Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar ciddi tehdit altındayız...Sağlığımızla oynanıyor...

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
gerçekten mi tatlım ?
tamam o zaman yarın bende alayım hint yağı..diplerine sürüp bekletiyorsun değil mi canım ?
2-3 saat yeter herhalde ?

canım mesajı yeni gördüm.Biraz geç oldu kusura bakma.hintyağını diplerine sürüyorum sadece.Geceden sürüp yatıyorum.bir de çam terebentin yağı da sürüyorum.biliyorsun saçımı uzatmaya çalıştığım için bir sürü bakım yapıyorum.saçlarım uzuyor.ama hangisi daha etkili bilemiyorum.ama araştırırsan hintyağı saç uzatıyor ve saçı parlatıyor.Ben memnunum.

ne demek tatlım ...cevapladığın için çok teşekkür ederim
tamam o zaman ben de hintyağını süreyim..

hem doğal hem de sağlıklı bir çözüm...

kızlar amway ürünleri kesinlikle bitkisel değil ama maalesef bitkisel diyerek satıyorlar ve bu bitkisel cümlesiyle insanların zayıf yönlerini kullanıyorlar buna çok üzülüyorum aldanmayın

bende komili zeytinyağlı kullanıyorum saçıma ii geldi dökülme durdu..tabi ben iki sişe aldım birinin içine çörek otu ezdim,sarmısakrendeledim .zeytin yağı kodum önce onla sonrada normal şampuanla yıkadım çok ii geldi.. 1yıldır dökülme çok çok az artık

evet kızlar ya çok haklısınız kimyasallardan uzak durmalı ve bitkisel şeylere yönelmeliyiz... mesela artık sadece bitkisel ürünler satan mağazalar açıldı oralara gitmeliyiz. mesela ben vücudumu otacının sabunu ile yıkıyorum renklendirici parfüm hiç bi şey içermiyor fiyatı da ucuz ... pahalı kimyasallara değil aktarlara yönelmeliyiz ...

bu şampuanlar saçı nasıl gösteriyo? mesela sabun hic parlatmıyormus bunlar da öyle mi veya cok mu kabartıyo

Konuyu görünce aklıma geldi. Malesef bundan daha ciddi bi durum var, oda yediğimiz gıdaların çoğu tehlikeli. Heleki fabrika çıkış ürünleri. Kekler, meşrubatlar, dondurmalar, meyvesuları, gofretten tutun balına reçeline kadar bir çok ürünün içinde GDO mısır ürünü olan glikoz şekeri var. En korkutucu kısmı ise bunların hepsi yasal kanuna uygun. Yediğimiz sebzelerim meyvelerin %80 i genleriyle oynanmış israil mevkili.
Soya lesitin ise tam zararları kanıtlanamasada her maddede var ekmekte bile.

Kısacası sağlıklı ve düzgün beslenme kimin umurunda. bir katıp 10 alıp ucuzdan satıp sürümden kazanıyımde nasıl kazanırsam kazanıyım artık bunun peşinde üreticiler.

Bu konuyu ben de araştırmıştım. Şimdi no poo diye birşey gördüm yabancı sitelerde, şampuansız saç yıkama. Önce kafa derisine karbonatla masaj yapıp ardından elma sirkesi ile durulanarak saçı ve kafa derisini kimyasallardan arındıran bir işlem. Topikte daha detaylı anlatmıştım, link vermek yasakmış galiba ama daha detaylı okumak isteyen olursa şampuanların olduğu bölümdeydi arkadaşlar : "Şampuansız saç yıkama" diye bir başlık

SLS ve TÜREVLERİ

SLS ( Sodium Lauret Sulfate)

SLES ( Sodium Lauryl Ether Sulfate)

ALS ( Ammonium Laureth Sulfate)

MLS ( Magnesium Laureth Sulfate)

Bu hammaddeler

Derinin zarar görmesine yol açar

Kök hücrelerine zarar vererek saç dökülmesine sebebiyet verir

Kalp ve ciğer gibi organlara kadar girerek iltihaplara yol açar

Çocuklarda göz gelişimini engeller

Sülfat bazlı hammaddeler üretim kolaylıkları ve ucuzlukları sebebiyle kozmetik sektörü başta olmak üzere endüstriyel temizlik maddelerinde de bulunur, yani sadece şampuan ve diş macunlarında değil bulaşık deterjanı, sıvı el sabunu, oto şampuanı v.b. üretiminde kulanılır. Bu hammaddeler sadece insanlara değil, suda düşük oranda çözündükleri için, atık sularla birlikte, nehirleri, gölleri ve denizleri kirletmekte, doğaya büyük zarar vermektedir.

