çift maaş olmaktan nefret ediyorum !!!!

hkk35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2012
108
12
48
İzmir
slm kızlar.beni bilenler bilir,öyle eşiyle yada hayatıyla ilgili büyük sıkıntıları olan biri değilim aslında. eşime çok aşığım,oda bana.çok iyi bir evliliğimiz dünya tatlısı bir oğlumuz var.evleneli 2 yıl oldu,kayınpederin durumu çok iyi olmasına rağmen çift maaşız diye herşeyimizi biz kendimiz yaptık.çok şükür ödedik bitirdik borçlarımızı.sorunum kullanılıyoruz! eşimin evlenmeden önce ablasına çekmiş olduğu kredi varmış.biz evlenene kadar ödüyorlardı.ama biz evlendikten sonra ödemeyı bıraktı.işleri kötüymüşşş,biz ödeyelimmiş,daha sonra onlar toplu verceklermiişşş...miişş miişş... ödedik bitti 1.5 yıl oldu.toplam 15000 lira,ama hala ödemek adına ses bile yookk !! neyse düğün kaldı üzerimize,ablanın kredi kaldıı...geçenlerde babasının bir ödemesi varmış 3000 lira onu ödedi eşim...şimdide 17000 lira yine bir ödemesi çıktı kayınpederin.aslında bu borç iki görümcenin kocası ve kayınpederin birlikte girdikleri ama battıkları bir iş için çektikleri kredinin taksiti !!! ama iki enişte oralı olmadığı için borç kayınpedere kaldı,dolayısıyla yine eşime !!!! bende dün yemin ettim! bunuda ödersen bitiririm bu evliliği,sustukça beni kullanıyo senin ailen dedim.aslında kayınpeder ve kaynana cok ıyı ınsanlar.çokta severim.hiç suçları yok.adam naapsın damatlar yıktı üstüne,kredi kayınpederin üstüne.eşimde çok kararlı,babam odeyemicek gibi olursa mecbur öderim ben diyo.çift maaşız diye sürekli kullanıyo bizi görümceler ! yok yok diye ağlarlar ama bizden daha kaliteli yaşarlar.tamam bizim ödemeye gücümüz var,hiçbir maddi sıkıntımız yok,ama ben mecburmuyum milletin salaklıklarının bedelini ödemeye.bende dedimki eğer o parayı odersen ya evliliğimi bitiririm yada ailenden annen baban dışında tek bir allahın kulu benim evime giremez ! cok kötü bozuştuk.siz olsanız napardınız ???

Son düzenleme:
Haklısın canına tak etmiş ama eşinle iyiysen dünyayı boş ver ya ne evlilikler var şükretmek lazım

cnm öyle diyosunda ben evlendiğimden beri sürekli bişey çıkıyo.benim ailem tek kuruş istemez bizden.benim maaşım eşimden daha fazla mesela,ama benim ailem demezki benim kızımda calışıo onu gönderin bunu gönderin diye.ben insanlar için çalışmaktan bıktım artık ! ne yani bunudamı ödeyeyim? eşime dedim,bunu ödeyince sırada ne var ??? cok gerginim.sabaha kadar yatmadım

Aynı tepkiyi veririm.
Nasıl olsa üstünüze yıkınca ödüyorlar diye düşünüyorlar.
Sadece babanın sıkıntısı olsa , insan imkanı varsa babaya destek olur ama bu durum resmen sizi
Aptal yerine koymak.
İşi batırdıysa size ne ?
Çok kazansaydı getirip size mi verecekti ki.
Kp ile konuşun , damat ve kızıyla konuşsun bir şekilde ödesinler.
Bu yalnız sizin değil evladınızın da hakkını gaspetmektir.
Bunlar ciddi meblağlar, neden üstlenesiniz ki.

Son düzenleme:
Aynı tepkiyi veririm.
Nasıl olsa üstünüze yıkınca ödüyorlar diye düşünüyorlar.
Sadece babanın sıkıntısı olsa , insan imkanı varsa babaya destek olur ama bu durum resmen sizi
Aptal yerine koymak.
İşi batırdıysa size ne ?
Çok kazansaydı getirip size mi verecekti ki.
Kp ile konuşun , damat ve kızıyla konuşsun bir şekilde ödesinler.
Bu yalnız sizin değil evladınızın da hakkını gaspetmektir.
Bunlar ciddi meblağlar, neden üstlenesiniz ki.

bende aynen öyle dedim eşime,eğer batmasaydınız,ettiğiniz kardan vazgececekmiydi eniştelerin ? dedim !!! ödemeyi düşünmüyorum asla ! eşime de dedim,eğer ödersen o parayı,bende her ay maaşımı aileme gönederirim.tek maaş gibi yap hesabını kitabını dedim.ama o çok kararlı,ailesi söz konusu olunca tanıyamaıyorum onu.işin kötüsü ablası bizi bukadar kullanmasına rağmen halaa kötü dedirtmıyo.deliricem yaa

