Çift isim problemi

Küçük kızımıza iki isim koyduk, ilk ismini ben seçtim ikinciyi eşim. 4-5 yaşında kızım kreşte kendi adını değiştirmiş bana L. deyin demiş, şimdi 10 yaşında okuldada L. Diyorlar, başta şaşırsakta alıştık.
Sende alışırsın bişey olmaz, sadece sinir olduğunu belli etme

Bence ayrı seslenmesinde sorun yok ama işi inada bindirmiş gibi yapmak kötü. Sanırım ilk ismi beraber koyduk dediğiniz sizin önerinizdi

Bende kızıma istediğim ismi koydum eşi de annesinin adını. ben kendi koyduğum isimle onlar sülale olarak kendi koyduğu isimle sesleniyor. Kızım ikisinede bakıyor. Eşim arada annem üzülür söyle diyor ama çok nadir derim biraz inatçıyim sanırım. Çok dert etmeyin bence eşinizde,sizde.

Merhaba. Problemim çocuğumun ismi. Biz eşimle düşün taşın çocuğumuza bir isim bulduk karar kıldık ortak kararımızla bir isim koyduk. Eşim ikinci bir isim daha koymak istedi. Kırmadım tamam dedim. Aileden birisinin ismi değil bu arada ikisi de merak ederseniz diye söylüyorum.

Hatta çevremizdekilere isme karar verdiğimizde birlikte koyduğumuz ismi söyledik ilk sonra da bir ismi daha var diye eşimin koyduğu ismi söyledik.

Ben çift ismi asla sevmediğim halde nasıl müsade ettim. Aptal kafam. Şimdiki aklım olsa asla müsade etmezdim de iş işten geçti.

Gelelelim probleme. Eşim çocuğumuz doğduğundan beri baskı yaptı bana neden kendi koyduğu ismi de söylemiyorum diye. Eşim ya iki isimle birlikte sesleniyor yada sadece kendi koyduğu isimle sesleniyor. Artık ben de sadece ortak koyduğumuz isimle sesleniyorum.

Eşimle defalarca konuştum ortak isimle seslenmemiz gerektiğini ama tamam dese de faydası olmadı. En son bana neden kendi koyduğu ismi hiç kullanmadığımı sorunca açıkladım hatta tatrtıştık. Şimdi ben ilk isimle o ikinci isimle sesleniyor.

Şu saçmalığa bakar mısınız ya. Ben tek başıma isim koymadım ki. Resmen inat yaptı. Bu arada çevremizdekiler de ilk isimle sesleniyor çocuğumuza.

Ben bu adamla ne yapacağım ve bu isim mevzusunu nasıl çözeceğim?
Eşinizin seslendiği isim çocuğun isimlerinden biri değil mi?

Anneniz ayrı babanız ayrı isim mi söylüyor peki. Benim takıldığım nokta bizim ayrışmamız. Çocuğum ikinci ismini bilmiyor bile ismin ne diye sorunca ilk ismini söylüyor sadece. Başkası ne derse desin umursamıyorum zaten.

Ortak verilmiş bir karar varken eşimin benim kararımı yok sayıp kendi koyduğu isimle seslenmesine sinir oluyorum. Ben kendi kendime koymadım ki ilk ismi. Oturduk birlikte karar verdik.

Bir ismi annemle babam ortak koymuş, diğer ismi babaannem koymuş.(babannemin koyduğu isim daha güzel ama ben annemle babamın koyduğunu daha çok severim.)
Sonra babaannem anneme huzursuzluk çıkarmış babaannemin koyduğunu annem söylemiş babamda kendi koyduklarını söylüyor. Ben en küçük yaşımdan beri ikisinin de ismim olduğunu biliyorum. İsmimin bir zor o yüzden anaokulunda dili dönmeyenlere alternatif sunardım 😂

Merhaba. Problemim çocuğumun ismi. Biz eşimle düşün taşın çocuğumuza bir isim bulduk karar kıldık ortak kararımızla bir isim koyduk. Eşim ikinci bir isim daha koymak istedi. Kırmadım tamam dedim. Aileden birisinin ismi değil bu arada ikisi de merak ederseniz diye söylüyorum.

Hatta çevremizdekilere isme karar verdiğimizde birlikte koyduğumuz ismi söyledik ilk sonra da bir ismi daha var diye eşimin koyduğu ismi söyledik.

Ben çift ismi asla sevmediğim halde nasıl müsade ettim. Aptal kafam. Şimdiki aklım olsa asla müsade etmezdim de iş işten geçti.

Gelelelim probleme. Eşim çocuğumuz doğduğundan beri baskı yaptı bana neden kendi koyduğu ismi de söylemiyorum diye. Eşim ya iki isimle birlikte sesleniyor yada sadece kendi koyduğu isimle sesleniyor. Artık ben de sadece ortak koyduğumuz isimle sesleniyorum.

Eşimle defalarca konuştum ortak isimle seslenmemiz gerektiğini ama tamam dese de faydası olmadı. En son bana neden kendi koyduğu ismi hiç kullanmadığımı sorunca açıkladım hatta tatrtıştık. Şimdi ben ilk isimle o ikinci isimle sesleniyor.

Şu saçmalığa bakar mısınız ya. Ben tek başıma isim koymadım ki. Resmen inat yaptı. Bu arada çevremizdekiler de ilk isimle sesleniyor çocuğumuza.

