Çift Çizgi Topiği'nin Geyik Versiyonu

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
seval kız detarjancılara da bakmak lazımm
bende çıkıyom canım yarın görüşürüz kısmetse sende yemek yap canımmm

ya kızım napıyımmm zaten gec kalkıom evı temızle falan derken yemek aksama kalıo ee zaten butun gun evdeyım ne zmn yapsam oluo kocişte gec gelıoo

bende kociş geç geliyo diye yemeği hep akşam üstü yapıyom.. hemde gündüzleri çok sıcak bide ocak başında durmak felaket..

bu arada kızlar yemek yapmaya başladım.. bırakın yemek pişerken mutfağa girmeyi, komşuların yemek kokularını duyduğumda bile içim dışıma çıkıyodu... artık yemeğimi yapabiliyom. Allah bin şükür...:Saruboceq:

hatta bugün reçel bile yaptım.. kışa süt lazım hemde doğumda kan kaybedicez kanda lazım.. hazır reçel almak istemiyorum onlarda katkı maddesi oluyo.. böyle daha doğal..
başka meyvelerden de yapıcam.. yavaş yavaş koyucam dolaba..

ay ne güzel yaa ben çilek reçeli çok severim annem de çok güzel yapardı ama ben yapamıyorum küçük çilekleri görüyorum pazarda yapasım geliyor ama beceremem ziyan ederim diye vazgeçiyorum. Kayısı reçeli de yapsaydın gülüm çok yararlı bebişe..

katılorum sana gulercımm aksam yapmak daha ii oluo yemegı eger bı yere gıtmıceksem
kızlar oglumun kıyafetlerını yıkadım mıs gıbı oldular ya amanın maşallah ne kadan cok varmıs yaa camasırlıga sıgmadı koltuklara serdım o derece yanıı

nurtenn sen yıkadıktn snraa kıayfetlerı dolabamı yerlestırdın cnm

evet canım
güzelce ütüleyip dolaba koydum

bıde ymusatıcı koymusmuydun koymadın dıe htrlıorum ama

koymadım ben sevalcim ya

bebekler içinde yumuşatıcılar var ama yararalımı zararlımı acep

çiğdem var ama ben son durulama suyunda alıp bidaha durulamıyo diye güvenemedim
en azından bi 3 ay kullanmıcam,
birde zaten aldığımız kıyafetler bebeklere özel olduğundan yıkayınca bile yumuşacık oluyo pamuklu olduklarından. yumşatıcıya gerek bile kalmıyo

dediğim gibi benim için ütü sorun değilde şu renk karışma olayından çok korkuyom nurtenin mendillerinden almadan yıkamam

kıs benim öyle elime geçti kullandım olmasa bende kullanmazdım yıkardım öyle
çokda pahalkı gerçekten ama işa yeredığıda gerçek tabi

ohhhhhhhhhhh afiyat olsun canım
gülr güle yeeeeee

evet kıs minik minik olduklarından yer kaplamıyo az gözüküyo
bende dıpşarı asmadım büyük salonu sadece misafire açıyorum teli oraya koydum
oraya astım ayak altında da olmadı mis gibi kurudu orda

günaydın nurtiş.sana bişi sorcam.
dr. raporu aldığımızda raporlu olduğumuz günler sigortamız kesiliyormu.
30 gün üzerinden ya sigortam mesela 1 hafta raporlu olunca o ay
sigorta 23 günmü oluyo yoksa alakası yok saçmalıyomuyum.

kesiliyo canım ödenmiyo
4 ay olmıcaz ya
işveren 4 ay ödemek zorunda diil
çünkü raporlu olcaz

Yenı kanun Çıktı ya erkekler askerlıkte yatmayan sıgortalarını borÇlandırabıldıĞı gıbı Şımdı kadınlar da kullandıĞı Ücretsız ızınlerını borÇlandırabılecek

peki bu işyerinin insiyatifinde mi yani isterse öder mi yoksa
kanunen ödenmiyormu.sigorta mı böyle istiyor bunu.

nasıl yani biz izinliyken sigortalarımız ödenmeyecekmi.

