Doğuma Hazırlık Çift İsimliler Memnun musunuz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Çift isimden memnun musunuz?

• Evet

OY: 5 22,7%
  • Hayır

OY: 17 77,3%

• Ankete Katılan
    22
Kızlarda hele tek isim olmalı fikrine katılıyorum, mesela ben iki soyadı kullanıyorum. İkisi birden söylendiğinde de çok uzun zorlama ve başka bir üçüncü isim gibi geliyor bana. Anneanne babaanne ismi koymak gibi derdimiz yok. İki tane çocuğun sevme ihtimali olan isimden ikisini de koysak acaba ilerde diğerini daha çok sever de alternatif olarak memnun olur mu diye geçiyor aklımdan eşimle hemfikir olamayınca. Şimdi düşünüyorum mesela benim istediğim olursa acaba ilerde “babamın seçimini keşke koysaydınız, daha güzelmiş” der mi diye. Bu nedenlerle acaba demeye başladım...

Bende çift soyad kullanıyorum ismim 5 harf kendi soyadım da 5 harf eşimin ki 4 harf ekledim gitti gerçi uzunda olsa soyadımdan vazgeçmezdim komik olmadığı sürece. Mesela normalde benimde 2 ismim var ama kimlikte 1 tanesi yazıyor. Babamın kuzeni 2 isimli o çok zorluk çekmiş ondan babam tek ismi yazdırmış kimliğe iyi ki de öyle yapmış. Bizde sınavda bide tek tek kodlama oluyordu sınav biterdi o sürede 😄
Anlamı güzel bir isim olursa ileride bence keşke o olsaydı demez haa diyecek olan her türlü diyor oda ayrı arkadaşımın kızının adı Berra 7 yaşında geçen gün nerden buldunuz bu ismi Elif filan koyamadınız mı diye söyleniyormuş🤣

İsterseniz bir anket açın hem isimler yorumlansın hem çift kombinasyon olarak bakılsjn

Bende çift soyad kullanıyorum ismim 5 harf kendi soyadım da 5 harf eşimin ki 4 harf ekledim gitti gerçi uzunda olsa soyadımdan vazgeçmezdim komik olmadığı sürece. Mesela normalde benimde 2 ismim var ama kimlikte 1 tanesi yazıyor. Babamın kuzeni 2 isimli o çok zorluk çekmiş ondan babam tek ismi yazdırmış kimliğe iyi ki de öyle yapmış. Bizde sınavda bide tek tek kodlama oluyordu sınav biterdi o sürede 😄
Anlamı güzel bir isim olursa ileride bence keşke o olsaydı demez haa diyecek olan her türlü diyor oda ayrı arkadaşımın kızının adı Berra 7 yaşında geçen gün nerden buldunuz bu ismi Elif filan koyamadınız mı diye söyleniyormuş🤣

İsterseniz bir anket açın hem isimler yorumlansın hem çift kombinasyon olarak bakılsjn
Ben de soyadımı kullanıyorum ve uzun olmamalarına rağmen çok sevmedim doğrusu bu çift soyadlılık halini, kısa öz daha rahatmış cidden. Çocukların fikrini öngörmek zaten imkansız, en içinize sineni de bulup koysanız çocuğunuzun bir gün “ismimi sevmiyorum” deme ihtimali var. Birinin aşık olarak koyduğu ismi diğeri bin tane doğursa aklına gelip de koymaz, çok göreceli ve önemli isim mevzusu. Ben de kendi ismimi severim, hiç sorun yaşatmadı bana ama kendi çocuğuma koyar mıydım sanmıyorum. Teşekkür ederim yorumunuza :)

Çift isimli olanlar ya da çift isimli çocuğu olanlar, çift isim taşımaktan memnun musunuz ya da çocuklarınız çift isim kullanmayı seviyor mu?
2 oğlum var ikiside çift isimli , büyük oğlum anaokulundan beri arkadaşları çift isim +soyadı ile hitap ediyorlar. sınıfta 2 Aras var bizimki Aras batu bizde hep isimleriyle çağırıyoruz ama şimdi 3. Oğluşumuz geliyor 🙈 ara ara isimlerini yanlış söyler oldum 🤣

İki ismim var ikisini de seviyorum, zenginlik gibi geliyor bana

Ben pek sevmiyorum çift isim, çünkü asıl adım kardelen ama baba tarafım komple kuzenlerime kadar hep kar perisi diye seslenirler rahmetli dedem öyle severmiş beni bebekken öyle kaldım, şimdi amcalarımla dahi konuşsam kar parisi derler. Yanlışlıkla da sınav kağıtlarına kardelen yerine kar perisi yazmışlığım çoktur :olamaz: bence tek isim en güzeli adın ne net olarak biliyosun

Ben pek sevmiyorum çift isim, çünkü asıl adım kardelen ama baba tarafım komple kuzenlerime kadar hep kar perisi diye seslenirler rahmetli dedem öyle severmiş beni bebekken öyle kaldım, şimdi amcalarımla dahi konuşsam kar parisi derler. Yanlışlıkla da sınav kağıtlarına kardelen yerine kar perisi yazmışlığım çoktur :olamaz: bence tek isim en güzeli adın ne net olarak biliyosun
Bizim ailede de benzer karmaşayı yaşayan iki kişi var, hatta birisi nüfustaki ismini okula başladığında öğrenmiş ve öğretmeni ona lakap takıyor sanıp ismine tepki göstermiş😀

Bizim ailede de benzer karmaşayı yaşayan iki kişi var, hatta birisi nüfustaki ismini okula başladığında öğrenmiş ve öğretmeni ona lakap takıyor sanıp ismine tepki göstermiş😀
Ben de çok sıkıntı çekiyorum ama değiştirmedim bi türlü 🤣 eşim de alıştı arada kar perim diye sesleniyor 🤣

2 oğlum var ikiside çift isimli , büyük oğlum anaokulundan beri arkadaşları çift isim +soyadı ile hitap ediyorlar. sınıfta 2 Aras var bizimki Aras batu bizde hep isimleriyle çağırıyoruz ama şimdi 3. Oğluşumuz geliyor 🙈 ara ara isimlerini yanlış söyler oldum 🤣
3 çocuk 6 isim ediyor bu durumda, 1 tane isim bulmak bile o kadar zorluyor ki insanı, tebrik ederim😊 üçüncü oğluşa da sağlıkla kavuşmanız ve en güzel isim kombinini bulmanız dileğiyle...😀

Back
X