COCAMİDE MEA, COCAMİDE DEA, COCAMİDE TEA

Şampuanlarda köpüğün çok ve kalıcı olmasını sağlayan bu maddeler, trietanolamin (TEA), dietanolamin (DEA), monoetanolamin (MEA) özellikle SLS ve diğer sülfatlı hammaddelerle birleşince, vücuda teması halinde dahi zarar verebilecek olan “nitrozoamin”leri oluştururlar. Bu maddelerin laboratuvar hayvanlarında yapılan incelemelerde beyin hasarına neden olduğu tespit edilmiştir.

PARABEN

Kamuoyunun yakından tanıdığı bir koruyucu hammadde olan paraben, kozmetiklerin raf ömrünü artırmak için kullanılır. En son Fransız hükümeti tarafından yasaklanmıştır. Paraben insanlarda. Endokrin (hormon) bozulmasına neden olur, parabenler östrojen hareketini taklit edebilir ve üreme ve cinsel gelişimi engelleyebilir. Ayrıca alerjik reaksiyonlara sebep olurlar.

DMDM HYDANTOİN ve

FORMALDEHİTLER

DMDM hydantoin kozmetik koruyucusu olarak kullanılır kanserojen

olarak kabul edilen formaldehiti açığa çıkarır. Formaldehitlerin

kullanımı 2012 yılından itibaren kimya sektöründe tamamen

yasaklanacaktır.

BENZOİK ASİT ve SODYUM BENZOAT

Bir gıda koruyucusudur, maalesef hazır gıdaların çoğunda bulunmaktadır. Son dönem kozmetiklerde de kullanımı artmıştır. İngiltere Sheffield Üniversitesinin maya hücreleri üzerinde yaptığı araştırmada, sodyum benzoat (e211) adlı koruyucu maddenin, hücrelerin "güç istasyonu" olarak tanımlanan mitokondride dna hasarına yol açtığı tespit edildi. En son Coca Cola firması bu maddeyi kullandığı için özür dileyerek kullanımına son vermiştir.

PROPYLENE GLYCOL

Petrol kökenli bir hammaddedir, başta şampuanlar ve parfümler olmak üzere sık kullanım alanı vardır. Sinir sitemine ve bazı hassas organlara zarar verdiği bilinmektedir.

DİMETHİCONE (SİLİKON)

Kozmetik sektöründe yoğun kullanılan bu hammadde şampuanlarda

saçı yumuşatma ve parlaklık verme amacıyla kullanılır. Ancak uzun

vadede saçları zayıflattığı ve döktüğü bilinmektedir.

bu maddeleri içeren şampuanlar kullanılmaz...

komili zeytinyagli sampuan dedigin sampuanin icindekiler kismini bir oku bence canim, zeytinyagli papatya ozlu bilmemneli diyerek milleti kandiriyorlar, icindeki zararli maddeler hepsinde ortak
organicum gibi sadece bitki ozlerinden olusan organik icerikli sampuanlari kullanin. keklendigimiz yeter. avrupa birligine girmeye calisiyoruz ama ne temizlik urunleri ne hijyen urunleri ne yedigimiz ictigimiz urunler hicbirinin icindekiler kismini okumuyoruz, okusaydik marketler bize bu zehirleri satamazdi.

evet malesef göz göre göre sağlığından oluyor çoğu kişi. bende bu sebeple logona şampuan kullanıyorum, tamamen doğal. zaten kullanırken de diğer şampuanlardan farkını anlıyorsunuz. onlar gibi bol köpük ve harika bir kokusu yok ama saçıma çok ii geliyor.

