Bir ürünü almadan önce hayvanlarla deney yapiyor mu yapmiyor mu diye arastirirdim simdi bir de bu cikti. Her seyin en iyisi dogal olani ama bu zamanda dogala bile güven olmuyor. Dogal ürün dendimi bir anda icimiz rahatliyor ve ürüne güvenimiz artiyor. Ama gercekten ne kadar güvenilir düsünmüyoruz. Yesil yapraklarla resimlendirilmis bir ambalaj bizi cezbediyor. Katkisiz, dogal icerikli, badem/zeytin vs. yagli kelimeleri de eklendi mi güvenimiz tam. Peki ya Türk mali ürünler ne kadar güvenilir? Sizce bu ülke vatandasini cok mu önemsiyor?
Ben yavas yavas dogala gecis yapiyorum. Ama öyle lafta dogal degil, harbi dogal. Sacim icin sabun kullaniyorum ama kremlemeden de yapamiyorum. Yavas yavas sacimi sabuna alistirirsam kremi de birakabilirim herhalde. Bulasiklari annem ne kadar deterjanla yikamakta israr etse de ben bildigimiz sabunla yikiyorum. Gayet de temizliyor, yaglardan tamamen arindiriyor. Süngeri bir iki kez sabuna sürtüyorum hemen köpürüyor. Leke de kalmiyor bulasiklarda. Saclarimi boyayarak büyük hata ettim, bir daha beyazlayana kadar boyamayi düsünmüyorum. Saclarin rengini degistiren dogal yöntemler diye bir konu actim, oradan elde ettigim bilgilerle arada saclarim icin güzel degisiklikler yapabilirim. Ayrica beyazlamaya da boya disinda daha dogal ve zararsiz cözümler olduguna inaniyorum. Boya sadece daha kolay ve pratik, ama ne kadar igrenc ve zararli oldugunu anlamak icin kokusu yeterli.
Bence eskilerden bir seyler ögrenmek lazim. Eskiden ne sampuan vardi ne de deterjan. Sabun, kül, arap sabunu, sicak su, karbonat, soda... Bunlarin en az market deterjanlari kadar temizleyecegini düsünüyorum. Annem alisamasa da ben bunlari uygulayacagim. Bir site bulmustum alternatif temizlik yöntemleriyle ilgili, bulabilirsem buraya linkini koyarim. Zararli kimyasallardan kurtulmak aslinda cok kolay.
Benim dogal yöntemlerim sunlar:
Simdilik krem kullansam da banyoda sacimi kesinlikle dogal bir sabunla sabunlarim. En azindan sadece diplerini sabunlasak bile iyi olur.
Ellerimi cok sIk kremlemek yerine arada yogun bakim uyguluyorum. (Zeytin yagi, gliserin vs.)
Cildimi temizleme ürünleriyle, pahali kremlerle cok fazla yormuyorum. Temizleyici ve nemlendirici olarak bal-limon maskesi, canlandirmak ve berraklastirmak icin pirinc suyu kullaniyorum. Duyduguma göre bir cok pahali kremde pirinc suyu kullaniliyormus.
Yukarida yazdigim gibi bulasiklari sabunla yikiyorum, makinede deterjanla yikamak zorunundayim ona da bir cözüm ariyorum.
Makyaj yapiyorum sayilmaz. Günlük olarak bir tek renkli nemlendiriciyi eksik etmem. O da niveanin dudak koruyucusu. Ne kadar güvenilir bilgim yok. Bir arastirmam lazim. Fondöteni, pudrayi asla kullanmam. Cildim kusurlu degil ama kusurlu olsa da kullanmazdim. Cildimin begenilmesinden cok kisiligimin begenilmesi önemli benim icin.
En fazla arada kaldigim günes kremleri. Sürsem bi dert sürmesem ayri bir dert. Bir tarafta günes kanseri riski diger tarafta kimyasal maddelere magruz kalan cildim. Cok beyazim, yazin cayir cayir yanmak istemiyorum. Dogal alternatifi de yok. Bu konuda hangi markaya güvenebilirim bilemiyorum.
