gerçekten mi tatlım ?
tamam o zaman yarın bende alayım hint yağı..diplerine sürüp bekletiyorsun değil mi canım ?
2-3 saat yeter herhalde ?
canım mesajı yeni gördüm.Biraz geç oldu kusura bakma.hintyağını diplerine sürüyorum sadece.Geceden sürüp yatıyorum.bir de çam terebentin yağı da sürüyorum.biliyorsun saçımı uzatmaya çalıştığım için bir sürü bakım yapıyorum.saçlarım uzuyor.ama hangisi daha etkili bilemiyorum.ama araştırırsan hintyağı saç uzatıyor ve saçı parlatıyor.Ben memnunum.
ne demek tatlım ...cevapladığın için çok teşekkür ederim
tamam o zaman ben de hintyağını süreyim..
hem doğal hem de sağlıklı bir çözüm...
ben komili kullanıyorum yerli malı ve zeytınyaglı oldugu icin .. o da zararlı mıki..
headen solders kullanıyorum eskiden saclarımı cok doktu bıraktım
ipke kullandım begenmedım
pantene kullanıyorduk oda zarar verdi ..
nerdeyse tum sampuanları kullandım ben ..
cosmetic database isimli siteyi vakit buldukça inceliyorum benim anladığım şu ürün bazında tek tek araştırarak en zararsız olanları keşfetmek gerekiyor. Biraz çaba ve zaman istiyor o yüzden paylaşım halinde olalım dedim. Mesela ben şampuan olayını hallettim gibi...Aubrey marka şampuan ve saç kremlerinin internet üzerinde satışı varmış tamamen organik ve sertifikalı ürünün internet sitesini mutlaka inceleyin...Öte yandan eczanelerde satılan organicum türkiye menşeli bir ürün ama içeriği gayet doğal...ALS var evet ama onun dışında kimyasal göremedim ben sizde eczaneye gidip bakın derim, zira organicum un saç kremini aldım...Yine bebek ürünü ama bizde kullanabiliriz earth mama angel baby yurtdışında doğallık ödülü almış ki cosmetic database de de sıfır zararlı ürün olarak gösteriliyor...İnternet üzerinde satışını gördüm bu ürünlerin de...bulabilirseniz Avalon ve Nurture markalı ürünlerde tamamen zararsız gösteriliyor...Otacının saç kremi iyi ama şampuanlarında sülfat var...Bayılarak kullandığım biotin de sülfat ve paraben varmış, saç dökülmesinde kullanılan bioxcin, bioblas gibi üürnlerde sülfat var maalesef...Market ürünlerini hiç saymıyorum...İllede market diyorsanız bebek şampuanı alın bence zararı biraz azaltırsınız...Benim saçım kuru bitkisel silikonsuz ürünler yumuşak ve kolay açılır yapmıyor maalesef buna karşılık yinede doğal olanları kullanmaya çalışacağım çünkü sağlık daha önemli...Sabun kullanabiliyorsanız en iyisi sabundur tabiiki...ama benim sabun alerjim var kullanamıyorum...
bende komili zeytinyağlı kullanıyorum saçıma ii geldi dökülme durdu..tabi ben iki sişe aldım birinin içine çörek otu ezdim,sarmısakrendeledim .zeytin yağı kodum önce onla sonrada normal şampuanla yıkadım çok ii geldi.. 1yıldır dökülme çok çok az artık
komili zeytinyagli sampuan dedigin sampuanin icindekiler kismini bir oku bence canim, zeytinyagli papatya ozlu bilmemneli diyerek milleti kandiriyorlar, icindeki zararli maddeler hepsinde ortak
organicum gibi sadece bitki ozlerinden olusan organik icerikli sampuanlari kullanin. keklendigimiz yeter. avrupa birligine girmeye calisiyoruz ama ne temizlik urunleri ne hijyen urunleri ne yedigimiz ictigimiz urunler hicbirinin icindekiler kismini okumuyoruz, okusaydik marketler bize bu zehirleri satamazdi.
kesinlikle canım avrupada kimsenin kullanmadığı şeyleri bize satıyorlar, beş sene sonra insanlar bugün kullandıkları şampuanları tuvaletlerine dökmeyecek. bende yıllardır doğal ürünler kullanmaya çalışıyorum. ama bu sadece bitki özleri işi de yalan, yani temizleyici olacak şampuanda bitki özü köpürmez ki, doğal köpürtücü şeyler var, ama bitki özü olduğunu sanmıyorum, mesela ben sante lagona alterna falanda hep coco glucoside cocly glutomat disodium cocoampsamat falan görüyordum, bunlar en az zararsız olanlar. yani sadece bitki özlerinden yaptık diyenler bana malesef iyi şampuanı pahalı satmak isteyenler gibi geliyor. ben mesela bu aralar doa alıyorum 7,5 lira fiyatı. yani bakıyorum içerik diğerleriyle aynı, ha ambalajı şaşalı değil, süslü püslü reklamı yok, ama fiyatı çok makul. ne bileyim el kadar şeye 30-40 lira vermek mantıksız yani...
oyle canim, zaten sadece bitki ozlerinden olusan sampuan var mi ki, illa icinde temizleyici maddeler oluyor. ama bazisinda temizleyici madde 20-25 tane, bazisinda 3-5 tane. ben sahsen icindekiler kismini okuyorum hepsi yaziyor. bitki ekstraktlarinin yogun oldugu sampuanlari ariyorum. yurtdisinda cok kolay buluyorum ama turkiyede maalesef millet sacina deterjan surmeye cok merakli oldugu icin dogal urun bulamiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?