Türkiye de biraz pahalı ama ben yurt dışında bir siteden sipariş veriyorum, hiç sorun yaşamıyorum hemde uygun fiyata sağlıklı bir şampuan kullanıyorum, tavsiye ederim kızlar:)

kesinlikle canım avrupada kimsenin kullanmadığı şeyleri bize satıyorlar, beş sene sonra insanlar bugün kullandıkları şampuanları tuvaletlerine dökmeyecek. bende yıllardır doğal ürünler kullanmaya çalışıyorum. ama bu sadece bitki özleri işi de yalan, yani temizleyici olacak şampuanda bitki özü köpürmez ki, doğal köpürtücü şeyler var, ama bitki özü olduğunu sanmıyorum, mesela ben sante lagona alterna falanda hep coco glucoside cocly glutomat disodium cocoampsamat falan görüyordum, bunlar en az zararsız olanlar. yani sadece bitki özlerinden yaptık diyenler bana malesef iyi şampuanı pahalı satmak isteyenler gibi geliyor. ben mesela bu aralar doa alıyorum 7,5 lira fiyatı. yani bakıyorum içerik diğerleriyle aynı, ha ambalajı şaşalı değil, süslü püslü reklamı yok, ama fiyatı çok makul. ne bileyim el kadar şeye 30-40 lira vermek mantıksız yani...

oyle canim, zaten sadece bitki ozlerinden olusan sampuan var mi ki, illa icinde temizleyici maddeler oluyor. ama bazisinda temizleyici madde 20-25 tane, bazisinda 3-5 tane. ben sahsen icindekiler kismini okuyorum hepsi yaziyor. bitki ekstraktlarinin yogun oldugu sampuanlari ariyorum. yurtdisinda cok kolay buluyorum ama turkiyede maalesef millet sacina deterjan surmeye cok merakli oldugu icin dogal urun bulamiyorum.

evet haklısın, bulmak zordu gerçekten, ama ben bir site buldum 1 aydır falan onlardan doğal sabun, şampuan falan aldım, ucuzlar, kargoyu karşılıyorlar, yani nette biraz gezince bulabiliyor insan, bilişim çağı diye ha bire anlatıyoruz anfilerde. ama ne gezer bizim öğrenciler bilişimden facebooku anlıyorlar, kim kimle ne yapmış merakındalar...

Evett bu sayılan tüm kosmetik ürünlerde raf ömrünü uzatmak adına konulan maddelerdir , raf ömrü demek üretimle son kullanma süresinin ne kadar kısaysa o kadar doğal ürün içermektedir. pahalı ürünlerin nedeni raf ömrü en fazla 3 aydır , bizim marketlerden bakkaldan aldığımız şampoan , kozmetik ürünlerin ömrü 3-4 yıldır artık düşün içinde neler yok ki
en doğal şey ne dersen bana zeytin ya da defne sabubları ama onunda hilesi içinde katılaştıran koskayı fazla koymalarıdır,

doğal sabunları nerden bulaçaksın dersen o da ayrı bir yetenek , renginden kokusundan , ne kadar üzerinden zaman da geçse yada dışarda yıllarca dursa da parmaakla bastığında parmağın izi çıkıyorsa o sabun katkısın sabundur
katkısız sabundur

işte bu sabunu kullan şampoan yüz ve vucut sabunu olarak
ben hep bunu kullanıyorum
saçlar sertleşiyor ama en sonu saç kremini kullanırsın

zeytinyağı sabunu veya defne sabunu
defne sabunu tabiki içinde zeytin yağı bulunuyor ama kokusunu rengini vermek adına defne eklenmiş

şampanların hepsi dandik yani
dc.murat
yaa kaliteli olanlar çok pahalı
ne alırsan al onun kalite ölçümü
raf ömrünün kısalığına bakaçaksın
üretim ve son kullanma tarihine

şimdilik bunları yazdı kızlarrrr.......

bosuna cırpınmayın...

yıllardır arastırıyorum ve ben Tr de bulamadım ole masum bir temizleyici...

bir hocamız

"""""arkadaslar zehir miktardadır"""""""" demişti...

yani wc temizligindede sls kullanılıyor olabilir ama bu sampuandakiyle aynı miktarda degil... bu yuzden bu kadar panik olmaya gerek yok

sole dusunun... aldıgınız bir aspirin sizi oldurmez aksine iyileştirir

ama bir kutunun hepsinin icerseniz??? dost gorunen dusman olur degil mi?

işte bu da aynı sey...

gelelim uzun sureli zararlarına... suan pc karsısındasanız degilmi

bu yazdıklarımı okuyorsunuz... işteee suandada bir tehdit altındasınız zaten

tv izlerken, yemek yerken

bilişim ve iletişim! çağında attıgınız her adımda zaten ileriye donuk tehlike altındasınız

diş macunu kullanmayın, sampuan kullanmayın... ama teknolojinin getirdigi diger nimetleri de kullanmıcaksınız o zaman

hormonlu gıdalarıda yemiceksiniz cunku yediginiz sebzeleride sls turevi kimyasallarla yetiştiren temizleyen yerler var

hatta adamın biri tv de kadınlara sutyen de kullanmıcaksınız demişti kanser riskini artırıyormus

kısacası

ya taş devrine doneceksiniz

yada bu deveyi bu yuzyılda gudeceksiniz :))

valla turlu turlu sampuan kullandıgı sacını renk renk boyattıgı halde sacları bir tel dokulmeyen insanlar dolu...

