Çift maaş nasılsa deyip ezilenler :((

oooooow kan çıkar kan:52::52:

o zaman otursun otursun oturduğu yerde :1:
ben gerçekten merak ediyorum, kendileri yaşlanınca acaba yapacaklarmı bu istedikleri şeyleri gelinlerine?
kayınvalidenin kayınpederin malları zaten miras olarak çocuklarına kalacak, bu acele niye?
bari gidin diri diri koyun onları mezara sonra malvarlıklarını alın naparsanız yapın!

Son düzenleme:
Memur maaşlarının ne kadar az olduğundan bahsedilmiş. 20 yıl öncesinde değiliz yıl 2012ve devlet AB ye uyum sağlayacak diye bir ton iyileştirme zammı yaptı. Şuan en düşük memur maaşı bile özelden çok iyi. Özelde ise insiyatif patronda…arkada dağlar gibi işsiz ordusu olunca haliyle seçenek de çok oluyor maaşlar da düşük oluyor. Bu olmazsa diğeri olur mantığı. Ama devlet eski devlet değil…hani bilmeden yorum yapanlar için söylüyorum şuan yeni başlayan mühendis tanıdığım var 3000 alıyor ikramiyesi vs hariç. Özelde zor verirler bu parayı bu adama.

ıyıde herkes muhendıs mı bıraz yuksekten acmıssınız bence kapıyı benım esım polıs bende devletteyım ama ıkımızde 3000 almıyoruz hem alsak bıle zengın olunmuyokı bu parayla ozellıkle buyuk sehırdeysenız bu paralar cok deıl bence anca kendımıze yetıyoruz ıste sukur tabı hem calısan ınsanların masrafıda ona gore oluyor enbasıtı cocugunu krese yada bakıcıya verıyosun bu da en az 1000 lıra:34:

Hanımlar,
birbirinize yorum yapmayın, konunun özüne dönmelisiniz. Hepiniz kendi fikrinizi beyan etmelisiniz tamam ama tartışmaya mahal vermeyin.

niye vazgeçtin?
git çalış seninde olsun (yada daha fazla çalış, ek iş falan al)
allah allah, mecburmu sana ev almaya kaynanan? bakalım sen çocuklarına ev alacakmısın?
insanlar yemesin, içmesin size versin dimi

Senin yaran var pek bı dertli yorumun...üslubun kavgacı zaten sen once okumayı öğren oku ve anla sonra yorum yaz oldu mu!
Kaynanam bana ev almıyor zaten benim birikimim var uç kuruş verecek diye kendi hayatıma müdahale ettirmeyecegim o yüzden vazgeçtim..dahası madem merak ettin soyliyimm evet cocuğuma ev de alırım eşya da..sana yapılmamış belli ki sindirememissin fikrini değiştirip kendini iknaya çalışıyorsun üzülme...benim babam zaten bana ve diğer kardeşlerime ev veriyor çok sukur hem yiyor hem iciyor hem de cocuklarına yapabildiği yardımı yapıyor..sen şimdiden aman ha çoluğuna cocuğuna gelin hanima bisey vermemek icin hazırla kendini aman kimseye uç kuruş yardım yapma sen kendin ye hadi canım

Ben de şu mantığı anlamıyorum. Benim annemin babamın durumu kötü, onun anne babasının iyi, o zaman bize ayrdım etmeliler. Neden arkadaşım neden? Adam durumu iyi diye neden senin ailenin yanaşmadığı şeye yanaşsın? Ha yaparsa kendi güzelliğidir ama sen kendi anne babanın durumunun iyi olmamasını haklı sebep görürken neden karşı tarafın senin ailenin de eksiğini kapatmak zorunda olduğunu düşünüyorsun?? Adamlar senin aileni de gelin almadı ya, madem ailelerin destek olması gerektiğini düşünüyorsun, durumu olması ya da olmaması farketmez, iki taraftan da beklentin EŞİT olacak. Ya da ikisinden de beklemeyeceksin. Eşinin diğer kardeşlerine yardımcı oldularsa haklısın, eşitlik adına size de yardım etmeliler ama öyle bir durum yoksa kimse sizin evliliğinizi finanse etmek zorunda değil. Maaş alan yetişkin insanlarsınız, bakıcaksınız bi zahmet başınızın çaresine, gerekirse düğün yapmayıp !

o zaman otursun otursun oturduğu yerde :1:
ben gerçekten merak ediyorum, kendileri yaşlanınca acaba yapacaklarmı bu istedikleri şeyleri gelinlerine?
kayınvalidenin kayınpederin malları zaten miras olarak çocuklarına kalacak, bu acele niye?
bari gidin diri diri koyun onları mezara sonra malvarlıklarını alın naparsanız yapın!

ben çocuğumu imkanım olmasada bankadan kredi çekerek layığıyla evlendiririm.(Benim babamın yaptığı gibi) Ben gelinime değil oğluma yapıyorum..Geline yapmıyacak diye oğlunu zoramı sokacak.

