Cidden moralim bozuldu :(

10 yılı aşkındır hukukçuyum. Şuraya hukuki bilgi yazarken yine de açıp bilgimi teyit ediyorum, her alana hakim olamayacağımı bildiğim için. Hatalı bilgi verildiğinde rahatsız olmamın ve düzeltme ihtiyacı hissetmemin doğal olduğunu düşünüyorum.

Polemik amacım yok.

İyi geceler.
Nolur beni bi salin Allah askina lutfen en buyuk hukukcu sizsiniz tamam mi tatmin oldunuz mu herseyin en iyisini biliyorsunuz ozur dilerim bir kanun maddesini size sormadan alintiladigim icin sizin gibi hukukcularin yaninda ne haddime oldu mu

Son düzenleme:
İnternette gezinirken gördüm yüzüne kezzap atılmış genç bir kız vardı Berfin özek isimli kıza çok üzülmüştüm yaşadığı duruma yüzüne kezzap atan çocukta 13 sene almıştı bu kararada üzülmüştüm daha fazla alması konusunda konuşmada yapmıştı Berfin özek ama bugün rastladığım haberle neye uğradığımı şaşırdım şikayetini geri çekip çocukla evleneceğini söylemiş sevdiğini söylemiş İskenderun kadın platformuda berfine desteklerini çektiklerini duyurdu . Cidden üzüldüm belki de kimsenin onunla evlenmeyeceğini düşünerek böyle bir karar aldı yada tehtid edildi ama karşılığı bu mu olmalıydı? Şimdi salınıcak çocuk ya başkasına aynı şeyi tekrar yaşatırsa yada kıza daha kötü şeyler yaparsa ? Her böyle kötü şey yapanları cezasız bırakırsak toplum olarak nereye gideriz ? Allah'ım sabır ver herkese.
Biraz kendini feda etmiş gibi, annene ve kardeşine de aynısını yaparız evlensin çıksın hapisten demişlerdir oğlanın yakınları... Çünkü geçenlerde ilk mahkeme görüldüğünde kız ağlamaktan konuşamamış.

Ciddi ciddi kaıdn haklarını her zaman savunurum.
Ama bu ve bunun gibi insanları görünce Allah ben bunların haklarını da mı savunuyorum diyip kendime üzülüyorum.
Ne yaparsa yapsın zerre üzülmüyorum.

Ben haberlerde böyle okumuştum, adamın ailesi de böyle tipler olmasa, kendileri böyle bir durumda oğullarını cezalandırmaları gerekirdi. Savunmuşlardı, kızı taciz etmişlerdi diye okumuştum. Böyle durumlarda savunan insanları da yardım yataklık diye ceza verilmesi gerekir. Benim oğlum yapmaz veya sinirli anında denk gelmiş diyenlerinde kezzaplamak nasıl bir şey öğretmek lazım. Bu insanlar da suçlu. Şimdi ne olacak ki diye ona buna kezzap atan çoğalır.

Kesinlikle öyle. Zaten kadınlara yönelik şiddete, cinayete yeterince yaptırım uygulanmıyor hala. İçler acısı. Artık insanlar "nasıl olsa bir şey olmuyor ehehe" diye pişkinlik yapmaya başlayacak ki başladı bile aslında. Belki basına yansımayan, sosyal medyaya yansımayan çok fazla olay vardır.
Aileleri de anlamak mümkün değil. Allah korusun yarın bir gün ben de anne olacağım. Oğlum veya kızım hiç fark etmez böylesine bir suç işlese "yapmaz, etmez." diyemem ki. Benimki çocuk da yüzüne kezzap attığı çocuk değil mi? Hadi çocuğu geçtim insan değil mi?
Bu yüzden çok haklısınız, ilk eğitim her zaman ailede başlıyor.

Şimdi o kıza ne olacak? Yarın bir gün Allah korusun öldürülse (şimdiye kadar 23 kez şikayette bulunan Ayşe Tuba Arslan gibi, sadece eve gitmek isteyen Ceren Özdemir gibi, sırf dolmuşta yalnızlığından iğrenç bir şekilde faydalanılan Özgecan Aslan gibi, sırf sosyal medya hesabı açıp fotoğraf paylaştı diye eski kocası tarafından öldürülen Hatice Kurt gibi.. ve daha niceleri gibi) kim suçlu? Biz kadınlarımızı hayattayken koruyamıyorsak batsın bu dünya zaten. Ki koruyamıyoruz da.

