Cici kayınvalideye ANNE deme sorunu!!!

Irmaak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2013
281
0
36
35
Ankara
tekrar merhaba arkadaşlar...
merak ettiğim birşey var; kayınpederinizin ikinci eşine(yani eşinizin üvey annesine) ANNE der miydiniz?
Eşimin babası geçen yaz evlendi 14-15 ay oldu evleneli.. biz de 4 aylık evliyiz eşimle. kadın her birarada oluşumuzda "ben de anne sayılırım niye demiyorsun" gibi şeyler diyor; ona öyle demememin gerginliğiyle sık sık laf sokuyor, eşimle eve döndüğümüzde her seferinde ağlarım.. demek istemiyorum, ayrıca eşim de dememi istemiyor; bunu da söyledim ona ama şimdi de "inşallah ...(eşimin abisi) saygılı ve ılımlıdır da anne olduğumu farkeder" diyor.. gözlerim doluveriyor sonra çıkıyor bi tartışma eşimle onun arasında; suç bende mi ki; sorun çıkmasın diye anne mi demeliyim ona?

Son düzenleme:
çok duygusal mısınız hep?

bunda göz dolacak birşey yok demiycem dersiniz olur biter.

Yani aslında başlığı görünce denir niye denmesin ki diye düşündüm.eşinize emek vermiş, anne vasfında fedakar tatlı bir kadınsa denilir yani.Neticede eşinizin öz annesi de sizin anneniz değil ama deniyor bir şekilde.Buna neden denmesin ki....Amaaaa çok gıcık oldum üvey kv.ye ...Yerini, sınırlarını bilmiyor.Son söylediği lafta afedersin ama kavgada denmez.Valla değil anne demek, gitmeyiveririm evine.Çalışmakla ilgili başlığınızı da gördüm arkadaşım.Babaya kocaman bir alkış, fakat sizi eşinize karşı çok pasif, eşinizi de size karşı adaletsiz buldum; her iki olayda da.Noktayı koyacak eşiniz, biraz aranıza mesafe koysun bence üvey annesi ile.Yani kadın hoş bir insan değil belli.Yarın daha ters durumlar da yaratabilir...Sevgi alınmaz, kazanılır.Belki size çok daha farklı yaklaşsa kendiniz bile seve seve derdiniz...

ben 4 yıllık evliyim kayınpederim ikinci karısıyla 15 yıllık evliler tüm gelinler ona anne der bende anne derim dilime yapışmaz yaa...tabiki kendi annemin yerini kimse tutamaz...eğer kocanda söylemeni istemiyosa söylemezsin senin kararın cnm kimse karışamaz

çok duygusal mısınız hep?

bunda göz dolacak birşey yok demiycem dersiniz olur biter.

çok duygusal ve sulugözümdür; evlenmeden önce babam eve gelince yüzü asık olsa falan kendime alınır ağlardım engelleyemiyorum bu huyumu bir türlü

eşim beni çok savunuyor; işte o yüzden demek zorunda mıyım acaba diye düşündüm.. en son geçen hafta eşimle kp'min eşi tartıştılar.. ebru abla yine bu konuyu açtı, hüseyinin eşi der canım nolcak onu basarız bizde bağrımıza dedi benim de gözlerim doldu.. kp'i ebru susar mısın yağmur hassas dedi; eşim içerde kardeşinin okulu için bişeylere bakıyodu geldi yanımıza balkona benim dolmuş gözleri görünce direk ebru ablaya çıkıştı.. bayağı bir tartıştılar, babası oğlum dur falan dedi ama eşim sinirle çekti beni de götürdü evimize geldik.. kp bayağı bir aradı o da benim gibi duygusal ben açtım telefonu eşim kızdı açma diye ama.. ağladı ona da kıyamadım.. şimdi sanki sırf ben anne demiyorum diye ebru abla daha da gıcıklanıyor ve böyle diyor.. sonra da büyüyor sorunlar benim yüzümden gibi geliyor.. sürekli iğneliyor "sen kilo mu aldın, ay canım geçen yılki fotoğraflarını gördüm suratın sivilce içindeymiş seninki iyi birlikteymiş hahaha" falan diyor benim de elimde olmadan doluyor gözlerim.. bi kaç kere de "numaradan ağlar gibisin haa" diyince iyice kırıldım.. eşimde bunları bildiği için her buluştuğumuzda kavga ediyor onunla, bu defa babasıyla da açılıyor arası; babası ağlıyor.. Allahım kendimi kötü hissediyorum bu defa da..
bu arada teşekkür ederim babamın adına güzel cümlenizden ötürü :)