Bu konuların görmüşlükle ilgisi var tabi.Çevrede böyle bir rahatlık varsa bu savunulacak tabi.

ben de şunu anlamıyorum çocukları evlendirirken yardım etmek neden ailelerin görevi olsun ki
bence değil, şahsen ben yardım etmelerini de hiç istemem
yardım edip herşeyime karışacaklarına ayrıca böylesi daha iyi olur.
evinin eşyasını alacak kadar durum yoksa evlenene kadar para biriktirin, şahsen ben öyle yapıyorum
ben de bilirim annemlere güvenip pek de ala evlenmeyi.
erkek arkadaşım diyor bazen babam evlendirecekmiş beni filan diye, kızıyorum valla para biriktir diye.

Hele bir evliliğe kalkış görürüm ben seni:) o kadar kolay değil olan masrafları görünce bu dediğimi hatırlarsın uç kuruş ta olsa o donem de öyle ihtiyacın oluyor ki

Konu sahibi arkadaşım yardım edelim deselerde kabul etmeyin bence..2 yıl oldu evleneli ailem 25 bin tl ye yakın para harcadılar ki halada yardımcı olurlar annem çocuğuma bakıyor şuan. eşimin aileside eşimin alıp verdiği bilezikleri taktı evimdede sadece 1 tava ve 1500 tl tv için para verdi kayınvalidem. Her bize geldiğinde söylediği söz bu tavayı iyiki almışım çok işine yarıyor değilmi ve ben bu tv nin parasını nasıl biriktirdim sen biliyormusun der bana. şimdiki aklım olsa kabul etmezdim onlarıda

Hele bir evliliğe kalkış görürüm ben seni:) o kadar kolay değil olan masrafları görünce bu dediğimi hatırlarsın uç kuruş ta olsa o donem de öyle ihtiyacın oluyor ki

ya arkadaşım zaten türkiyede insanlar genç evleniyor yeni memur olmuş bir çift nerden para bulucak da ev kurucak anca borç harç.ha adam olmuştur 35 yaşında işi gücü birikimi herşeyi oturmuştur almaz ailesinden para zaten gerek yok ki.sağ duyulu düşünmesi gerek insanların .25 yaşındaki adamın kazandığı ne ki neye harcayacak .memur maaşları iyi vs denmiş ben artık birşey demiyorum .memuriyeti insanlar garanti diye seçiyolar öle para için değil.yeni başlayan bir inşaat mühendisi bugün 2.800 lira para alıyor zaten bu para kiraya gider .kadında alıyor diyelim yine yetmez .allah herkesin yardımcısı olsun valla .
bir tututmuşlar yok mecbur değiller e değiller ama orda yeni evli bir çift borç içinde evleniyor sen rahatsın .ne bilim ben bu zihniyetleri anlamıyorum doğrusu .para olayı değil burdaki olay vicdani görevdir bu .yoksa mecbur değil tabikide yani aile .yapmıyorsa kendi sorunu .

ya arkadaşım zaten türkiyede insanlar genç evleniyor yeni memur olmuş bir çift nerden para bulucak da ev kurucak anca borç harç.ha adam olmuştur 35 yaşında işi gücü birikimi herşeyi oturmuştur almaz ailesinden para zaten gerek yok ki.sağ duyulu düşünmesi gerek insanların .25 yaşındaki adamın kazandığı ne ki neye harcayacak .memur maaşları iyi vs denmiş ben artık birşey demiyorum .memuriyeti insanlar garanti diye seçiyolar öle para için değil.yeni başlayan bir inşaat mühendisi bugün 2.800 lira para alıyor zaten bu para kiraya gider .kadında alıyor diyelim yine yetmez .allah herkesin yardımcısı olsun valla .
bir tututmuşlar yok mecbur değiller e değiller ama orda yeni evli bir çift borç içinde evleniyor sen rahatsın .ne bilim ben bu zihniyetleri anlamıyorum doğrusu .para olayı değil burdaki olay vicdani görevdir bu .yoksa mecbur değil tabikide yani aile .yapmıyorsa kendi sorunu .

2800 lira para hangi yalının kirasına gidiyor acaba çok merak ettim. E tabi peri masalı düğünler isteyen prenses kızlarımıza kral gibi kayınpederler lazım. Türkiye'de insanların genç evlendiğini bilecek ama türkiyedeki kira ortalamasını bilmeyecek kadar ilginç bir gözlem gücü...

