Çift maaş nasılsa deyip ezilenler :((

Siz nasıl ki "benim ailemin tek maaşı var, yardım edemezler ama onlar çift maaş yardım etmeliler" diye bir ayrımcılık yapıyorsanız demek ki eşinizin ailesi de sizinle aynı düşünce yapısına sahip. Siz de eşinizin ailesini çift maaş diye ezmek mi istiyorsunuz o zaman?

Bakış açınız çok güldürdü beni.. Çok hoşsunuz.. :))

Son düzenleme:
Aileler çeşit çeşit. :)
Bazıları varını yoğunu harcıyor çocukları için.Bazılarının gerçekten de elde ,avuçlarında yok.Kıt kanaat geçiniyorlar.Bazı aileler de bırakın çocuklarına destek olmayı ,onlardan beklenti içine giriyorlar.Hal böyle olunca kesin bir yorum yapmak zor. :) Gelinler beklenti içinde olmamalı.Dediğim gibi kendiniz yaparsanız ileride k,mse başınıza kakmaz ve sizden bir şeyler beklemez. ;)

boşver canım sen mutluysan gerisini düşünme:16:

mutlu değilim canım.Çünkü bende borçlarla boğuşmak yerine bebeğimi biran önce dünyaya getirmek isterdim.Yüzsüzce artık yapın bir çocuk diyen kayınpedere daha düğün borçlarımız var diyince bozulması sadece hoşuma gidiyor.Ama ya benim bebek hasretim.

Kadınların çalışması arttıkça, para kazanmaya başladıkça biraz düzen mi bozuldu ne ?

Hanımların çalışmasını en çok destekleyenlerdenim ve çocuk yaştan beri çalışıyorum, ama öyle bir hal ki bu çok büyük bir oran para kazanmayı kaldıramıyor.

Fıtrattan mıdır nedir bilmiyorum, para kazanan kadının konuşması bile değişiyor.

Düşünceleri bir başka oluyor, eşine olan halitavrı yine bir başka oluyor..

Bu kazanılan özgüven dışında birşey, adını koyamadığım başka bir durum..

Nerden, neden geldi bu soru aklıma bilmiyorum ama çok maddiyatçı bir toplum haline gelmeye başladık.

mutlu değilim canım.Çünkü bende borçlarla boğuşmak yerine bebeğimi biran önce dünyaya getirmek isterdim.Yüzsüzce artık yapın bir çocuk diyen kayınpedere daha düğün borçlarımız var diyince bozulması sadece hoşuma gidiyor.Ama ya benim bebek hasretim.

üzüldüm canım,inşallah herşey biran önce yoluna girer:16:

Benim çevremde aileler çocukları evlenirken dışarıdan izlemez kendi imkanları dahilinde destek olurlar. Annem her zaman iki evladım var ikisini de evlendirirken kendi durumumca destek olmak boynumun borcu derdi. Oldu da, erkek kardeşim evlenecek aynı şekilde yardımcı oluyorlar. Ama kardeşimin nişanlısı ve ailesi erkek tarafı her şeyi yapar düşüncesi ile ailemin bütçesini aşan isteklerde bulunuyorlar. Bizimkiler durumlarını söylüyorlar ama pek anlayış göstermiyorlar. Şimdi ben burada yapılan yorumlardan bahsetsem uzaylı gibi bakarlar bana. Adım direkt cadı görümceye çıkar :1:

Bence de aileler kendi imkanları dahilinde destek de bulunmalı evlatlarını evlendirirken. En azından oğlum/kızım bir ihtiyacın var mı diyebilmeli. Konu sahibi belki nişanlınız ailesini katmak istemiyordur herşeyimizi biz kendimiz yapalım düşüncesinde olabilir. Belki düğünü ailesi destek çıkacaktır, salon falan tutacaktır, takı falan da takılacak netice de bunlarda epey masraf. Siz nişanlımın ailesi destek olmadı diye düşünüp onlara karşı bir ön yargı oluşturmayın içinizde. Allah yardımcınız olsun, çok mutlu olursunuz inşallah, zorlansanızda her şeyinizi kendiniz almanız bir bakıma daha iyi.

