Yani cevremde üc günde evlenme teklifi alıp evlenen biri var yüz yıldır evliler ve cok mutlular ama bilemedim bende eşimle evlenecegimi yüzyüze tanıstıgımız ücüncü günde karar vermiştim ama süphem ama amalarım yoktu
Yani süpheleriniz varsa evlilikten önce baska seylere odaklanın iyice bi tanıyın
Benimde ona karsi endisem suphem yok olsa burada konu acma geregi bile duymazdim ailemi nasil ikna ederim diye dusunuyorum ama masallah ben ne sordum herkes baska konular uzerinden yuruyo
Bilmiyorum ama ben soyle düşünüyorum o evlenmiş ve cocugu siz daha once hic evlilik yapmamissiniz.Tabiki sizi etkilemek icin, kaybetmemk icin guzel seyler soyler sizi etkiler.İcini blemem farkli olabilir elbette ama bence iyi dusun cok zor olur senin icin.En basta zaten ailen kabul etmez.Kendine zaman ver henuz cok erken.Hayirlisi olsun hakkında
Biz bu konulara erken daldik ettik tamam da hemen pat diye olacak degil fikir aliyorum ailemi nasil ikna ederim diye dusunuyorum o kadar
bu kadar yıkıkken 2 haftalık adamla nasıl ciddi düşünme aşamasına geldiniz ya bir öncekini 4 senede tanımamışsınız.bence biraz kendi kendinize kalın kendinizi tedavi edin herhangi bir ilişkiye başlamadan önce.
Beni o tedavi etti
Bir kadın kolay kolay yuvasını yıkmaz, helede çocuğu varsa çok büyük problemleri yoksa sabretmeyi seçer diyorum ve büyükler "birinin sümük diye attığını bir başkası ilik diye yutarmış" derler diyerek bitiriyorum.
Eee aynisi bizimde basimiza gelebilirdi hepimizin ? Bize de mi boyle yaklasilmasi sana dogru mu gelirdi ?
Bir üvey çocuk olarak zoruna gidiyorsa evlenme. Bizimki beni babamdan kıskanıyordu. Babam beni sevse kavga çıkarıyordu. Babam yanımdayken babama hasret büyüdüm. Çektiğim eziyetleri de unutmadım. 30 yaşındayım ama hala travmalarımı atlatmış değilim.
Çok iyi düşün, seviyorum ölüyorum onun cocugu benim çocuğum falan filan derken, sonra pisman olursan sakın kendi tercihinin acısını o yavrudan çıkarma.
Kendime inancim olmasa boyle vebale girmezdim anliyorum seninde demek istedigini
Burda sizin düşünmeniz gereken adamın boşanmış çocuklu olması değil bence. Zaten yıllar süren bi ilişkiyi güven nedeniyle bitirmişsiniz, yara almışsınız. İki haftada tanıdığınız bir insana nasıl güvenebiliyorsunuz? Evlilik için acele etmeyin ama karşınızdakini tanımaya çalışın. Belki içinizde acı geçince o kişi size eskisi gibi iyi gelmeyecek? İnsanlar iki haftada tanıdığı kişileri arkadaş olarak bile hayatına kolayca alamıyor, bir de evlilik için bu süre çok kısa.
Biz oyle aramizda konustugumuzu bana deyip durdugu seyi dedim elinde olsa bugun evet desem evlenecek benimle benim acalem yok
Ben boşanmış çocuğu olan insanlarla bekar insanların evlenmelerine tabiki karşı değilim bunlar normal şeyler ama çocuk sorumluluğunu almak gerçekten çok zor ve yaşınız küçük sanırım şimdi kolay görünebilir ama iyi düşünün eğer bu sorumluluğu kaldiramayacakdaniz hiç bu işin içine girmeyin bu sizin birbirinizi sevmenizden daha önemli bi konu eğer içinizde en ufak tereddüt kalırsa ama ben bu adamı çok seviyorum diye işin içine girmeyin .
Bende iyi dusundum ettim dedikleriniz de haklisiniz da
Yahu 2 hafta da ne ciddi düşünmesi ? Ayrıca anladığım kadarıyla,kendinize denk birini istiyorsunuz. Ona göre karar verin.
Karakteri huyu suyu bana gore denk sadece bosanma etme durumundan esit degiliz huyumuz karakterimiz her seyimizle anlasiyoruz
2 haftalık insan için bunları düşünmek erken
Ayrıca çocuk işi zor
İlerde sıkıntı çıkar
Anladim
Şu bekar hiç evlenmemiş kızlarımız boşanmış erkeklerle evlenmese de bu erkeklerin "elimi sallasam ellisi" özgüveni bir bitse.... erkeklerin bu özgüveni bitse biz kadınlar onların gözünde o kadar değerli olacağız ki; bırakın aldatılmayı, şiddet görmeyi, hakaret duymayı...el üstünde tutulup baş üstünde taşınacağız....
