Çeyiz serildikten sonra ziyarete gelinir, peki ya evlendikten hemen sonra ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Tinny
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
düğünden sonra çeyiz görmeye gidilmez ki.Hayırlı olsuna ya da ev görmesine falan gidilir diye biliyorum.tabi haber vererek

benim herşeyi bilmiş kayınvalidem çeyiz sermeye gelmedi..ama evlendikten 1ay sonra yatılı kalmaya geldi...ayıp ya bizde en az 4-5 ay yatılı misafir gelmez yeni gelin evidir sonuçta hoş değil..

Son düzenleme:

merhaba tatlım en iyisini yaparsın baştan herkese koy tavrını ben öyle yapmıştım halada benim evime habersiz gelemez kimse çalışan bi kadınım ben her zaman misafir gelecek diye hazır bekleyemem haber vermeyenede kapıyı açmam.. düğünümüzde evimide kendim dizdim 1 ayda her akşam iş çıkışı ablamı aldım dizdim ve anahtar sadece bende vardı eşime bile vermedim yedeğini gidip annesi falan kurcalamasın diye çünki daha ev boşken oturma odası ve yatak odası yeri yüzünden canımı sıkmıştı annesi. bende evi dizdim herşey tamam oldu çağır anneni bacını görmek isterlerse buyursunlar dedim gelip gördüler...
ama normal bi çeyiz yapsadık çeyizin yapıldığı gün gelip bakan bakar ev dizilip süprülüp temizlendip her iş bitince sokmazlar eve kimseyi geline düğünden sonra yapılan mevlüt düününü hemen ertesi günüde yapan var 1 hafta sonrada yapan var benim evim uzak olduğu için kayınvalidemde yapıldı benim mevlüt ve 10 gün sonra yapıldı ..
ama iyikide ömyle oldu insanın çekmecsine kadar açıp bakıyolar çeyizde don varmı gecelik var mı falan diye dedikodu için nazar ve kötü dua olayına çok inanırım bende o yüzden evime kimseyi sokmadım Rabbim kem gözlerden saklasın herkesin yuvasını mutluluğunu....

ben serdirmedim çeyiz...
zaten ne gelen var ne giden evime...
nefret ediyorum evimden ve gelen gelmeyen alayından

yani tavır koymak değil zaten ben kayınvalidemle altlı üstlü oturucam, kayınvalimde akrabalarıyla pek görüşmez ama bu akrabalar öyle bir akrabaki yok çocuğun üniversiteyi bitirdi kalkıp gelirler tebriğe yok bilmem ne benim böyle alışkanlıklarım yok belki garip gelecek bazılarına ama birinin çocuğu üniversite bitirdi diye tebriğe falan gitmem ne bana gelsinler ne de ben gideyim. kimseye de kırılmam bana gelmediler diye. annemin bazı gün arkadaşlarından biliyorum tuvalete girdiklerinde bizim evde banyo dolaplarını karıştırırlardı.aslında düşünüyorum da banyo dolabına abes bişi koyiyimda açtıklarında dumur olsunlar:)))) valla ben çeyizime dondur geceliktir almadım:)mevlüt yaparız muhtemelen evin içi falan yeni yapıldı ama sonrasında oda oda gezdirmek istmeiyorum bakmasınlar yaaa offf bu bile dert benim için şimdiden...

Canım evlendikten sonra belli bir süre vardır ama bu süre adetten adete değişir. Bizde 2 aydan önce yeni evlenen çifte gidilmez ama bazı adetlerde 1 hafta sonrada gidilir 3 gün sonrada. Onun dışında gelecek olanlar sizi arayıp haber vermeliler ya da sizin taraf anneniz vasıtasıyla eşinizin tarafı kayınvalideniz vasıtasıyla size haber gönderebilirler. Haber verilmeden gidilmez canım.

Anacim biri cevap versin, merak ettim yaw :26:

Anacim biri cevap versin, merak ettim yaw :26:

işte ben varım ben yıllarca bunun mücadelesini verdim kaynanamla
defalarca konustum ben ceyizi annemle yerlestiricem ablama da öyle yaptık dedim
ama her seferinde işte yengeleri de cağırmak lazım şunu cagıralım ayıp olur falan dedi
ama noldu ben galip geldim eşim annem ben eniştem ve erkek kardesimle kamyona bindik götürdük çeyizi
kaynanam zaten ayakta fazla kalamadıgı için gelemedi onu cagırdım tabi ki

evimizde uzak zaten 1 gün kaldık annemle zar zor da olsa yerlesti

Canım mecbur değilsinde annen baskı yaparmı sen onu düşün Eğer annem karışmaz dersen hiç uğraşma çeyiz sermekle ama annen baskınsa ve sereceğiz diye diretirse yapcak pek fazla birşeyin yok canım..

