çilek reçeli hiç bi sene yapamıyorum ben..ay ne güzel yaa ben çilek reçeli çok severim annem de çok güzel yapardı ama ben yapamıyorum küçük çilekleri görüyorum pazarda yapasım geliyor ama beceremem ziyan ederim diye vazgeçiyorum. Kayısı reçeli de yapsaydın gülüm çok yararlı bebişe..
bende de aynı ağrı var tek fark göbek deliğimin sol taraftan iç kısmı.. benim bebiş solda diyemi orası ağrıyo acep..halamı ağrıyo öznur kasığın mı geçen bende arabadan inerken sancı girdi bıcak kesmesi gibi çok acıdı aman 5 dak geçti araba bizim minibüz yüksekti ayağımı aşağı uzatınca kasığıma girmişti sende ters hareket mi yaptın canım bilmem ki valla
ama benimde 2 gündür göbek değilimin sağ tarafı içtençok acıyo anlamadım derdi ne
hep aklımdasın çidoşum.. inşlh güzel haberlerle dönersinkıslarr yarın büyük gün profa gidecezzz beni bir endişe bir heyecan bastı sormayımm Eyy Allahım inşallah hayırlı haberlerle gelirimmm aklınıza gelirse dua edin emi kızlar inşallah bebeişimin organlarında bişey yoktur erken doğarsa doğsun ben razıyım sorun olursa kalp ve böbrekte oluyormuş zaten allah korusunn
ozııı bendede aynı dert var eskıden hıc dayanamazdımm cok yırdım ama sımdı zorla yıyom sankı bendemı acaiplık var dıodum ama sende öleymısın
çilek reçelinin püfü.. fazla karıştırmıycan..
akşamdan 1kilo çileğe 1kilo şeker koy bi tencereye kapa kapağını. sabah zaten su salmış oluyo.. kaynat bi güzel.. (köpüklerini bi tabağa topla) ateşten indirmeye 10dk kala yarım limon sık. karıştır bi tur 10dk daha kaynat(şekerleşmesin diye).. bak her yiyen soracak hazırmı aldın diye.
su koymana gerek yok zaten akşamdan şekere bastığın için su salıyo. kaynarkende sulanıyo. hatta fazla sulu olduğunu bile sanabilirsin.. ben reçelleri fazla kaynatmıyorum yarım saat veya 45 dak kısık ateşte kaynatıyom.(kaynamaya başladığında saate bak, aradakarıştır fazla karıştırırsan çilekler dağılır. fazla karıştırma) kaynarken oluşan köpükleri topluyom. son 10dk da yarım limon sıkıyom(limon suyu olmaz) limon şekerleşmesini önlüyo(asla ekşi yapmaz korkma) reçel soğuyunca kavonoza doldur.canımm tamam aklımın bi köşesine yazdım pazara gidince alayım da deniyim barim.. Annemde çok güzel yapardı ona da danışırım. Peki toplamda ne kadar kaynatmamız lazım.. hiç su koymamıza felan gerek yok mu...
ya benede kanamamdan sonra progestoron içtiğimden sabahları çok zor uyanıyorum.. zaten cinsel tatilde devam ediyo.. kocişle kardeş olduk vallaben kahvaltıyı gec yapıorum o yuzden acıkmamda gec suuro benımmm gec kalktıgım ıcın ayıptır sölemesı uyuyamayanlara nıspet yapar gıbı olmasında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?