biz çeyiz sermeyeceğiz ama düğünden sonra akrabalar falan kız tarafı değil de erkek tarafı gelmek isteyecektir.ben de hepsi toplansın gelsin bikerede aradan çıksın istiyorum ama evi gezdirmek istemiyorumevi gezmek isteyenlerle nasıl başa çıkacağım??hiç tanımadığım insanlara niye evimi gezdireyim?zaten kesin banyoya girip tuvalet bahanesiyle kurcalamadıkları dolap kalmayacak yatak odama sokmak istemiyorum.nasıl bir yol izlemeliyimm??
biz çeyiz sermeyeceğiz ama düğünden sonra akrabalar falan kız tarafı değil de erkek tarafı gelmek isteyecektir.ben de hepsi toplansın gelsin bikerede aradan çıksın istiyorum ama evi gezdirmek istemiyorumevi gezmek isteyenlerle nasıl başa çıkacağım??hiç tanımadığım insanlara niye evimi gezdireyim?zaten kesin banyoya girip tuvalet bahanesiyle kurcalamadıkları dolap kalmayacak yatak odama sokmak istemiyorum.nasıl bir yol izlemeliyimm??
Eğer yanılmıyorsam bizim buralarda o hafta içinde bir Cuma günü (tabii balayında değillerse) gelemeyenler ya da gelenler farketmez (kadınlar) hep beraber toplanıp giderler.
Hatta gelin hanım gelinliğini giyer.
Ne saçma değil mi.
Bence öyle.
Merhaba kızlar, özellikle ablalarım, merak ettiğim bir sorunum var. Örf ve adetler, yörelerimize göre farklılık gösteriyor, bu yüzden bende sormak istedim sizde nasıldır ?
Evlenmeden önce ev döşenir sonra çeyiz serilir. Evlenene kadar ev, çeyiz görülmeye gelinir. Yani ailemden bildiğim ve çevremden gördüğüm kadarıyla böyledir.
Peki evlendikten hemen sonra, düğüne gelemeyen yada evi göremeyen akrabalar, komşular eş dost v.s, davet edilmeden çeyiz görmeye gelir mi ? Benim bildiğim yeni evlenenlere bir müddet misafir gelmez yada en azından haber verilir, yada düğüne gelemeyen yakınlarımız annenin yada eşin ailesine ziyarete gider. Sizde nasıl ?
akrabalarının için demiyorum ama konu komşu istemiyorsan sert bir ifadeyle musait değilim de bak gelebiliyorlar mıbende sanırım kimseyi kabul etmeyeceğim...off banane yaa arkamdan bir dünya laf edicekler...yok öyle yok böyle.bidaha görmeyeceğim ya da bayramdan bayrama görüşeceğiim insanlara evimi niye gezdireyim?ben bir de nazara çok inanırım o yüzden gezdirip de gözleri kalıcak diye çok korkarım...müsait değilim deyip kabul etmeyeceğim...
akrabalarının için demiyorum ama konu komşu istemiyorsan sert bir ifadeyle musait değilim de bak gelebiliyorlar mı
ama benim yüzsüz bir komşum vardı ...bir ay iki günde bir gelip hala musait değilmisin dediya var mı böyle bişey en dedikoducularındandı üstelik ama ne oldu almadım hiç sonra taşındık bu seferde taşınırken geldi eşyaları görmeye hey allahım ne insanlar var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?