Cidden moralim bozuldu :(

Yalnız kızlar af geleceğini ve erken salınacağını duyar duymaz af etmesini ben kızın adamdan ve ailesinden aldığı tehditlere bağlıyorum. Bunlara indirim gelmemeliydi. Af geleceği haberi oldu, ardından bu oldu.
Evet show haberde izlerken sunucu bile ima etti umarım infazla alakası yoktur daha çok insan salınır böyle

Mümkün değil kızın normal koşullarda kabul etmesi. Kampanya yapılmalıydı. Tecavüz ve tacşzcilerin indirim yapılmaması ve aftan yararlanmaması için. Aslında hadi yapalım. Bitsin bu çile...
Berfine destek olmak için kampanyalar vardı destekçileri de vardı bayağı uğraşmışlardı şimdi şikayeti geri çektiği için onlarda desteklerini geri çektiler

Berfine destek olmak için kampanyalar vardı destekçileri de vardı bayağı uğraşmışlardı şimdi şikayeti geri çektiği için onlarda desteklerini geri çektiler
Sırf Berfin değil, ki kızın avukatı daha yeni açıklama yapmıştı af nedeniyle çıkıyor diye, bu adamlara af gelmemesi için herkes tepki gösterse sosyal medyadan bunlar değişirdi. Adamın ceza alması bile Cumhurbaşkanına kadar giden tepkilerle olmuştu.

İnfaz kanununda cinsel suçlar, kadın cinayetleri vs aftan yararlanamayacaktı. Ama... Neyse....
Ben kızcağızın kendine değil de ailesine karşı tehditler aldığını düşünüyorum. Bence bir tek böyle bir şey olduysa evlenmeyi kabul etmesi mantıklı geliyor.

bence artik bu tip.davalar kamu davasi olmali ve affetme gibi bir imkan olmamali. topluma da.kotu ornek..eskinin tecavuz eder evlenirimine donerse bu olay da. berfinin zaten saglikli karar vermesi beklenemez bence. cok buyuk hata yapmış ona zarar.veren adamla evlenme.karari vererek. umarim basina daha kotu seyler gelmez.

Yaralama suçunun basit hali şikayete bağlıdır zaten. Bu olayda ise yüzde değişikliğe ve organ kaybına yol açan neticesi itibariyle ağırlaşmış bir yaralama suçu var.

İnfaz kanununda cinsel suçlar, kadın cinayetleri vs aftan yararlanamayacaktı. Ama... Neyse....
Ben kızcağızın kendine değil de ailesine karşı tehditler aldığını düşünüyorum. Bence bir tek böyle bir şey olduysa evlenmeyi kabul etmesi mantıklı geliyor.
Ben haberlerde böyle okumuştum, adamın ailesi de böyle tipler olmasa, kendileri böyle bir durumda oğullarını cezalandırmaları gerekirdi. Savunmuşlardı, kızı taciz etmişlerdi diye okumuştum. Böyle durumlarda savunan insanları da yardım yataklık diye ceza verilmesi gerekir. Benim oğlum yapmaz veya sinirli anında denk gelmiş diyenlerinde kezzaplamak nasıl bir şey öğretmek lazım. Bu insanlar da suçlu. Şimdi ne olacak ki diye ona buna kezzap atan çoğalır.

Yahu bu ibare borclar hukukunda da geciyor ben medeni kanundan alintiladim burada anafikir bu mu cidden

Borçlar hukuku, medeni hukuk ayrı ceza hukuku ise apayrı bir alan.
Ceza hukukunda her suç şikayete bağlı değil. Dolayısıyla her şikayetini geri çeken yargılamanın sonlanmasını sağlayamıyor.
Sonuç olarak evet anafikirle alakalı bir yorum yaptığımı düşünüyorum.

