Evet canım hepsi o kadar kimyevi madde ihtiva ediyor ki...Kimyager bir arkadaşım şampuanın içine birkaç damla kekik suyunun içindeki kimyasalı kırmasına yardımcı olacağını söylemişti ben öyle kullanıyorum ama keşke kendi şampuanımızı kendimiz doğal özlerle yapabilseydik.Elseve kullandığım için sadece loreal adına konuşabilicem kesinlikle carrefour ve migrosların dışında alım yapmayın bu markanın şampuanlarında %100 farkediyor.Migroslardaki tıpkı yurtdışından gelenler gibi diğerlerine nazaran daha iyiBir süredir adresini bu siteden aldığım cosmetics database yi incelemekteyim. İnceledikçede dehşete düşüyorum. Türkiye pazarında olan bütün saç ürünleri ya sınırda ya da tehlikeli...Bunlara Dove, Elseve, Pantene, elidor dahil...Seba med sınırda mesela...Kaliteli bildiğimiz pahalı ürünler kerastese, alterna, john frieda hepsi de sınırda yada tehlikeli...Ürünün özelliği arttıkça içindeki kimyasallar da artıyor ve ne yazıkki sıfır zararlı ürünblerin hiçbiri türkiye pazarına girmiyor. Malum 3. dünya ülkesiyiz ya dünyanın kozmetik çöplüğü olduk haberiniz olsun. Saçımız neden dökülüyor diye merak etmeyin işte bundan...Benim çevremde ben dahikl herkesin saçı dökülüyor, şampuanlar gözümüzü yakıyor, alerji yapıyor ve kanser vakaları artıyor neden ?...Çünkü Türk insanının hayatı çok ama çok ucuz...Bizde insandan bol ne var süreriz Avrupalının tuvalet bile temizlemediği ürünleri yüksek fiyattan türkiyeye köşeyi döneriz mantığı...Yazıktır bu ülkenin insanlarına...
Size ne önerebilirim ki kendim de kozmetik kullanan modern çalışan bir kadın olarak saçınızı yıkamayaın dişinizi fırçalamayın desem aslında daha sağlıklı olur....Ben kendi adıma mümkün olduğunca kozmetik tüketimimi azaltıp doğal ürün arayışına yöneleceğim...Birincil önlem olarak marketlerin kozmetik bölümlerinden uzak durun...Aldığınız ürünün içeriğine bakın SLS, ALS, Sles, Dimethicon, paraben, üre, benzoik asit, RENKLENDİRİCİLER CI 17200, CI 15510, CI 60730, CI 42053
DMDM HİDANTOİN
COCMIDE MEA
PARFÜM/KOKU
PROPİLEN GLİKOL
TETRASODYUM EDTA
COCAMIDOPROPYL BETAİN
SODYUM KLORÜR (Tuz)
bu maddelere dikkat edin...Edin diyorum ama tüm temizlik ürünlerinde, saç kremlerinde bunlar var...Bence forumdaki herkes ciddi bir ürün araştırmasına girip paylaşım içinde olmalıyız diye düşünüyorum.
Evet canım hepsi o kadar kimyevi madde ihtiva ediyor ki...Kimyager bir arkadaşım şampuanın içine birkaç damla kekik suyunun içindeki kimyasalı kırmasına yardımcı olacağını söylemişti ben öyle kullanıyorum ama keşke kendi şampuanımızı kendimiz doğal özlerle yapabilseydik.Elseve kullandığım için sadece loreal adına konuşabilicem kesinlikle carrefour ve migrosların dışında alım yapmayın bu markanın şampuanlarında %100 farkediyor.Migroslardaki tıpkı yurtdışından gelenler gibi diğerlerine nazaran daha iyi
ya iki damla kekik suyu 1 damla çam terabentinle olacak işler değil kızlar, toksik maddeleri öyle onla bunla arıtamazsınız, siz toksik olmayan ürünler bulup kullanın
merhaba,
ben de cosmetic database'i bi süre önce keşfettim, kullandığım şeylerin puanlarını görünce dehşete düştüm. iyi diye aldığımız ürünler berbatmış meğer. en iyi puanları coastal classic creations diye bi marka almış, amerikan markası, sitesine girdim, hakkaten doğal ürünler satıyolar, sabun, makyaj malzemeleri, parfümler vs vs.. siperiş verdim, uzun bi beklemeden sonra geldi ürünler. yaklaşık 1 ay falan sürdü gelmesi. ama değdi bence memnunum. denemeden aldığım için renkleri tam tutturamasam da.. yüzünde zararlı bişeyler olmadan da guzel görünmek iyi bişeymiş. bitek nemlendirici alamadım, çok pahalı olduğu için ve 150euro sınırını aşmamak için, onu da burdaki organik ürün satan markalardan birinden alıcam.
