• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ciddi anlamda çok yalnızım.

Bakın geçenlerde bir belgesel izledim.3 ayrı yerde ve farklı 3 kadının gebelik doģum ve yaşam hikayeleri anlatılıyordu. bebeklerden birisi bir dağ köyünde birisi mülteci bir ailede birisi istanbulda hali vakti yerinde bir aileye doğuyor.ve işte ana rahmine düştüğü anda başlıyor onlar için hayat. koşulları farklı 3 yerde 3 ayrı bebek.biri endişeyle karşılanıyor bebeklerden.biri istenmeyen bir bebek zaten diģeri krallar gibi karşılanıyor. hepsi aynı zamanda farklı hayatlara başlıyorlar.kader yani kader.

kim istemez ki ; iyi koşularda ana ,babadan dünyaya gelmeyi
iyi toplumda büyümeyii

bu tercih biz insanoğlunun elinde degil,,,,

bence iki elinizi sıkı tutmayı bırakmayın

kendini mutlulunu keşfet bu senin elinde ....

kaderin değil

Neden böyle hissediyorsun?

Benim dostlarım ailem sevgilim var, ara ara yalnız hissederim kendimi. çevremde kimsenin olmamasından kaynaklı değil.. ara ara iyi geliyor :)

kim istemez ki ; iyi koşularda ana ,babadan dünyaya gelmeyi
iyi toplumda büyümeyii

bu tercih biz insanoğlunun elinde degil,,,,

bence iki elinizi sıkı tutmayı bırakmayın

kendini mutlulunu keşfet bu senin elinde ....

kaderin değil
Demek istediğim şu eger 2. mesajımı okumuşsanız. bazı şeyleri değiştiremezsekte değiştirebileceğimiz çok şey var.yeter ki isteyelim

Dünyaya gelirken yanlız geliyoruz göçerken de yanlız göçeceğiz .. yaşlı elden ayaktan kesildiğimiz günlerin korkusuda sarmış sizi .. ama malesef eşiniz evladınızda olsa bakmayacak olacaksa bakmaz var olması bi etki etmez yani... ama size tavsiyem arkadaş ve dost edinin ... bazı dostlar aileden daha iyi gelir insana

ailemden akrabalarımdan kimsem yok.bunalıyorum.daralıyorum.yalnız mı ölecem ben? hayallerimi benden çalanlar mutluluk yüzü göremesin inşallah.tek olmak çıldırtıcı bir duygu.benim yaşımda bekar arkadaşlarım var ama onların ailesi var.o yönden destek alıyorlar.benim ALLAH ım ve kendim var.
bazen sağ elimle sol elimi sımsıkı tutuyorum.korkma ben varım yanında diyorum.kendi kendime.
tüm bu ailesizliğimin sebebi babam olacak.................
nefret ediyorum ondan
insan kaderini ailesi de belirliyor.anası babası çiziyor kaderini biraz da..benimkinbi de onalr çizdi.yazıklar olsunn..

kendi meselelerinize yaradanı karıştırmayın yani o ailesiyle olanların yaradanı yok mıu?
çok yalnızsanız bir sürü sosyal kulüp kuruluş var. evde oturup yalnızım diye ağlamak olmaz.

neden bu kadar yalnızlıktan bıktın bilmiyorum

insanoğlunun hepsi yalnız (bana göre)

insan önce kendisiyle mutlu olmalı, mutlu etmeyi öğrenmeli
kendini mutlu etmeyi bilmediysen insanların seni mutlu edeceğini sanma,

mutluluk kendinde....

aile de dair insanlardan çok beklentiye girmememi
Yalnızlık en büyük ceza olacak görüyorum ailesinde huzur mutluluk bulmayan nasıl mutlu olabilir yalnızlık Allaha mahsus insanın doğası gereği yalnızlık asla çekilmez

Ne aile, ne arkadas, ne de es insanin içindeki yalnizlik duygusunu dolduramaz. Sen her daim kendine yetmeyi, kendi kendini mutlu etmeyi bilmelisin. Emin ol senin sartlarinda çok insan var, yalniz degilsin
Kim olursa olsun ailenin yerini dolduramaz annemizin bir tebessüm u herseye değer bence ama arkadaş es öyle değil

kendi meselelerinize yaradanı karıştırmayın yani o ailesiyle olanların yaradanı yok mıu?
çok yalnızsanız bir sürü sosyal kulüp kuruluş var. evde oturup yalnızım diye ağlamak olmaz.
Kız resmen depresyon da kimsem yok diyor alışmış yalnızlığa artık birini n sevgi ile elinden tutması gerekir tek başına yapamaz

