bir de anlamadığım şu, herkesin ailesinde ya da sülalesinde başı açıkta vardır kapalıda, kendine benzemeyeni düşman ilan etmek, cehendemlik ilan etmekte neyin nesi, üstü kapalı olarak yapılan bu
Hanımlar,
neden bu konu sayfalarca ilerlemişken http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=705104 bu topiğe sadece 4 kişi yazmış.
Hala baş örtüsü- açıklık konusunda takılı kalıyorsunuz.
Hepimiz kadınız, bizlere yapılan hertürlü saldırı çirkindir diyemiyorsunuz, neden?
Neden hala hep mağdur tek tarafmış gibi yansıtılıyor, kotunu giyip çıkmış bir kadına bunlar cehennemlik diyenlerde azımsanmayacak kadar çok.
Ben kotum yüzünden tecavüz edilebilir potansiyeli taşıyorum neden?
Kurban olayım kadın olarak ele alalım konuyu, giyim şekilleri üzerinden değil.
bir de anlamadığım şu, herkesin ailesinde ya da sülalesinde başı açıkta vardır kapalıda, kendine benzemeyeni düşman ilan etmek, cehendemlik ilan etmekte neyin nesi, üstü kapalı olarak yapılan bu
bugün özellikle haber kanallarını, akşam haberlerini takip ettim. tek Allahın kulu bu haberi ele almadı. ama bahsettiğin kadını öyle acıklı öyle kalplere hitap ederek savundular ki ah keşke orada olsaydım da o saldırganlara iki çift laf edebilseydim dedim. o medya saldırıya uğrayan kapalı olunca tenezzül bile etmiyor. bizi savunmak, bize üzülmek, bizi düşünmek bize kaldı. ve bence artık kimse iki tarafın eşit şekilde ezildiğini söylemesin.
buna ön ayak olan da devlet büyükleri
Kabataş'ta hayali saldırıya uğrayan başörtülü bacı da çok dramatize edilmişti..
bugün özellikle haber kanallarını, akşam haberlerini takip ettim. tek Allahın kulu bu haberi ele almadı. ama bahsettiğin kadını öyle acıklı öyle kalplere hitap ederek savundular ki ah keşke orada olsaydım da o saldırganlara iki çift laf edebilseydim dedim. o medya saldırıya uğrayan kapalı olunca tenezzül bile etmiyor. bizi savunmak, bize üzülmek, bizi düşünmek bize kaldı. ve bence artık kimse iki tarafın eşit şekilde ezildiğini söylemesin.
Hanımlar,
neden bu konu sayfalarca ilerlemişken http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=705104 bu topiğe sadece 4 kişi yazmış.
Hala baş örtüsü- açıklık konusunda takılı kalıyorsunuz.
Hepimiz kadınız, bizlere yapılan hertürlü saldırı çirkindir diyemiyorsunuz, neden?
Neden hala hep mağdur tek tarafmış gibi yansıtılıyor, kotunu giyip çıkmış bir kadına bunlar cehennemlik diyenlerde azımsanmayacak kadar çok.
Ben kotum yüzünden tecavüz edilebilir potansiyeli taşıyorum neden?
Kurban olayım kadın olarak ele alalım konuyu, giyim şekilleri üzerinden değil.
dikkat edersen o konudan hiç bahsetmedim. ben gördüğüme, şahit olduğuma yorum yapıyorum..
Simon, basortuluye karsi tepki artik heryerde var, ama saldiracak kadar degil. Basortu taraftarlari ne kadar saldirirsa o kadar... Artik Turkiyede basortusu ya da turban bir siyasi dusunce ile esdeger hale gelmis. Bunu bu hale getirenler kim? Bir yandan da ulkenin geldigi durum ortada... Yolsuzluk iddialari, tapeler, nerden geldigi bilinmeyen ucuk malvarliklari, paralar, ayakkabi kutulari... Durdurulan yolsuzluk operasyonlari, sorusturmalari, surulen emniyet mensuplari, savcilar... Ulke cirkefe batmis. Ulke sirk alani gibi, gun gecmiyor ki bir rezillik cikmasin. Buna ragmen iktidardaki ayni hukumet.. 1500 korumasi ile gezen Erdogan bir yanda, halkin arasindaki golgesi gibi gorulen basortululer bir yanda... Ben o basortulu bacilara evvelden bu hukumete olan duskunluklerinden oturu kizardim, simdi artik haklarinda uzuluyorum. Bu adaletin islemesini isteyen insanlar yarginin islemeyisine duyulan ofkeyi en kolay ulasabildikleri birilerine kusacaklar cunki.. Insan tabiati. Adaletin olmadigi yerde insanlar kendi adaletlerini kendileri saglamaya calisirlar. Ne kadar adil olurlar, supheli...
Eger AKP bu sekilde hukumetiyle iktidarda kalmaya devam ederse iste asil o zaman sen seyreyle saldirmayi... Sadece basortuluye degil tabii.. Bizleri cooook kotu gunler bekliyor.
kesinlikle aynı şekilde düşünüyorum bende
demek istediğim bir başbakan, benim başörtülü bacım dememeli, ayrıştırmamalı, diyecekse bacım demeli bence
Kötü bir şey demek istemedim aslında birkaç mesaj yukarıda da anlatmıştım. Bunlar zaman zaman dönemin politikalarına göre yapılan bilinçli medya müdahaleleri başka bir şey değil. Amaç da kapalıyla açığı iyice ayrıştırmak. Sadece kapalı açığı değil, toplumu her yönden iyice kutuplaştırmak. Ben ailemdeki en sevdiğim insanlarla hayatımda ilk defa açık olduğum için tartışma yaşıyorsam burada bir problem vardır.. Senin biz daha çok eziliyoruz tavrın son derece ayrıştırıcı ve nefret dolu.
Aile üyeleri birbirine düşman olmaya başladı zaten. Eskiden beri ailemde kapalılar da açıklar da vardı. Ama hiç bu kadar kutuplaştığımızı siyasi tartışmalar yaşadığımızı hatırlamıyorum. Başbakan açığı örtülüden tiksindirdi, örtülüyü açıktan. Kadını kadına düşman ettiler.
NE yaşandıysa kim kime ne yaptıysa son derece çirkin bu olanlar..
Yapılan hiçbir şeyi onaylamıyorum. Ama bizim de bir sabrımız var bize perdesiz ev yakıştırması yapılırken, onlar başörtülü bacıları olursa halk düşmanlaşıyor, herkesin gözünü kin ve nefret bürüyor. Sen ben yapmayız bunları ama yapılıyor işte..
chess, benim ailemde başı örtülü var, hatta arkadaş çevremde hem baş örtülü hem çarşaf giyen yakın dostlarım var, onların hepsi benim için bacım, reelde bacım deriz birbirimize, bizi kimse ayıramadı bugüne kadar, ben kotumu çeker çay içmeye giderim onlara, bana birgün bile mune kolların saçın açık yanacaksın demediler, ki biz onlarla dinde konuşuruz, beraber dualarda ederiz, yeri gelir beraber oruç açarız.
Hepimiz kadınız ya var mı bundan ötesi, ben onlarla onlar benle kol kola gezmekten gocunmadık hiçbir zaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?