Chat'da tanıdığın biriyle evlenir misin?

Chat'da tanıdığın biriyle evlenir misin?

• Hayır, kesinlikle olmaz

OY: 84 21,5%
  • Neden olmasın

OY: 113 29,0%
  • Oradan kimseye güven olmaz

OY: 66 16,9%
  • Ben sevgilimi/esimi oradan buldum

OY: 127 32,6%

• Ankete Katılan
    390
ben çok düşündüm taşındım ama galiba biraz karamsarım
olabilirde,olmayabilirde..
yani yaşadığım ilişkinin derecesi ve ne kadar secdiğimle alakalı bir durum ve onu ne kadar tanıdığım çok önemli..

doğru büyük konuşmamak lazım ama ben güvenemiyorum bana ters geliyor.yanlış anlaşılmasın herkes tercihinde özgürdür...

evlenirim nie evkenmicekmişim
sonuçta sadece ilk başta tanışma aşaması nette olur
devamı gerçek hayatta gerçekleşir.
sonuçta nette iki sene konuşup sonra 1 kaç kere buluşpta evlenecek halim yokk
elbetteki geniş kapsamlı araştırmalar olucakkk a.s.

aynen katılıyorum 2 gönül birbirini sevdikten sonra sanal aynıdır gerçek sonuçta bilgisayla evlenmicentatlicadiarzu

Bende pek onaylamiyor netten evlenmeyi. Guven meselesi deyil belkide. Cunku zaman gectikce taniyosun o kisiyi. Hem sanal ask yoktur bence sadece onlar oyle saniyodur. Cunku o kisiye dokunmadan, gozlerine bakmadan nasil asik olucaksinki. Belkide vardir oyleleri bilemem. Ve is evlenmeye geldigi zaman bicok sorunlar cikar eminim. Mesela netten tanistin evleniceksin. Bunu ailene nasil soyliyceksin ki bizim toplumumuzda bunlara pekde olumlu bakmiyolar. Hadi yalan soyledin ailene bi arkadas tanistirdi dedin. Yalan uzerine kurdugun evlilikte ne derece mutlu, huzurlu olucaksin. Tabi bunlar sadece benim sahsi fikrim. Hic kimse ustune alinmasin Evlenipte mutlu olan bi cok insan var. Hepsininde mutlulugu daim olur ins.
[bende aynen arkadaşa katılıyorummma.s
a.s

nette tanıştığım biriyle 1 sene arkadaş gibi görüştüm ve sonra 1 buçuk sene çıktık arkadaşlar. yani nette sonuçta sadece tanışma oluyor daha sonra reelde görüşüp tanıyorsun. ama şunu söylemeliyimki hayatımın aşkıydı. ayrıldık şuan her ikimizde başkasıyla birlikteyiz ama yinede arkadaşçada olsa görüşüp halimizi hatrımızı soruyoruz.. yani nette tanıştın diye olmaz gbi bir kaide yok

şahsen ben evlenmem. güvenmem inanmam ordaki hiç kimseye. ama evlenenleride kınamam kendi bilecekleri iş saygı duyarım.

bence çok zor
ama mesala...
netten 1 şekilde tanışırsın aynı okulda, aynı ortamlarda falansınızdır, ondan itibaren yüzyüze görüşmeye başlarsınız, net sadece aracı olmuş olur, ilişkiyi nette yaşamazsınız. o zaman olabilir.
ama yok başka şehirdendi, aylarca sadece netten konuşarak, netten sevgili olmaydı falan olmaz bence, ki ben kendi adıma öyle netten konuştuğum birine falan aşık olmam tanımadıklarımla da kesinlikle konuşmuyorum zaten, tanıdıklarım yetiyor :1hug:
hem gerek de yok, kendi çevremizden birileriyle olmak varken, netten takılmaya falan :lepi:

hayır evlenmem şakkıdıyüzyüze tanıştığın
adam çıkmıyor ki bunun başından tanısan

Son düzenleme:
Arkadaslar farkindaysaniz insanlar sorunun seklinden dolayi bu kadar ön yargili bakiyorlar duruma.

"Netten tanistigin biriyle evlenirmisin?", diye soruldugunda, sanki ertesi gün insanlar nikah masasina oturtturulacaklarmis gibi cevap veriyorlar.
Ben bu soruyu söylede sorabilirim..
"Yolda tanistigin biriyle evlenirmisin?".. Bu soruya bir cogu evet neden olmasin diyecek belki, oysa nerden tanisirsan tanis hic bir farki yok. Cünkü tanistiktan sonra, ciftler birbirlerini tanimalari icin birbirlerine zaman verecekler zaten, haydiri hooop diye nikah masasinda almayacaklar ki solugu.

Valla kuzenlerimin ikiside internetten tanisip evlendiler. Üstelik ozamanlar teknoloji bu kadar ilerlememisti. Birine 8 digerinede 7 sene oldu. Damatlar altin gibi valla, kuzenlerimden bile daha iyiler.

Adam olsun, insan olsunda nerden olursa olsun.