Yalnız kızlar af geleceğini ve erken salınacağını duyar duymaz af etmesini ben kızın adamdan ve ailesinden aldığı tehditlere bağlıyorum. Bunlara indirim gelmemeliydi. Af geleceği haberi oldu, ardından bu oldu.
[/QUOTE Berfin ifadesini değiştirmeseydi af şahsı ve o tür suçları kapsamıyordu.İzleyince hem şaşırdım kararı dolasıyla hem çok üzüldüm.Kamu davasına döner inşallah

Borçlar hukuku, medeni hukuk ayrı ceza hukuku ise apayrı bir alan.
Ceza hukukunda her suç şikayete bağlı değil. Dolayısıyla her şikayetini geri çeken yargılamanın sonlanmasını sağlayamıyor.
Sonuç olarak evet anafikirle alakalı bir yorum yaptığımı düşünüyorum.
Yarabbi sabir ben cumleyi alintiladim arkadasim hangi kanunla neyle alakali oldugunu degil lutfen alinti yapma
Ceza hukukunun bahsi bile gecmedi neyi kanitlamaya calisiyorsun

Yarabbi sabir ben cumleyi alintiladim arkadasim hangi kanunla neyle alakali oldugunu degil lutfen alinti yapma
Ceza hukukunun bahsi bile gecmedi neyi kanitlamaya calisiyorsun

Bir şeyi kanıtlamaya çalışmıyorum, ihtiyacım yok.

Alakasız bir kanun maddesini alakasız bir konuya yazmışsınız. Sizin yorumunuza dayanarak insanlar şikayeti geri almanın hukuki sonuçları hakkında yanlış kanıya varabilirler. Yoksa şahsınıza karşı bir yorum değildi benimki.

Neyse daha fazla yorum yapmak istemiyorum ben de. Buyurun kanun maddelerini dilediğiniz konuya yazın. Herkes her konunun uzmanı zaten.

Bir şeyi kanıtlamaya çalışmıyorum, ihtiyacım yok.

Alakasız bir kanun maddesini alakasız bir konuya yazmışsınız. Sizin yorumunuza dayanarak insanlar şikayeti geri almanın hukuki sonuçları hakkında yanlış kanıya varabilirler. Yoksa şahsınıza karşı bir yorum değildi benimki.

Neyse daha fazla yorum yapmak istemiyorum ben de. Buyurun kanun maddelerini dilediğiniz konuya yazın. Herkes her konunun uzmanı zaten.
Alakasiz degil kanunda bile affeden tarafin dava hakki yoktur diyor bundan sonra sikayetci olsa bile kaale alinmaz mantiginda yazdim

Uzman vs de degilim siz uzmanmis gibi yorum yapiyosunuz asil ben orada bir madde yazmisim siz gelmis bana ceza kanununu acikliyosunuz ne alakasi var

Burasi zaten diledigini yazma platformu degil mi tesekkur ederim izin verdiginiz icin nolur daha fazla polemik yapmayin

Bende ilk tehtit demistim ama evlenicekler falan diyince kizi kandirdiklarini dusundum hani kizin yuzu mahfolmus bu halde beni kimse sevmez falan diye kiz cocugu affetmis olabilir aci ama gercek bu bir ihtimal.

Alakasiz degil kanunda bile affeden tarafin dava hakki yoktur diyor bundan sonra sikayetci olsa bile kaale alinmaz
Uzman vs de degilim siz uzmanmis gibi yorum yapiyosunuz asil ben orada bir madde yazmisim siz gelmis bana ceza kanununu acikliyosunuz ne alakasi var ya ne alakasi var

Burasi zaten diledigini yazma platformu degil mi tesekkur ederim izin verdiginiz icin nolur daha fazla polemik yapmayin

10 yılı aşkındır hukukçuyum. Şuraya hukuki bilgi yazarken yine de açıp bilgimi teyit ediyorum, her alana hakim olamayacağımı bildiğim için. Hatalı bilgi verildiğinde rahatsız olmamın ve düzeltme ihtiyacı hissetmemin doğal olduğunu düşünüyorum.

Polemik amacım yok.

İyi geceler.

Back
X