çİFT RAHİM TEŞHİSİ KONDU.aYNI KADERİ YAŞAYAN VAR MI?

bahar_25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2011
56
0
86
İstanbul
Dün Hsg çekildi ve çift rahim dendi.Yarın dr a gideceğim.1 yıllık evliyim.Diğer herşey normal.Anne olabilir miyim?Ameliyat olmak istemiyorum.

Dün Hsg çekildi ve çift rahim dendi.Yarın dr a gideceğim.1 yıllık evliyim.Diğer herşey normal.Anne olabilir miyim?Ameliyat olmak istemiyorum.

korkma anne olursun..cok yakınımda hamıle kaldıktan sonra ultrasonda bebegını gorememıs bır arkadasım vardı..once bebegın varlıgından emınken nıye rahımde gorunmuyor dıye ozel doktorlara gıttıler..bıde sonra ne ogrensın ,kadın cıft rahımlıymıs..bebekte dıger rahmındeymıs oda arkadaymıs...ondan gorukmemıs..cıft rahım sahıbı olmak bebek sahıbı olmaya engel degıl yanı..ayrıca tv de ızlemıstım..kadın hamıleyken baska bırının tecavuzune ugruyor ve ıkı rahımdede bebek oluyor..yanı sey gıbı hamıleyken kocanla beraber olursan otekı rahım dede dölllenme olabılır..bıldıgım bu kadar sakin ol lutfen ..

inşallah irem.sanki duyunca kulağa ilginç geliyor.Benima ailem biliyor ama henüz eşimin ailesine söylemedik.Herkese laf anlatmaktan yorulacağım için istemiyorum söylemek.

valla esın senden taraf sa soylemeyın bence de hıc gerek yok.. sen yıne de baktır doktorlara emın ol sıkıntın olmadıgından..gerısınıde dert etme..umarım en kısa zamanda bebıs haberlerını alırız..

cnm sıkıntı yapma... tedavisi olan bir durum... şuan 65 yaşında olan bir tanıdığım var.. çift rahimliymiş.. ameliyat olmuş ve rahimleri birleştirmişler... sonra hemen hamile kalmış.şimdi oğlu 40 yaşında... korkma herşeyin tedavisi var.. geçmiş olsun

eşim destek sonucta hamile kalmaya engel bir durum değil ancak eşim 5 kızdan sonra olmus ve ailesi yana tutusa torun bekliyor.eşimde ne var söyle diyor.Ama ben bilmiyorum ne yapacağımı yarın hsg sonucunu doktoruma göstereceğim bakalım nasıl bir tedavi uygulaycak.Adetlerim düzenli filmde başka bir şey çıkmadı tüpler tıkalı değil.Ancak eşime bakılmadı henüz inş ondada bir şey yoktur.

teşekkür ederim.İnş ameliyata gerek olmadam anne olabilirm.

bu sabah p.tesi çekilen hsg fimimi dra gösterdim.Konunun daha iyi uzmanlarını bulabileceğim daha büyük eğitim araştırma hastanelerine gitmemi ,bu durumun gebeliğe engel olmadıgını ancak düşük yada erken doguma neden olabileceğini söyledi.Ne yapacağımı şaşırdım.32 yaşındayım 1 yıllık evliyim.

Bir tanıdığım çift rahimli. Doktorlar önce çocuğun olmaz demiş ama yanılmışlar, şimdi 3 çocuğu var. Herkesin durumu kendine özeldir tabi. bu tanıdığım her doğumdan sonra - ki sezaryen oluyor mecburen - rahmi ikiye bölen duvarı kaldırıyorlarmış ama yeniden oluşuyormuş. O da çift rahimle yaşamayı kabullenmiş. Bebekleri maşallah nurtopu gibi. Ama hamilelik döneminde yakın takip ediliyor. Umarım sizin için de herşey yolunda gider.

