Çift maaş nasılsa deyip ezilenler :((

bnce yansıtın eşinize. oturup konusun ailesiyle. durumları varsa yardım etsinler tabi... ne gerek var borçla evlenmeye.

gerçi biz aileleri sokmadan kendimiz yapmak istiyoruz ama altın kısmını da değil yani . okadarı da abartı olmuş

konu sahibinin duygularını çok iyi anlıyorum ve paylaşıyorum. aynı şeyler benim de başımda var.4 ay sonra düğün var ama ortada 5 kuruş para yok. ve açık açık yardım etmicekelrinisöylüyor kayınvalide tarafım. her şeyi nişanlımın yapmasını bekliyorlar. ama süreekli olarak nişandan bir iki hafta sonra alınana yeni evlerine yeni eşyalar alıyorlar. oğullarına gelince çok sıkıntıdalar. biz evlenicez belki öyle yada böyle borç harç içinde yaşıcaz am onlarında benim evimde tek kuruş masraları olmucak. çok zor geliyo gerçkten. unutulmucak şeyler. ben bunları unutmucam.

konu sahibinin duygularını çok iyi anlıyorum ve paylaşıyorum. aynı şeyler benim de başımda var.4 ay sonra düğün var ama ortada 5 kuruş para yok. ve açık açık yardım etmicekelrinisöylüyor kayınvalide tarafım. her şeyi nişanlımın yapmasını bekliyorlar. ama süreekli olarak nişandan bir iki hafta sonra alınana yeni evlerine yeni eşyalar alıyorlar. oğullarına gelince çok sıkıntıdalar. biz evlenicez belki öyle yada böyle borç harç içinde yaşıcaz am onlarında benim evimde tek kuruş masraları olmucak. çok zor geliyo gerçkten. unutulmucak şeyler. ben bunları unutmucam.

tamamen genel anlamda yazıyorum sadece sizin yazınız örneklem oldu... bu şartlar altında evliliği şartlar normale dönene kadar erteleyeceksiniz. evlilik olgunluğuna erişmiş insanların eşyasını yap, evini kur 4 duvarın içine sok..sonra bize yardım etmediler de. benim çevremde de öyledir. insanlar kendi çabalarıyla evlenir ama ev görme hediyesi adı altında eksikler alınır, takılar hariç. gönülen kopma meselesi bu....tanıdığım çok insan var karı koca toplam 5 bin üstü alıyolar. bu durumda aileler neden yardım etsin ki

Belli bir yası aşmıs,eli iş tutan bir birey;evlenme kararını verdikten sonra ailelelerden yardım umuyorsa-durumu olsun olmasın-yarın bir gün anne baba çok yaşlanıncada onlara bakmaya kendini mecbur hisseden bir düşünce yapısına sahıptir.böyle şeyler aile içinde mecburiyetlerle değil gönül rızasıyla olur.şayet anne baba destek olmuyorsa ahlanıp vahlanmaya gerek yok diye düşünüyorum.yardım görüp sonrasında kız kardşlerine,annesine babasına maddı olarak yardım eden çok erkek var bu memlekette.herkes ayakları üzerinde durmayı öğrenmeli bir şekilde..

Altınları sizin almanız çok saçma olmuş bence ama geri kalanlar çift tarafından halledilebilir kendi bütçelerine uygun olarak

Size birşey söyleyeyim ki insanın herşeyini kendisinin kadar güzel bir duygu yok bence.Biz evlenirken herşeyimizi biz eşimle beraber yaptık ,iyi kide öyle olmuş.Kimse biz yaptık ,sizin borcunuzu ödedik ,sıkıntıya düştük falan diyemez.Onun için en güzeli bunları kafaya takmayın ,kendinizi sıkıntıya sokacak harcamalarda bulunmayın derim.Allah tamamına erdirsin ,kolaylık versin.

