Şimdi canım benim seninde gayet iyi bildiğin gibi ameller niyetlere göre.
Ayrıca ben bu isimlerin hiç birinin anlamlarında kötü bir şey göremedim .Yengeç hariç
ki sen o anlamda kullanılmıyor demişsin
Fakat tam olarak ne anlama geldiğinede karar veremedim senin gibi
Bana kalırsa sen içini ferah tut .İsmi koymadan önce araştırdığın her herde aynı bilgiyi buldun neticede bunlar doğrultusunda o isme karar verdiniz.
Ama illaki içimize sinmiyor tam anlamını bildiğimiz bir isim olmalıydı da dersen canım mahkeme yoluyla isim değiştirme yapılabiliyor ama haklı sebepler olmalı tabi.Biraz baktım ne bulabilirm diye bunu buldum;
4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 27 nci maddesi, “Adın değiştirilmesi, ancak haklı sebeplere dayanılarak hakimden istenebilir.” demektedir. Buna göre adın değiştirilmesini dâvâ edebilmek için haklı sebeplerin bulunması gerekir.
Bu haklı sebepler çok değişik olabilir. Kişi çevresinde başka bir isimle tanınmış olabileceği gibi, ismi, kötü, çirkin veya kaba manalar içerebilir, çok uzun olabilir, yazılışı çok zor olabilir. Erkeğe bayan, bayana erkek ismi konulmuş olabilir vs, vs ... Bu misalleri daha da uzatmak mümkündür. Kısacası, ismin değiştirilebilmesi için bu konuda hakimi ikna edecek haklı bir sebebin olması gerekir.
Böyle haklı bir sebebin varlığı halinde, isminin değiştirilmesini talep eden kişi (reşit değil ve velayet altında ise velisi) tarafından, ikamet ettiği veya nüfusa kayıtlı olduğu yerdeki Asliye Hukuk Mahkemesi’nde, Nüfus İdaresi aleyhine dâvâ açılmalıdır.
Ben de kızımın adını Ecrin koydum..:ecrin_bebek: (Bu da Ecrinim'im doğum hediyesi olan ikon)a.s
Daha çok babası istedi..Anlamının Allah'ın Hediyesi olarak araştırdık biz de..Üstelik Yasin suresinin başında Ecrin kelimesi geçiyor olması da bizleri tetikledi.
Bilemiyorum kızıma Ecrin ismi çok yakıyor.. :ecrin_bebek:
Niyet çok önemli..Anlamı utandıracak bir kelime olmadıktan sonra benim için sorun yok..Adını Ayşe,Fatma da koysaydık,o yine bize Allahın bir hediyesi olarak gelecekti.
Tıpkı diğer çocuklar,melekler gibi..yerimseniben
Canim benim,kurban olurum.Üzüldün mü sen.
Ben de biraz internette arastirdim göz bebeginin ismini ama her yerde cennet kapisi yaziyor.Ama cok bellki bunlar hepsi birbirinden resmen kopya etmis.Yengec te cikti karsima maalesef.Ama bence bunu cok bilgili hocalara sor canim.Internette her zaman hersey dogru degil.En güzeli dil uzmanlaridir bence.
Ama canim benim sen zaten anlami güzel düsünerek koydun bu ismi.Senin amelin iyi.Ama tabiiki bilgili insanlar da anlami kötü derse o zaman degistirirsin.Kendini suclu hissetme sakin.
canim benim ya nasilda tereddutte kalmisin ,haklisindan
azerinin dedigi gibi internette herkes birbirinden aliyo ,onemli olan senin o ismi ne anlamada koydugun
internette hocalar var bence onlara yaz bi ogren kafan kariosmasin hatta bikac hocaya yaz
bende kuzucuna ceylin ismini cok yakistiriyorum
o ismiyle yasasin
ve bu konuyu actigin cok iyi oldu ,herkes biraz bilgilenmis olur
lıbyana selam canım................aynen dedığın gıbı ınternette manası olmayan coğu ısım malesef ya cennet kapısı ya allahın hedıyesı gıbı uydurmalara dolu.................ecrın le ceylını aynı kefeye koyamazsın ama ecrın tam arapça ceylın ıse farsca.............sonlaroındakı ın ekı benzesede aynı degıller..........ecrın kesın bı sekılde anlamı guzel bı ısım hedıye karsılıkm ucret mukafat anlamı cok genış ve guzel..................ceylın dedığın gıbı farsca osm karısımıda olabılır veya eskı farsca..............ın yuva anlamındaysa o dedığın daha anlamlı basınevı tanmlaması..............nıyet onemlı evet...........ve her ısmın anlamıda zaten yok bakıldığında sahabe hayatına.............amac tabıkı guzel anlamlı ısım uydurmalar cok var bugun....................ıllada arapca olmasıda gerekmez yeterkı anlamı guzel serefle tasısın kısı .................mesela zehra cıcek demektır ıster arapca zehra koyarsınız ıster turkce cıcek................ceylın cok karısık bı kelıme ama kulaga hoş gelıyo yengec anlamına bende katılmıyorum bı kelıme bıkac anlamda gelebılır mesela yengec agır yavas bı hayvandır belkı o anlamdada ceyl denmıştır..............ama eger arapça dersek bu kelımeye kı daha anlamlı dedığın gıbı kabıle ınsanlar nesıl anlamında................bence bu ................tabı sonundakı ın ekı bılıyosun kelıme yapısıdır o zaman aynı olur yapı olarak ................anlamında ınsanları uzenlerre kızıyorum ıkısınınde anlamı bu durumda guzel...........ırem adı ıçınde ole dedı kımısı ...........ne alaka ıerm cok guzel cennet bahcesı o kadar orayı yapanlarla felakete ugrayanlarla bı alaksı yok............ınsanlar bısey bılınce cok sey bıldığpğını sanıyo fıkır atıyoo akıl karıstıyo o ısmı tasıyanlarıda vebal altında bırakıyo malesef..............herkese guzel gunler bılgı emektır...........bılmek arastırmak guzeldır.............kafadan kımse yorum yapması..................elıne saglık lıbyana...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?