CGH yöntemi deneyenler varmı?

rhnadm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2010
48
0
86
Karabük
Arkadaşlar CGH adlı yeni bir teknik geliştirilmiş ve tüp bebek başarı şansını %75 lere çıkarıyormuş.Hiç yaptıran varmı caba.Sanırım Türkiyede daha yeni uygulanan bir yöntem.

ben tv de bir doktordan dinledim. Anladığım kadarıyla tek embriyo transferi zorunlu olduğundan şimdi transferden önce en sağlıklı embriyoyu bukmak için ayrıntılı bir genetik analiz yapılıyor. Aynı pgt gibi tek hücre alınıp genetik incelemeye gidiyor. Yalnız bu incelemede tüm kromozomlara bakılıyor. Sonuç 2 hafta da çıktığı için bu arada embriyo donduruluyor. Sonuçta iyi yanları var ama pgt ve dondurma işlemleride embriyo ya zarar verebileceğinden bence çok zorunlu kalınmadıkça uygulamaya gerek yok.

Benim daha önceden 2 negatif denemem var.Dün kliniğe gidip doktorumla görüştüm ve cgh deneyelim dedi.Tam karar veremedim ne yapacağıma.Yaptıranlar olsa ve fikirlerini alsam karar vermem kolaylaşırdı.Deneyen varsa lütfen deneyimlerini paylaşsın..

güncel............................

Bu düşüncelerine katılıyorum ama okadar zararlı ise embriyo için nasıl sonucu % 75lere çıkarabiliyor? iyi araştırmak lazım bu konuyu bilenler bilgilendirirse gerçekten iyi olur...

Ben de chgyi siteden gordum dun. Bende de kromozom translokasyonu var ve pgt ile deneyecegiz nasipse. Bu iyi midir kotu mudur bilmem ama turkiyede yeni denenmeye baslandi ise cok az yerin yapiyor olmasi gerek. Bilginiz var mi ?

CGH yöntemi sayesinde çocuk sahibi olmak daha da kolaylaşacak. Tüp bebek merkezlerinin uyguladığı tüp bebek yönteminden olumsuz sonuç alanlar (düşük vb. nedenlerden dolayı) CGH (Komparatif Genomik Hibridizasyon) yani genetik tanı yöntemiyle çocuk sahibi olabilecekler. İşte CGH yönteminin ayrıntıları, CGH uygulaması…

CGH yönteminde ana mantık, yumurtalarda ve kromozomlarda olan bir genetik bozukluğun önceden tespit edilebilmesidir. Bu yöntem ile bu olumsuz durum tespit ediliyor ve yalnız sağlıklı yumurtalar donduruluyor. Böylelikle hamilelik istenildiğinde sadece sağlıklı ve kromozomu normal yumurtalar çözdürülerek döllenme sağlanıyor.

CGH Yönteminin Faydaları

■Gebelik şansı artar,
■Bebeğin özürlü ya da down sendromlu bebek riski azalır.
Gebe olunma ihtimali kısırlık tedavsinde %40′larda iken CGH yönteminde %80′lere çıkmaktadır.

deniliyor ama hangi merkezlerde yapılıyor.?????

Aynen oyle canim , nerede yapiliyor ve ben hala pgtden farkini da anlamis degilim. Ilgimi ceken detay yumurtalarin dondurulmasi meselesi veya embryolarin. Pgtde analiz yapiliyor ve kromozomu saglikli olanlar transfer oluyor. Senin gonderdigin yazida transferden ziyade dondurmaktan bahsediyor.[/QUOTE]

[/QUOTE]

pgt den farkı bütün kromozomlara bakılıyor olması.pgt de tek gen kromozomlarına bakılıyormuş.toplamadan sonra parça alıyorlar.onu gönderip embriyoları donduruyorlar.gelen sonuca göre birini transfer ediyorlar diğerlerini dondurmaya devam ediyorlar.bana da doktorum %80 dedi.inşallah tutar.sonuçlarımı bekliyorum ben de...

cinsiyeti bile belli oluyor transfer edilecek embriyonunama tabiki söyleme ya da seçme gibi bir şey yok.aslında transferden sonra söleseler güzel olur ama:)4 ay beklememiş oluruz:)

pgt den farkı bütün kromozomlara bakılıyor olması.pgt de tek gen kromozomlarına bakılıyormuş.toplamadan sonra parça alıyorlar.onu gönderip embriyoları donduruyorlar.gelen sonuca göre birini transfer ediyorlar diğerlerini dondurmaya devam ediyorlar.bana da doktorum %80 dedi.inşallah tutar.sonuçlarımı bekliyorum ben de...[/QUOTE]

şimdi yazını okudum ve anladığım kadarıyla sen bu chg yöntemini yaptırıyorsun....sen şimdi embriyolarının sonucunumu bekliyorsun canım...bana bu yöntem çok mantıklı geldi....ve hangi merkezde yaptırıyorsun bu yöntemi....sevgiler...

özelden mesaj atamadım.ankara mayada benim tedavim.keşke ilk tedavimde yaptırsaydım diyorum.ama inşallah ikincide sonuç verir.senden istememelerine şaşırdım doğrusu.neredesin sen.nerde yaptırdın

ben bursa acıbademde yaptırdım bütün denemelerimi....ama bana bu yöntem hakkında doktorum hiç bahsetmedi...ben şimdi okudum burdan.....

Bence bir araştır.istersen telefonla görüşebilirsinde.bilgi verirler.kesinlikle bu yöntemi önereceklerdir.maliyetli biraz ama bence değecek.2.000 tl gibi bi fazlalığı var.bütün hastalıkları felan araştırıyorlar.ve tuttuktan sonra düşük erken doğum ölü doğum gibi riskler de çok düşük bir ihtimal oluyor...

sen şimdi embriyolarının sonucumu bekliyorsun canım?...

evet 19 unda toplandı 20 tane.6 tane 1.kaliteyi gönderdiler test e. Yaklaşık 1 ayda çıkıyormuş sonuç.umarım sağlıklı bulunur...

arkadaslar ,

benım yıne aklım karıstı .

simdi somut orneklersek şimdi benim 2-15 kromozom translokasyonum var. pgt yapılsa embryolara sadece bu 2 komöozoma bakılacak , cgh yapılırsa butun kromozomlara bakılacak oyle mi? tek fark bu mu? sansı %80lere cıkartan bu mu ?

bir de dondurulma ıslemını tam anlamadım . embryo mu donduruyorlar yumurtayı mı ? bır acıklar mısınız lutfen .

nerelerının yaptıgı konunda da sanırım hıcbırımızın bılgısı yok .
ben umut tupte tedavımı olmayı dusunuyorum ama orada olup olmadıgını bılmıyorum .
zaten yenı cıkan bır sey eger yoksa bır merkezde da varlıgı cok da savunulmaz !!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…