• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin hakkınımı yemiş oluyorum?

Ben evlilikte gizli saklı olmasını doğru bulmuyorum. Her attığınız adımı ya da her harcamanızı söylemek zorunda değilsiniz elbette ama sizin anlatımınızdan özellikle sakladığınızı anladım ve hoş olmadığını düşündüm. Üstelik her defasında söylemenize bile gerek yok, anneme giderken ufak tefek şeyler alıyorum, bazen harçlık bırakıyorum diye bir kez söylemiş olsaydınız, daha iyi olurdu.

Ben de çalışıyorum, ailelerimize yaptığımız ufak tefek katkıları ve aldığımız hediyeleri sonrasında birbirimizle -nezaketen- paylaşırız. Sohbet sırasında söylenir zaten, özel olarak hesap verir gibi değil. Büyük çaplı yardım ve hediyelerde ise karşı tarafın rızasının olmasını önemseriz.

Son düzenleme:
Kızlar merhaba benim için bir sorun ve bunu sizinle paylaşıp bana fikir vermenizi rica ediyorum
1 senemiz dolmadı daha ben çalışmıyorum ihtiyacımız yok benimde geçerli bir mesleğim yok o yüzden eşim çalışmamı istemedi maddi gelir olarak çok iyi düzeydeyiz çalışmama rağmen aylık eşim sadece bana 1500 2000 arasında verir ki mutfak masrafı filan genelde onları o yapar ben nadir market yaparım
Benim ailemin maddi durumu iyi değildi malesef ben lisedeyken son sene stajda aldığım 300 400 lira gibi bi rakamlada o zamanlar rahatlamışlardı biraz ben lise bittikten sonra çalışıp aileme yardım etmek zorunda kaldım babamın borçları çok fazlaydı hala daha öyle emekli ama onlar da kesiliyor borçlarından dolayı aldığı para 400 500 arası bişey
Ben çalışıyorken babamın eline para verip onu gücendirmek istemedim hiç ama anneme verdim maaş alınca market yapardım pazara giderdik bi fatura ben öderdim destek olurdum ama evlendikten sonra ne yapacaklar diye hep çok üzülürdüm günlerce ağladığım oldu
Evlendim çok şükür maddi ve manevi hiç bir sorunumuz yok benimse aklım annemlerde kaldığı için ben haftada 1 2 kere gidiyorum her gidişimde 50 100 bişey bırakıyorum annem bazen var verme diyor ama biliyorum yok dolabı açıyorum boş içim acıyor
Ben rahat ederken onların sıkıntı çekmesini istemiyorum tek gidiyorsam markete uğrayıp bi kaç bişey almaya çalışıyorum benim içim anca öyle rahatlıyor en azından babam da olmadığında annem verir rahat ederler diye düşünüyorum
Ama ben evlendiğimizden beri anneme verdiğim paradan eşime hiç bahsetmedim ki olay burda başlıyor ben çalışmıyorum sonuçta eşim bana harçlık olarak bırakıyor para bazen haftalıl bazen günlük ben birazını kenarıya atıp geri kalanı harcıyorum sonuçta bunuda harcamış saysam diye düşünüyorum ama bunu ona söylemek zorundamıyım onunda bilincinde değilim
Aslında söylemek zorundayım diye düşünüyorum ama söylemek asla ailemi küçük düşürmek istemiyorum söylesem biliyorumki asla birşey demez ama hakmı yiyorum onun parası sonuçta bilmiyorum üzülüyorumda bir yandan
He diyeceksiniz ki eşin aileni bilmiyormu evet gelir düzeylerini az çok biliyor ama onun bildiğinden daha zor durumdalar babamın kredi kesintisinden filan haberdar değil e onun düşünceside iki yaşlıya bi emekli maaşı yeter gibi düşünür ben bunu ona ne sevgililik ne nişanlılık nede evlilik dönemimizde hissettirmedim nişan kına ve düğün zamanında çalışırken ayırdığım her ay kenarıya attığım paralarla masrafları karşıladım ailemin takacağı takıyı kına için tutulan salonu çerezini bunun dışında çeyizimi de hiç bir zaman ailem yapamadık durumuna düşsün istemedim he iyisini yapmadık gelirimize göre yaptık ama yaptık oda onu bilsin istedim
Şimdi ben anneme arada harçlık veriyorum diyemiyorum ailemi küçük görmez belki ama durumdan haberdar olsun hiç istemiyorum ama günah mı hakkınımı yiyorum acaba diye düşünüyorum
Sizden ricam ben bunu eşime anlatmalımıyım anlatırsam nasıl anlatmalıyım evlilikte yalan olmadığı gibi gizli saklıda olsun istemiyorum ama şimdiye kadar söylemedimm şimdiden sonra ihtiyacı var veriyorum diyeceksem nasıl demeliyim bilmiyorum
Önerilerinizi fikirlerinizi bekliyorum uzun oldu kusura bakmayın

