çift maaş ve birikim

egelimm

Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2015
20
6
16
merhaba arkadaşlar, forumda çok aradım ama denk gelmedim o yüzden ben açmak istedim. Çift maaş olanlar geçim ve birikim durumları hakkında bilgi alabilir miyim?(memur maaşı) evlilik arefesinde şu an ki düşüncem her ay 1 maaşı bi kenarıya atabileceğimiz ve 3 4 yıla ev alabileceğimiz yönünde :) ama çok hayal perest mi yaşıyorum bu konularda fikir verebilecekleri heyecanla bekliyorum. sizler neler yapıyorsunuz ?

merhaba arkadaşlar, forumda çok aradım ama denk gelmedim o yüzden ben açmak istedim. Çift maaş olanlar geçim ve birikim durumları hakkında bilgi alabilir miyim?(memur maaşı) evlilik arefesinde şu an ki düşüncem her ay 1 maaşı bi kenarıya atabileceğimiz ve 3 4 yıla ev alabileceğimiz yönünde :) ama çok hayal perest mi yaşıyorum bu konularda fikir verebilecekleri heyecanla bekliyorum. sizler neler yapıyorsunuz ?
merhaba, kredi çekmeden mi ev almayi planliyorsunuz ? biz esimle bütceyi şöyle ayarladik. Esim bana ek kart cikardi bütün harcamayi ordan yapiyorum, o ödüyor, fatura vs de o ödüyor. Ben maaşim yatinca kendime 500 lira vs koyup kalani ona atiyorum o ödemeleri yapiyor. Bizim simdiye kadar hiç birikim yapmaya firsatimiz olmadi ilk 2 yil kredi çekip araba aldik, gezdik tozduk, sonra arabayi satip üstüne kredi cekip ev aldik. Aradan 1 yil geçince borçla araba da aldik. Simdi hep borç ödüyoruz hem ev hem araba. Kalan olursa da biraz biriktirip gezmeye calisiyoruz. Onun disinda ben evde tutumlu biriyim, gereksiz seylere pek para harcamiyorum

Oncelikle evliliginiz hayirli olsun. Bazi seyler yasadikca goruluyor. Sen tasarrufa onem verirsin, esin vermez. Oncelikleriniz farkli olabilir vs. Bir ahenk tutturabilirseniz olabilir. Ben de memurum, esim de memur. Esim dpktora yapiyor ve bazi projelerde yer aliyor bir nevi ek gelir. Ben sporcuyum, h.ici 3 gun hanimlari calistiriyorim, bu da ek gelir. Borcsuz evlendik, bu cok ciddi bir getiri. Demem o ki, once ayni eve bir girin. Yasam aliskanliklarinizi gorun, gecim icin, birikim icin ne ayirabileceginiz bir kac aya zaten sekillenir. Tekrar hayirli olsun

Öncelikle hayırlı olsun. Eşimde bende memur değiliz. Evlendiğimizde hiç borç yoktu. Kira faturalar mutfak masrafını ayırdık lükse kaçmadık. 1 yıl boyunca benim maaşımı kenara koyduk peşinat yapıp ev aldık.
Bu durum çiftlerin tasarrufu ile ilgili. Eşiniz belki sıkılacak belki bu durum sizi sıkacak. Ciddi bir tasarruf gerektiriyor.

merhaba, kredi çekmeden mi ev almayi planliyorsunuz ? biz esimle bütceyi şöyle ayarladik. Esim bana ek kart cikardi bütün harcamayi ordan yapiyorum, o ödüyor, fatura vs de o ödüyor. Ben maaşim yatinca kendime 500 lira vs koyup kalani ona atiyorum o ödemeleri yapiyor. Bizim simdiye kadar hiç birikim yapmaya firsatimiz olmadi ilk 2 yil kredi çekip araba aldik, gezdik tozduk, sonra arabayi satip üstüne kredi cekip ev aldik. Aradan 1 yil geçince borçla araba da aldik. Simdi hep borç ödüyoruz hem ev hem araba. Kalan olursa da biraz biriktirip gezmeye calisiyoruz. Onun disinda ben evde tutumlu biriyim, gereksiz seylere pek para harcamiyorum

evetkredi çekmeden almayı çok istiyorum. Tabii ki ihtiyaç ve zorunluluktan dolayı bir şekilde insanlar kredi kullanıyor ama o borcun altına yıllarca girmektense yediğim kadarını yer biriktirebildiğim zaman da alırız diye düşünüyorum. Tabi ki işin içine girince belli olacak o :)

teşekkür ederim bu arada arkadaşlar... tatlı bir heyecan var; umuyorum, biliyorum daha doğrusu inanıyorum her şey güzel olacak :)