Bir de şu var mesela bazı aileler çocuklarını okutup iyi bir meslek sahibi yapmak için çok fedakarlık da bulunuyorlar, varlarını yoklarını harcıyorlar, evlendirirken özveri de bulunmak istememeleri normal.

Son düzenleme:
valla bence ne denilirse densin o aile yapıcak bu kadar net yapmıyorsa bırak kendileri utansınlar sende ona göre davranırsın ilerde .mesfaeli olursun .yaptıkları ayıp .gönlünden korpuyorsa vs çok saçma .bu bir görev .geleneklerde bile var olmasa bile insan çocuğuna kıyamaz yani.benim çocuğum olsa okadar takide borca girmesini istemezdim ama aileden aileye değişiyor tabi.bazı aileler çok bencil yaklaşıyorlar .elini birşeye sürmüyorsa ilerdede müdahala etmeye hakkı yok .

Kadınların çalışmasını sonuna dek destekliyorum.İster yönetici olsun ,isterse de evlere temizliğe giden bir kadın.Para kazanan kadın evet,söz sahibi oluyor,sesi daha bir gür çıkıyor.Günümüzde boşanmalar neden arttı dersiniz?Kadın kendi ayakları üzerinde durunca,adamın yanlışını yutmuyor,başı dik boşuyor adamı.

1.5 ay sonra düğünüm var..Çok şükür eşim de ben de memuruz maaşımız var..
Kendi ailemin durumu çok iyi değil babam emekli maaşıyla geçiniyor..
Ama eşimin ailesinin durumu daha iyi. Annesi de babası da memur emeklileri..
Arsa alıp satıyor kayınpederim üstüne üstlük..
Biz herşeyimizi kendimiz yapıyoruz..Altınları, mobilyaları, beyaz eşyaları, gelinlik, düğün salonları...
5-10 kuruş da bize faydaları olsa da bu kadar borca girmesek olmaz mıydı acaba?
Çift maaşlıyız nasılsa diye yaptıklarını düşünüyorum..
Bakıyorum çalışmayan bayanların herşeylerini kayınvalide kayınpeder yapıyor ama biz çalışıyoruz diye eziliyoruz resmen:43:
Eşime de yansıtmak istemiyorum ama azıcık ucundan tutsalar destek olsalar fena mı olurdu yani :2:

benim annem ve babamda öle ikiside memur ve annem hep der herşeyimizi biz kendimiz yaptık kimseden bi yarar görmedik çok şükür herşeyimizde çok güzel boşver işin ucundan tutmasınlar en azından çok söz sahibi olmazlar başın dik olur herşeyi biz kendimiz yaptık dersiniz gençsinizde daha çocuğunuzda yok hemen yapmazsınız kendinizi toparlayana kadar üzülme sen böle anlatınca annemler geldi aklıma tutamadım kendimi inşallah ilerde çocuğunuz olduğundada biz bakmayız demezler çalışan anne babanın çocukları zor koşullar büyüyor ne kadar çift maaşta olsa

Kadınların çalışmasını sonuna dek destekliyorum.İster yönetici olsun ,isterse de evlere temizliğe giden bir kadın.Para kazanan kadın evet,söz sahibi oluyor,sesi daha bir gür çıkıyor.Günümüzde boşanmalar neden arttı dersiniz?Kadın kendi ayakları üzerinde durunca,adamın yanlışını yutmuyor,başı dik boşuyor adamı.

Hayır işte, bu yüzden değil..

Bakın siz bile söylüyorsunuz ''boşuyor adamı '' boşanıyorlar demiyorsunuz.

Bu başka birşey, kendi ayaklarının üzerinde durmak değil, adı yok, tarifi yok..

Gemileri yakmaya kadar giden ince, alaylı bir duygu bu..

Her kadın çalışmayı kaldıramıyor, tek söz budur..

....

Bu arada sadece para kazanan kadının sesi daha gür değildir, bu özgüvenle ilgilidir.

Para kazanmayan kadında kendi ayakları üzerinde durmasını bilir..

Uygulama, o an sadece zaman kazandırır kadınlara.

....

