ben tv de bir doktordan dinledim. Anladığım kadarıyla tek embriyo transferi zorunlu olduğundan şimdi transferden önce en sağlıklı embriyoyu bukmak için ayrıntılı bir genetik analiz yapılıyor. Aynı pgt gibi tek hücre alınıp genetik incelemeye gidiyor. Yalnız bu incelemede tüm kromozomlara bakılıyor. Sonuç 2 hafta da çıktığı için bu arada embriyo donduruluyor. Sonuçta iyi yanları var ama pgt ve dondurma işlemleride embriyo ya zarar verebileceğinden bence çok zorunlu kalınmadıkça uygulamaya gerek yok.
CGH yöntemi sayesinde çocuk sahibi olmak daha da kolaylaşacak. Tüp bebek merkezlerinin uyguladığı tüp bebek yönteminden olumsuz sonuç alanlar (düşük vb. nedenlerden dolayı) CGH (Komparatif Genomik Hibridizasyon) yani genetik tanı yöntemiyle çocuk sahibi olabilecekler. İşte CGH yönteminin ayrıntıları, CGH uygulaması
CGH yönteminde ana mantık, yumurtalarda ve kromozomlarda olan bir genetik bozukluğun önceden tespit edilebilmesidir. Bu yöntem ile bu olumsuz durum tespit ediliyor ve yalnız sağlıklı yumurtalar donduruluyor. Böylelikle hamilelik istenildiğinde sadece sağlıklı ve kromozomu normal yumurtalar çözdürülerek döllenme sağlanıyor.
CGH Yönteminin Faydaları
■Gebelik şansı artar,
■Bebeğin özürlü ya da down sendromlu bebek riski azalır.
Gebe olunma ihtimali kısırlık tedavsinde %40′larda iken CGH yönteminde %80′lere çıkmaktadır.
Aynen oyle canim , nerede yapiliyor ve ben hala pgtden farkini da anlamis degilim. Ilgimi ceken detay yumurtalarin dondurulmasi meselesi veya embryolarin. Pgtde analiz yapiliyor ve kromozomu saglikli olanlar transfer oluyor. Senin gonderdigin yazida transferden ziyade dondurmaktan bahsediyor.
[/QUOTE]Aynen oyle canim , nerede yapiliyor ve ben hala pgtden farkini da anlamis degilim. Ilgimi ceken detay yumurtalarin dondurulmasi meselesi veya embryolarin. Pgtde analiz yapiliyor ve kromozomu saglikli olanlar transfer oluyor. Senin gonderdigin yazida transferden ziyade dondurmaktan bahsediyor.
sen şimdi embriyolarının sonucumu bekliyorsun canım?...
evet 19 unda toplandı 20 tane.6 tane 1.kaliteyi gönderdiler test e. Yaklaşık 1 ayda çıkıyormuş sonuç.umarım sağlıklı bulunur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?