Esin hesap soran bi tip değilse dert ettiğine deymez. Ben aciklama yapma geregi duymazdim sahsen esim sormuyorsa. Heleki 1500-2000 tl cep harcliginin yanında 50-100 tl devede kulak bence

O zaman Fuzuli olarak aileme para bıraktım deme olayın içerisindeyken belirt. Mesela bugün annemlere gittim şunu yaptık bunu dedi. Sonra biraz ona para bıraktım. Kahve içtik dışarı çıktık vs vs.
Kesinlikle mantıklı. Laf arsında anneme bos gitmiyorum kocacım kendi harclıım ama sen de helal et diyebilirsin. Böylece hem rızası olur hem de ailenn sırrını dökmezsin.
Ben de sahsen bilgisi dısında veremezdim

Ben eşlerin nasıl bu kadar birbirinden bihaber olduğunu anlamıyorum. Ortak bi bütçeniz var sonuçta, birbirinize kalem kalem değil ama genel olarak nereye harcama yaptığınızı bence söylemelisiniz
Ailem biraz sıkışık ben de giderken elim boş gitmiyorum pazarlıklarını görüyorum gibi söylerim ben olsam. Bu eşimin gözünde ailemi küçültmez. Aksine destek olduğumuz için mutlu olur

Sonuçta o senin harçlığın, içinde fatura yada mutfak masrafı yok. Eşinin boğazından kesip vermiyorsun. Hem zaten başkasının evinede gitsen önce bi markete uğrar gidersin. Açık açık söylemene gerek yok. Sohbet sırasında markete uğradım bişeyler aldım yedik dersin. İçin de rahat eder.beneböyle düşünüyorumd

Esiniz parayi size harcayin diye veriyorsa istediginizi yaparsiniz ister ailenize
Verirsiniz ister losev e yardim yaparsiniz
Esiniz bunu sorun yapacak olsa zaten sorar sormadigjna gore ayrinti vermenize gerek yok bence

Sana eşin al bu parayı mutfaga harca der sende gider onu aç bırakır parayı annene verirsin o zaman rahatsız ol. Ama eşin parayı sana harca diye veriyor ne diye rahatsız oluyorsun. Bence güzel kardeşim çok güzel yapmışsın ailenin durumunu söylememekle. İnsanoğlu şaşar beşer. Allah korusun ilerde ters bir durum olur aileside buna sahip çıkmaz kendilerini bile geçindiremiyo diye asla düşğnmesine izin verme. Bilmesin. Sen yap yardımını gizli gizli. Bundanda asla rahatsız olma.

Maşallah size rabbim size hayırlı evlat nasip etsin ınşallah Allah hareketini vebrizkini Ailenizin evinde hiç eksik etmesin insallah

Eşiniz sizden habersiz ailesine yardım etse ve öğrenseniz bozulmaz mısınız ki kaç konu okuduk burada eşim ailesine gizlice yardım ediyor diye ve hep tepki oldu yani bence aynı şekilde kadında eşinden saklamamalı. Bende aileme yardım ettim hep çalışıyordum üstelik kendi paramdan yaptım yardımı mı ama sonuçta evlenince herşey ortak olduğu için hep de eşime söyledim anneme şu kadar para yolladım diye çünkü sonradan öğrense neden güvenini zedelemiş olayım ki illa market pazar cebine koy derken baya gidiyordur

Hanimefendi esinizden izin almadan evinize misafir alamazsiniz, birine sadaka bile veremezsiniz onun malı olduğu için. Eşinizle tek seferligine ben annemlere bazen bir seyler alıyorum deyin haberin olsun deyin geçin bir daha söylemek zorunda kalmazsiniz yaptığınızin fikhi yönden büyük sorumluluğu var haberiniz olsun