benim buyukannemse yıllardır dogal sabun kullanır sampuan hayatında hiç kullanmamıs ama sacları oluk oluk dokulurmus gencliginden beri

tum bunlar bana biraz da ""dogal yasam dogal urun"" sektorunden para kaldırmayı hedefleyen insanların oyunuymus gibi geliyor... zararlı yada zararsız... suan yediginiz ictiginiz hersey size zarar zaten

bu suna benziyor

hani domuz gribi diye ortada hiçbişey yokken milletin odunu seyine karıstırmıslar milyar dolarlık ilaç ve temizleyeci maddenin vurgununu yapmışlardı bazıları!

işte bu da aynı sey...

kızlar bu bir pazar kavgası gibime geliyor. sehir miktarda falan değildir. toksik olan birşey toksiktir. bunu diyen hocaların bilim insanlıklarına şaşırıyorum. eğer miktar önemli olsa fransa parabeni toptan yasaklamazdı veya ab ülkeleri tartışmaya açmazdı değil mi. miktar farketse şu miktara kadar serbest derlerdi. bu bizdeki asbest kullanımı gibi birşey. asbestli boyalar avrupada 1950 lerde yasaklanıyor, bizde hala üretim yapanlar var. çamaşır temizleyicilerdeki fab lab olayı gibi. adamlar ellerindeki fab stoklarını bize satana kadar türkiyede kimsenin haberi olmadı.

bugün doktorlar formaldehitin en olduğunu bilir, ama elidor habersiz mi kullanıyor tabi raf ömrü artırmak için. ama sls nin dimethiconenin raf ömrüyle ne alakası var. niye kullanılıyor derseniz, bildiğim kadarıyla üretimi çok kolay olduğu için. evet bulaşık yıkadığınız prilde sls li, şampuanda, sıvı sabunda. zararsız olan ürünler var mı evet var. pahalı mı, ben 5 senedir kullanırım evet çok pahalıydı, ama talep arttıkça bu ürünler birilerinin tekeli olmaktan çıktı, şimdi piyasada diğerleriyle aynı fiyata sls siz ürünler var.

pc zararlımı evet, filtreler var ben aldım kullanıyorum, sütyende tehlike var mı evet var. ucuz çin malı almıyorum temizlik maddeleri zararlı mı evet, zararsızını kullanıyorum. şimdi boşa çırpınmayın diyen arkadaşa bir akademisyen olarak sesleniyorum. insanlar çok doğru çırpınıyor, çünkü çevreleri, hasta ve kanserli insanlarla dolu, sizi bilmem ama benim babam lenfoma kanseriydi, o acıları çok iyi biliyorum, ben bekarım ama evlenip çocuk sahibi olursam eğer, ben çocuğuma bu acıları yaşatmamaya çok kararlıyım.

bunu soyleyen cok unlu bir prof..

sizinle tartısmaya girmiycem... cunku bu benim dogrum herkesin dogrusu kendine..

avrupada da yasadım... yasayan yakınlarım dolu

burdaki urunlerin bircogu birebir aynısı ordada kullanılıyor..

dedigim gibi amacım karst fikirlerle catısmak degil burası ozgur bir forum herkes diledigini dile getirir... uslubunuza dikkat edin..

kimsenin insalıgına sasmak sizin tekelinizde degil fikrini soyluyor diye

herkes istedigini yapsın ben kimseye yapın yada yapmayın demem zararlı olan bişeye bende herkes kadar dikkat etmeye calısırım

babanızada bu kotu hastalıgı yasayan herkesede allah buyuk sifalar versin kimseyede yasatmasın

ama kanser illa bu urunleri kullananlarda oluyor die bişey yok

yüzde yuz dogal yasayan ve kansere yakalanan da tonlarca insan var

yuzdeyuz dogal yasayan derisi sacı orası burası dokulen

her cagın bir hastalıgı vardır zamanında insanlar veremden oluyordu cicekden oluyordu şimdi caresi var

saygılarımla...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…