canım bende hsg çektirdim ve bana da çift rahimlisin dediler.bende hamile kalamıyordum.daha sonra çok dr a gittim hepsi ayrı şey söyledi.biri tüpler açık septum var dedi biri yok çift rahimsin tüpün biri tıkalı diğeri açık dedi yok hemen aşılama yapalım dedi yok sen sadece tüp bebekle hamile kalırsın vs vs......ama en son gittiğim dr bana bu konuyla iilgili kimseyi dinlemeden dooğru ege üniversitesine gitmem konusunda uyardı ve gittim.böyle durumlarda durumun kesin öğrenilmesi için operasyon şart dediler ve laparoskopi histereskopi yaptırdım.sonuç : çift rahimli değildim perde yani septum varmış ve tüplerimde yapışıklık varmış onlar açıldı perde alındı.iki hafta oldu operasyon olalı.bir günde çıkıyorsun zaten hastaneden.bence bir an önce üniversite yada araştırma hastanesine git acil uzman bir dr ile görüş canım..ben çok oyalandım çok pişmanım.hiiç kafanı karıştırma birşeyle ve ne olduğunu öğrenmek için dooğru hastaneye canım.....

yarın sabah 10 da c.paşada prof.Mehmet İdile gideceğim.Bakalım artık ne diyecek.

yarın sabah 10 da c.paşada prof.Mehmet İdile gideceğim.Bakalım artık ne diyecek.

tamam canım çok iyi bir seçim.bundan sonrasını düşünme.operasyon deseler bile sakın panik stres yapma,ben ki anestezi den bile korkardım.hiç bir sıkıntı yaşamadım.dr un ne derse onu yap sadece...üniversite hastanesi olması güzel.dışarda okadar çok yam yam var ki....ben dr dr gezen biri olarak çok suistimal edildim açıkçası...hayırlı haberlerini bekliyoruz bir an önce..

çok sağol.Operasyon derken bayağı ameliyatmı yoksa uyutmuyorlar mı?Sen şimdi beklemede misin?

çok sağol.Operasyon derken bayağı ameliyatmı yoksa uyutmuyorlar mı?Sen şimdi beklemede misin?

şimdi kadın hastalıklarında laparoskopi denilen teknik kullanılıyor kapalı ameliyat yani.göbekten 1 cm lik 3 veya 4 kesiyle delik açıp öyle yapıyorlar ameliyatı.45 dk ile 2 saat arasında değişebiliyor sorununa göre.daha öncede bahsetmiştim bana bicornis unicollum demişlerdi ama ameliyatta septum ve sağ tüpte yapışıklık sol tüpte tıkanıklık var dediler ve açmaya çalıştılar.ameliyatı yapan hoca şu an septum yok ve tüpler açık görünüyor dedi.12 mayısta oldum ameliyatı.26 mayısta regl oldum ve arkasından çalışmalara başladım.3 ay deneyeceğiz olmazsa tüp bebek olacak çünki öyle 6 ay bir yıl beklemek istemiyorum yaş 34 oldu bile...

anladım canım Allah kalbine göre verir inş.Benim henüz eşimede bakılmadı 1 yıllık evliyim 8 aydır istiyoruz.

anladım canım Allah kalbine göre verir inş.Benim henüz eşimede bakılmadı 1 yıllık evliyim 8 aydır istiyoruz.

sen randevunu ayarlamışsın artık birşey düşünme,eşinle beraber gideceksiniz zaten hastaneye,aynı anda onun da başlayacak tahlilleri ölçümleri vs..allah hepimize hayırlısıyla sağlıklı bebekler verir inşallah..AMİN..

Amin inşallah.Ancak eşim yarın benimle gelmeyecek.Bakalım dr ne diyecek.

merhaba bende de aynı sorun varmış, şu anda 5 haftalık hamileyim, geçtiğimiz hafta söyledi doktor, rahim ya fasülye şeklinde bölmeli veya arada duvarla kapalı olurmuş, benimkini anlayamadı
eğer düşük olursa veya erken doğum riskinde var, bunlar olursa ameliyat olacaksın dedi, ama olmayabilirmiş de, bu şekilde olup bebeğini 9 ay taşıyan da varmış
ben daha yeni evlendiğim için gerçi 31 yaşındayım ama bebek hasretim yoktu ama tabiki şu anda bebeğime bişey olsun asla istemem, olursa da tedavi olmam gerekiyormuş

hiç telaş etme canım banada ultrasonda çift rahim dediler. histereskopi oldum rahimde milimlik bi perde varmış onu aldı doktor. hiç meraklanma çift rahim oldunu farketmeden dogum yapanlar var. doktor bazen doğumda anlıyoruz aa sen çift rahimliymişsin diorz dedi, çift rahimden kasıt bazen rahmi bölen bi perde oluyo, o perdenin dereceleri var işte, çaresi var yani ufak bi operasyonla perdeyi alıyolar,,önemli bişi deil o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…