Size ne damatların görümcelerin borçlarından yahu!
Evlenen evlenmiş başının çaresine bakacak.
Gücü olmayan da evlenmesin ayol.
Beklesin yıllarca bekleyenler salak mı?
Eşiniz duygusal davranıyor bence.
Ben olsam eşimle kavga edeceğime kple konuşurdum
İyi insanlar diyorsun madem.
Sizi anlıyorum ama çocuklarınıza kötülük ediyorsunuz.
Evlenmiş kaç yaşına gelmiş insanlar nereye kadar sizin
bizim yardımımızla yaşayacaklar?
Artık büyümeleri gerek.
Borçlarını ödemek için de gerekirse daha çok çalışsınlar.
Ama sorumluluk alsınlar ki borç yapmamayı öğrensinler.
Benim evliliğim kötü etkileniyor artık ama
anlayışlı olmanızı rica ediyorum derdim..
:ssz:

bende aynen öyle dedim eşime,eğer batmasaydınız,ettiğiniz kardan vazgececekmiydi eniştelerin ? dedim !!! ödemeyi düşünmüyorum asla ! eşime de dedim,eğer ödersen o parayı,bende her ay maaşımı aileme gönederirim.tek maaş gibi yap hesabını kitabını dedim.ama o çok kararlı,ailesi söz konusu olunca tanıyamaıyorum onu.işin kötüsü ablası bizi bukadar kullanmasına rağmen halaa kötü dedirtmıyo.deliricem yaa

Öyle desende pratikte öyle olmuyor canım.
En iyisi eşinin dışında bu sorunu kp ve kv ile konuşarak çözmek.
Durumu zaten biliyorlar ama sizin rahatsızlığınızı ve karşı olduğunuzu ,
Bu durumun huzurunuz ciddi olarak bozacağını bilmeliler.
Siz ses çıkarmadıkça , oğlum halleder diye düşünürler.
Kimsenin arkasını temizlemek zorunda değilsiniz.
Bu devam ettikçe zamanla karşınıza başka şeyler de gelecektir.
Bazı insanlar hayatlarını başkalarının sırtında yaşamayı çok sever.
Mesele sizin onları sırtınızda ne kadar taşıyacağınız.

anne babanın başım üstünde yeri vardır. elimdekini son kuruşuna kadar veririm hakettiğim saygı ve sevgiyi görüyorsam. ama ben sabahın köründe kalkıp işe gidiyorsam bu kendi yuvam kendi çocuğum içindir. kimsenin keyfi için çocuğumun rızkını vermem. kardeş taamam bi yere kadar. ama işin içine damatlar gelinler giriyorsa orda durmak lazım. herkesin eli kolu var. herkes çalışsın ödesin borcunu...

Akilsiz basin cezasini ayaklar cekermis

Esin kendini kullandirtmaya alismis
Cok iyiniyetli sanirim

Yani bir olur, iki olur da bu kadari da fazla
Her ailede evlatlardan biri bu sekilde kullaniliyor
sonra da ondan kotusu olmuyor

Sana hak verdim
yoksa esinin akillanacagi yok...

Son düzenleme:
valla canım bende dayanamazdım. herkesin rızkı ayrıdır onlardan fazla kazanmanız hep onların birşeylerini ödiyeceğiniz anlamına gelmez. hem baka çocuğun var onun rızkını niye millete yediresin. kv ve kp sizde kalıyorlar sanırım hiç mi gelirleri yok bu insanların yavaş yavaş ödesinler. bizde aynı durumdayız herşeyimizi kendimiz yaptık. hala borç ödüyoruz evimize gelen para iyi ama olduğu gibi gidiyor. bende şimdiden kara kara düşünüyorum borç bitince benim eşimde kesin yardım edicek. durumları olmasa ben et derim ama şu an bile evlerine giren para bizden fazla bi kredileri var o kadar evleride kendilerinin. bi kirada oturuyoruz. yani umurları olmaz şu an bile yok diye ağlıyorlar. bir kere şükrettiklerini bilmem. şu sıkışık halimizle bile sürekli bişeyler isterler bizden. borcumuz bitince ne olcak allah bilir. hemen ev kredisine falan sokmam lazım eşimi. seninde dediğin gibi sanki bizi ailemiz büyütüp okutmadı biz ağaç kovuğundan çıktık. kendi ailemize hiçbir yardımımız olmaz. ama onlara gelince eşlerimiz yağdırırlar. senin kv ve kp yine iyilermiş bizimkilerin zihniyet aynen şu büyüttük okuttuk elin kızı geldi yiyiyo. yani eşimin evlenmeden önce biriktirdiği toplu paralar artı kendi ödediği ama babasının üzerine olan arabası bile onlarda kaldı. yani büyütüp okuttuklarının fazlasını aldılar. öyleyken hala ağlarlar. eşim bazen düğün yaptım diyoda bende açıyom ağzımı yumuyom gözümü ben neciyim diye. maaşımdan 5 kuruş harcamam. evlendiğimizden beri herşeyi beraber ödedik hatta öncesinden beri. ki benim annem yanlız başına babamdan kalma emekli maaşıyla olnlardan fazla destek oldu bize. ama yok hala bugün isteseler kendi cebinde olmasa yine bulup buluşturur verir :47:

