• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin hakkınımı yemiş oluyorum?

Ben de bazen anneme harçlık veririm, eşim de bekar ablasına yollar, onu da bilirim,eşim de bilir. Çünkü ne onun babası ablasına ne benim babam anneme elzem ihtiyaçları dışında pek harçlık bırakan insanlar değildirler. Hani evin ihtiyacı yoksa da kendi özel ihtiyaçları vardır,hiç yoksa dışarı çıkıp bi arkadaşıyla yemek yesin hiç değilse,sosyalleşsin girerse güne falan girsin diye düşünüyorum.
Iyi yapıyorsunuz, sizinkilerin maddi durumu da iyi değilmiş. Laf arasında arada anneme harçlık bırakıyorum diyebilirsiniz. Zaten 2000 lira harçlık veren adam 50 yi 100 ü sorun edecek değildir.

Eşinin sana verdiği harçlık hesap sormuyor istediğin yere harca kafasindaysa bence daha fazla verebilirsin bile o kadar parayla nasıl gecinsinler hayat çok pahalandi

Benim eşim ailesine neler veriyor, ben kendi maaşımdan da çok verdim. Dert etme ver eşine söylemene gerek yok. Konusu geçerse yalan söyleme boş gitmiyorum eve de. Takılmayın böyle şeylere. Aile bu onlarda gerektiğinde size yardım eder.

Bu konuda emin misiniz? Esinin parasini söylemeden verse hak evet. Ama eşi ona vermis artik o harcligi. Kadin diledigi gibi kullanabilir benim bildigim.
Eminim eşi kendisine veya eve harcaması için vermiş , söylemesi gerekir.

Kızlar merhaba benim için bir sorun ve bunu sizinle paylaşıp bana fikir vermenizi rica ediyorum
1 senemiz dolmadı daha ben çalışmıyorum ihtiyacımız yok benimde geçerli bir mesleğim yok o yüzden eşim çalışmamı istemedi maddi gelir olarak çok iyi düzeydeyiz çalışmama rağmen aylık eşim sadece bana 1500 2000 arasında verir ki mutfak masrafı filan genelde onları o yapar ben nadir market yaparım
Benim ailemin maddi durumu iyi değildi malesef ben lisedeyken son sene stajda aldığım 300 400 lira gibi bi rakamlada o zamanlar rahatlamışlardı biraz ben lise bittikten sonra çalışıp aileme yardım etmek zorunda kaldım babamın borçları çok fazlaydı hala daha öyle emekli ama onlar da kesiliyor borçlarından dolayı aldığı para 400 500 arası bişey
Ben çalışıyorken babamın eline para verip onu gücendirmek istemedim hiç ama anneme verdim maaş alınca market yapardım pazara giderdik bi fatura ben öderdim destek olurdum ama evlendikten sonra ne yapacaklar diye hep çok üzülürdüm günlerce ağladığım oldu
Evlendim çok şükür maddi ve manevi hiç bir sorunumuz yok benimse aklım annemlerde kaldığı için ben haftada 1 2 kere gidiyorum her gidişimde 50 100 bişey bırakıyorum annem bazen var verme diyor ama biliyorum yok dolabı açıyorum boş içim acıyor
Ben rahat ederken onların sıkıntı çekmesini istemiyorum tek gidiyorsam markete uğrayıp bi kaç bişey almaya çalışıyorum benim içim anca öyle rahatlıyor en azından babam da olmadığında annem verir rahat ederler diye düşünüyorum
Ama ben evlendiğimizden beri anneme verdiğim paradan eşime hiç bahsetmedim ki olay burda başlıyor ben çalışmıyorum sonuçta eşim bana harçlık olarak bırakıyor para bazen haftalıl bazen günlük ben birazını kenarıya atıp geri kalanı harcıyorum sonuçta bunuda harcamış saysam diye düşünüyorum ama bunu ona söylemek zorundamıyım onunda bilincinde değilim
Aslında söylemek zorundayım diye düşünüyorum ama söylemek asla ailemi küçük düşürmek istemiyorum söylesem biliyorumki asla birşey demez ama hakmı yiyorum onun parası sonuçta bilmiyorum üzülüyorumda bir yandan
He diyeceksiniz ki eşin aileni bilmiyormu evet gelir düzeylerini az çok biliyor ama onun bildiğinden daha zor durumdalar babamın kredi kesintisinden filan haberdar değil e onun düşünceside iki yaşlıya bi emekli maaşı yeter gibi düşünür ben bunu ona ne sevgililik ne nişanlılık nede evlilik dönemimizde hissettirmedim nişan kına ve düğün zamanında çalışırken ayırdığım her ay kenarıya attığım paralarla masrafları karşıladım ailemin takacağı takıyı kına için tutulan salonu çerezini bunun dışında çeyizimi de hiç bir zaman ailem yapamadık durumuna düşsün istemedim he iyisini yapmadık gelirimize göre yaptık ama yaptık oda onu bilsin istedim
Şimdi ben anneme arada harçlık veriyorum diyemiyorum ailemi küçük görmez belki ama durumdan haberdar olsun hiç istemiyorum ama günah mı hakkınımı yiyorum acaba diye düşünüyorum
Sizden ricam ben bunu eşime anlatmalımıyım anlatırsam nasıl anlatmalıyım evlilikte yalan olmadığı gibi gizli saklıda olsun istemiyorum ama şimdiye kadar söylemedimm şimdiden sonra ihtiyacı var veriyorum diyeceksem nasıl demeliyim bilmiyorum
Önerilerinizi fikirlerinizi bekliyorum uzun oldu kusura bakmayın
ben sizi takdir ettim açıkçası ne kadar güzel bir kalbiniz var helal olsun
hem ailenizi hem eşinizi kırmamak için direniyorsunuz çok ince dusuncelisiniz
bence direkt para vermeyin bundan sonra market alışverislerini yapın hatta annenize sorabilirsiniz ihtiyaçlarını yada söylemese bile az çok ne alacağınızı bilirsiniz.
eşinize de böyle söylersiniz, babanızın kredilerden dolayı düşük maaş aldığını ve onlar için market alışverişi yaptığınızı. direkt para vermekten daha yumuşak görünür. anlattığınız kadarıyla da eşiniz anlayışlı biri, bence sorun olmayacaktır

