karşı taraf çeyiz parası, bilmem ne altını, bilmem ne yolu istiyor. Resmen felaket, böyle bir aileyle nasıl dünür olunur?
Çantamı alır çıkardım ben.
Ay yine de büyük konuşmayayım da şu zihniyetle ben ne paylaşabilirim ki?

Yani bir kızın çeyizinde bulunması gereken mutfak eşyaları halı perde gibi şeyler için isteniyor bizden 15 milyar kız şimdiye kadar kazandığını hiç biriktirmemiş ailesine de vermemiş gezmiş tozmuş

Hemde 15 milyar :):)
Malınız sizde kalsın der çıkarım, o ne rezillik ya , soygun resmen
Kendi evlatlarına yapılacak çeyizin parasını damattan istemek yuh yani, çete mi bunlar

Çeyiz parası diye isteyip ,taksitle çeyizi alır taksitleri de kardeşinize ödetecek evlendikten sonra ,15 bin lira parayı başka yere harcayacaklar kesin.

Yani bir kızın çeyizinde bulunması gereken mutfak eşyaları halı perde gibi şeyler için isteniyor bizden 15 milyar kız şimdiye kadar kazandığını hiç biriktirmemiş ailesine de vermemiş gezmiş tozmuş
Tabi ki öyle bir para vermeyeceksiniz.Vermeyin yani yok öyle birşey. Bazilarıda kendi işlerine geldiği gibi adet üretiyor

İstiyorlar demekki,utanma olsa ağızlarına bile almalar bunu..
Kızımı evlendirirken bile ağzımızı açmadık hiç bir şey talep etmedik...
Ne yapılacaksa üstümüze ne düşüyorsa onu aldık..

kocayı çalışmamak için yağlı kapı, evliliği evden kurtulma, aileleri yoluncak kaz modunda görenlere normal:KK12:

Kiza diyin ki. Senin adina kredi cekelim. Ne de olsa calisiyorsun. Ceyiz senin borc senin. Odersin.
Sonucta biz de cebimizde 15 bin tl nakit ile dolasmiyoruz diyin.
Hani bir de ileride ben ceyiz getirdim diyecek mi acaba. Resmen ceyizsiz gelin oluyor. Erkek tarafinin aldigi ceyiz olmaz ki. Resmen kiz tarafi hicbir sey yapmadan her seyi rrkek tarafina yaptirmis oluyor. Parayi vermeyin onlara. Parasi bizden ciktiktan sonra abime ceyiz dizeriz diyip kendiniz alin esyalari madem.
Gerci bu kiz ve ailesiyle bir daha muhatap olmazdim ama siz bilirsiniz....

Gidip kredi çekerdim ama asla böyle bir şey istemezdim ne kadar yüzsüz bir kızmış. Söylemesi kolay ama kardeşin iki kere düşünsün evlenmeden bile böyle başlıyorsa.. kim bilir takıda neler isteyecek...
Hayır bir kere çeyiz kız tarafıdır şakın vermeyin bu parayı ay daha neler yaaa acayıp sinir oluyorum böyle şımarık kızları görünce

madem sevgili de değiller erkek kardeşinin kızla evlenmesinin nedeni ne?

böyle maddi konular talep edildiğinde kızlar daha mı değerli oluyor gözünüzde?

böyle bir talep geldiyse devamı da gelecektir

Back
X