Bu arada sadece para kazanan kadının sesi daha gür değildir, bu özgüvenle ilgilidir.

evet canım bir tanıdığım var,ilkokul mezunuydu.kocasıyla sürekli sorunlar yaşıyordu.2 çocuğuda var.kcasından boşandı.işe girdi.hatta 2 işte çalıştı.çocuklarını büyüttü.hatta kocasından 5 kuruş almadan dersanelere göndererek büyüttü çocuklarını.bunlar kişinin yapısı ve özgüveniyle alakalı

Sürekli birilerinden bir şeyler bekleyerek yaşarsanız pek mutlu olamayabilirsiniz.

Bence aileden hiç bir şey istemeyin.

Nitekim kendi emeğinizle , kendi çabanızla kurduğunuz ev daha yaşanılası olacaktır.

....

Özgüveni olsun kadının istediği kadar,ama parası yoksa kırıp dizini oturuyor.Parası olan insanlara dikkat edin kadın ya da erkek,oturuşları ,konuşmaları bile farklı.Görmüş geçirmişlikle ilgili bir durum.Para kazanmayan kadın kendini evde harcıyor.Nankör olan ev işlerinin içinde boğulup kalıyor.Kocası para verirse gidip üstüne ,başına harcıyor.Kadın olduğunu hatırlıyor maalesef. :// Ben kadınların yanındayım,erkek baskın olsun istemem.Kadın söz sahibi olsun isterim. ;)

Benim kız kardeşim 1 yıl önce evlendi onlarda çalışıyorlar.
Kardeşim baya kıstı kendini kimse yardımda etmedi şu olsun bu olsun.
Hala borç ödüyorlar.Yinede ailelerin birazda olsa yeni evli çiftlerin yükünü hafifletmesi lazım.
Sorumluluktan kaçmak hoş değil siz çalışıyorsunuz diye.
Ellerini eteklerini çekip bir köşede oturmak heleki durumları varken.
Ne kadar geliriniz oluyorsa o kadar da gideriniz oluyor maddi açıdan.
Gerçi önemli olan eşinizle aranızda problem olmaması en büyük mutluluk budur bence..
Borç bir şekilde ödenip gider bunaltıp üzmeyin kendinizi.
Mutluluklar dilerim şimdiden.:16:

Özgüveni olsun kadının istediği kadar,ama parası yoksa kırıp dizini oturuyor.Parası olan insanlara dikkat edin kadın ya da erkek,oturuşları ,konuşmaları bile farklı.Görmüş geçirmişlikle ilgili bir durum.Para kazanmayan kadın kendini evde harcıyor.Nankör olan ev işlerinin içinde boğulup kalıyor.Kocası para verirse gidip üstüne ,başına harcıyor.Kadın olduğunu hatırlıyor maalesef. :// Ben kadınların yanındayım,erkek baskın olsun istemem.Kadın söz sahibi olsun isterim. ;)[/B]

ev hanımıyım.sizin tabirinizle para kazanmayan kadınım ama allaha şükür hiç rahatsız değilim.istediğim gibi yiyorum,istediğim gibi giyiniyrum.istersem iş yapıyorum olmazsa birini çağırıp işimi yaptırıyorum:34:

durumu olmayan aileler bile neye gücü yetiyorsa oğullarına yardım ederken, durumu olup ta yardım etmemeleri çok ilginç. yeni evlenene komşu, arkadaş bile yardım ederken erkek tarafı tabiki de edecek. erkek tarafı da kız tarafı da üstüne düşeni yapmalı. iki tarafta çalışıyor diye hiç birşey yapmayan,üstüne üstlük durumu iyi olupta hiç birşeye elini sürmeyen aile bence vurdumduymazdır yardım etmemek işine geliyordur.

ev hanımıyım.sizin tabirinizle para kazanmayan kadınım ama allaha şükür hiç rahatsız değilim.istediğim gibi yiyorum,istediğim gibi giyiniyrum.istersem iş yapıyorum olmazsa birini çağırıp işimi yaptırıyorum:34:

Herkes sizin gibi şanslı değil ki bu konuda.Kadın istediği kadar iyi olsun erkek de iş bitiyor.Ne erkekler var karısını ezen.Hiç mi duymadınız,okumadınız?Ben isterim ki o kadınlar da bizler gibi dik dursun.Ezilmesin,kadınlığını yaşasın. ;) Bu yüzden de kız çocuklarının okuyup meslek sahibi olmasını teşvik ediyorum sürekli.Hala kız çocuğunu eksik etek gören bir zihniyet var. :(

Back
X