• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çift maaş nasılsa deyip ezilenler :((

Asgari ücretle çalışıp ev geçindirip çoluğunu çocuğunu üniversite okutan ne aileler var. Para ne kadar gelirse o kadar gideri var biliyorum ama sizlerde ayağınızı yorganınıza göre uzatın. Bizlerde evlenirken kimseden medet ummadık. Zaten bu devirde kendine güvenemeyen hiç evlenmesin. Hele siz hiç evlenmeyin. Çift maaşla ayakta duramıyorsunuz.

Eşin tek çocuk mu tek erkek çocuk mu? Yani başka çocuk varsa kız erkek demeden onun da eğitimini vs düşünmeliler.

Ayrıca benim gözlemlediğim kadarıyla artık kolay kolay hiç bir gelin k.valide k.peder bakımını üstlenmek istemiyor. Eskiden eşin babaannesinin dedesinin bile altını temizler, sonra işe tarlaya gidermiş kadın, sesini de çıkarmazmış. Ama artık bırakın yatalak, yaşlı hasta bakımını sağlıklıyken bile misafirliğe gelmelerini istemiyor gelinler. Bakın şu forumda açılan konulara bir göz atın. "Eşimin annesi ben yokken evime gelmiş kahvaltı etmiş", "eşimin annesi her gün eşimi arıyor", "eşimin annesi her yıl 2 hafta bizde kalıyor, bıktım artık". Evet bu konular açılıyor çünkü gerçek hayatta yaşanıyor.

Benim annem yıllarca çalıştı didindi, 3-5 kuruş birikim yaptı. Dışarıdan bakıldığında bir evin düzülmesine uygun bir birikim. Ama o birikim annemin yaşlılık parası. Hep der ben damat gelin nazı çekemem yaşlandığımda, bir evimi kiraya verir bakıcı tutar, emekli maaşımı da yer yatarım diye. Yani forumdaki genel düşünce, insanlar çocuklarını evlendirince hayatta bağları kopacakmış gibi bütün paralarını birikimlerini evlenen çifte harcamalılar. Ama o insanlar yaşamaya devam edecek, bunun hastalığı var kötülüğü var, var oğlu var. Yani belki onlar da geleceklerini düşünüyorlar daha.

Kimseye haksızlık etmek istemem ama kendi adıma bu konuyla alakalı okuduğum en güzel yorumdu. Tebrik ederim.

1.5 ay sonra düğünüm var..Çok şükür eşim de ben de memuruz maaşımız var..
Kendi ailemin durumu çok iyi değil babam emekli maaşıyla geçiniyor..
Ama eşimin ailesinin durumu daha iyi. Annesi de babası da memur emeklileri..
Arsa alıp satıyor kayınpederim üstüne üstlük..
Biz herşeyimizi kendimiz yapıyoruz..Altınları, mobilyaları, beyaz eşyaları, gelinlik, düğün salonları...
5-10 kuruş da bize faydaları olsa da bu kadar borca girmesek olmaz mıydı acaba?
Çift maaşlıyız nasılsa diye yaptıklarını düşünüyorum..
Bakıyorum çalışmayan bayanların herşeylerini kayınvalide kayınpeder yapıyor ama biz çalışıyoruz diye eziliyoruz resmen:43:
Eşime de yansıtmak istemiyorum ama azıcık ucundan tutsalar destek olsalar fena mı olurdu yani :2:

neden hemen olumsuz düşünmeye itiyorsunuz kendinizi...2 nizde memurmuşsunuz ayrıca aileler yardım etmek zorunda değil ki sen evlenicem diye yola cıktıysan ben bunun üstesinden gelirim diyorsun zaten...

belki kayınpederin kendılerı calısıp kendılerı alsınlar değer bilsinler diye yardım etmiyordur..ayrıca calısmayan bayanlarla bir tutma kendını sen farklısın

neden hemen olumsuz düşünmeye itiyorsunuz kendinizi...2 nizde memurmuşsunuz ayrıca aileler yardım etmek zorunda değil ki sen evlenicem diye yola cıktıysan ben bunun üstesinden gelirim diyorsun zaten...

belki kayınpederin kendılerı calısıp kendılerı alsınlar değer bilsinler diye yardım etmiyordur..ayrıca calısmayan bayanlarla bir tutma kendını sen farklısın

herkes farklıdır pelomik açma burdan .aileden yardım almak değil bu bu onların görevicanım .eğer yapmıyorlarsa bu onların yanlışı .insan evladı için yapar şimdi yapmayacak ne zaman yapıcak .memur maaşı diyip duruyorsunuz memur maaşıyla ev açmak kolay mı bu devirde ?bilip bilmeden işte sırf muhalafet için atıyorsunuz arkadaş mağduriyiyetini belirtmiş ki sonuna kadarda haklı .