Ama dikkatli olmakta tabiki herzaman fayda var.
Iyi gözlemci olmak lazim, iki kere konusmayla görüsmek dogru degil.

bana chat olayı kökten saçma geliyor..ama çevremde chatte tanışıp evlenen ve de çok mutlu olan insanlar var...

ben neden olmasın diyenlerdenimşakkıdı güven meselesi evet ama her nete takılan insanda sahtekar değilki canım o zaman bende o sınıfa girerim dimi insanlar artık çevrelerindeki insanların sahtekarlıklarından o kadar usanmışlar yada kendilerini ifade edemez hale gelmişlerki artık evlenmek için tvlere ve nete baş vurmuş durumdalar nette bir tanışma vesilesidir sonrası zaten sizin iradenize kalmış herifü iyice araştırıp soruşturmadan varacak değilsin herhal dimiCADIARZU onun da mutlaka bir ailesi sülalesi var ee seninde bir ailen var zaten aileler işin içine girdimi olay bitmiş iş sanallıktan çıkmış gerçek hayata girmiştir sonrası allah kerim eeeee gelin ata binmiş yaaa nasip demiş dimi amayerimseniben

Chatte tanısan hatta evlenen arkadaşlar kusura bakmasın herkesin tercihi ama ben bu şekilde sanal ortamda tanışmak fikrini doğru bulmuyorum bence ikili ilişkilerde güven çok önemlidir sonuçta sanal bi insana nasıl güvenebilirsiniz çevrenizde dünya kadar insan var elbet içlerinden birisi sizin için uygundur bu arada bi arkadaş evlendiğini yazmış o bence nadir görülen şanslı kişilerden biri allah mutluluğunu daim etsin

Ya yapmayın allah aşkına sanal ortamda tanıştılar diye evilikleride sanal mı olacak yani. Ne saçma. Sanal ortamda tanışırlar , sonra yüzyüze görüşmeye devam ederler , sonra da her şey yolunda giderse evlenirler. Bunun nesi tuhaf anlamadım. Siz kocalarınızla farklı şekilde tanışıyorsunuz , ananızın karnından çıkarken mi biliyordunuz kiminle evleneceğinizi. Ayrıca sanal olmayan her evlilik de muhteşem olmuyor kusura bakmasın kimse. Öpüldünüz. yerimsenibenŞeniz

Arkadaslar farkindaysaniz insanlar sorunun seklinden dolayi bu kadar ön yargili bakiyorlar duruma.

"Netten tanistigin biriyle evlenirmisin?", diye soruldugunda, sanki ertesi gün insanlar nikah masasina oturtturulacaklarmis gibi cevap veriyorlar.
Ben bu soruyu söylede sorabilirim..
"Yolda tanistigin biriyle evlenirmisin?".. Bu soruya bir cogu evet neden olmasin diyecek belki, oysa nerden tanisirsan tanis hic bir farki yok. Cünkü tanistiktan sonra, ciftler birbirlerini tanimalari icin birbirlerine zaman verecekler zaten, haydiri hooop diye nikah masasinda almayacaklar ki solugu.

Valla kuzenlerimin ikiside internetten tanisip evlendiler. Üstelik ozamanlar teknoloji bu kadar ilerlememisti. Birine 8 digerinede 7 sene oldu. Damatlar altin gibi valla, kuzenlerimden bile daha iyiler.

Adam olsun, insan olsunda nerden olursa olsun.

Ama dikkatli olmakta tabiki herzaman fayda var.
Iyi gözlemci olmak lazim, iki kere konusmayla görüsmek dogru degil.

hay ağzına sağlık. Ne güzel söylemişsin.a.s

vereceğim cevap ne olursa olsun hayırlısı olsun ..beni eşiml e abisi tanıştırdı abd izne gelmişti ve sadece 3 kere görüşebildik ve aillerde vardı..sonra malum msn
görüşmek zorundaydık ve bir yıl msn görüştük..
sonra söze karar verdik ve söz için gelemedi nişana geldi..
bizimkide msn evliliği gibi bişey oldu cok az görüştük çünkü...

bi arkadaşım chat evliliği yaptı ve şuan bebeği var cok ta mutlu..

kısmet işi ama kötü niyetli insanlarda zor ne diyeyim hayat zor kızlar ya...

ben sevgilimi ordan buldum çokta mutluyuz...ayrıca biz öyle arkadaş fln aramıyoduk msn de tanıştık arkadaş olduk bu ilerledi şimdi birbirimizi seviyoruz...

bizim zamanımızda chat falan yoktu birzamanlar güneş gazetesinin bir eki vardı güneş gençlik dergisi benimki mektup arkadaşı aramak için yazmış bende yazdım velhasıl sonunda hayat arkadaşı oldum çokta mutluyum yinede herkeze tavsiye etmem herkez benim gibi şanslı olmayabilir

Belki chatten olmayabilir ama forum sitelerinde tanismakta ben bir zarar göremiyorum.
Cünkü chate girenler genelde kiz tavlamak icin girerler, fakat forum sitelerinde durum biraz farklidir, aynen KK gibi yerler var mesela, insanlarin fikir alis verisi yaptiklari bir ortam diye düsünüyorum.
Tabi forumdan bulursunuz adam olmaz, chatten evlenirsiniz süper bir insan olur.

Aynen bu gercek hayat icinde gecerlidir. Okulda, yolda, cafede tanidiginiz insanin internet ortaminda tanidiginiz insandan daha iyi olduguna garanti verebilirmisiniz? Veremezsiniz..
Zaten internet araciligiyla tanisanlarda ertesi gün nikah masasina oturmuyorlar.

Valla biçok kişi bu konuya sıcak bakmış büyük konuşmayım
ama ben olsam evlenmezdim. günümüzün ne devir olduğu
ortada artık çok tanıdığımızı zannettiğimiz insanlar bile
kolay değişebiliyor kaldı ki sanal ortamdakilerini tanımak
ne kadar doğru olur.

Back
X