Son düzenleme:

Ya bir de memur olsan ne olur okurken aldığın öğrenim kredilerinin ödemesi çıkıyor atanır atanmaz ben 3 yıldır hala oduyorum bazı arkadaslarım uç ayda 1500 ödüyor yahu memurun aldığı maaş 1500 bilemedin 1800 kira var faturalar var kredi var ee geriye ne kaldı

2800 lira para hangi yalının kirasına gidiyor acaba çok merak ettim. E tabi peri masalı düğünler isteyen prenses kızlarımıza kral gibi kayınpederler lazım. Türkiye'de insanların genç evlendiğini bilecek ama türkiyedeki kira ortalamasını bilmeyecek kadar ilginç bir gözlem gücü...

ben istanbulda yaşıyorum canım .burda en ucuz ev kirası.
yalı vs değil bir apartman diaresi bir milyara bile bulunmuyor sen nerde yaşıyorsun bilemem ama istanbulda öle .

Biz de herşeyimizi kendimiz yaptık.
Sadece annem tencere tavamı aldı.
Daha güzel.Kimseye minnetimiz yok.
2 yıl boyunca borç ödedik.Alırken de en uygunlarını aldık.sİZ DE ÖYLE YAPIN.
Fazla borca girmeden ,orta halli bir yol bulun...

Ya bir de memur olsan ne olur okurken aldığın öğrenim kredilerinin ödemesi çıkıyor atanır atanmaz ben 3 yıldır hala oduyorum bazı arkadaslarım uç ayda 1500 ödüyor yahu memurun aldığı maaş 1500 bilemedin 1800 kira var faturalar var kredi var ee geriye ne kaldı

evet işte bende onu diyorum .çift maaş denilip duruluyor yani insanlar geçeninemiyor ki ne yapasınlar .biraz yardım etseler çok mu sanki.ayrıca başka masraflarda var .geçinmek böle zorken aa alienin görevi değil ama denmesi çok komik .değilse değil o zaman karışmasınlar da.

ben istanbulda yaşıyorum canım .burda en ucuz ev kirası.
yalı vs değil bir apartman diaresi bir milyara bile bulunmuyor sen nerde yaşıyorsun bilemem ama istanbulda öle .

bEN kerpiç evde yaşıyorum canım, bizim burada para kavramı henüz yok, takas ekonomisi geçerli. Dumanla haberleşiyoruz, ama Kuzenim nişantaşında yaşıyor, birçok ünlü kişiyle komşu ve kirası 2000 lira. Başka bir kuzenim bakırköyde yaşıyor ve kirası 1200 lira, arkadaşım beşiktaşta ve kirası 1500 lira.

bEN kerpiç evde yaşıyorum canım, bizim burada para kavramı henüz yok, takas ekonomisi geçerli. Dumanla haberleşiyoruz, ama Kuzenim nişantaşında yaşıyor, birçok ünlü kişiyle komşu ve kirası 2000 lira. Başka bir kuzenim bakırköyde yaşıyor ve kirası 1200 lira, arkadaşım beşiktaşta ve kirası 1500 lira.

e tamam işte biliyorsun kiraları ne konuşuyorsun madem .bin liradan aşağıya kira var mı burda.en kötü evin kirası bile 1000 lira.nişantaşında kiralar 2000den fazladıe da neyse .ben ortalama dedim birşey .çalışan insanlar merkeze yakın oturmak zorundalar ayrıca .

Senin yaran var pek bı dertli yorumun...üslubun kavgacı zaten sen once okumayı öğren oku ve anla sonra yorum yaz oldu mu!
Kaynanam bana ev almıyor zaten benim birikimim var uç kuruş verecek diye kendi hayatıma müdahale ettirmeyecegim o yüzden vazgeçtim..dahası madem merak ettin soyliyimm evet cocuğuma ev de alırım eşya da..sana yapılmamış belli ki sindirememissin fikrini değiştirip kendini iknaya çalışıyorsun üzülme...benim babam zaten bana ve diğer kardeşlerime ev veriyor çok sukur hem yiyor hem iciyor hem de cocuklarına yapabildiği yardımı yapıyor..sen şimdiden aman ha çoluğuna cocuğuna gelin hanima bisey vermemek icin hazırla kendini aman kimseye uç kuruş yardım yapma sen kendin ye hadi canım

hadi şimdi tereyağ gibi üste çıkmaya çalışma
kendini belli ettin zaten, açıklama yapma bana, seni dinlemiyorum artık, sana notunu verdim ben

e tamam işte biliyorsun kiraları ne konuşuyorsun madem .bin liradan aşağıya kira var mı burda.en kötü evin kirası bile 1000 lira.nişantaşında kiralar 2000den fazladıe da neyse .ben ortalama dedim birşey .çalışan insanlar merkeze yakın oturmak zorundalar ayrıca .

Ne mi konuşuyorum??? Hiçbirisi 2800 lira değil de o yüzden konuşuyorum. Benim bildiğimle senin bildiğin çok farklı FARKINDAYSAN.

Taş çatlasa 2000, e çiftimiz de bi zahmet yeni evliyken nişantaşında oturmasınlar olmaz mı? Salon çizgileri mi bozulur?

Back
X