Chat'da tanıdığın biriyle evlenir misin?

Chat'da tanıdığın biriyle evlenir misin?

• Hayır, kesinlikle olmaz

OY: 84 21,5%
  • Neden olmasın

OY: 113 29,0%
  • Oradan kimseye güven olmaz

OY: 66 16,9%
  • Ben sevgilimi/esimi oradan buldum

OY: 127 32,6%

• Ankete Katılan
    390
benimde bir arkadaşım tanışmıştı netten.ayrı şehirlerdeydiler.çoçukla bizde tanıştık.çok iyiydi valla düzgün efendi.arkadaşımıda çok seviyodu.ama olmadı nasip değilmiş.bende karşı gibiydim önceleri ama insanına bağlı iyiside var kötüsüde.

3 arkadaşım netten evlendi
ikisi mutlu biri adam piskopat çıktı arkadaş evlenene kadar asla anlamadı

birkaç arkadaş da adamlar evleneceğiz diye iki üç yıl oyalayıp bırakıvermişler

ben kocamla tesadüfen telde tanıştım bana haftalarca resim yollamadı.çirkin diye kabullendim.ama görünce vuruldum

o da beni öyle sınamış

kişiyi çözmek bayanlara kalıyor.

bende eşimle ilk nette tanıştım. Ama benimki biraz farklı, o beni görmüş nickimi öğrenmiş benimle tanışmak istedi. 1 hafta kadar chatte konuştuk o zaman msn yoktu. sonra buluşmaya başladık, 8 ay konuştuk 2 ay nişanlı kaldık ve 2002 yılının aralığında evlendik. şimdi 2 çocuğumuz var ve daha hiç şiddetli kavgamız bile olmadı. Bence karşı çıkan arkadaşlar yanlış düşünüyorlar sanki nette tanışıp hiç görüşmeden nikah masasına oturacakmış gibi... neticede orada selamlaşıp tanışıyorsun söyledikleri yalanda olsa buluştuğunda göreceksin. Aylarca görüşmeden nette konuşacak değilsin ya. Sana sarışınım deyipte adam kapkaramı çıktı hoşuna gitmezse eyvallah dersin bu kadar. ayrıca nette karşındaki güven sağlamışsa buluştuğunda onu tipiyle yargılamıyorsun. tip önemli ama kişşilik daha önemli.Birde nette tanışırken hemen evlenecem diye konuşmuyorsunki öyle olursa yanlıştır, önce arkadaş ol o kişi belki çok iyi dost olacak belki çok iyi eş, bu karşılıklı gelişir. ben, eşim nette ilk konuşmak istediğinde tereddüt etmiştim aynı semtteyiz o beni görmüş sonra rahatsız ederse die. bana sen istemedikçe karşına çıkmam dedi. bir hafta konuştuktan sonra bir gün nete giremedim bağlantı sorunundan ve o gün buluşmaya karar verdik. ilk buluşmamızdan itibaren birbirimize her konuda dürüst olduk arkadaşça buluşmalar sonra sevgiye dönüştü. başta evlilik düşünerek buluşmadık.Zamanla evliliğe karar verdik ve aileleri tanıştırdık. Ayrıca ben eşimden 5 yaş büyüğüm ama hiçbir zaman sorun olmadı. Ama sadece nette konuşup aşık olmaya inanmıyorum. Öyle insanlarda var iki konuşmayla sana aşık olduğunu söylüyor. eşimden önce konuştuğum biri vardı, ben sohbet etmek amaçlı konuşuyordum o bana sözde aşık oldu. bunu iki ayrı nickle chate girip denedim baktım ikisinede yeşil ışık yakıyor ona oynadığım oyunu anlattım ve eyvallah dedim gitti. netin bu iyiğilide var işine gelmeyene eyvallah dersin bir daha seni bulupta rahatsız edemez. tabii tlf veya herhangi bir bilgini vermemişsen.

yüzyüze görmek durumunda,şişman adamı zayıf görmezsin,yaşı 45 olanıda 28 ..saçı kel olanı bradd pitt olarak görürsün nette..işte bundan bence zor bir zaman geçimi,,,
kolay gelsin

arkadaşım karşındaki kişiyi kamerada görebilirsin veya sana resim gönderebilir. tipini orada görebilirsin. diyelimki sana farklı resim gönderdi tipi yada yaşı farklı çıktı. illaki evlenecen diye bişey yokki. Ayrıca burada bazı arkadaşlarda tanık oluyoruz, yıllardır tanıdığı insan evlenince farklı çıkıyor. Bu biraz kısmet meselesi sanırım....

ben evlendim 4 yıl oluyor, 2 ay sonra da meleğimizle birlikte küçücük bir aile olucaz inşallah..

chat görücü usülü evlenmenin yerini alıyor sanırım...evlenip çok mutlu olanda var kandırılanda...

