Çift tarifeli kuaför

Altagracia_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2018
1.514
3.919
133
Bugün yani bayramın 3. günü her zaman gittiğim kuaföre gittim. Kaş,manikür ve pedikür yaptırmaya kaşlarımı aldı maniküre başladı ki bayramda çift tarife çalışıyoruz dedi. Toplam fiyat 95 normalde 190 tuttuğunu söyledi. Ben de çok fazla olduğunu bu şekilde yaptırmayacağımı söyleyince senin de eşin çalışıyor bayramda çift mesai almıyor mu diye sordu. Ben de eşimin çift mesai aldığını ama ürünleri müşteriye aynı fiyatla sattıklarını, patronun ona çift mesai vermesi gerektiğini ama müşteriye yansıtmaması gerektiğini söyledim. Bana çift mesai vermiyor ki dedi. Neyse sonunda 120 ye anlaştık ama kendimi kötü hissettim bir daha gelmeyeceğimi söyledim
Hem çalışana mesai ücreti ödeme hem gelen müşteriden çift tarife ücreti al.
Böyle bir şey normal mi? Çalışan kız İstanbul’da çoğu kuaförün bu sistemde çalıştığını ve müşterilerin de olumlu baktıklarını söyledi.

İstanbul da yaşarken 10 sene önce bile bayram arifesinde iki kat para öderdim. Şimdi arefe gününden 1 gün önce gidip normal tarifeden işlem yaptırıyorum.

Bugün yani bayramın 3. günü her zaman gittiğim kuaföre gittim. Kaş,manikür ve pedikür yaptırmaya kaşlarımı aldı maniküre başladı ki bayramda çift tarife çalışıyoruz dedi. Toplam fiyat 95 normalde 190 tuttuğunu söyledi. Ben de çok fazla olduğunu bu şekilde yaptırmayacağımı söyleyince senin de eşin çalışıyor bayramda çift mesai almıyor mu diye sordu. Ben de eşimin çift mesai aldığını ama ürünleri müşteriye aynı fiyatla sattıklarını, patronun ona çift mesai vermesi gerektiğini ama müşteriye yansıtmaması gerektiğini söyledim. Bana çift mesai vermiyor ki dedi. Neyse sonunda 120 ye anlaştık ama kendimi kötü hissettim bir daha gelmeyeceğimi söyledim
Böyle bir şey normal mi? Çalışan kız İstanbul’da çoğu kuaförün bu sistemde çalıştığını ve müşterilerin de olumlu baktıklarını söyledi.
doğru malesef bayramda çift tarife alıyorlar.fon harici gitmem bayramda

Kuaförde her zaman bayram tarifesi vardır ,en geç arifede işimizi hallederiz,
Zaten açık kuaförde çok az olurdu eskiden

Bizim kuaför bayram zamanı dükkanın önüne kocaman "bayramda gelen müşterilerimizden çift tarife alınacaktır" şeklinde bir yazı asıp bu işi çok güzel çözüyordu.
Şahsen böyle bir uyarı görmeden veya duymadan kuaföre gitsem 2 kat ücret ödeyeceğimi düşünmem. Her esnafın kendine göre kuralları oluyor sonuçta

Son düzenleme:
İstanbul da yaşarken 10 sene önce bile bayram arifesinde iki kat para öderdim. Şimdi arefe gününden 1 gün önce gidip normal tarifeden işlem yaptırıyorum.
He normal yani. Ben 2 yıldır İstanbul’dayım ilk defa bayramda gittim çok şaşırdım resmen fırsatçılık

Uzun yıllardır böyle evet İstanbul'da.
İnsanları nasıl soyup soğana çevirsek diye düşünen kuaförlerin uygulaması galiba.

Ankaradayım burada da var o. İnsanlar gezmeye tozmaya gidiyor nasılsa mecburlar diye soymanın bir alternatif yolu. Kendi kuaförüm bana tarife falan uygulamıyor ama, düzenli müşterisine bunu yapmak çok ayıp. Kendi kuaförüm bana yapsaydı ben de gitmezdim bir daha.

istanbuldayım , hiç böyle bir şey görmedim.insanları kazıklamaya yer arıyorlar.bir daha gitmem ben olsam
Ben de gitmicem de kaşlarını aldırdı biri ödeme yaparken bayram dolayısıyla çift tarife ama 1,5 katını alıyoruz dedi. Müşteri hiç ses çıkarmadı ödedi gitti

Çalışan kıza müşteriler saçma bulmuyor mu tek tepki veren ben miyim diye sordum bayramda kuaför açıyorsunuz hakkınız diyorlarmış :)
O zaman 15 liraya aldığımız dürüme de 30 ödeyelim. Bunlar da yakındır dur bakalım :D

bayramda çalışan kendi cebine çalışır kuaförlerde. yani o kız paranın hepsini kendine alıyor. bende ist dayım ama çift tarife yok bizim burada. dediğim gibi kuaförün o günkü hasılatı çalışanlara eşit paylaşılır. haftalık haricidir bayramda çalışılan. mesai ücretini zaten o şekilde çıkarırlar.
ben olsam bir daha gitmem oraya.

Back
X