Bence hak yemek olmuyor. O parayi sana vermiste biriktir diye vermemistir. Harca diye. Ee sende evini ihmal etmeden ailene yardim ediyorsan sorun olmaz bence. :)

Hayır hiç sormadı şimdiye kadar aklınada gelmez sormak ben söylemek zorundamıyım diye düşünüyorum sadece
Zorunda değilsin sonuçta eşin o parayı sana veriyor istedigini yapabilirsin.

Benim babamda emekli kardeşim bekar ve okuyor arada bende ona para veririm ve eşime söylemem.

Ilerde birşey olsa eşin laf eder canını sıkar boşver söyleme.

Eşine ailenin durumunu soylemeden citlatabilirsin bence gecen giderken anneme biraz mutfak alisverisi yaptim haberin olsun gibisinden zaten mimiklerinden soyleyis tarzindan anlarsin rahatsiz olup olmadigini ve ona gore davranirsin.. ailene bir kac jest yapman icin sonucta onlarin durumunun kotu olmasi gerekmiyor onlar senin ailen sonucta.. esin sana bu parayı veriyor senin artik ama icin rahat etmiyorsa gizli sakli olmasin diyorsan bahset biraz.. dedigin gibi ailenin zorda oldugunu bilmesine aciklama yapmana gerek yok..
Hakka giriyorsun ya da girmiyorsun diyemem tam bilgim yok ama belli ki icin rahat etmiyor ki konu açmışsın o yuzden dedigim gibi bahsedebilirsin ustu kapali

Ben olsam söylerdim. Aylık erzaklarına yardım edeceğim durumları iyi değil derdim. Belki eşiniz durumu detaylı bilse sizden daha çok yardım edecek nerden bileceksiniz? Ben olsam anlatırdım.