Kesinlikle öyle. Zaten kadınlara yönelik şiddete, cinayete yeterince yaptırım uygulanmıyor hala. İçler acısı. Artık insanlar "nasıl olsa bir şey olmuyor ehehe" diye pişkinlik yapmaya başlayacak ki başladı bile aslında. Belki basına yansımayan, sosyal medyaya yansımayan çok fazla olay vardır.
Aileleri de anlamak mümkün değil. Allah korusun yarın bir gün ben de anne olacağım. Oğlum veya kızım hiç fark etmez böylesine bir suç işlese "yapmaz, etmez." diyemem ki. Benimki çocuk da yüzüne kezzap attığı çocuk değil mi? Hadi çocuğu geçtim insan değil mi?
Bu yüzden çok haklısınız, ilk eğitim her zaman ailede başlıyor.

Şimdi o kıza ne olacak? Yarın bir gün Allah korusun öldürülse (şimdiye kadar 23 kez şikayette bulunan Ayşe Tuba Arslan gibi, sadece eve gitmek isteyen Ceren Özdemir gibi, sırf dolmuşta yalnızlığından iğrenç bir şekilde faydalanılan Özgecan Aslan gibi, sırf sosyal medya hesabı açıp fotoğraf paylaştı diye eski kocası tarafından öldürülen Hatice Kurt gibi.. ve daha niceleri gibi) kim suçlu? Biz kadınlarımızı hayattayken koruyamıyorsak batsın bu dünya zaten. Ki koruyamıyoruz da.
Aynı fikirdeyim sizinle, sırf birileri “hayırı” bilmeden büyüttü, zorla zorbalıkla elinden bir şey alabileceğini öğretti diye, diğer insanlara kolayca şiddet uygulama ve onları takip etme, tehdit etme haklarını kendilerinde görmelerini ve ceza almamalarını anlamıyorum. Ne yapacağız? Sosyal medyadan kenetlenip en ufak bir durumda sessiz kalmamamız gerekiyor. Bu insanların anneleri de aynı iğrençlikte. Hep savunuyorlar. Şule Çet davasında böyleydi. Özge Can Arslan’da sapığın babası ve arkadaşı yardım etmişti. Antalya’da 16 yaşında kıza tecavüz edip işkence ile öldürdüklerinde suçlulardan birinin ablasının evinde günlerce tecavüz etmişlerdi. Bu insanların sülalesinin toplumdan silinmesi gerekiyor. Ne kadar yardım eden varsa tıkılmalı cezaevine.

Aynı fikirdeyim sizinle, sırf birileri “hayırı” bilmeden büyüttü, zorla zorbalıkla elinden bir şey alabileceğini öğretti diye, diğer insanlara kolayca şiddet uygulama ve onları takip etme, tehdit etme haklarını kendilerinde görmelerini ve ceza almamalarını anlamıyorum. Ne yapacağız? Sosyal medyadan kenetlenip en ufak bir durumda sessiz kalmamamız gerekiyor. Bu insanların anneleri de aynı iğrençlikte. Hep savunuyorlar. Şule Çet davasında böyleydi. Özge Can Arslan’da sapığın babası ve arkadaşı yardım etmişti. Antalya’da 16 yaşında kıza tecavüz edip işkence ile öldürdüklerinde suçlulardan birinin ablasının evinde günlerce tecavüz etmişlerdi. Bu insanların sülalesinin toplumdan silinmesi gerekiyor. Ne kadar yardım eden varsa tıkılmalı cezaevine.

Çok haklısınız.
Her zaman söylüyorum, herkes ebeveyn olmamalı. Psikolojik test mi yaparlar, 2-3 yıl kişisel sürecini takip mi ederler bilmiyorum ama herkes anne-baba olmamalı. Gerçekten çocuk yetiştirme konusunda eğitimli, sağlıklı bireyler çocuk sahibi olmalı. Sonra işte ailecek (!) bir kadının, bir insanın hayatını alıp götürüyorlar. Zaten suçu işleyenler zar zor, sosyal medya baskılarıyla içeri alınıyorlar resmen, aileleri de alınsa mükemmel olurdu. Yardım yataklığı da geçtim, bu tarz suçları işlemese de suç işleyenleri bilen ama susan her kimse o da içeri tıkılmalı. Suça sessiz kalmak da suçtur bana göre.