ayrıca saçımı da uzun süredir otacının defne sabunuyla yıkıyorum, saçlarım çok gür ve dökülmüyo. ev halkı olarak sabuna döndük uzun süre önce. hepimiz memnunuz. biraz mat yapıyo saçları, ama ben zaten mat saç sevdiğim için sorun olmuyo :)
Bulursan söylersin tatlım
Yorumları oku oku sıkıntı bastı vallahibende kuaförümün önerisiyle L'oreal Expert serie kullanıyorum sadece kuaförlerde satılıyomuş yani içindekilere baktım ve en başta SLS yi görünce yıkıldım yarın ilk işim kuaförüme kızmak olucak :) İşin esprisi bu tabi, bu kadar kısıtlı imkanlarımızın olması ne kadar acı...
serie experrt'in sülfatsız şampuanlarıda var, tabi çok az oluyorlar, her kuaförde bulunmamasıda cabası, pazara yeni yeni sokup, yavaş yavaş alıştırıyorlar insanı, ama fiyatı çok pahalı çok...
Bir süredir adresini bu siteden aldığım cosmetics database yi incelemekteyim. İnceledikçede dehşete düşüyorum. Türkiye pazarında olan bütün saç ürünleri ya sınırda ya da tehlikeli...Bunlara Dove, Elseve, Pantene, elidor dahil...Seba med sınırda mesela...Kaliteli bildiğimiz pahalı ürünler kerastese, alterna, john frieda hepsi de sınırda yada tehlikeli...Ürünün özelliği arttıkça içindeki kimyasallar da artıyor ve ne yazıkki sıfır zararlı ürünblerin hiçbiri türkiye pazarına girmiyor. Malum 3. dünya ülkesiyiz ya dünyanın kozmetik çöplüğü olduk haberiniz olsun. Saçımız neden dökülüyor diye merak etmeyin işte bundan...Benim çevremde ben dahikl herkesin saçı dökülüyor, şampuanlar gözümüzü yakıyor, alerji yapıyor ve kanser vakaları artıyor neden ?...Çünkü Türk insanının hayatı çok ama çok ucuz...Bizde insandan bol ne var süreriz Avrupalının tuvalet bile temizlemediği ürünleri yüksek fiyattan türkiyeye köşeyi döneriz mantığı...Yazıktır bu ülkenin insanlarına...
Size ne önerebilirim ki kendim de kozmetik kullanan modern çalışan bir kadın olarak saçınızı yıkamayaın dişinizi fırçalamayın desem aslında daha sağlıklı olur....Ben kendi adıma mümkün olduğunca kozmetik tüketimimi azaltıp doğal ürün arayışına yöneleceğim...Birincil önlem olarak marketlerin kozmetik bölümlerinden uzak durun...Aldığınız ürünün içeriğine bakın SLS, ALS, Sles, Dimethicon, paraben, üre, benzoik asit, RENKLENDİRİCİLER CI 17200, CI 15510, CI 60730, CI 42053
DMDM HİDANTOİN
COCMIDE MEA
PARFÜM/KOKU
PROPİLEN GLİKOL
TETRASODYUM EDTA
COCAMIDOPROPYL BETAİN
SODYUM KLORÜR (Tuz)
bu maddelere dikkat edin...Edin diyorum ama tüm temizlik ürünlerinde, saç kremlerinde bunlar var...Bence forumdaki herkes ciddi bir ürün araştırmasına girip paylaşım içinde olmalıyız diye düşünüyorum.
şampuan olarak biotin kullanıyordum ve memnundum ama içerğini araştırınca zararlı olduğunu gördüm...saç kremi bende down under naturals, elseve, pantene ....Başka seçeneğimiz yok ki türkiye'de ama hepimiz birlikte araştırma içine girip en az zarralı ürünlere yönelmeliyiz diye düşünüyorum...Bebek şampuanlarına bile dikkat etmek gerek...Deodorantlar mesela Alvin connor doğal deo kullanıyorum tamamen doğal ve sertifikalı eczanelerde var.. Aklıma gelenler bunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?