Ben
Kızlar merhaba benim için bir sorun ve bunu sizinle paylaşıp bana fikir vermenizi rica ediyorum
1 senemiz dolmadı daha ben çalışmıyorum ihtiyacımız yok benimde geçerli bir mesleğim yok o yüzden eşim çalışmamı istemedi maddi gelir olarak çok iyi düzeydeyiz çalışmama rağmen aylık eşim sadece bana 1500 2000 arasında verir ki mutfak masrafı filan genelde onları o yapar ben nadir market yaparım
Benim ailemin maddi durumu iyi değildi malesef ben lisedeyken son sene stajda aldığım 300 400 lira gibi bi rakamlada o zamanlar rahatlamışlardı biraz ben lise bittikten sonra çalışıp aileme yardım etmek zorunda kaldım babamın borçları çok fazlaydı hala daha öyle emekli ama onlar da kesiliyor borçlarından dolayı aldığı para 400 500 arası bişey
Ben çalışıyorken babamın eline para verip onu gücendirmek istemedim hiç ama anneme verdim maaş alınca market yapardım pazara giderdik bi fatura ben öderdim destek olurdum ama evlendikten sonra ne yapacaklar diye hep çok üzülürdüm günlerce ağladığım oldu
Evlendim çok şükür maddi ve manevi hiç bir sorunumuz yok benimse aklım annemlerde kaldığı için ben haftada 1 2 kere gidiyorum her gidişimde 50 100 bişey bırakıyorum annem bazen var verme diyor ama biliyorum yok dolabı açıyorum boş içim acıyor
Ben rahat ederken onların sıkıntı çekmesini istemiyorum tek gidiyorsam markete uğrayıp bi kaç bişey almaya çalışıyorum benim içim anca öyle rahatlıyor en azından babam da olmadığında annem verir rahat ederler diye düşünüyorum
Ama ben evlendiğimizden beri anneme verdiğim paradan eşime hiç bahsetmedim ki olay burda başlıyor ben çalışmıyorum sonuçta eşim bana harçlık olarak bırakıyor para bazen haftalıl bazen günlük ben birazını kenarıya atıp geri kalanı harcıyorum sonuçta bunuda harcamış saysam diye düşünüyorum ama bunu ona söylemek zorundamıyım onunda bilincinde değilim
Aslında söylemek zorundayım diye düşünüyorum ama söylemek asla ailemi küçük düşürmek istemiyorum söylesem biliyorumki asla birşey demez ama hakmı yiyorum onun parası sonuçta bilmiyorum üzülüyorumda bir yandan
He diyeceksiniz ki eşin aileni bilmiyormu evet gelir düzeylerini az çok biliyor ama onun bildiğinden daha zor durumdalar babamın kredi kesintisinden filan haberdar değil e onun düşünceside iki yaşlıya bi emekli maaşı yeter gibi düşünür ben bunu ona ne sevgililik ne nişanlılık nede evlilik dönemimizde hissettirmedim nişan kına ve düğün zamanında çalışırken ayırdığım her ay kenarıya attığım paralarla masrafları karşıladım ailemin takacağı takıyı kına için tutulan salonu çerezini bunun dışında çeyizimi de hiç bir zaman ailem yapamadık durumuna düşsün istemedim he iyisini yapmadık gelirimize göre yaptık ama yaptık oda onu bilsin istedim
Şimdi ben anneme arada harçlık veriyorum diyemiyorum ailemi küçük görmez belki ama durumdan haberdar olsun hiç istemiyorum ama günah mı hakkınımı yiyorum acaba diye düşünüyorum
Sizden ricam ben bunu eşime anlatmalımıyım anlatırsam nasıl anlatmalıyım evlilikte yalan olmadığı gibi gizli saklıda olsun istemiyorum ama şimdiye kadar söylemedimm şimdiden sonra ihtiyacı var veriyorum diyeceksem nasıl demeliyim bilmiyorum
Önerilerinizi fikirlerinizi bekliyorum uzun oldu kusura bakmayın
Bence asla söyleme aranız iyiyken bir şey demez kavga anında başına kakar çok üzülüyorsan kendin çalış öyle ver anne babana

Bence söylemeniz gerekiyor. Hatta kendi çalıştığınız paradan verseniz bile söylemeniz gerekir. Eşim benden habersiz maaşımdan verdiğim parayı ailesine veriyor diye konu açılsa buraya kıyamet kopardı. Oysa aynı şey. Anneniz babanız böyle zor durumdaysa yardım etmek kadar doğal bir şey yoktur. Eşiniz de bunu kabul etmeli. Bu sizin ailenizi küçük düşürmez ayrıca daha sonradan haberi olursa güvenini kaybedersiniz

Elden para vermektense erzak alıp alıp gidebilirsin. Böylesi ne seni huzursuz eder ne de eşini kötü düşündürür

Back
X