herkes farklıdır pelomik açma burdan .aileden yardım almak değil bu bu onların görevi canım .eğer yapmıyorlarsa bu onların yanlışı .insan evladı için yapar şimdi yapmayacak ne zaman yapıcak .memur maaşı diyip duruyorsunuz memur maaşıyla ev açmak kolay mı bu devirde ?bilip bilmeden işte sırf muhalafet için atıyorsunuz arkadaş mağduriyiyetini belirtmiş ki sonuna kadarda haklı .

herkes farklıdır pelomik açma burdan .aileden yardım almak değil bu bu onların görevi canım .eğer yapmıyorlarsa bu onların yanlışı .insan evladı için yapar şimdi yapmayacak ne zaman yapıcak .memur maaşı diyip duruyorsunuz memur maaşıyla ev açmak kolay mı bu devirde ?bilip bilmeden işte sırf muhalafet için atıyorsunuz arkadaş mağduriyiyetini belirtmiş ki sonuna kadarda haklı .

herkes farklıdır pelomik açma burdan .aileden yardım almak değil bu bu onların görevicanım .eğer yapmıyorlarsa bu onların yanlışı .insan evladı için yapar şimdi yapmayacak ne zaman yapıcak .memur maaşı diyip duruyorsunuz memur maaşıyla ev açmak kolay mı bu devirde ?bilip bilmeden işte sırf muhalafet için atıyorsunuz arkadaş mağduriyiyetini belirtmiş ki sonuna kadarda haklı .

ben fikrimi söyledim..beğenir beğenmez ama benim fikrim bu .....

bende memurum ne var yani herkesten daha iyi şartlara sahibiz merak etme sen..

ben fikrimi söyledim..beğenir beğenmez ama benim fikrim bu .....

bende memurum ne var yani herkesten daha iyi şartlara sahibiz merak etme sen..

valla sen halinden memnunsan bizi ilgilendirmez ama senin mesleğindeki insanlar çok zor şartlar altında çalışıyor ve emeğinin karşılığını alamıyor ben seni korudum ama nerdee anlayacaksın işte.

valla sen halinden memnunsan bizi ilgilendirmez ama senin mesleğindeki insanlar çok zor şartlar altında çalışıyor ve emeğinin karşılığını alamıyor ben seni korudum ama nerdee anlayacaksın işte.

memurdan bahsediyorsak iş her yerde aynı iş değişmez benım kadro dereceme sahıp herkes aynı maası alır....ayrıca ben sana senın fikrin için birşey söylemiyorsam sende bana söylemeyeceksin

Bende 9 ay önce, görücü usulü ile evlendim. Erkek tarafı istemeye geldiğinde altınlar, mobilya vs. herşeye biz yapacağız dediler. Düğünden 3 ay önce kayınvalidem çok borcu olduğunu göstererek hiçbirşey yapamayacağını, bir tane altın bile takamayacağını söyledi. Bende oldukça sinirlendim bu duruma tabii. Madem paran yoktu üstüne üstlük borcun vardı oğlunu evlendirmeyeceksin dedim. Benim bildiğim düğünü erkek tarafı yapar. Altınları zorla ve soylenerek aldılar. Ama evi eşimle biz kurmuş olduk. Mobilya, beyaz eşya, perde, halı aldım kredi çekerek, gelinliğimi bile kredi çekerek aldım. E ne oldu? Hayata 1-0 geride başladık. İkimizde çalışıyoruz. Ne evim, ne arabam var. Tam tersi üstüne borç ödüyorum yığınla. Şimdi bakıyorum kayınvalidemlerin evi var, arabası var, yaşam standartları gayet yerinde. Hani borç vardı. Ne oldu düğün oldu, bitti borçta bitti. Demek istediğim benimde başımdan böyle bir durum gecti. Gelmeyin bu oyunlara derim, erkek tarafı düğünü yapmakla yükümlüdür.

memurdan bahsediyorsak iş her yerde aynı iş değişmez benım kadro dereceme sahıp herkes aynı maası alır....ayrıca ben sana senın fikrin için birşey söylemiyorsam sende bana söylemeyeceksin

sen çalşıyorsun kendini çalışmayanlarla bir tutma sen farklısın lafı bütün ev hanımları için geliyor galiba .ya arkadaşım sen ne komiksin ya .sende çok farklısın valla .cidden farklısın .

sen çalşıyorsun kendini çalışmayanlarla bir tutma sen farklısın lafı bütün ev hanımları için geliyor galiba .ya arkadaşım sen ne komiksin ya .sende çok farklısın valla .cidden farklısın .

konu sahibi arkadas memurmus bilmiyorsun galiba...yani calısıyo calısmayan birisi değil...calısmayan bayanlara kayınpederleri herşeyi yapıyor dedi bende dedım ki sen onlardan farklısın calısıyorsun bir tutma kendını şimdi anladınmı?

sataşmaya calısıyorsun resmen :52::32:

konu sahibi arkadas memurmus bilmiyorsun galiba...yani calısıyo calısmayan birisi değil...calısmayan bayanlara kayınpederleri herşeyi yapıyor dedi bende dedım ki sen onlardan farklısın calısıyorsun bir tutma kendını şimdi anladınmı?

