• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cezaevi

p
Liseli olduğumu nerden biliyorsun ? Liseli felan değilim ablam okumuyorum. sen galiba arkadaş dost nedemek bilmiyosun.
O benim cok degerli bi dostum ona ulaşmak sesini duymak istiyorum bu kadar
profilinde yazıyor ben senin yalancınım
Yer:
- Yurtdışı
Meslek:
Öğrenci
İlişki Durumunuz:
İlişkim Var
Meslek:
Öğrenci
Eğitim Durumunuz:
Lise
Yaşadığınız Yer:
- Yurtdışı
NULL

madem bu kadar arkadasınıza destek olmak istiyorsunuz, mektup yazın...
baska iletisim olanacagınız yokmus zaten,
ayrıca telefon hakkı var diyelim, neden sizinle konusmak istesin, daha fazla ozledigi biri olamaz mı onun da ?

arkadaşa sordum nişanlısı cezaevinde telefonla ulaşamazsın hiçbir şeyi değilsin mektup yazabilmen içinde onun ismini bildirmesi lazım arkadaşında seni senin onu düşündüğün gibi düşünüyorsa otomatik verir tahminim

arkadaşa sordum nişanlısı cezaevinde telefonla ulaşamazsın hiçbir şeyi değilsin mektup yazabilmen içinde onun ismini bildirmesi lazım arkadaşında seni senin onu düşündüğün gibi düşünüyorsa otomatik verir tahminim[/QUOTE

Akrabayızda soy ismi aynı degil tabi

Liseli olduğumu nerden biliyorsun ? Liseli felan değilim ablam okumuyorum. sen galiba arkadaş dost nedemek bilmiyosun.
O benim cok degerli bi dostum ona ulaşmak sesini duymak istiyorum bu kadar

Ama maalesef bunu yapamazsın, Kurallar böyle.
Aaaa arkadaşım o yuzden siz olsanız üzülmezmisiniz aramak istemezmsiniz cezaevi bu bide başka bi yer değilki

Hukumlumu yoksa tutuklumu
Tutukluysa belki serbest bırakırlar tutuksuz yargılanır o zaman konusursun onunla

farketmiyor birinci derece yakını özel izin alınmış nişanlısı falan değilsiniz akrabaysanız aileden alabilirsiniz haberlerini

Canım en sağlıklı bilgiyi ancak ailesinden alabilirsin .. Ailesine ulaşabilirsen onlar zaten seni yönlendirir .. Cezaevi bilgim yok şükür ki yok Allah kimseyi düşürmesin .. Ama yarıaçık cezaevinde ise telefon hakları dışarı Çıkma hakları vs .. Oluyor bunuda Müge anlı nın Programında öğrenmiştim :)

Canım en sağlıklı bilgiyi ancak ailesinden alabilirsin .. Ailesine ulaşabilirsen onlar zaten seni yönlendirir .. Cezaevi bilgim yok şükür ki yok Allah kimseyi düşürmesin .. Ama yarıaçık cezaevinde ise telefon hakları dışarı Çıkma hakları vs .. Oluyor bunuda Müge anlı nın Programında öğrenmiştim :)

Yarı acıktir inşAllah teşekkür ediyorum

Mektup mu yazsan acaba? Bir de bence kaldığı Cezaevi'ni telefonla arayıp bilgi al iletişim ile ilgili. Kaldığı cezaevi tipine göre değişiyor diye biliyorum ben. Mesela bazılarında haftada bir saat internet izni varmış her siteyi kullanamasalarda

Mektup mu yazsan acaba? Bir de bence kaldığı Cezaevi'ni telefonla arayıp bilgi al iletişim ile ilgili. Kaldığı cezaevi tipine göre değişiyor diye biliyorum ben. Mesela bazılarında haftada bir saat internet izni varmış her siteyi kullanamasalarda

Evet yarın olsun inşAllah aricam teşekkür ederim

CEZA VE GÜVENLİK TEDBİRLERİNİN İNFAZI HAKKINDA KANUN (5275 Sayılı Kanun)

Hükümlünün telefon ile haberleşme hakkı

Madde 66- (1) Kapalı ceza infaz kurumlarındaki hükümlüler, tüzükte belirlenen esas ve usullere göre idarenin kontrolündeki ücretli telefonlar ile görüşme yapabilirler. Telefon görüşmesi idarece dinlenir ve kayıt altına alınır. Bu hak, tehlikeli hâlde bulunan ve örgüt mensubu hükümlüler bakımından kısıtlanabilir.

(2) Açık ceza infaz kurumları ile çocuk eğitimevlerinde hükümlüler, ücretli telefonlarla serbestçe görüşme yapabilirler.

(3) Açık ve kapalı ceza infaz kurumlarındaki hükümlüler altsoy, üstsoy, eş ve kardeşlerinin ölüm, ağır hastalık veya doğal afet hâllerinde, kuruma ait telefon ve faks cihazından derhâl yararlandırılırlar. Görüşmeler, tutanak ile belgelenir ve tutanaklar özel bir dosyada saklanır.

(4) Hükümlüler açık ve kapalı ceza infaz kurumlarında, çocuk eğitimevlerinde araç telefonu, telsiz telefon veya cep telefonu ve benzeri iletişim araçlarını bulunduramaz ve kullanamazlar.