dilime yapışacağından değil inanınki ama eşim istemiyor çok zıt kdına.. kadın benden sadece 10 yaş büyük yaşından bayağı büyük duruyor aslında ama sonuçta 10 yaş var aramızda ve hiç yakıştıramıyorum anne kelimesini dilime ona karşı.. eşim, ikizi ve kız kardeşi de çok zıtlar kadına.. geçen yıl bayağı sıkıntı çektiler eşim ve ikizi evde, onların o kadın yüzünden onca sıkıntı çekmelerinden sonra şimdi aynı ortamda bile olunca geriliyorum bir de anne nasıl diyim kiii..

Son düzenleme:
Kayınpederiniz bu hanımla 14-15 ay önce evlenmiş, kayınpederiniz evlendiğinde eşiniz kocaman adammış, yani cici kayınvalide eşinize bebeklikten beri bakmıyor, eşinizin bile 14 aydır babasıyla evli bir kadına anne demesi abesken, sizin anne demenizi beklememeleri lazım.

Benim rahmetli babamda ben kocaman bir kızken 2. evliliğini yaptı, biz babamın hanımına abla dedik, yakışan, olması gereken buydu, hem benim annem var Allah ömür versin, sizde anne demek için sıkmayın kendinizi, abla demeniz yeterli, sizi kıran sözleri de kafanıza takmamaya çalışın, o sözlerle bir nevi duygusal baskı yapıp anne dedirteceğini sanıyor.

belli canım kadında sana karşı zıt biraz...sana ne tavırla davranıyosa sende o tavırla yaklaş birtane annem var başkada yok de kocan nasıl hitap ediyorsa sende öyle hitap et...benim eşim kardeşleri falan hep valide der biz gelinlerde anne deriz....kaynanam bize karşı hoş davranıyo bizde öyle davranıyoruz yani adamına göre muamele cnm üzülme kıyamam sana düzelir inşallah herşey duygusal bacm benim :)

eşimde öyle söylüyor, ebru abla benim bir annem var Allah rahmet eylesin vefat etti ama yine de var bu evden kimse sana anne diyemez dedi en sonunda... ama niye ısrar ediyor anlamıyorum, ben istemezdim herhalde benden sadece 10 yaş küçük biri bana anne desin.. Çok sağolun; arabozucu mu oluyorum diye kendi kendimi yiyorum yoksa...

tek bana değil aslında, eşimin halasına diyor bişeyler mesela ama halası hemen ağzının payını veriyor; genelde herkese takılıyor ama bi ben cevao veremiyorum :) :) kocamdan 8 yaş büyük kocama ve ikizine bebeklerim diyor deli oluyor eşim ve ikizi ahh teşekkür ederimm canımm şu duygusallığı da yensme bii :):)

Çok kızdım ben bu "ebru abla"ya.Deme arkadaşım bence, anne demeee...O ne laflar ne Allah aşkına.Eşinin öz be öz annesi bile olsa bi kilo balla yenecek yanı yok, yani öz bile olsa kimse kv.desinin o laflarını kaldırmaz.Gözlerin dolmasın, sanırım sen de tırnaklarını çıkartmalısın artık, yok deme herkesin vardır, sadece eşiği farklıdır Biraz dişli ol bak abla tavsiyesi, sakın yabana atma bu dediğimi.Bir de alakayı sorma ama; kesinlikle çalışma hayatına başla, y.l. bitir, emin oldum bunu yapman gerek.Bir de aklıma geldi sen toysun şimdilik de.Annen bu Ebru ablayla bir araya geldiğinde azıcık benzetse, çaktırmadan. Küçümseme bak bunu da bunlar da işe yarar.Annen olmazsa da şöyle onun dengi bir büyüğün