eşinin ailesinin durumları varsa yardımcı olmaları gerekir ama yapmıyorlarsa da kafanıza takmayın.kimseye minnet etmemek muhtaç olmamak en güzeli inan.imkanlarınız doğrultusunda çok lükse kaçmadan fazla borca girmeden de evinizi döşeyin düğününüzü yapın kimseden beklentiniz olmasın kimsenin de size dili olmaz

Bir erkek annesiyim ve Allah bana o günleri gösterirse oğlum evlenirken ona elimden gelen her yardımı gösteririm.
"Yolunacak kaz" gibi de hissetmem kendimi....
O evliliğinin ilk zamanlarında borçla uğraşıp huzursuz olacağına ben azıcık açarım kesenin ağzını, diğer tarafa götürecek değilim ya!
Hem kim için çalışıyoruz ki sadece kendi rahatımız için mi?? Evlatlarımız için de biriktirmiyor muyuz parayı?

bu yazacağım şeyi kimse üstüne alınmasn lütfen çünkü kimseye laf vurmak için yazmıyorum..nişanımızın yapıldığı gün eşimin ailesi annemlere altın ve eşya olarak ne istediğimizi sordu ve annemin cevabı şuydu: ben böyle para konularını konuşmaktan utanırım,siz de biz de elimizden ne geliyorsa yapalım sonuçta evlenen ikimizinde çocukları...o kadar hoşumuza gitmişti ki bu laf..bir tane erkek kardeşim var,henüz sevgilisi bile yok ama babamlar şimdiden bir miktar para ayırdılar onun evliliği için,ne gerekiyorsa yaparız karşı tarafa başımız eğri kalmasın diyorlar ki kardeşim Ankarada mühendis ve aldığı maaş çok iyi..benimde iki olğlum var,onlarda evlenirken imkanlarım dahilinde herşeyin en iyisini yapmak isterim..inşallah..

Herkes sizin gibi şanslı değil ki bu konuda.Kadın istediği kadar iyi olsun erkek de iş bitiyor.Ne erkekler var karısını ezen.Hiç mi duymadınız,okumadınız?Ben isterim ki o kadınlar da bizler gibi dik dursun.Ezilmesin,kadınlığını yaşasın. ;) Bu yüzden de kız çocuklarının okuyup meslek sahibi olmasını teşvik ediyorum sürekli.Hala kız çocuğunu eksik etek gören bir zihniyet var. :(

ben,çalıştığı halde ezilen kaç kadın tanıyrum.para kazandığı halde evine temizlikçi bile alamıyrlar.gündüz akşama kadar işte eziliyrlar,akşam gelip evde eziliyrlar.kadının ezilmesi çalışmasına bağlı değil.karşısındaki kişinin anlayışına bağlıdır:34:
ben kendim çalışmasam da (gerçi eşim sigortamı yatırıyr 3 seneye kadar emekli de olacağım inşallah)kadınların çalışması taraftarıyım.asgari ücret bile alsalar çalışsınlar.:34:

ben,çalıştığı halde ezilen kaç kadın tanıyrum.para kazandığı halde evine temizlikçi bile alamıyrlar.gündüz akşama kadar işte eziliyrlar,akşam gelip evde eziliyrlar.kadının ezilmesi çalışmasına bağlı değil.karşısındaki kişinin anlayışına bağlıdır:34:
ben kendim çalışmasam da (gerçi eşim sigortamı yatırıyr 3 seneye kadar emekli de olacağım inşallah)kadınların çalışması taraftarıyım.asgari ücret bile alsalar çalışsınlar.:34:

Vallahi aynen böyle düşünüyorum.
Çalışan bayan ezilmez diye birşey yok.
O kadar örnek var ki çevremde.
En basiti bir doktor bey karısı da eczacı karısını herkese rezil etmiştir vurmuşluğunu bile duymuşumdur.
Karşında ki insan ne kadar anlayışlıysa sen o kadar el üstündesindir.
İster okumuş ister çalışan ister çalışmayan ister okumamış ol senin karşında ki adam değilse her türlü ezilirsin , ezerler.