durumunuzun iyi olduğundan bahsediyorsunuz, sonuçta durumunuz bukadar iyiyken kötü olana yardım etmek dinende uygun olanı,kaldıki önce birinci derece akrabanız, sonra komşunuz yoksa ihtiyaç sahibi olduğuna inandığınız 3 kişiler denir.Yani dinende yardım etmenin sıralamasında ilk en yakın gelir. O yüzden yaptığınızda yanlış bir şey yok.Eşiniz demekki o parayı size verip sormuyorsa ne şekilde harcayacağınızı size bırakmış

ben aileme gittiğimde alışveriş de yaparım ellerine para da veririm ihtiyaçları olduğunu düşünüyorsam.
şuan çalışmıyorum. evliliğimin uzunca dönemi boyunca çalışıyordum.
eşime özellikle söylemiyorum ama oldu da büyük bir harcama yaparsam muhakkak söylerim nereye yaptığımı.

eşimin ailesine gidince de eşim alışveriş yapar, para verir mi bilmiyorum. hiç sormadım, çalışırken de sormamıştım.

Kızlar merhaba benim için bir sorun ve bunu sizinle paylaşıp bana fikir vermenizi rica ediyorum
1 senemiz dolmadı daha ben çalışmıyorum ihtiyacımız yok benimde geçerli bir mesleğim yok o yüzden eşim çalışmamı istemedi maddi gelir olarak çok iyi düzeydeyiz çalışmama rağmen aylık eşim sadece bana 1500 2000 arasında verir ki mutfak masrafı filan genelde onları o yapar ben nadir market yaparım
Benim ailemin maddi durumu iyi değildi malesef ben lisedeyken son sene stajda aldığım 300 400 lira gibi bi rakamlada o zamanlar rahatlamışlardı biraz ben lise bittikten sonra çalışıp aileme yardım etmek zorunda kaldım babamın borçları çok fazlaydı hala daha öyle emekli ama onlar da kesiliyor borçlarından dolayı aldığı para 400 500 arası bişey
Ben çalışıyorken babamın eline para verip onu gücendirmek istemedim hiç ama anneme verdim maaş alınca market yapardım pazara giderdik bi fatura ben öderdim destek olurdum ama evlendikten sonra ne yapacaklar diye hep çok üzülürdüm günlerce ağladığım oldu
Evlendim çok şükür maddi ve manevi hiç bir sorunumuz yok benimse aklım annemlerde kaldığı için ben haftada 1 2 kere gidiyorum her gidişimde 50 100 bişey bırakıyorum annem bazen var verme diyor ama biliyorum yok dolabı açıyorum boş içim acıyor
Ben rahat ederken onların sıkıntı çekmesini istemiyorum tek gidiyorsam markete uğrayıp bi kaç bişey almaya çalışıyorum benim içim anca öyle rahatlıyor en azından babam da olmadığında annem verir rahat ederler diye düşünüyorum
Ama ben evlendiğimizden beri anneme verdiğim paradan eşime hiç bahsetmedim ki olay burda başlıyor ben çalışmıyorum sonuçta eşim bana harçlık olarak bırakıyor para bazen haftalıl bazen günlük ben birazını kenarıya atıp geri kalanı harcıyorum sonuçta bunuda harcamış saysam diye düşünüyorum ama bunu ona söylemek zorundamıyım onunda bilincinde değilim
Aslında söylemek zorundayım diye düşünüyorum ama söylemek asla ailemi küçük düşürmek istemiyorum söylesem biliyorumki asla birşey demez ama hakmı yiyorum onun parası sonuçta bilmiyorum üzülüyorumda bir yandan
He diyeceksiniz ki eşin aileni bilmiyormu evet gelir düzeylerini az çok biliyor ama onun bildiğinden daha zor durumdalar babamın kredi kesintisinden filan haberdar değil e onun düşünceside iki yaşlıya bi emekli maaşı yeter gibi düşünür ben bunu ona ne sevgililik ne nişanlılık nede evlilik dönemimizde hissettirmedim nişan kına ve düğün zamanında çalışırken ayırdığım her ay kenarıya attığım paralarla masrafları karşıladım ailemin takacağı takıyı kına için tutulan salonu çerezini bunun dışında çeyizimi de hiç bir zaman ailem yapamadık durumuna düşsün istemedim he iyisini yapmadık gelirimize göre yaptık ama yaptık oda onu bilsin istedim
Şimdi ben anneme arada harçlık veriyorum diyemiyorum ailemi küçük görmez belki ama durumdan haberdar olsun hiç istemiyorum ama günah mı hakkınımı yiyorum acaba diye düşünüyorum
Sizden ricam ben bunu eşime anlatmalımıyım anlatırsam nasıl anlatmalıyım evlilikte yalan olmadığı gibi gizli saklıda olsun istemiyorum ama şimdiye kadar söylemedimm şimdiden sonra ihtiyacı var veriyorum diyeceksem nasıl demeliyim bilmiyorum
Önerilerinizi fikirlerinizi bekliyorum uzun oldu kusura bakmayın
Şöyle o parayı size harcamanız için veriyo.Al kenara koy biriktir der siz gider annenize verirsiniz ozaman söylersiniz durumu ama anladığım kadarıyla öyle bi durum yok.Sormadığı sürece söylemeyin zaten çok bi miktarda değil verdiğiniz para.