sataşmaya calısıyorsun resmen :52::32:

çalışıyorsa peki hiç yardım etmesin mi çocuğun ailesi .afedersin de kendi çocukları evleniyor el gibi dışardan mı baksınlar .bence ayıp yaptıkları .kız çalşıyor ben yapmayayım aslında çalışmakla alakası yok çalışmasada yapmazdı o aile bence .çünkü yapı meselesi bu .insan kendi oğlunu evlendiriyor ya burda yazılanlara çok şaşırdım bir çok çift bu şekilde evlenmiş okudum da.

benim bildiğim genelde aileler yaardım eder , ama gelini sevmeme durumlarındada yardım etmezler buda bir gerçek birde sorumsuz ve bencil aileler yardım etmeyenler arasında

ben de şunu anlamıyorum çocukları evlendirirken yardım etmek neden ailelerin görevi olsun ki
bence değil, şahsen ben yardım etmelerini de hiç istemem
yardım edip herşeyime karışacaklarına ayrıca böylesi daha iyi olur.
evinin eşyasını alacak kadar durum yoksa evlenene kadar para biriktirin, şahsen ben öyle yapıyorum
ben de bilirim annemlere güvenip pek de ala evlenmeyi.
erkek arkadaşım diyor bazen babam evlendirecekmiş beni filan diye, kızıyorum valla para biriktir diye.

ben de şunu anlamıyorum çocukları evlendirirken yardım etmek neden ailelerin görevi olsun ki
bence değil, şahsen ben yardım etmelerini de hiç istemem
yardım edip herşeyime karışacaklarına ayrıca böylesi daha iyi olur.
evinin eşyasını alacak kadar durum yoksa evlenene kadar para biriktirin, şahsen ben öyle yapıyorum
ben de bilirim annemlere güvenip pek de ala evlenmeyi.
erkek arkadaşım diyor bazen babam evlendirecekmiş beni filan diye, kızıyorum valla para biriktir diye.

azıcık aşım ağrısız başım yani....şöylede birşey tesbit ettim dogru yanlıs bilmiyorum ama esyaları erkek tarafı alacaksa pahalı şeyler seçilir almak zorundalar ya kendileri alacağı zaman bütçe zorlanmasın diye uygun fiyatlılar tercih ediliyor bunada kızıyorum şahsen..

konu sahibi arkadasım sana söylemiyorum.

Son düzenleme:
çalışıyorsa peki hiç yardım etmesin mi çocuğun ailesi .afedersin de kendi çocukları evleniyor el gibi dışardan mı baksınlar .bence ayıp yaptıkları .kız çalşıyor ben yapmayayım aslında çalışmakla alakası yok çalışmasada yapmazdı o aile bence .çünkü yapı meselesi bu .insan kendi oğlunu evlendiriyor ya burda yazılanlara çok şaşırdım bir çok çift bu şekilde evlenmiş okudum da.

yeni trend buymuş baksana :)) (Bize kimse yardım etmedi ama keşke etselerdi en azından takıları alsalardı.Sözde hediye diye takılan takılar bile bizdendi)

azıcık aşım ağrısız başım yani....şöylede birşey tesbit ettim dogru yanlıs bilmiyorum ama esyaları erkek tarafı alacaksa pahalı şeyler seçilir almak zorundalar ya kendileri alacağı zaman bütçe zorlanmasın diye uygun fiyatlılar tercih ediliyor bunada kızıyorum şahsen..

bu konuda birkaç sayfa önce miydi neydi bi arkadaş yazmıştı
evlerini kendileri yapmışlar tamamen
sonra bir ara bahçeleri için kayınpeder kazma,kürek filan getirmiş de, içeri almayı unuttukları için paslanmış, kayınpeder de lafını etmiş.
ne güzel bi örnek işte benim dediğime.
burda okuyup duruyoruz sürekli, parasını biz ödüyoruz diye her şeye müdahale
içime sinen, istediğim gibi bişey olmayacaksa, hiç olmasın daha iyi

Aileler yardım etmek zorundan.Çocuk ağaç kavuğundan çıkmadıya..Durumu dahilinde yardım etmeli.Şimdiki sorumsuz aileler buna sığınıyor.Çalışsınlar yapsınlar.İyi ozaman.Okula giderkende öğle aralarında çalışsın çocuklar harçlıklarınıda çıkarsınlar.Aileye doğum masrafı yeter

aynen ama ben aileden kaynaklandığını düşünüyorum
babama açıkladık abimle işte böyle böyle diye tanışmaya gelicekler sonra da söz nişan düşünüyoruz
babamın dediği ilk şey kızım sakın altın takı mobilya konularına girmeyin ben sevmem öyle şeyleri şunu istiyoruz bunu istiyıruz diyemem dedi
kendi aranızda konuşun halledin dedi valla çokta iyi oldu

Back
X