Benim abim evlendi . Altınında tut ev eşyasına kadar annem babam yaptı 13 bin banka da vardı 10 binde kredi çekti babam. toplam giden para 30 bin. Bu arada zengin değiliz babam işçi emeklisi , şuanda nakliyecilik yapıyor. Banka da ki para annemin ekmek paralarından senelerce biriktirdikleri. Annem çalışmıyor hiç çalışmamış.
Abim 0 tl borçla evine girdi.
Abim yıllarca ne çalıştıysa aldı anneme verdi. Annem zaten kıyamazdı. Feda da olsun canım abime
Ama birde şu boyut var. Bizim başka birikimiz yok.
Ben üniversite okuyorum. Babamın maaşının yarısı krediye , yarısı yurduma gidiyor.
Tek şansımız kira ödemiyor olmak bu arada.
Ama evin faturaları , onların boğazı ve benim orada ki yaşamak zorunda olduğum giderlerim.
Abim 0 tl borçla girdi evine.
Onlar evlendi diye borç ödeyen babam.
Ve kredi 2 yıl içinde bitecek sanırsam. Abimden hiçbişey istenmez , istenmedi , asla şunu bunu biz yaptık demez ailem.
Çünkü abim çok fedakardır. Bizde ona göre fedakar davrandık.
Yengem ve ailesiyle şu kadar altın alıncak muhabbetine hiç girilmedi ailem içinden geleni yaptı.
Onun aileside , kendi de istemediğinden fazlasıyla yapıldı. O konu da biz hepimiz ablamı takdir ettik.
Ama hanımlar bir gerçek daha var ki ailemin düşünmek zorunda olduğu bir ben daha var.
O yüzden bu da doğru değil bence. 2 kişi evleniyorsa bu sorumluluğu almalı.
Beklemek istemek doğru değil.
Neymiş maddi durumları iyiymiş nerden biliyorsunuz bir görünen vardır birde görmediğimiz gerçekler.
Belki sorumlu oldukları başka evlatları , ödemek de olduğu borçları vardır.
Bir ana baba kolay kolay evladını derde düşürmez.
Baktınız borç harç oluyor erteleyiverin kimse kaçmaz.
Ama kimseyi sıkboğaz etmeyin , bırakın içlerinden gelsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
bir ailenin durumu iyiyse ve katkıda bulunmuyorsa cocuklarının evlenmesine kusura bakmasın kimsede oyle anne babamı olur diyesim geliyor millet yok canından calısıp didiniyor cocuklarına yardımcı oluyor boyle insanlar parası oldugu halde yardım etmiyor napcaklar parayı anlamadım

Bu devirde önce kendi kesene güveneceksin arkadaş elbette aileler de istiyorlarsa içlerinden geliyorsa gerekli desteği verir ama çiftler daha maddi manevi kendi gelişimini tamamlayamamış ayakları üzerinde sağlam duramamışlar ordan burdan gelecek parayla ev kurmaya kalkıyorlar.

ben kendim çalışmasam da (gerçi eşim sigortamı yatırıyr 3 seneye kadar emekli de olacağım inşallah) kadınların çalışması taraftarıyım.asgari ücret bile alsalar çalışsınlar.:34:

işte bu cümleden sonra söylenecek pek birşey yok,son noktayı koymuşsunuz bence,ağzınıza sağlık.keşke herkes sizin gibi bilinçli olsa...ama bu konu buralara nasıl geldi anlamadım,olay çeyiz alınması falan değil miydi:9:

bu yazacağım şeyi kimse üstüne alınmasn lütfen çünkü kimseye laf vurmak için yazmıyorum..nişanımızın yapıldığı gün eşimin ailesi annemlere altın ve eşya olarak ne istediğimizi sordu ve annemin cevabı şuydu: ben böyle para konularını konuşmaktan utanırım,siz de biz de elimizden ne geliyorsa yapalım sonuçta evlenen ikimizinde çocukları...o kadar hoşumuza gitmişti ki bu laf..bir tane erkek kardeşim var,henüz sevgilisi bile yok ama babamlar şimdiden bir miktar para ayırdılar onun evliliği için,ne gerekiyorsa yaparız karşı tarafa başımız eğri kalmasın diyorlar ki kardeşim Ankarada mühendis ve aldığı maaş çok iyi..benimde iki olğlum var,onlarda evlenirken imkanlarım dahilinde herşeyin en iyisini yapmak isterim..inşallah..