tebrik ederim canım, inşallah çok mutlu bir evliliğin olur
biz hiç borçsuz evlendik ama sonrasında sıkıntılar oldu
özel sektörde çalışıyoruz, eve 2 maaş giriyor, 6 yıllık evliyiz, çocuğumuz yok
bu süreçte eşimin işi battı, sağlık sorunları oldu, işsiz kaldı derken hep borç ödemekle geçti hayatımız
yeni yeni düzene girdik diyebilirim
benim de niyetim birimizin maaşını borç ödemeleri devam ediyormuş gibi kenara atmaktı ama kaç ay oldu hiç onu yapamadık. becerebilen varsa yolunu bana da göstersin.
borç öderken ödeniyordu, yine geçiniyorduk ama şu an o miktarda parayı kenara ayıramıyoruz nedense
çok şükür yine bir miktar birikim yapıyoruz ama o rakam hiç birimizin maaşı kadar olmadı

tebrik ederim canım, inşallah çok mutlu bir evliliğin olur
biz hiç borçsuz evlendik ama sonrasında sıkıntılar oldu
özel sektörde çalışıyoruz, eve 2 maaş giriyor, 6 yıllık evliyiz, çocuğumuz yok
bu süreçte eşimin işi battı, sağlık sorunları oldu, işsiz kaldı derken hep borç ödemekle geçti hayatımız
yeni yeni düzene girdik diyebilirim
benim de niyetim birimizin maaşını borç ödemeleri devam ediyormuş gibi kenara atmaktı ama kaç ay oldu hiç onu yapamadık. becerebilen varsa yolunu bana da göstersin.
borç öderken ödeniyordu, yine geçiniyorduk ama şu an o miktarda parayı kenara ayıramıyoruz nedense
çok şükür yine bir miktar birikim yapıyoruz ama o rakam hiç birimizin maaşı kadar olmadı

teşekkürler tatlım, bende onu düşünüyordum yani sonuçta bir maaşla geçinen de var ama genel olarak duyduğum senin söylediğin gibi şu kadar kredi ödüyoruz ama kredi olmasa o kadar kenara atamıyoruz diye :) galiba içine girmeden anlayamayacağım..

ailelerinizi tanımıyoruz
para biriktiğini duyunca sürekli kapınızı aşındırırlar mı bilemeyiz

bence araba alın kredisi bitince biraz daha bekleyip eve peşinat için satın

bir de öyle aileler mi var ya, onun sıkıntısını ben yaşayacağım; yiyeceğimden giyeceğimden arttırıp biriktireceğim bir de onlara mı vereceğiz :) yok gelemem ben ona haber vermeyiz ki :)

bir de öyle aileler mi var ya, onun sıkıntısını ben yaşayacağım; yiyeceğimden giyeceğimden arttırıp biriktireceğim bir de onlara mı vereceğiz :) yok gelemem ben ona haber vermeyiz ki :)

Büyük konuşma
arkadaşım ev için para biriktiriyorlardı
eşi annesine söylemiş annesi çift maaş ile nasıl birikim yapamıyorsunuz diye sıkıştırınca
sonra kardeşi araba alırken annesi kardeşine yardım et demiş sonra borcu öderken size çift maaş giriyor deyip yine tırtıklatmış (sanki onlara bakmak için çalışıyordu kadın bebeğinden uzakta keyfen kalıyor)

arkadaşım tamamen tesadüfen öğrendi, eltisi pazartesi vereceğim demiştiniz ama şimdi verseniz diye aradığında
ve eşi cimri olduğu için para kontrolü ondaydı
şimdi işten falan çıktı benim bebeğim ortalıkta rezil oluyor ben eziliyorum o keyfini çıkarıyormuş benim harcayamadığım parayla diyerek şimdi daha mutlu para kontrolünü artık sürekli kontrol ediyor eşini

Büyük konuşma
eşi annesine söylemiş annesi çift maaş ile nasıl birikim yapamıyorsunuz diye sıkıştırınca
sonra kardeşi araba alırken annesi kardeşine yardım et demiş sonra borcu öderken size çift maaş giriyor deyip yine tırtıklatmış (sanki onlara bakmak için çalışıyordu kadın bebeğinden uzakta keyfen kalıyor)

arkadaşım tamamen tesadüfen öğrendi, eltisi pazartesi vereceğim demiştiniz ama şimdi verseniz diye aradığında
şimdi işten falan çıktı benim bebeğim ortalıkta rezil oluyor ben eziliyorum o keyfini çıkarıyormuş benim harcayamadığım parayla diyerek şimdi daha mutlu para kontrolünü artık sürekli kontrol ediyor eşini

tabii ki büyük konuşmak değil ama arkadaşınız en doğrusunu yapmış.sonuçta ben daha rahat bir hayat yaşayabilmek için çalışıyorum.ev araba almak için evet ama kendimize almak için :) nasıl sinir oldum ya :) Allah korusun böylelerinden..kimsenin elini ayağını tutan yok onlarda çalışsın onlarda da olsun iki maaş..