Hükümlünün radyo, televizyon yayınları ile internet olanaklarından yararlanma hakkı

Madde 67- (1) Hükümlü, ceza infaz kurumlarında merkezî yayın sistemi bulunduğu takdirde bu sisteme bağlı olarak radyo ve televizyon yayınlarını izleme hakkına sahiptir.

(2) Merkezî yayın sistemi bulunmayan kurumlarda, yararlı olmayan yayınların izlenmesini ve dinlenmesini engelleyecek önlemler alınmak suretiyle bağımsız anten kullanılarak televizyon ve radyo izlenmesine ve dinlenmesine izin verilir. Bu cihazlar, bedeli kendisi tarafından ödenmek koşuluyla hükümlü adına kurumca satın alınır. Her ne biçimde olursa olsun dışardan gelenler tarafından getirilen radyo, televizyon ve bilgisayarlar kuruma alınmaz.

(3) Kapalı ve açık ceza infaz kurumları ile çocuk eğitimevlerinde ancak, eğitim ve iyileştirme programları çerçevesinde kurum yönetimince belirlenen yerlerde görsel ve işitsel eğitim araç ve gereçlerinin kullanımına izin verilebilir. Eğitim ve iyileştirme programları gerekli kıldığı takdirde denetim altında internetten yararlanılabilir. Hükümlü, odasında bilgisayar bulunduramaz. Ancak, Adalet Bakanlığının uygun görmesi hâlinde eğitim ve kültürel amaçlı olarak bilgisayarın ceza infaz kurumuna alınmasına izin verilebilir.
Hükümlünün mektup, faks ve telgrafları alma ve gönderme hakkı

Madde 68- (1) Hükümlü, bu maddede belirlenen kısıtlamalar dışında, kendisine gönderilen mektup, faks ve telgrafları alma ve ücretleri kendisince karşılanmak koşuluyla, gönderme hakkına sahiptir.

(2) Hükümlü tarafından gönderilen ve kendisine gelen mektup, faks ve telgraflar; mektup okuma komisyonu bulunan kurumlarda bu komisyon, olmayanlarda kurumun en üst amirince denetlenir.

(3) Kurumun asayiş ve güvenliğini tehlikeye düşüren, görevlileri hedef gösteren, terör ve çıkar amaçlı suç örgütü veya diğer suç örgütleri mensuplarının haberleşmelerine neden olan, kişi veya kuruluşları paniğe yöneltecek yalan ve yanlış bilgileri, tehdit ve hakareti içeren mektup, faks ve telgraflar hükümlüye verilmez. Hükümlü tarafından yazılmış ise gönderilmez.

(4) Hükümlü tarafından resmî makamlara veya savunması için avukatına gönderilen mektup, faks ve telgraflar denetime tâbi değildir.

Hükümlüyü ziyaret

Madde 83- (1) Hükümlü, belgelendirilmesi koşuluyla eşi, üçüncü dereceye kadar kan ve kayın hısımları ile vasisi veya kayyımı tarafından haftada bir kez ve ayrıca kuruma kabullerinde, zorunlu hâller dışında bir daha değiştirilmemek üzere, ad ve adreslerini bildirdiği en fazla üç kişi tarafından, yarım saatten az ve bir saatten fazla olmamak üzere çalışma saatleri içinde ziyaret edilebilir. (Ek cümle: 24/1/2013-6411/9 md.) Çocuk hükümlüler için ziyaret süresi bir saatten az, üç saatten fazla olmamak üzere belirlenir

(2) Birinci fıkrada belirtilenler dışındaki kimselerin ziyaretine Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı olarak izin verilebilir.

(3) Görüşler, koşul ve süreleri Adalet Bakanlığınca hazırlanan yönetmelikle kapalı ve açık olmak üzere iki biçimde yaptırılır.

Cezaevine girdiği haberini kimden aldıysanız ona sorsaydınız keşke..
Hem akrabasınız hem ulaşamıyormuşsunuz aileye..
Akrabaysanız anneniz babanz bile ulaşabilir kolaylıkla akrabalarınıza..

Bazı şeyleri eksik anlatıyorsunuz bence..
Sanki içeri giren sevgiliniz de tepki alacaksınız diye arkadaş diyorsunuz...
Dediğim gibi akrabaysa kolaylıkla haber alınabilir ama siz ulaşamıyorsunuz sanki 40 kat yabancı.. ilginç..

Neyse cezaevleri hakkında bir bilgim yok bilgisi olan arkadaşlar yorumlarını yazmış zaten.

Cezaevine girdiği haberini kimden aldıysanız ona sorsaydınız keşke..
Hem akrabasınız hem ulaşamıyormuşsunuz aileye..
Akrabaysanız anneniz babanz bile ulaşabilir kolaylıkla akrabalarınıza..

Bazı şeyleri eksik anlatıyorsunuz bence..
Sanki içeri giren sevgiliniz de tepki alacaksınız diye arkadaş diyorsunuz...
Dediğim gibi akrabaysa kolaylıkla haber alınabilir ama siz ulaşamıyorsunuz sanki 40 kat yabancı.. ilginç..

Neyse cezaevleri hakkında bir bilgim yok bilgisi olan arkadaşlar yorumlarını yazmış zaten.

Ömrüm mapus damlarinda geçti muniş sagolsun :KK14:

Back
X