Doğuma Hazırlık Çift İsimliler Memnun musunuz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Çift isimden memnun musunuz?

• Evet

OY: 5 22,7%
  • Hayır

OY: 17 77,3%

• Ankete Katılan
    22

berinda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2015
216
163
103
Çift isimli olanlar ya da çift isimli çocuğu olanlar, çift isim taşımaktan memnun musunuz ya da çocuklarınız çift isim kullanmayı seviyor mu?

çift isim çok gereksiz benim de çift tamamen yük olduğunu düşünüyorum.
zaten birini kullanıyorum neden gereksiz kafa karşıklığı yaratmak için 2. isim koyuldu hiç bilmiyorum. kendi çocuğuma bu kötülüğü asla yapmicam
Ben de hep öyle düşünmüşümdür ve oğlum tek isimli. Şimdi kızımda aynı isimde anlaşamadık eşimle ve oğlumu da ben koymuştum, onu da kırmak istemediğimden ve kendi seçimimden de vazgeçemediğimden ilk defa çift isim konusuna acaba demeye başladım.

Aslında oldukça yorum yapılabilecek bir konu ve anket diye düşünmüştüm ama hiç rağbet görmedi, teşekkür ederim cevabınız için😊

Ben de hep öyle düşünmüşümdür ve oğlum tek isimli. Şimdi kızımda aynı isimde anlaşamadık eşimle ve oğlumu da ben koymuştum, onu da kırmak istemediğimden ve kendi seçimimden de vazgeçemediğimden ilk defa çift isim konusuna acaba demeye başladım.

Aslında oldukça yorum yapılabilecek bir konu ve anket diye düşünmüştüm ama hiç rağbet görmedi, teşekkür ederim cevabınız için😊
İsimleri yazsaydiniz mesela Hande masal hangisi daha uygun diye. Fazla oy alanı koyun :)

İsimleri yazsaydiniz mesela Hande masal hangisi daha uygun diye. Fazla oy alanı koyun :)
Ayrı bir anket yapacağım onun için de. Ama ankete çift isim de koymalı mı önce ona karar vermek istedim. Keşke o kadar demokrat olsam bi de, “tutturmuşum soyadını sen veriyorsun, isim benim hakkım, ben doğuruyorum” diye🤣
Dıştan böyle söylüyorum ama içimden de sinmiyor tabi.

Oldum olası iki isim sevmem resmen yük gibi çocuk birini söylese öbürü kaliyo hissi ikisini söylese yük isim dedigin bir tane olur bide ilerde eşinin de kendinin desoyadini alicaksa bide iki isimde önde geliyor ohoo yorucu gereksiz ..

Oldum olası iki isim sevmem resmen yük gibi çocuk birini söylese öbürü kaliyo hissi ikisini söylese yük isim dedigin bir tane olur bide ilerde eşinin de kendinin desoyadini alicaksa bide iki isimde önde geliyor ohoo yorucu gereksiz ..
Teşekkür ederim yorumunuz için, birçok kişi böyle düşünüyor ama çoğunluk da çift isim mi koyuyor ne anlayamadım bu işi😀

Çift isimli olanlar ya da çift isimli çocuğu olanlar, çift isim taşımaktan memnun musunuz ya da çocuklarınız çift isim kullanmayı seviyor mu?

İsimlerin ne olduğuna bağlı sanırım bu durum. Çift isim konuyor ise ikisi de kullanılmalı diye düşünüyorum. Birde kızlarda tek isimden yanayım ileri de 2 soyad kullanmayı tercih edebilsin uzun oluyor diye vazgeçmesi diye 🤭
Kuzenlerimde 2 isimli olanlar var ama genelde biri kullanılıyor.
İsim alternatifleri ne olduğuna göre seçebiliriz

bende uyumlu bir çift isme sahibim ama herkes ilk ismimi kullanır. eşimin ismide öyle sadece biri kullanılıyor hattta sildirdi. kızımıza asla 2 isim koymayacağız dedik ve tek isim koyduk tavsiye etmiyorum ben.

bende uyumlu bir çift isme sahibim ama herkes ilk ismimi kullanır. eşimin ismide öyle sadece biri kullanılıyor hattta sildirdi. kızımıza asla 2 isim koymayacağız dedik ve tek isim koyduk tavsiye etmiyorum ben.
Teşekkürler yorumunuz için, bu çift isimden memnun olan tek benim eşim herhalde yaaa😀

İsimlerin ne olduğuna bağlı sanırım bu durum. Çift isim konuyor ise ikisi de kullanılmalı diye düşünüyorum. Birde kızlarda tek isimden yanayım ileri de 2 soyad kullanmayı tercih edebilsin uzun oluyor diye vazgeçmesi diye 🤭
Kuzenlerimde 2 isimli olanlar var ama genelde biri kullanılıyor.
İsim alternatifleri ne olduğuna göre seçebiliriz
Kızlarda hele tek isim olmalı fikrine katılıyorum, mesela ben iki soyadı kullanıyorum. İkisi birden söylendiğinde de çok uzun zorlama ve başka bir üçüncü isim gibi geliyor bana. Anneanne babaanne ismi koymak gibi derdimiz yok. İki tane çocuğun sevme ihtimali olan isimden ikisini de koysak acaba ilerde diğerini daha çok sever de alternatif olarak memnun olur mu diye geçiyor aklımdan eşimle hemfikir olamayınca. Şimdi düşünüyorum mesela benim istediğim olursa acaba ilerde “babamın seçimini keşke koysaydınız, daha güzelmiş” der mi diye. Bu nedenlerle acaba demeye başladım...