Ben tek başıma koymadım ilk ismi diyorsunuz peki eşiniz ikinci ismi koyunca onaylamışşınız. Adam da sizden gizli koymamış sonuçta.

Eşinize inatlaşıyor diyorsunuz ama siz de onun koyduğu ismi söylemeyerek siz de inatlaşmış oluyorsunuz bir farkınız var mı eşinizden.

İkinci ismi madem kabul ettiniz size tavsiyem ikinci ismi kabullenip iki ismi birden söyleyin.

Benim oğlumun ismide 2 isim ve biz ikisinde söylüyoruz, okulda da söyleniyor bir bütün olarak çocukta öyle benimsedi. Siz iki ismi birlikte kullansanız olmuyor mu?

Hiç sevmiyorum iki isim. Iki taraf da onaylarmış bence. Ve çocuk konuşuyor adını sorduğumuzda ilk ismi söylüyor diyorsunuz. Epey büyümüş yani. Bu kavgayı bu kadar uzun tutmak da ne biliyim.
Ben de iki ismi hiç sevmiyorum. Hiç. Sandım ki eşiminki gibi biriyle sesleneceğiz diğeri kimlikte yazacak. Niyet buydu ama eşim çıkıntılık yaptı. Hayır o zaman sadece kendisinin sonradan bulduğu ismi koyalım deseydi. Aramızda öyle bir konuşma da geçmedi hiç.

Tamam ama alışacak öyleyse de haksızlık değil mi bu bana da çocuğa da. Benistemediğim halde o kırılmasın diye tamam dedim ama herzamanki gibi kabak benim başıma patladı.
Biraz abartıyorsunuz bence. Niye haksızlık olsun. Çocuğun iki ismi var, bırakın isteyen istediği isimle seslensin. Çocuk iki ismini de bilir. Boş yere stres çekiyorsunuz.
İki kızımın da iki ismi var. Eşim ilk isimleriyle sesleniyor. Ben canım hangisini isterse söylüyorum. Çevre de öyle, herkes hangisini seviyorsa onunla sesleniyor. Çocuklar da isimlerini biliyor.
Bu kadar takılacaktınız madem ikinci ismi koydurmasaydınız başta. Söylenmeyecek ismin koyulmasının da anlamı yok.

Eşiniz sıkıntılı bir tip bence.. Ben buntür sorunları kendi kendine yaratan ebeveynlerin tek olayı isimde çıkarmadığını? bu tutarsızlığı çocukm yetiştirme tutumlarına da yansıttığını gözlemledim.
O konuda sorumluluk almaktan kaçtığı için bi problem yaşamıyoruz herşey bende yani. Yavaş yavaş dahil olmakstediğini söylüyor yemeklerini filan yapacakmış ama umudum yok.

Yeğenimin 2 adı var. Herkes 2 . İsmi ile sesleniyor ben 1 2 karışık. Umarım kardeşimde sizin gibi düşünmüyodur.

Çocuklarımın ikisi de çift isimli, ortaya karışık sesleniyoruz :) iki isimlerini de benimsesinler istiyoruz çünkü.
Ben iki isim koyup birini kullanıp ikinci hiç yokmuş gibi davranmayı da anlamıyorum. Madem öyle yapacaktınız neden iki isim koydunuz? İstemeyerek konulan aile büyüğü adı da değil sonuçta.

İkinizde makul davranmiyorsunuz, işi inada bindirmişsiniz, gereksiz bir konuda.

Son düzenleme:
Benim yakın arkadaşım çocuğuna benim bulduğum adı koydu:) erkek tarafı da kendi isim bulmus, kimliğe ikisini de yazdirdilar
ben tabii ki kendi bulduğum isimle sesleniyorum . Ama erkek tarafı mutlaka kendi ismini söylüyor. Hatta bir organizasyon olmsutu, hep o ismin baş harfiyle bir şeyler yapmışlar (ben de bebek altıni aldığımda kendi buldugum adın baş harfi olan altın almıştım.
Gayet de tüm baba tarafı ve babası bir ismini söylüyor,tüm anne tarafı ve annesi ikinci ismini söylüyor..hic de sıkıntı yok. Çocuk kafa karışıklığı hissetmiyor,hepsine bakıyor.
Bence aile huzurunuzu kaçıracak kadar canınızı sıkmayın. Olmuş bitmiş hikaye sonuçta

Son düzenleme:
Latin Amerikalılar ne yapsın ?
İsimleri o kadar uzun ki bizim ulkemizde kpss'ye girseler ; onlar isimlerini kodlayana kadar sınav biter.
Ola ki kodladilar,bu kez de soru yerine isimlerinde kaydırma yapmış olma ihtimalleri var.
Yine bu Latin amerikalilar bizde ilk okula başlasa ; isimlerini söyleyene kadar ders biter.
Yani sizin dert edindiginiz sadece 2 isim mi ?
Çocuk sağlıklı ise böyle saçma şeyler için tartışmayın derim 🧐
İsmiyle sağlıklı büyüsün yavrucak..

Kızım çift isimli. Dışarıda okulda kursta falan hangisini söyleyelim diyenlere “fark etmez, ikisini de kullanıyorum” diyor. Bir ismi geleneksel, diğeri yenilerden… ikisini de kullanın sorun değil yani

Back
X