Bir erkek annesiyim ve Allah bana o günleri gösterirse oğlum evlenirken ona elimden gelen her yardımı gösteririm.
"Yolunacak kaz" gibi de hissetmem kendimi....
O evliliğinin ilk zamanlarında borçla uğraşıp huzursuz olacağına ben azıcık açarım kesenin ağzını, diğer tarafa götürecek değilim ya!
Hem kim için çalışıyoruz ki sadece kendi rahatımız için mi?? Evlatlarımız için de biriktirmiyor muyuz parayı?

Sizler gibi düşünen aileler artik yok diye düşünüyordum...
Ne guzel yazmışsınız...
İnsan cocuklarına yapmaz da kime yapar ki?
Hep ben hep ben dememektir anne baba olmak.

benim annem ve babam kendi evleri yokken abim evlenirken 2 tane dedemden kalan tarlayı sattılar. o parayla kendilerine ev için peşinat yapabilirlerdi ama yapmadılar. sırf başları eğilmesin oğulları mutlu olsun diye. abimin eşi ne istediyse a dan z ye yaptılar hiç bir eksiği olmadı. ki abim polis eşi de öğretmen. insanlar yoktan var edip gücü neye yeterse yardım ediyor. olupta yardım etmemek çok ayıp bence. yeri gelince komşun arkadaşın sana takı yapıyor çeyizinin evinin eksiğini hediye alıyorken, erkek tarafının yardım etmemesi ayıp.

Benimde evladım olsa evlenirken elimden geldiğince herşeyin en iyisini yapmaya çalışırdım
Nitekim benim annem babamda öyle yaptı eşimin aileside öyle yaptı çok şükür bu konuda bizi mağdur etmediler
Allah onlardan razı olsun.Anne Baba olmak kolay mı?Her şeyim feda olsun yavruma...

Bu devirde önce kendi kesene güveneceksin arkadaş elbette aileler de istiyorlarsa içlerinden geliyorsa gerekli desteği verir ama çiftler daha maddi manevi kendi gelişimini tamamlayamamış ayakları üzerinde sağlam duramamışlar ordan burdan gelecek parayla ev kurmaya kalkıyorlar.

Ordan burdan gelecek dediğiniz kim Anne babamı?
Beni dünyaya getirdiyseler elbette yapacaklar

işte bu cümleden sonra söylenecek pek birşey yok,son noktayı koymuşsunuz bence,ağzınıza sağlık.keşke herkes sizin gibi bilinçli olsa...ama bu konu buralara nasıl geldi anlamadım,olay çeyiz alınması falan değil miydi:9:

Suçlu benim, aklıma gelen soruyu yazdım, çalışmakla-maddiyatla ilgili; sonuç böyle oldu :1:

Ordan burdan gelecek dediğiniz kim Anne babamı?
Beni dünyaya getirdiyseler elbette yapacaklar

o kadar da değil,böyle bir mantık var mı ya? sizi dünyaya getirmişler,büyütmüşler,okutmuşlar elinize ekmeğinizi vermişler..daha ne olsun? hepimiz aile yardım etmeli diyoruz ama aileden de "elbette yapacaklar" diye bahsetmek hiç hoş değil.çocuklarımın böyle düşündüğünü bilsem çok üzülürdüm,kırılırdım.onun yerine "ellerinden geleni yaparlar" denmesini tercih ederdim.anne-baba olmak gerçekten zor,bilmiyorum çocuğunuz var mı ama umarım sizi kırmamışımdır.

Son düzenleme:
Back
X