Hic memnun degilim babannemin adini koca sulalede bana koymuslar 🙄Ben ilk adimi kullaniyorum ikinciyi sildirecektim ama rahmetli babamdan hatira diye yapamadim

Hic memnun degilim babannemin adini koca sulalede bana koymuslar 🙄Ben ilk adimi kullaniyorum ikinciyi sildirecektim ama rahmetli babamdan hatira diye yapamadim
Anneanne/babaanne isminin sevildiğine ben de pek şahit olmadım, büyük anneye o ismi koyan da onun dedesi yüksek ihtimal, onca nesil öncesinin cazip isminden çocuk mutlu olmuyor tabi.
Bu konuda da benim eşim istisna herhalde, dedesinin ismini zevkle taşıyor. Gerçi pek dede ismi gibi değil, modern bir isim de ondan bence, diğer dedesinin ismi olsaydı sanmıyorum ki sevecekti... Bir de o isim kendi isminin uniseksliğini aldığı için iyi bile oluyor. Bu nedenlerle isimlerden ikisi de çocuğun sevebileceği isim olduğu sürece eşim iki ismin kötü bi şey olmadığını düşünüyor, “bari ikinci ismini ben koyayım” diyor. Ben de genel olarak kimsenin çift isimden memnun olmadığını bildiğimden ve kendi seçimimden de vazgeçmek istemediğimden arada kaldım.

Ben de tek isimcilerden olup iki kizina da iki isim koyan bir anneyim :) Biz de esimle farkli isimler dusundugumuz icin 2 isim koyduk ilk kizimiza.. ben de o da vazgecemedik isimlerden.. ikinciye esim yine iki isim istedi.( isim hazırdı zaten) Ben tek.. Esim, cocuklarin illeride bana tek isim sana iki isim koymuslar demelerini de göz onunde bulundurdu..
Bu arada cocuklara herkes iki ismiyle hitap ediyor.. Her ikisini de kullaniyoruz.. Sadece nufus cuzdaninda durmuyor yani :)
Ama ozellikle 4 harfli ve tek isimlere hayranim..
Sare / Asya gibi :)

Teşekkür ederim yorumunuz için, birçok kişi böyle düşünüyor ama çoğunluk da çift isim mi koyuyor ne anlayamadım bu işi😀
Çift isimli cagirmiyolar mi çocuklarını off çok gıcık bişey yaa
Çocuğa murebbiye konuşuyo sanki bide vurguluyolar ya.iyyy

Ben de tek isimcilerden olup iki kizina da iki isim koyan bir anneyim :) Biz de esimle farkli isimler dusundugumuz icin 2 isim koyduk ilk kizimiza.. ben de o da vazgecemedik isimlerden.. ikinciye esim yine iki isim istedi.( isim hazırdı zaten) Ben tek.. Esim, cocuklarin illeride bana tek isim sana iki isim koymuslar demelerini de göz onunde bulundurdu..
Bu arada cocuklara herkes iki ismiyle hitap ediyor.. Her ikisini de kullaniyoruz.. Sadece nufus cuzdaninda durmuyor yani :)
Ama ozellikle 4 harfli ve tek isimlere hayranim..
Sare / Asya gibi :)
Çocuklardan ilkine tek koymuşken ikinciye çift koyma fikri bence de pek mantıklı değildi zaten, bakalım nasıl bir orta yol bulacağız biz. Adlarıyla yaşasın kızlarınız. Yorumunuz için teşekkür ederim:)

Çift isimli cagirmiyolar mi çocuklarını off çok gıcık bişey yaa
Çocuğa murebbiye konuşuyo sanki bide vurguluyolar ya.iyyy
İki isimle seslenişi ben de çok garipsiyorum, sanki o iki isim de değilmiş de üçüncü ve çok uzun başka bir isimmiş gibi oluyor bence. Benim fikrim benim koyduğumla sesleniriz, babasının da gönlü olur, ola ki çocuk ileride onun koyduğunu daha çok beğenirse ikinci bir alternatifi olur şeklindeydi. Ama bu durumda da yük gibi kullanılmayan ikinci bir ismi oluyor çocuğun, en içe sineni karar verip koymalı bir şekilde. Sanırım tercihim yine ne yapıp edip eşimi ikna etmekten yana olacak, ya da belki tam tersi olur :D

Buyuk oglum tek isim ama ikizlerime agzimizdan cikan bi soz yuzunden 2 isim koyduk :KK48: aslinda kiza sadece 2 isim koyucaktik anneme soz vermistim sonradan isin isine babamda girdi kiskandi galiba :KK64:o yuzden oglana da 2 isim koymus olduk. Napalim kaderleri boyleymis😂

Buyuk oglum tek isim ama ikizlerime agzimizdan cikan bi soz yuzunden 2 isim koyduk :KK48: aslinda kiza sadece 2 isim koyucaktik anneme soz vermistim sonradan isin isine babamda girdi kiskandi galiba :KK64:o yuzden oglana da 2 isim koymus olduk. Napalim kaderleri boyleymis😂
Allahtan bizim anne babalar tamamen bizim tercihimize kalması gerektiğini düşünen yapıdalar, yoksa iyice karışırdı işler :) Üçü de ismiyle mutlu mesut yaşasın inşallah.

Back
X