nasıl yani ?
evinize gerçekten tuvaleti gelip, banyonuza girip, sadece klozeti ve lavaboyu kullan biri gelmiş olamaz mı?

yeni evlenmiş çiftlere hem hayırlı olsun, hemde evi ve çeyizi görmek için gelinir
bu bizim gelenek göreneğimizdir

ha ben evimi gezdirmem, üstünü üstlük daha evinize gelmemiş, büyük ihtimalle iyi niyetli insanları evime kabul etmem diyorsan bu kadar dert etme kendine
müsait değilim de,olsun bitsin. kimse kafana silah dayayıp evine gelmek istemez heralde
istemediğin birşeyi sırf etrafa reklam olsun diye, içinden saydıra saydıra yapmana gerek yok

çeyiz sermeyeceğim için görecekleri de birşey yok.insnları tanıdığım için ne kadar iyi! niyetli olduklarını da biliyorum. ayrıca reklam yapmak istesem herkesi evi toparlar tek tek gezdirirdim.reklam yapmak istemediğim için zaten istemiyorum gezdirmeyi. çay içmeye kahve içmeye gelecek olanlara lafım yok ama benim evimi görmek için gelmelerine tahammül edemiyorum.neyini göreceksin ev işte.sıradn bir ev görüp ne yapacaksın nasıl bir yatakta yattığımdan sana ne..türk adetleri işte gezin görün bol bol malzeme çıksın en az 1 hafta oyalanmaya yeter...

Ne saçma bişeymiş.
Gelinlik giymek felaan.
Allahdan bizde yokmuş o adet

Evlendikten bir müddet sonra yapılcaksa gelin mevlüdü yapılır o zaman gelir herkes. Ya da siz çağırırsınız evinizi görmeleri için misafir olarak. Geri kalanlarda düğünden hemen sonra eşinin veya senin annesine hediyelerle gider diye biliiyorum öylede oldu benim.

açıkçası ev sizin, misafir sizin. ben herkesin fikrine saygı duyarım
ama ilk mesajınızda evinize gelmeyi düşünen insanlar için yaptınız yorum bana pek hoş gelmedi
onu belirtmek istedim sadece
altıntı yaptığım mesajınızda da tanıdığınız insanlar için yorumlar yapmışsınız
bence kesinlikle ve kesinlikte bir bahane sunup insanları evinize davet etmeyin
hem yatakodanızı göstermemiş, hem de banyoyo giren bir misafir için "kesin şimdi banyo dolaplarımı açıyordur" deyip
kendinizi istemediğiniz insanlar için sıkıntıya sokmazsınız

Tesekkurlerrrrrr
Iyi yapmissin canimm

Tesekkurlerrrrrr
Annem baski yapmaz, oda orf adetleri pek bilmez Pacayi yirttim desenize

Ceyiz serip, elalemin dedikodusunu cekemicem, ayyyy bak hele geline sunu aldi ayyy sunu almadi. Peh...

görümcem 4 ay önce evlendi ama biz henüz gitmedik, çağırmadıda

bizde önce gelin yemege cagrilir,sonra haber verilip gelinin evi görmeye gidilir...:26:

bence bunlar güzel adetler herkes hayatında bir kere bunları yaşayacak güzel tarafından bakmak lazım..bizde de çeyiz serilir düğünden 2-3 hafta önce sonra düğüne iki gün varken toparlanır yerleştirilir düğün olduktan bir kaç ay sonra haber verilerek gelinin evine çaya gidilir.. bu arada en yakın akrabalar gelini ve damadı yemeğe davet ederler bizde de böyle olmuştu 10 yıl oldu evleneli ben o günleri güzel anımsıyorum

Carriecim hoşgeldin Hala gitmediniz mi canım ya ne diyim görümcene de

hoşbulduk ebruşş

yok gitmedik, aramadılar bizi, sadece o gün dedesine gittiğimizde amcasınız kızı sordu ona, abinle birbirinize gidip geliyormusunuz diye, oda yoo hiç gelmediler dedi. kuzende sordu hayırdır ne olduki, yakınsınız birbirinize falan, sonra eşim suçu bana attı. ben gidecektimde adamın biri beni engelledi diyor. sonra görümcem bana döndü hayırdır carrie senmi engelledin bende evet, ben engelledim çünkü bildiğim kadarıyla yeni evlilerin evine davetsiz gidilmez dedim. sonra yoo ne alaka, gelin bi ara dedi ama o günden sonra görüşmedik, ne ben aradım ne o aradı, demiştim zaten ben aramasam o hayatta aramaz diye. bizde gitmedik işte

düşüncelerini alayım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…