Ayrica Forever Living ürünleri ilgimi cekiyor. Annem bir ara temsilcisi olmustu ama bu aralar pek ilgilenemiyor. Dünya capinda bir marka, bir cok ülkeye ulasmis, ürünleri dogal hatta ürün katalogunda ürünlerin icerigi yaziyor. Ama yine de pat diye güvenemiyorum. Sürekli ruj kullanan bir kadinin hayati boyunca 2 kilo ruj yuttugunu duyunca özellikle makyaj ürünlerini ve iceriklerini merak eder oldum. Siz de bir bakin derim. Özellikle konu sahibinin yazdigi siteyle ilgilenenler Forever Living'e de bakabilirlerse sevinirim, ben pek kullanamadim o siteyi.
bulaşık makinasında kullanılabilecek doğal bişeyler bulursanız yazar mısınız? ben de arıyorum henuz bulamadım. arap sabununa guvenilir mi bilmiyorum denemeye cesaret edemiyorum. onda da kimyasallar yok mu? bilen biri anlatabilirse süper olur.
neye elimizi atsak yakar oldu rtık bizi... sabun bile düşünün... geçen doktor sadece beyaz sabun kullanın,renkli sabun aslaaaa.... sabun diye öyle süslü, püslüleri hiç kullanmayın dedi ... sıvı sabun hiiiççç kullanmayın dedi... bu ıslak mendil kullanımları okadar yaygın ki ama o kadar zararlı ki... zor işimiz kızlar...
ıslak mendil de mi
hadi bakalım,zor valla zor bu işler..
evet canım ıslak mendilde çok zararlı imiş.. hele bebeklere filan kullanılıyor ya, Allah korusun .. kolaylık olsun diye kullanıyor insan ama yok beyaz sabundan ötesi ..
oğlum 3,5 yaşında.Neredeyse ıslak mendille büyüttüm diyebilirim.şimdi ellerini yıkıyor ama sabun da kimyasal.Hiç kaçış yok yani.banyoda vücuduma zeytinyağlı sabun kullanıyorum.onda da kostik var.kostik de zararlıdır.Amway'in bulaşık deterjanını kullanıyorum.En ağır yağları bile çok kolay çıkarıyor.memnunum.restorex şampuan eşim kullanıyor şimdi.Daha önce bioxin kullanmıştı.amway'de her ürün var.acaba ona mı geçsek?
valla canım amway çok güzel.
ben şu Loc var ya,çok amaçlı temizleyici.evdeki tüm temizlik işleri için onu kullanıyorum..aslında herşeyim amway'den alabiliriz sanırım..
hem de güvenilir bir marka.
eşimin arkadaşı amway satıyor.Hemen araştırayım.hatta şimdi arayayım.öncelik şampuan olsun
Yazılanları okuduktan sonra şoka uğradım.Bir aralar eşim kafa derisindeki sedef benzeri bir rahatsızlıktan dolayı cilt doktoruna gitmişti.Şampuanı daha az kullanın hatta mümkünse hiç kullanmayın arap sabunu kullanın demişti de gülüp geçmiştik.Bu konuya bugün itibariyle ben de eğiliyorum ve araştırmalara başlıyorum.
Yazılanları okuduktan sonra şoka uğradım.Bir aralar eşim kafa derisindeki sedef benzeri bir rahatsızlıktan dolayı cilt doktoruna gitmişti.Şampuanı daha az kullanın hatta mümkünse hiç kullanmayın arap sabunu kullanın demişti de gülüp geçmiştik.Bu konuya bugün itibariyle ben de eğiliyorum ve araştırmalara başlıyorum.
bende şaşırdım arap sabununu okuyuca canım, onun gözlere filan kaçarsa zararı olur ya.. ımm ama doktor dimiş didiyse dinlemek lazım.. arap sabunumu alak nedek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?