RAPORLU GÖZÜKÜCEZ O ZAMANLARDA
RAPORLUYKENDE SSK YA RAPORLU OLARAK BİLDİRİLDİĞİNDEN ÖDENMİYO DİYE BİLİYORUM BEN
AMA YANLIŞTA BİLİYO OALBİLİRİM HİÇ KARŞILAŞMADIM DAHA ÖNCE BEN İLK OLCEM kaydirigubbakcemile3

Bırde ÇıĞdoŞa soralım bakalım o belkım bılır
ÇÜnkÜ Öyle bıŞı kı hergÜn yenı bı uygulama yanı bı kanun Çıkarıyolar
normalde raporlu ÇalıŞanın ssk sı Ödenmıyo
ama doĞum yapan kadında da aynısı oluyo mu aÇıkcası tam bılmıyorum

Doğum yapan kadının SSK primi yatar mı?
Okurumuz Nurcan Özdemir diyor ki; bir yakınım 20/04/2007’de hastaneden doğum nedeniyle istirahat raporunu aldı ve iş yerine verdi. ış yeri şu anda 20 günlük SSK’lı göstermesi gerekirken, 30 gün göstermiş. Bu arkadaşım 16 hafta sonra hem SSK’sı yatıp hem de SSK’dan doğum istirahat parası alabilir mi?

star okurlarının en çok sorduğu sorulardan birisi de, hastalık veya doğum nedeniyle istirahat raporu alanların sigortalı olarak bildirilmesinin mümkün olup olmadığıdır. Hastalık veya doğum nedeniyle rapor aldığı için çalışmayan sigortalılara, geçici iş göremezliğin başladığı tarihten önceki bir yıl içinde en az 120 gün hastalık sigortası primi ödenmiş olması durumunda; hastalık halinde üçüncü günden başlamak üzere her gün için, doğum halinde de doğumdan önceki ve sonraki sekizer haftalık sürede (çoğul gebelik halinde doğumdan önceki süre on hafta olarak uygulanmaktadır) çalışmadığı günler için geçici iş göremezlik ödeneği verilmektedir.

ışverenlerin istirahat süresince ücret ödeme ve sigortalı bildirme yükümlülüğü bulunmamaktadır. Ancak, işveren dilerse sigortalıların istirahatli (raporlu) bulundukları sürede atıfet kabilinden (iyilik olsun diye) işçilere ücretlerini ödeyebilir. Bunda herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Sigortalıların istirahat süresince çalışmaları yasaklanmış olup, çalışmadan ücret almaları mümkündür. Bu durumda geçici iş göremezlik ödeneğini de alabileceklerdir.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) geçici iş göremezlik ödeneği alan sigortalılara istirahatlı bulundukları devrede işverenlerce ödenen geçici iş göremezlik ödeneği ile o devredeki kazancı arasındaki fark ücretlerin veya bu devrede Sosyal Güvenlik Kurumu’nca ödenen geçici iş göremezlik ödeneği dikkate alınmadan ödenen tam ücretlerin sigorta primine tabi tutulması ve istirahatli sigortalının SGK’ya bildiriminin devam etmesi gerekmektedir. Bu fark ücretlerin prime esas asgari günlük kazancın altında kalması halinde prime esas asgari günlük kazanca tamamlanmak suretiyle iş kazaları ve meslek hastalıkları sigortası primi de dahil olmak üzere prime tabi tutulması ve bu primlerin ilişkin olduğu sürenin, aylık prim ve hizmet belgesinde gün sayısı olarak gösterilmesi gerekmektedir.

alitezel.com

ışverenlerin istirahat süresince ücret ödeme ve sigortalı bildirme yükümlülüğü bulunmamaktadır. Ancak, işveren dilerse sigortalıların istirahatli (raporlu) bulundukları sürede atıfet kabilinden (iyilik olsun diye) işçilere ücretlerini ödeyebilir. Bunda herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Sigortalıların istirahat süresince çalışmaları yasaklanmış olup, çalışmadan ücret almaları mümkündür. Bu durumda geçici iş göremezlik ödeneğini de alabileceklerdir.

YANı ÖZNUR BU YAZIYA GÖRE ıŞVERENE KALMIŞ
ıSTER ÖDER ıSTER ÖDEMEZ ÖDEMEK GıBı ZORUNLULUĞU YOK DıYO
MAAŞ ÖDERSE ZATEN PRıMıDE YATIRMASI GEREKıYO
TABı BANKA KANALIYLA ALIYOSANIZ MAAŞI

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…