bende evlendim 2 yılı bitirdik 13 aylık kızımız var eşim iyi hosda ailesi olmasa:) bu arada kızlar göz var nizam var chatte tanıdın die hadin evlenek diyen yok tanısma evresi var evet nette tanıyorsun ama reel hayatta farklı oluyor çıkıyorsun geziyorsun ben suna inanırım sms e dahi inanmam kisinin gözlerine bakmam lazım dogruyu anca öyle anlarım .. sevgisini askını yaniiiii mantıklı olalaım

ya doğru olmasada, benimki karşı koyamadığım bi önyargı belki ama,

evlenmeden önce herkes gibi bende şu oyun oynana aynı zamanda chatde yapılan odalara girdim ama ordaki erkeklerle hiç işim olmaz ben asla evkenmezdim çünkü bana göre ,bence chat odalarındaki erkekler oraya resmen kız tavlamaya her kıza sulanmaya geliyorlar yani tutturabildiğine.(%98)
hırlısı var hırsızı var sapığı var çapkını var ben öyle biriyle buluşmaya bile cesaret edemem

ben böyle düşünüyorum bu yolla evlenen ve mutlu olanlarada allaha şükretsinler diyorum iyi insanlarla karşılaşmışlar

güven ile chat' in karşı karşıya getirilmesi hiç doğru değil bence....
chat yada internet bir tanışma aracıdır..
ömür boyu ilişki bilgisayara bağlı kalmıyor..tanışırsınız ve görüşürsünüz...konuşursunuz yada anlaşırsınız..
dışarıda karşılaştığımız kişilerden hiçbir farkı yok...
hatta chatte yada internette insanlar kendilerini daha iyi ifade eder durumdalar...normal şartlarda dışardan başlayan ilişkilerin çok ta dürüst oldukları söylenemez..
o yüzden kişiye ve karaketere bağlı bir olay bu...
internet yada chat yanlış diye bir kavram yok..
belirtmem gerekiyor ki günümüzde de yaşanan evliliklerin %80 bu yolla oluyor.. vede çokta mutlu devam ediyor..

evlenirdim..eğer güvenimi ve ailemin güvenini kazanmışsa..zaten öyle ha deyincede evlenilmiyor..
bir tanışma dönemi oluyor hem aileniz hem sizin için..

evlenen bi arkadaşım oldu bu şekilde gayet de mutlu..
ama ben asla güvenmem..

benım ıkı arkadasım evlendı netten vede cook ıyı bırıs cıktılar kötu ınsan her yerde kötudur malesef elınle bulsanda akraban olsada ınsanın canını yakanlar cok malesef durust olsun en önemlısı....

Ya kizlar öyle bi yazmissiniz ki sanki normal bi sekilde tanisip evlenen kisilerin evliliklerinde hic sorun yasanmiyo

Benim dayimin kizi cocukluk askiyla evlendi hemde akrabaydilar
5-6 yaslarindan berri ben büyünce onunla evlenicem diip duruyodu 23 yasindayken evlendiler
Yani bütün cocuklugunu, genclik dönemini beraber gecirdiler cokta asikti ama evlilikleri 1 sene sürmedi ayri yasamaya basladilar 2 senedir bekleniyodu barisirlar düzelir diye ama gecen aylarda bosanmislar
Cok cok sevmisti halada seviyo sanirim sorun kocasindan kaynaklandi..
Aslinda kocasida kötü biri diil ama olmayinca olmuyomus demek
Kiz evin tek cocugu resmen el bebek gül bebek büyütüldü prenses gibi davraniyolardi
Harika bi dügünü oldu ceyizi evi herseyi dört dörtlüktü ne umutlarla evlenmisti ama suan psikolojik yardim almayi düsünüyo… nerden nereye..

Evlendigi adam bu kizin cocukluk aski + akrabasiydi buna ragmen evlilikleri yürümedi ama baska bi arkadasim neredeyse görücü usulu evlendi diyebilirim
2-3 kere görüstüler ve ondan sonra hemen nikah dügün yaptilar suanda 3 senelik evli ve benim etrafimda gördügüm en mutlu evlilik
Kizin kocasi pencere silmeye kadar evin her isinde yardimci oluyo el üstünde tutuyo kizi

Gercekten birini nerden buldugun veya ne kadar tanidiginin bi önemi yok.. Eger karsindaki insansa her yerde insandir!!
Önemli olan kafalarin uyusmasi ve karsindaki kisiyle anlasabilmen

Tabiki nette tanisdigin birinde daha dikkatli olmalisin ama zaten kimse bugün tanisdik yarin hooop diye evlenmez ki!!
Net bi aractir sonra bulusursun tanisirsin eger gene hala hersey yolunda gidiyosa neden evlenmiyesin?
Belki reelde tanidigin birinden cok daha iyi biridir nerden bilebilirsin ki bu birazda sans isi bence…
Dedigim gibi dayimin kizi ömrü boyunca baska erkek tanimadi onunla büyüdü ama arkadasim sirf 3 kere görüp evlendi ama dayimin kizindan cok daha mutlu oldu!!!

Sonucta eger karsindaki kisinin icinde fesatlik varsa onunla bi cafedede tanissan chattede tanissan gene ayni tepkiyi verir " bunun burda ne isi var koca mi ariyo?? "
Insallah herkesin karsisina hayirli biri cikar Allah herkesin gönlüne göre versin… nasip kismet isi bunlar yerimseniben

Son düzenleme:
internet kaygan zemin dikkat etmek gerekli, ama asla asla da dememek de gerekli, eğer tanıştığım kişiyle evlense idim şimdi kanada da yaşıyor olacaktım, ama çok iyi düşünmek bir karar vermek gerekliydi olmazdan yana kullandım tercihimi...

Back
X