Kredisiz ev alacak kadar biriktiremezsiniz Ama biraz birikiminiz olur. Biz bir yildir surekli her ay biriktirme hayalleri kurariz ama ay sonu malesef zor geliyor. 1 ay oncesine kadar kredi borcumuzda yoktu Ama esim bir is icin kredi ekmek zorunda kaldi. Simdi bir de kredi odeyecez . Ev kirad. Kendi adimiza soyleyim birikim yapmak cok Zor ama ben her ay yine de heveslenirim. Bakalim bu ay bir bahenemiz yok biriktirememek icin. Hayirlisi.

Keşke yapabilseniz ama eğer dediğiniz gibi olsaydı tüm memur çiftler 5 yıl da bir ev alırdı.Malesef pek öyle olmuyor yapanlar vardır mutlaka biz birimizin maaşını ev kredisine veriyoruz 1 maaşı da yetiremiyoruz:KK12:hiçbir lüksümüz yok diyebilirim kıyafet bile nadir alırız ama araba sigara yol yemek bile insanın belini bukuyor

Keşke yapabilseniz ama eğer dediğiniz gibi olsaydı tüm memur çiftler 5 yıl da bir ev alırdı.Malesef pek öyle olmuyor yapanlar vardır mutlaka biz birimizin maaşını ev kredisine veriyoruz 1 maaşı da yetiremiyoruz:KK12:hiçbir lüksümüz yok diyebilirim kıyafet bile nadir alırız ama araba sigara yol yemek bile insanın belini bukuyor

bende çevremde öyle görüyorum ama takıldığım nokta; hep derler ya insanlar askeri ücretle geçiniyor falan diye, ki biz de askeri ücretin ortalama iki katı oluyor memur olduğumz için...:(

bende çevremde öyle görüyorum ama takıldığım nokta; hep derler ya insanlar askeri ücretle geçiniyor falan diye, ki biz de askeri ücretin ortalama iki katı oluyor memur olduğumz için...:KK43:
Valla ben de şaşıyorum bizden az maaş alanlar bizden çok birikim yapıyor ak ne kadar gelir o kadar gider oluyor onlar için arabaya binmek bile lüks oluyor mesala veya pazara gidip kilo kilo meyve almıyorlar ceplerine göre harcıyorlar yani ben öğrenciyken 300 lirayla geçinirdim şimdi 4.500 lira yetmiyor

Büyük konuşma

Bir de böyleleri var sen çocuğunun rızkını kesip kendin medine dilencisi gibi giyinip tasarruf yaparsın uyanigin biri gelip üstüne konar öyle olacaksa hiç yapma boşver harca

Evlenmeden anlaşılmaz canım mesela benim eşim hiç tasarrufa gelemez rahat rahat harcanmak ister aldığı kıyafetlerin en pahalisını almak ister bırak birikimi benim maaşım da gidiyor ben calismasaydim ne yapacaktık diyorum ses yok çok uğraştım ama değişmiyor araba borcu ödedik bunalımlar dan bunalimlara girdi bir daha borca falan girmem dedi.gezelim yiyelim istiyor sadece

Biz memuruz eşimle
Ancak bi araba aldık o da kredi ile
Evi hayal edemiyorum
Ama biz bayağı savruk davrandık
Benim maaşla geçinip eşiminkini kenara koyabilseydik 30-40 bin tl birikirdi 2 senede

İki evli memur olarak şöyle yapıyoruz. Ev harcaması yaptığımız kredi kartı eşimde çünkü alışverişi vakti olduğu için o yapıyor. Herkesin maaş kartı kendinde. Benimse içinde 2 adet bireysel emeklilik bulunan (toplam 230tl) kredi kartım var şifresini bilmiyorum :KK70: yani başka bi alışveriş için kullanmıyorum.. maaş yatar eşim tüm her şeyi öder. Ben kredi kartımı öderim . Elimde kalan paraları bende 1.000 tl kalacak şekilde eşime yollarım o da kendinde 1000 tl kalacak şekilde ayarlar kalan parayı banka kasamız var oraya bir şekilde (altın-Euro vs) atar. Böyle yaparak araba aldık çok şükür. Şuan baştan yapmaya çalışıyoruz. Kredisiz Ev almak çok zor çünkü birikim yapsak bile ev fiyatları her yıl 50-60 bin artıyor.. biz zaten yılda 20-40 bin arası biriktirebiliyoruz ki arabamız çocuğumuz yoktu. Bebek yolda araba da aldık şimdi nasıl olacak Bilmiyorum. Çatlak kremi bile çok pahalı

Back
X