aynen öyle yap canım hem bahane olur bidahada maaşını verme. ailene göndermesende kendi adına birikim yap eve veya eşine verme kesinlikle. haketmişler bunu artık

en iyisi siz de bir ev alın.madem borç ödeyeceksiniz bari elinizde bir şey kalır.sorana da ev taksidimiz var dersiniz.ay valla ben de sinir oldum ya şimdi.para ağaçtan mı toplanıyor canım?

Size ne damatların görümcelerin borçlarından yahu!
Evlenen evlenmiş başının çaresine bakacak.
Gücü olmayan da evlenmesin ayol.
Beklesin yıllarca bekleyenler salak mı?
Eşiniz duygusal davranıyor bence.
Ben olsam eşimle kavga edeceğime kple konuşurdum
İyi insanlar diyorsun madem.
Sizi anlıyorum ama çocuklarınıza kötülük ediyorsunuz.
Evlenmiş kaç yaşına gelmiş insanlar nereye kadar sizin
bizim yardımımızla yaşayacaklar?
Artık büyümeleri gerek.
Borçlarını ödemek için de gerekirse daha çok çalışsınlar.
Ama sorumluluk alsınlar ki borç yapmamayı öğrensinler.
Benim evliliğim kötü etkileniyor artık ama
anlayışlı olmanızı rica ediyorum derdim..
:ssz:

söylediklerinde kesinlikle hakılısın ama bu seferde eşi gidip sen benden habersiz nasıl böyle konuşursun derse sıkıntı olabilir. erkekler söz konusu aileleri olunca hassas oluyolar genelde.. iyice ölçüp biçip öyle adım atmak gerek, eşini de ailesini de sen tanıyorsun neticede

Tepki göstermekte çok haklısın.
Keyfiyen yapılan borçları ödemek neden size düşüyormuş?
Böyle devam ederseniz, sonuda gelmez. Bir yerde dur demek zorundasın mecburen.

Ama şuna da sevinmelisin.
Eşin arkandan iş çeviripte, ödememiş borçlarını.
Ya birde sana paramız yok diye diye, arkandan milyar milyar yediriyor olsaydı?

O yüzden arkandan iş çevirmesine de fırsat vermeyecek şekilde,
tepkini ortaya koy ve kararlı ol.

maaşını eve verme madem öyle, eşin kendi eve bakmak zorunda, kendi maaşıyla hem ailesine yarıdm etsn hem de evi geçindsin. yetmeyecektir ve görsün bence senin onun ailesine ne kadar katkıda bulunduğunu...
bi iki tamam da fazla olmuşlar artık!!!

slm kızlar.beni bilenler bilir,öyle eşiyle yada hayatıyla ilgili büyük sıkıntıları olan biri değilim aslında. eşime çok aşığım,oda bana.çok iyi bir evliliğimiz dünya tatlısı bir oğlumuz var.evleneli 2 yıl oldu,kayınpederin durumu çok iyi olmasına rağmen çift maaşız diye herşeyimizi biz kendimiz yaptık.çok şükür ödedik bitirdik borçlarımızı.sorunum kullanılıyoruz! eşimin evlenmeden önce ablasına çekmiş olduğu kredi varmış.biz evlenene kadar ödüyorlardı.ama biz evlendikten sonra ödemeyı bıraktı.işleri kötüymüşşş,biz ödeyelimmiş,daha sonra onlar toplu verceklermiişşş...miişş miişş... ödedik bitti 1.5 yıl oldu.toplam 15000 lira,ama hala ödemek adına ses bile yookk !! neyse düğün kaldı üzerimize,ablanın kredi kaldıı...geçenlerde babasının bir ödemesi varmış 3000 lira onu ödedi eşim...şimdide 17000 lira yine bir ödemesi çıktı kayınpederin.aslında bu borç iki görümcenin kocası ve kayınpederin birlikte girdikleri ama battıkları bir iş için çektikleri kredinin taksiti !!! ama iki enişte oralı olmadığı için borç kayınpedere kaldı,dolayısıyla yine eşime !!!! bende dün yemin ettim! bunuda ödersen bitiririm bu evliliği,sustukça beni kullanıyo senin ailen dedim.aslında kayınpeder ve kaynana cok ıyı ınsanlar.çokta severim.hiç suçları yok.adam naapsın damatlar yıktı üstüne,kredi kayınpederin üstüne.eşimde çok kararlı,babam odeyemicek gibi olursa mecbur öderim ben diyo.çift maaşız diye sürekli kullanıyo bizi görümceler ! yok yok diye ağlarlar ama bizden daha kaliteli yaşarlar.tamam bizim ödemeye gücümüz var,hiçbir maddi sıkıntımız yok,ama ben mecburmuyum milletin salaklıklarının bedelini ödemeye.bende dedimki eğer o parayı odersen ya evliliğimi bitiririm yada ailenden annen baban dışında tek bir allahın kulu benim evime giremez ! cok kötü bozuştuk.siz olsanız napardınız ???

