Çeyregini geri verdim

Melahatabla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2018
2.997
2.643
53
36
Merhaba arkadaşlar
Benim şuan görüşmediğim bir çocukluk arkadasım var. Yirmi küsür yıldır birlikteydik. Birlikte büyüdük ve hatta evlenene kadar da hep bir aradaydık. Ancak arkadaşımın son birkaç yıl içindeki tavırları beni kendinden sogutmuştu. Sanki yalnız kalmamak için sürekli hayatında kalmam için benle dost kalıyor gibi geliyordu. Yalanları bencilliği artık tak etti ve sonunda dostluğumuzu bitirdim. Bir de ben ondan beş yaş falan büyüğüm bana yıllarca x abla diye hitap ederdi. Sonra sadece adımla hitap etmeye başlamıştı. ( benim için önemli degil ama değişmesi garipti) Ya da mesela kendisi ilkokul terk, sevgilisi üni mezunu. Sevgilisini etkilemek için benim üni.deki derslerimde bana yardımcı oldugunu söylemiş cocuga ki alakası yok. ( bunu üçümüz bir aradayken bir konuşmada anladım) Bütün bu hızlı değişmeler de hayatına biri girince artmıştı.
Neyse işte sonuç olarak küsmeden önce benim nikahım oldu ve o şehirdışından geldi hatta şahidim olmak istedi kabul ettim ama bu bile kuzenlerime ve ortak arkadaşlara hava atmak içindi. Ben de onun nişanı için şehirdışına gitmiştim. ( bence ödeştik, bu ödeşme mevzusu önemli, ilerisinde anlarsınız)
Ancak birçok şey üst üste geldi ve biz küstük. Ben de onun düğününe gitmedim ki zaten davet de etmedi. Gerçekten bitmiştik
artık birbirimiz için.
Geçen ona yazdım ve takısını göndermek istedigimi söyledim. O da hesabını verdi ve bir çeyrek parası gönderdim. O da bana çeyrek takmıştı.
Bunu yapma sebebim ise kendisi bir arkadası ( çok yakını) ile küstükten sonra bana gelip aynen şöyle demişti " gitti bir çeyreğim"
Evet gitti çünkü onun düğünü olmadan küstüler ve ona çeyrek falan takmayacak doğal olarak. Çünkü düğüne de gitmeyecek. E çünkü küsler.
Neyse ben de bana taktığının de hesabını sağda solda konuşsun istemedim ve gönderdim. Zaten o da yadırgamadı. Teşekkür bile etmedi.
Sizce dogru mu yaptım gereksiz mi olmuş. Uzun süredir bunu kafama takıyorum.

Onca yasanan tatsizliga karsilikli olarak bir cozum bulamamayi takardim ben olsam. Ceyrek iade olsa nolur olmasa nolur. Bir dostluk bitmis ve iki tarafin da umru degil, ne kotu
Yalanlarını yakaladığım, bencil oldugunu gördügüm ve koca bulunca değişen biri için neden üzüleyim? Tabiki onun hayatımda olmaması umrumda degil. Daha çok umrumda olan olsa olsa onu tanımadan geçirdiğim yıllar olurdu.
Dostlarına "bir çeyrek" gözü ile bakan birine ben de bir çeyrek kadar kıymet veririm

Gönderdiğiniz altını geri istemeyimi düşünüyorsunuz ?
Ne alakası var ki tam olarak hangi kısımdan bunu çıkardınız? O altından daha önemli olan, benim için, sağda solda "gitti çeyreğim" denmemesi. Kafama taktığım nokta yaptıgım şey ne kadar dogru, ne kadar yerinde veya degil. Mesela bir cevap bile vermemesi şüphelerimde haklı oldugumu gösteriyor bana göre. Demek ki taktığını bekliyor, küsünce arkadas kaybettiği için degil de mala mülke üzülüyor. Bu da beni çok rahatsız etti

Çeyrek altını arkadaşından daha değerli görenden dost olmaz. Allah düşmanda etmesin. Hediye karşılık bulmak için takdim edilmez, gönülden verilir. Biri bana hesap gönder, altının parasını yatırayım dese çok kızarım. Bir çeyrekle ne olunur ne ölünür.

Eee tamam işte arkadaşının huyunu bildiğin için , bunu yapmışsın , normal “dost” olan biri bu teklifine saçmalama der . Ayıptır yani bana göre mesela böyle şeyler . Bütün arkadaşlarda bunu yazmışlar zaten , ben konuya farklı yerden bakınca gereksiz bir laf sokma telaşına girdinizde hiç gerek yoktu yani .

Farklı bir yerden bakmak degil kendinize eglence cikarmak olmuş. Bir de bir telaş içinde oldugumu nereden cıkardın

O noktaya gelene kadar ses cikarmadiysaniz siz de onun kadar problemlisiniz demek ki. Bir de karsi tarafa sormak lazim acaba siz nasil davrandiniz? Ben ikinizde de sorun oldugunu dusunuyorum,hic bir kabahat tek tarafli olmuyor

Okuduğumdan anladığıma göre fazla duygusalsınız, ayrıntılara takılmak yorar insanı sonunda sağlık sorunları bile açabilir.
Arkadaşınızla anlaşamadığınız için yollarınızı ayırmışsınız, daha üstüne çeyrek altını göndermek abartı geldi bana. Hem konuşmadığınız bir kişi neden size teşekkür etsin ?
Klasik olacak ama gerçekten öyle hayat kısa çok fazla takılmayın, evlenmişsiniz çocuğunuz var güzel enerjinizi onlara verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…