bende sanırım kimseyi kabul etmeyeceğim...off banane yaa arkamdan bir dünya laf edicekler...yok öyle yok böyle.bidaha görmeyeceğim ya da bayramdan bayrama görüşeceğiim insanlara evimi niye gezdireyim?ben bir de nazara çok inanırım o yüzden gezdirip de gözleri kalıcak diye çok korkarım...müsait değilim deyip kabul etmeyeceğim...
merhaba tatlım en iyisini yaparsın baştan herkese koy tavrını ben öyle yapmıştım halada benim evime habersiz gelemez kimse çalışan bi kadınım ben her zaman misafir gelecek diye hazır bekleyemem haber vermeyenede kapıyı açmam.. düğünümüzde evimide kendim dizdim 1 ayda her akşam iş çıkışı ablamı aldım dizdim ve anahtar sadece bende vardı eşime bile vermedim yedeğini gidip annesi falan kurcalamasın diye çünki daha ev boşken oturma odası ve yatak odası yeri yüzünden canımı sıkmıştı annesi. bende evi dizdim herşey tamam oldu çağır anneni bacını görmek isterlerse buyursunlar dedim gelip gördüler...
ama normal bi çeyiz yapsadık çeyizin yapıldığı gün gelip bakan bakar ev dizilip süprülüp temizlendip her iş bitince sokmazlar eve kimseyi geline düğünden sonra yapılan mevlüt düününü hemen ertesi günüde yapan var 1 hafta sonrada yapan var benim evim uzak olduğu için kayınvalidemde yapıldı benim mevlüt ve 10 gün sonra yapıldı..
ama iyikide ömyle oldu insanın çekmecsine kadar açıp bakıyolar çeyizde don varmı gecelik var mı falan diye dedikodu içinnazar ve kötü dua olayına çok inanırım bende o yüzden evime kimseyi sokmadım Rabbim kem gözlerden saklasın herkesin yuvasını mutluluğunu....
Konu sahibi arkadasim, orf ve adetleri pek bilmedigim icin cevap veremicem.
Yalniz sunu merak ettim kizlar, eger ceyizlerimi sermek istemiyorsam, saygisizlik etmismi oluyorum? :26:
Acikcasi sermek istemiyorum, ceyizlerimi kartondan cikardigim gibi hemen yerlerine yerlestirmek isterim. Evlendikten bi sure sonra yakin akrabaglari, dostlari yemege cagirmak isterim o kadar.
Anacim biri cevap versin, merak ettim yaw :26:
Konu sahibi arkadasim, orf ve adetleri pek bilmedigim icin cevap veremicem.
Yalniz sunu merak ettim kizlar, eger ceyizlerimi sermek istemiyorsam, saygisizlik etmismi oluyorum? :26:
Acikcasi sermek istemiyorum, ceyizlerimi kartondan cikardigim gibi hemen yerlerine yerlestirmek isterim. Evlendikten bi sure sonra yakin akrabaglari, dostlari yemege cagirmak isterim o kadar.
biz çeyiz sermeyeceğiz ama düğünden sonra akrabalar falan kız tarafı değil de erkek tarafı gelmek isteyecektir.ben de hepsi toplansın gelsin bikerede aradan çıksın istiyorum ama evi gezdirmek istemiyorumevi gezmek isteyenlerle nasıl başa çıkacağım??hiç tanımadığım insanlara niye evimi gezdireyim?zaten kesin banyoya girip tuvalet bahanesiyle kurcalamadıkları dolap kalmayacak yatak odama sokmak istemiyorum.nasıl bir yol izlemeliyimm??
nasıl yani ?
evinize gerçekten tuvaleti gelip, banyonuza girip, sadece klozeti ve lavaboyu kullan biri gelmiş olamaz mı?
yeni evlenmiş çiftlere hem hayırlı olsun, hemde evi ve çeyizi görmek için gelinir
bu bizim gelenek göreneğimizdir
ha ben evimi gezdirmem, üstünü üstlük daha evinize gelmemiş, büyük ihtimalle iyi niyetli insanları evime kabul etmem diyorsan bu kadar dert etme kendine
müsait değilim de,olsun bitsin. kimse kafana silah dayayıp evine gelmek istemez heralde
istemediğin birşeyi sırf etrafa reklam olsun diye, içinden saydıra saydıra yapmana gerek yok
Eğer yanılmıyorsam bizim buralarda o hafta içinde bir Cuma günü (tabii balayında değillerse) gelemeyenler ya da gelenler farketmez (kadınlar) hep beraber toplanıp giderler.
Hatta gelin hanım gelinliğini giyer.
Ne saçma değil mi.
Bence öyle.
çeyiz sermeyeceğim için görecekleri de birşey yok.insnları tanıdığım için ne kadar iyi! niyetli olduklarını da biliyorum. ayrıca reklam yapmak istesem herkesi evi toparlar tek tek gezdirirdim.reklam yapmak istemediğim için zaten istemiyorum gezdirmeyi. çay içmeye kahve içmeye gelecek olanlara lafım yok ama benim evimi görmek için gelmelerine tahammül edemiyorum.neyini göreceksin ev işte.sıradn bir ev görüp ne yapacaksın nasıl bir yatakta yattığımdan sana ne..türk adetleri işte gezin görün bol bol malzeme çıksın en az 1 hafta oyalanmaya yeter...
işte ben varım ben yıllarca bunun mücadelesini verdim kaynanamla
defalarca konustum ben ceyizi annemle yerlestiricem ablama da öyle yaptık dedim
ama her seferinde işte yengeleri de cağırmak lazım şunu cagıralım ayıp olur falan dedi
ama noldu ben galip geldim eşim annem ben eniştem ve erkek kardesimle kamyona bindik götürdük çeyizi
kaynanam zaten ayakta fazla kalamadıgı için gelemedi onu cagırdım tabi ki
evimizde uzak zaten 1 gün kaldık annemle zar zor da olsa yerlesti
Canım mecbur değilsinde annen baskı yaparmı sen onu düşünEğer annem karışmaz dersen hiç uğraşma çeyiz sermekle ama annen baskınsa ve sereceğiz diye diretirse yapcak pek fazla birşeyin yok canım..
görümcem 4 ay önce evlendi ama biz henüz gitmedik, çağırmadıda
Carriecim hoşgeldinHala gitmediniz mi canım ya ne diyim görümcene de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?