O kız bugün sosyal medya hesabında bir paylaşım yapmış.
Gerçek olan tek şey sevgimdir falan yazmış.
İşte bu.
Screenshot_20200412_154339.webp

O kız bugün sosyal medya hesabında bir paylaşım yapmış.
Gerçek olan tek şey sevgimdir falan yazmış.
İşte bu.
Eki Görüntüle 2618479
Beğene de aynı adamı yüz kere affetti, öldü. Adam neden hapise girdi biliyor musunuz? Geçen yıl pedofili ve taciz suçundan. Sadece kadına şiddet değil mevzu. İnsanlar uyanmalı, bu adamlarda bir sürü başka çeşit çeşit psikolojik rahatsızlık oluyor. Bu yüzden kamu davası düşürülmemeli.

Beğene de aynı adamı yüz kere affetti, öldü. Adam neden hapise girdi biliyor musunuz? Geçen yıl pedofili ve taciz suçundan. Sadece kadına şiddet değil mevzu. İnsanlar uyanmalı, bu adamlarda bir sürü başka çeşit çeşit psikolojik rahatsızlık oluyor. Bu yüzden kamu davası düşürülmemeli.
O olayı biliyorum ya. Önce kezzap atmıştı sonra öldürmüştü Bergen'i. Zaten sevdiğine zarar veren insandan ne beklersin ki, adam en sevdiğine kıyıyor sokaktakilere mi kıymayacak.
Ben bu kzıcağıza çok üzülmüştüm, umarım elinden tutarlar demiştim.
Tuttular da. Herkes seferber oldu onun için. Ama o affetti.
Diyecek birşey yok kendi bilir. Kamu davası düşmez benim bildiğim çünkü biri şiddet görüp şikayetini çekse bile kamu davası kapanmıyor. Ben böyle biliyorum yani.

Yalnız kızlar af geleceğini ve erken salınacağını duyar duymaz af etmesini ben kızın adamdan ve ailesinden aldığı tehditlere bağlıyorum. Bunlara indirim gelmemeliydi. Af geleceği haberi oldu, ardından bu oldu.
Ben Akp Milletvekili Yılmaz Tunc'un röpartajinda dinledim işkence şeklinde yani böyle kezzapla yaralama suçları aftan faydalanamıyor diyordu bulabilirsem videoyu yükleyeyim.

O olayı biliyorum ya. Önce kezzap atmıştı sonra öldürmüştü Bergen'i. Zaten sevdiğine zarar veren insandan ne beklersin ki, adam en sevdiğine kıyıyor sokaktakilere mi kıymayacak.
Ben bu kzıcağıza çok üzülmüştüm, umarım elinden tutarlar demiştim.
Tuttular da. Herkes seferber oldu onun için. Ama o affetti.
Diyecek birşey yok kendi bilir. Kamu davası düşmez benim bildiğim çünkü biri şiddet görüp şikayetini çekse bile kamu davası kapanmıyor. Ben böyle biliyorum yani.
Kuzum kamu davası olsa ne olurki ? Bakmıyorlar geçiyorlar kaç kere şahit oldum böyle davalara şikayetini geri alırsan kamu davası olsa bile bakılmaz şikayet geri çekildi denir önemsenmez kız bence kimse bana bakmaz kafasına girdi kim evlenir benle bu saatten sonra demiştir o yüzden çıkınca artık evlenirler mi bilinmez çocuğun kızı çok sallayacağını düşünmüyorum kız ona mahkum durumda kendini empoze etmiş ondan başka kim bakar artık bana diyordur psikolojik olarak çökmüş birine hiç birşey işlemez kafasına koyduğunu yapar korku insana öyle şeyler yaptırıyorki bişey demiyorum kınamıyorum kızı sadece onun için uğraşan insanların hakettiği bu değildi o çocuk daha ağır cezaları hakediyordu dışarı çıkmayı değil. 3 ay sonra salınınca ne olacak? Ya başkasına yaparsa ? Nasılsa çıkarım der yapar yapamaz mı? Olan kıza oldu kısaca .

Kızın sikayetini çekmesi bir anlam ifade etmez. Kamu davasi neticece. Cocuk cezasını çekecek. Kiza yapilanida haksizlik olarak degerlendiriyorum. Kimse onun ne yasadigini bilemez. Belki tehtid edildi belki rusvet verildi. Acikcasi o durumda olsam ve karsi taraf sikayetimi cekmem icin yüklü bir miktar para teklif etse kabul ederim. Daha olacagi bir suru ameliyat var. Hepsi icin para lazim. Oyle duyar kasmakla olmuyor.bu hayati o kizcagiz yasiyor..