ben olsam evliliği bitirmekle tehdit etmezdim yaşadıklarınız çok zor ve can sıkıcı şeyler ama güzel bi evliliği bitirmemeli bence.. eşiniz kesinlikle ailesi ile knuşmalı ve buna bi dur demeli.. herkes sıcacık yatağında yatarken siz karda kışta işe gideceksiniz ve milletin parasını ödeyeceksiniz inanılmaz... ne yüzsüzlermiş öyle...eşiniz bu 17 binin de sadece 1/3ni ödesin çok istiyorsa bence...sizin görümceler tam bi para avcısı galiba.. neden kp ve kv niz onları uyarmıyor damatlarıyla küsmüyorlar.. kıızları açıkta kalmasın diye sizin huzurunuzu tehdit ediyorlar arkadaşım..bu iş eşinizde biter mutlaka ailesine resti çekmeli...olmadı sen de kendine yeni masraf yap.. yatırım amaçlı bişeyler al, araba al

valla bilmiyorum kızlar ! yok yok diye ağlayan krediyi üstümüze yıkan görümcenin oturduğu evi satsa 400.000 tl eder.ben çift maaşım sözde dikili ağacım yok hayatta. benim bekarken aldığım kıytırık bir evim var,hepsi o ! onunda borcunu oduyorum hala.ödemezsem çok sıkıntı yapar eşim biliyorum,ya ödemek bişey değil aslında ama zoruma giden bütün bunları yaparken bide bana bunları yapmaya mecburmusum muamelesi yapılması..eşim bilee !!! bana diyoki naapalım hayatım sonuçte ben evin tek oğluyum bunlar görevimiz!! cıldırıcam yaa.ben 2 aylık bebeğimi bırakıp işe başladım dogumdan sonra.cocugum hiç emmedi bu yüzden.bu konuda cok dertliyim zaten.ve suan bunları yazarken ağlıyorum çok kötü...çift maaş olmanın bir bedeli var...görümceler o gün senin,bu komşu benim gezerken,çocuklarını 2 yaşına kadar emzirirken ben 2 aylık bebeğimi bırakıp işe gittim...çok kötüyüm şuan...

ben olsam evliliği bitirmekle tehdit etmezdim yaşadıklarınız çok zor ve can sıkıcı şeyler ama güzel bi evliliği bitirmemeli bence.. eşiniz kesinlikle ailesi ile knuşmalı ve buna bi dur demeli.. herkes sıcacık yatağında yatarken siz karda kışta işe gideceksiniz ve milletin parasını ödeyeceksiniz inanılmaz... ne yüzsüzlermiş öyle...eşiniz bu 17 binin de sadece 1/3ni ödesin çok istiyorsa bence...sizin görümceler tam bi para avcısı galiba.. neden kp ve kv niz onları uyarmıyor damatlarıyla küsmüyorlar.. kıızları açıkta kalmasın diye sizin huzurunuzu tehdit ediyorlar arkadaşım..bu iş eşinizde biter mutlaka ailesine resti çekmeli...olmadı sen de kendine yeni masraf yap.. yatırım amaçlı bişeyler al, araba al

onu teklif ettim zaten.hatta 2/4 sini biz ödeyelim ama onlarda ödesin bişeyler.kendimi kullanılıyor gibi hissdiyorum dedim.ama bana verdiği cevap; yokki,nerden odesinler !!!!!

ne desem bilemiyorum. kullanılıyorsunuz belli. bence kesinlikle ısrar et ama eşinin gözlerini de açmaya çalış. inşallah herşey düzelir. kendi maaşınından biraz ayır. o evin tek oğluysa o ödesin, sen değil

tepkinde çok haklısın.geri adım atma derim. baktın olmuyor durumu,hissettiklerini kv ve kp e anlat.ödemek zorunda değiliz de.bakalım napıcaklar.

yada hiç yüz göz olmadan bir ev yada bir arsa alın kredi ödeyin.

Back
X