Ya insan kime ne hissedecegini kendi cok secemiyor ben yapamadim bunu siz yaparsiniz o zaman mutlu ediyo huzur veriyo bana
Yol yakınken dön derim bnde ayni evliligi yaptım mutluyum suan iki çocuğum var ama şimdiki aklım olsa herseyi benimle yaşayan ve yasitim olan biriyle evlenirim.onlar görmüş geçirmiş olduğu için bizim gibi asla dusunemiyorlar rol yapıyorlar sadece nekadar bizi mutlu etmek için yasalarda anlaşılıyor rol yaptigi oda yeterince mutlu etmiyor
Peki aileniz karsi cikti mi nasil ikna ettiniz ?
Iki haftada niye evlenelim demiş ki bu adam .Yangindan mal kaçırir gibi .Var bu işte bir iş
Bilmiyorum ben seninle takilmalik degil ciddi ileriye donuk evlilik istiyorum diyo
Ben daha önce evlenmemiş birinin evlenmiş ayrılmış biriyle evlenmesi taraftarı değilim heleki çocuk nerde olursa olsun Yinede sizin hayatınızda sorun yaratabilir bence boşluğun verdiği bi duyguda olabilir çünkü o ayaklarını yerden kesen erkek evlendikten sonra bir kazmaya dönüşüyor onun için siz siz olun duygularla değil mantığınızla karar verin bence oluru yok yol yakınken dönmekte fayda var
Ben mantigimida kullaniyorum bu bosanma ve cocuk haricinde sıkıntı yaratacak icime suphe endiss dusuren bir sey yok
Çiftler birbirinden bosanirda çocuktan boşanmaz. Çocuk için zaman zaman görüşmek zorunda kalacaklar bu size ne hissettirecektir bunu bı düşünün. Ayrıca sizin çocuğunuz yok ola ki evlendiniz. Çocuğunuz oldu. Diğer çocuğa kendi çocuğunuz gibi sevemiceksiniz ama aradaki dengeyi kurabilecek misiniz. Çok zor bu. Ayrıca bence sizinki aşk falan degil. Daha iki hafta önce hayatınızda başka biri varken bu kadar kısa sürede birini sevemez insan. Bu adam size yara bandı olmuş sadece. İlişki bittikten sonra yaşanılan özgüven eksikligini begrnilmeme duygusunu ruhsal cokuntuyu atlatmaniza yardımcı olmuş sadece. İki haftada bı adamı tanımak için yeterli değil zaman bırakın. Mantık li düşünmeye başladığınızda sevmediginizi göreceksiniz
Bilmiyorum dedikleriniz de hakli olabilirsiniz ama cok mutluyum kendisiyle keske daha erken onceden de karsima o ciksaydi
Ben anlamıyorum neden boşanmış çocuğu olan biriyle evlenmek bu kadar öteleniyor. toplum bu duruma takmış durumda. Aslında biz büyütüyoruz herşeyi bence. İnsanın anlaşamayıp ya da başka sebeplerden boşanması başkasıyla evlenememesini gerektirir. Hayat bu herşey geliyor başımıza. evli.çocuklu,yaşı büyük .küçük sürekli kavramlara takılmak. Sevmemek için herşeyi deniyoruz resmen. Hayatın olağan şeyleri olarak görüp önümüze baksak daha iyi olur bence.
Aynisi bizimde basimiza gelebilirdi ben sorun etmiyorum bu durumu ailemin tepkisinden bunalimdayim nasil ikna edecegimi de bilmiyorum
Herkes kendini tanır bilir..
Yapamam diye düşünuyorsan yapamazsın muhtemelen..
Mesela ben oğluma asigim, çocukları da çok çok severim..
Ama aynı evin içinde başka çocukla yaşamak, aile olmak, gerektiğinde bakımını yapmak başka iş..
Muhtaç olursa bir süre yardım ederim canla başla, o kadar..
Kendimi biliyorum çünkü.. sende bunu düşün, kendini tart, kendine de, hiçbir küçük çocuğa da yazik etme...
Surekli cocukla ayni evde yasasam yapamazdim belkide ama yabanci ulkede annesiyle yasiyor
Burdaki sorun adamın bosanmis olmasi değil farkındaysan iz. Ayrılalı iki hafta olmuşken yeni biriyle tansisip evlilige karar vermesi. Karşısındaki hiç evlenmemis bı insan bile olsa su an konu sahibi sağlıklı dusumemiyor. Ayrılık acısını atlatmak için beyfendiye sığınmış bunu aşk sanıyor.
Evet sigindim ama kac sene tadamadigim duyguyu kisa surede bu insan yasattirdi
o konuda bişe dediğim yok. Tabi ki şuan sağlıklı düşünemiyor. Acele etmemeli. Fakat bu durumlar olmasa uzun bir geçmişleri olsa bile mutlaka birileri tarafından olumsuz tepkiler görecek.Hatta herkestenn belkide.
Evet arkadaslarimin yarisi kendine denk biriyle ol diyo digeride onu taniyanlar destekliyo ama bana cok iyi geliyo keske seneler evvel karsima ciksaydida olsaydi
Ah bu aşk.
Ota da konuyo pokada....
Evet
Ee olabilir 3 gunde tanisip evlenenler dahi var ?