Kuzum kamu davası olsa ne olurki ? Bakmıyorlar geçiyorlar kaç kere şahit oldum böyle davalara şikayetini geri alırsan kamu davası olsa bile bakılmaz şikayet geri çekildi denir önemsenmez kız bence kimse bana bakmaz kafasına girdi kim evlenir benle bu saatten sonra demiştir o yüzden çıkınca artık evlenirler mi bilinmez çocuğun kızı çok sallayacağını düşünmüyorum kız ona mahkum durumda kendini empoze etmiş ondan başka kim bakar artık bana diyordur psikolojik olarak çökmüş birine hiç birşey işlemez kafasına koyduğunu yapar korku insana öyle şeyler yaptırıyorki bişey demiyorum kınamıyorum kızı sadece onun için uğraşan insanların hakettiği bu değildi o çocuk daha ağır cezaları hakediyordu dışarı çıkmayı değil. 3 ay sonra salınınca ne olacak? Ya başkasına yaparsa ? Nasılsa çıkarım der yapar yapamaz mı? Olan kıza oldu kısaca .
Aile bakanligi da bu davaya mudahildi. Hala mudahil. Bakmadan gecme sanslari yok. Dava düşmez.

Kızın bir haftada fikri değişmiş . Bence oğlanın açık cezaevine alınmasından korktu ve korku psikolojisiyle hareket etti.

Üç yaşında bir çocuk da eniştesi tarafından kezzapla kör edilmisti.Annesi avukat babası psikiyatristi hatırlar mısınız bilmem 10 yıl ceza almıştı sanık.Bence ölmekten daha ağır bir durum kezzapla yakilmak, aynaya her baktıklarinda hatirlayacak bu insanlar yaşadıkları durumu.Kimbilir olay esnasında ne kadar canları yandı çünkü deri erimiş nerdeyse

Kamu davası bu. Her türlü ceza alacak o yaratık.
Ya kızın psikolojisi sağlam değil, ya tehdit altında, ya da af yasasından dolayı çocuğun salınacağından korkuyor ve salındığında ölmek istemiyor. Bunları görmek çok zor değil.
Şiddet mağdurlarının şiddetle baş etme mekanizmaları ortada, hukuk sistemi ortada, psikolojik gerçekler ortada... Kızın bir suçu yok. Üzülüyorum sadece.

Benim akrabagimin eşi tecavüze uğramıştı. Bunu dile getirdiginde ailesi tarafından hemen evlendirildi başka birisi ile (tecavüzcü ceza almadı çünkü kızın abisi ve aile durumu örtbas etti). Bizim toplumda bazı durumları böyle hallederler. Biri kıza tecavüz eder, ceza almasın diye ailesi kızın ailesine evlilik teklif eder. Ailede haysiyetsiz olduğu için mağdur edilen kızını tecavüzcüsüyle evlendirir. Bende burda benzer bir durum olduğunu düşünüyorum. Ya para teklif edildi, yada evlilik ("Kızınızla böyle başka kimse evlenmez" diyerek). Öyle veya böyle ben çocuğum için bunu asla istemezdim. Kızı kinamiyorum. Bakalım ne durumda ve nasıl bu kararı aldi.topluma iyi bir mesaj değil tabi, ama yapacak birsey yok. Kanunlar buna izin vermemeli

Öyle bir durum ki nerden tutsak elimizde kalıyor. Kıza da kızmıyorum daha kaç yaşında , ne acılar çekti ne durumlardan geçti. Psikolojisinin normal olmadığı ortada , ayrıca tedavisi çok iyi gidiyordu . Ama çevre baskısını , yaşadığı süreci bilmiyoruz. Umarim daha fazla zarar görmeden hakkında hayırlısı olur.
Sadece kızdığım bir kaç nokta var , o şuursuz it hapisten çıktığında kıza daha fazla zarar verirse veya başkalarının canını yakarsa.
Ve bu çocuk gibiler nasılsa ceza almıyoruz yeaa diyip başkalarının canını yakmaya çalışırlarsa.
Kadir şeker olayına döndü orada insanlar artık şiddet gören kadınlara yardım etmemeyi , bu olaydada birinin hayatını karartsanda hayatına kaldığın yerden devam edebileceğin gerçeği gösterildi.

Back
X