Eşin tek çocuk mu tek erkek çocuk mu? Yani başka çocuk varsa kız erkek demeden onun da eğitimini vs düşünmeliler.
Ayrıca benim gözlemlediğim kadarıyla artık kolay kolay hiç bir gelin k.valide k.peder bakımını üstlenmek istemiyor. Eskiden eşin babaannesinin dedesinin bile altını temizler, sonra işe tarlaya gidermiş kadın, sesini de çıkarmazmış. Ama artık bırakın yatalak, yaşlı hasta bakımını sağlıklıyken bile misafirliğe gelmelerini istemiyor gelinler. Bakın şu forumda açılan konulara bir göz atın. "Eşimin annesi ben yokken evime gelmiş kahvaltı etmiş", "eşimin annesi her gün eşimi arıyor", "eşimin annesi her yıl 2 hafta bizde kalıyor, bıktım artık". Evet bu konular açılıyor çünkü gerçek hayatta yaşanıyor.
Benim annem yıllarca çalıştı didindi, 3-5 kuruş birikim yaptı. Dışarıdan bakıldığında bir evin düzülmesine uygun bir birikim. Ama o birikim annemin yaşlılık parası. Hep der ben damat gelin nazı çekemem yaşlandığımda, bir evimi kiraya verir bakıcı tutar, emekli maaşımı da yer yatarım diye. Yani forumdaki genel düşünce, insanlar çocuklarını evlendirince hayatta bağları kopacakmış gibi bütün paralarını birikimlerini evlenen çifte harcamalılar. Ama o insanlar yaşamaya devam edecek, bunun hastalığı var kötülüğü var, var oğlu var. Yani belki onlar da geleceklerini düşünüyorlar daha.