Kayınpedere üzüldüm ağlamasına onun hatırı için ara sıra eşiniz yanınızda değilken deyiverseniz.Onun dışında da ortaya konuşun abla da demeyin.O da o zaman ona batmaz ve rahat bırakır.

ne güzel yazmışsınız öyle gerçekten sıcak bi abla tavsiyesi aldım ve cok memnun oldum yüzüm güldü :) ebru abla eşimin yanında bişey demiyor, eşim dolan gözlerimden anlıyor bişey olduğunu; eşimde benim gibi duygusal.. mesela en son geçen hafta onunla tartıştı bağırdı kızdı, eve geldi seni kimseye ezdirmem dedi ağladı içim burkuldu.. çok sık ağlar eşim de benim ağladığımı görünce.. ah annemin yanında bi dese böyle annem çok fenadır benim :))) annem kadının beni ezmeye çalıştığını sanar mahveder onu sözleriyle annem çok ustadır laf sanatında :) eşim demişti aslında diyelim, o halletsin diye ama dinlesem mi acaba :)) eşimle bu konuda anlaştık; tam zamanlı olmamak kaydıyla çalışcam yüksek lisansı da yapıcam her gün çıkışta onun alması şartını koydu sadece :):)

Kayınpedere üzüldüm ağlamasına onun hatırı için ara sıra eşiniz yanınızda değilken deyiverseniz.Onun dışında da ortaya konuşun abla da demeyin.O da o zaman ona batmaz ve rahat bırakır.

dilim lal oluyor sanki diyemiyorum kayınpederim de dememi istemiyorum ama ebru hanım abartınca adam üzülüyor

Ebru ablan annenin yanında bir şey demez zaten.Sen annene çıtlat, o lafı oraya ustalıkla getirir.Teşbihte hata olmasın ama deli deliyi görünce sopasını saklar Bak bence sen, eşin ve kayınpederin şöyle güzelce bi konuşma yapın, birazcık Ebru Ablayla az görüşmekle ilgili.K.P nize onu çok sevdiğinizi onunla bi ilgisi olmadığını açıklayın...Bir de sana ufacık bi abla tavsiyesi daha; konunu anlatırken eşinin, ikizinin , üvey annenin ve kendinin adını veriyorsun, dünya çok küçük güzelim, bu forumun üye kapasitesi ise çok büyük.Sen çok masumsun, sonra seni üzecek durumlarla karşılaşırsın belki.Biraz dikkat et istersen

canım benim eşimi de halasına vermişler 8 yaşındayken..o hala diyor, bana anne de diye baskı yaptı kadın..diyemedim demedim demicem de..niye her zorunluluğu biz yerine getiriyoruz...sanki saradan damat aldk.Allah Allah...sinrlendim gene ya

dilim lal oluyor sanki diyemiyorum kayınpederim de dememi istemiyorum ama ebru hanım abartınca adam üzülüyor

Aslında ayda yılda bir desen gerisinde ortaya konuşsan anlamaz bile yani kimseye zararı olmaz kimse üzülmemiş olur.He eşin hassassa bu konuda onun yanında hep ortaya konuş :)

benim üvey kp im var. abi diye hitap ederim çünkü eşimde öyle hitap eder. evlendikten iki sene sonra kp de evlenince nurtopu gibi cici kayınvalidem oldu onada abla dedim. yani isimlerinin sonuna ekliyodum. eşime sorma gereği bile duymadım. sana baktın çok laf sokuyo. eşim nezaman sana anne derse bende ozaman derim derdim. eşimin anne olarak görmediğine ben niye anne diyeyim ya. bide hadi eşin çocukkken evlenmiş olsa neyse senden sonra evlenmiş

o sana anne desin sen nikah büyüğüsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…