Babamın suçu diyerek nereye kadar kendini cezalandıracaksın? Olan olmuş biz şuandayız ve hayatını güzelleştirmek senin elinde, spor salonuna yazılmak, işe gitmek, yürüyüle çıkıp temiz hava almak insanlara gülümsemek senin elinde. Ailen kaderindir, ama yaşadıkların senin seçimindir...
Senin gibi şeyler yaşamış birinolarak söylüyorum hemde bunu

ailemden akrabalarımdan kimsem yok.bunalıyorum.daralıyorum.yalnız mı ölecem ben? hayallerimi benden çalanlar mutluluk yüzü göremesin inşallah.tek olmak çıldırtıcı bir duygu.benim yaşımda bekar arkadaşlarım var ama onların ailesi var.o yönden destek alıyorlar.benim ALLAH ım ve kendim var.
bazen sağ elimle sol elimi sımsıkı tutuyorum.korkma ben varım yanında diyorum.kendi kendime.
tüm bu ailesizliğimin sebebi babam olacak.................
nefret ediyorum ondan
insan kaderini ailesi de belirliyor.anası babası çiziyor kaderini biraz da..benimkinbi de onalr çizdi.yazıklar olsunn..
Seni doğurup bu yasa kadar annein elinde n tutmayı hiç denedin mi keki

Seni doğurup bu yasa kadar annein elinde n tutmayı hiç denedin mi keki
Hepimizin allahım var sukret ki senin anne ve baba diyebileceğin bireyler var ya olmasaydı o zaman napar din çok merak ediyorum hayatta iken bil değerlerini ne olmuş olursa olsun baba ve Anne ye otesi var mi

Hepimiz yalnızız, kendi kendimize mutlu olmayı öğrenmeliyiz klişeleri de bir yere kadar doğru oluyor. İnsanoğlu illa ki derin bağlar kurabileceği birilerini ister.

Ben anladım seni konu sahibi. Herkesin bu dünyadaki nasibi farklı. Gelecekte belki çok güzellikler nasip olacak sana ama şu durumda aile ve eşten yana şanssızsın anlaşılan. Kimsesiz çocuklara, vatansız olup yardıma ihtiyacı olanlara, arayıp soranı olmayan yaşlılara aktar içindeki sevgini ve bağ kurma ihtiyacını. En güzel gönül bağı onlarla kurulur. İnşallah gönlüne göre bir eşin ve yuvan olur ama şimdi yok diye hayata karşı pes etme, yaprak gibi savrulma.

Şu dünyada hiç kimse yalnız değildir, "O bize şah damarımızdan daha yakındır". Sık sık Onunla konuş kalbinde, ben hep öyle yaparım. Bizi yaratan hiç bırakır mı bizi?

Kuralı ihlali olcak ama söylemeden duramam..

İmanın şartı 6 ;Kaderin hayrın ve şerrin Allah'tan geldiğine inanmak.
İmanın şartı gelenekseldir. Kurani bir dayanağı yoktur.
Asıl Kuran ne diyor ona bakmak lazım. İsra/13 ü inceleyin lütfen. Hem kaderimizi kendi yazıp hem de cehenneme atacak bir yaratıcımız yok bizim. Kuran'da kader, tabiat kanunlarındaki değişmez ölçüler için kullanılır (suyun kaynama derecesi,güneş ve ayın sistemli olan görevleri gibi) Umarım araştırırsınız. Bu açıklama yüzünden sanırım birkaç gün buralarda olamayacağım, üzgünüm..

Kuralı ihlali olcak ama söylemeden duramam..

İmanın şartı 6 ;Kaderin hayrın ve şerrin Allah'tan geldiğine inanmak.
insanın başına gelen tüm kötülükler kendi işledikleri yüzündendir.
yani kader diyip de sorumluluğunu Allah'a yıkabileceğimiz hiçbir kötü şey yok.

Yalnızlık en büyük ceza olacak görüyorum ailesinde huzur mutluluk bulmayan nasıl mutlu olabilir yalnızlık Allaha mahsus insanın doğası gereği yalnızlık asla çekilmez
yalnız doğdum ,yalnız öleceğim var mı ötesii,,,,

aile aile olamayıca ,insanlarda doğası gereği nankör olunda

mutluluk nerede sana göree...

Back
X