Ben malesef giderken birşey alamıyorum tek gittiğim zaman alıyorum oda nadir oluyor genelde eşimle gidiyorum çok yakın oturmuyoruz vesaitler uzun sürüyor eşim tek göndermiyor ben o yüzden para bırakıyorum n varsa yanımda onu veriyorum yani ama her gidişimde muhakkak bırakıyorum 50 bıraktğım nadirdir 100 150 50 ne varsa yani
Eşinizle giderken eliniz boş mu gidiyorsunuz yani?

Sakin söyleme ben kendi parami kazanıyorum aileme verdigimde ufak tefek seyler ama onu bile problem ediyor kii esime de hayatta söylemem...gozuyle gördüğü duydugu bisey olmamasina ragmen sorun cikariyor...sakin soyleme istedigini yap hiçte hakka girmezsin

Ben de calismiyorum ama esim kendi kazandigi halde benim param diyip kafaya gore oraya buraya, ailesine vermez. Zaten yapsa farkederim ben o ayri. Maddiyatin iyi veya kotu olmasiyla ilgili bisey degil bu, soylemek iyidir.
Kendiniz bile kazaniyor olsaydiniz bence soylemeliydiniz.

Eşinizle gidiyormuşsunuz ziyarete. Madem öyle, giderken;
şu sıralar ailem biraz sıkışık, en azından bir market alışverişi yapalım hazır birlikteyken, elimiz de boş gitmemiş oluruz, diyin..

Meyve-sebze, deterjan bir şeyler alın... zaten 150 lira kadar tutar. Gittiğinizde de annenize yine 100 bırakırsınız..
bu borç ne borcu? Eşinizden bunca zaman şaklamışsınız?

Para elinden ciktiktan sonra sana verince senin oluyor sen de ailene veriyorsun habersiz parasini alsan versen yanlis olur fakat esinin ailesi duruma farkli bakabilir onlar bilmese iyi olur.

Bundan öncekileri değil de bundan sonra verdikleriniz söyleyin bence bilsin yani ben olsam söylerdim.yarın bigün başkasından duyarsa iyi olmaz bence

Sen ne kadar hayırlı bir evlatsın ya keşke herkes senin gibi olsa. Allah da sana senin gibi evlat nasip etsin.
Bence hiçte vicdan yapma sonuçta verdiğin 50 100 tl bunu eşine söylemek zorunda değilsin ki. Onlar senin annen baban onların zor durumda olmaması için elinden geleni yapıyorsun. Yani senin dolabın doluyken onların dolabı boşsa tabiki boğazından geçmez. Eşin anlayışlıdır belki ama söyleceği en ufak kelime seni üzer .

arada onunlaykende gıderken elimiz boş gıtmelıyım bışler alalım dıyıver bıraz bıraz alıştır sırf annene dııl kv gıdersen onada yap kafasında her ıkı tarafa verıyor bilinci oluşsun bır mıktar yardımdan bışı olmaz bence herşeyı soylemeye gerek yok ...

Back
X