Çift tarifeli kuaför

Bugün yani bayramın 3. günü her zaman gittiğim kuaföre gittim. Kaş,manikür ve pedikür yaptırmaya kaşlarımı aldı maniküre başladı ki bayramda çift tarife çalışıyoruz dedi. Toplam fiyat 95 normalde 190 tuttuğunu söyledi. Ben de çok fazla olduğunu bu şekilde yaptırmayacağımı söyleyince senin de eşin çalışıyor bayramda çift mesai almıyor mu diye sordu. Ben de eşimin çift mesai aldığını ama ürünleri müşteriye aynı fiyatla sattıklarını, patronun ona çift mesai vermesi gerektiğini ama müşteriye yansıtmaması gerektiğini söyledim. Bana çift mesai vermiyor ki dedi. Neyse sonunda 120 ye anlaştık ama kendimi kötü hissettim bir daha gelmeyeceğimi söyledim
Hem çalışana mesai ücreti ödeme hem gelen müşteriden çift tarife ücreti al.
Böyle bir şey normal mi? Çalışan kız İstanbul’da çoğu kuaförün bu sistemde çalıştığını ve müşterilerin de olumlu baktıklarını söyledi.

Ayıp be insanları nasıl kaziklayacaklarini şaşırmışlar bende kuaföre gidiyorum burda böyle bir şey yok ilk defa böyle bir şey duydum

bayramda çalışan kendi cebine çalışır kuaförlerde. yani o kız paranın hepsini kendine alıyor. bende ist dayım ama çift tarife yok bizim burada. dediğim gibi kuaförün o günkü hasılatı çalışanlara eşit paylaşılır. haftalık haricidir bayramda çalışılan. mesai ücretini zaten o şekilde çıkarırlar.
ben olsam bir daha gitmem oraya.
Kızla gide gele arkadaş olduk her şeyi anlatıyor bırak cebine kalmasını çift mesai bile vermıyor patron. Çocuğumu bırakıp geliyorum bayramda eşimle evde kalıyorlar diyor. Canına tak etmiş İşten çıkacakmış zaten

bayramda çalışan kendi cebine çalışır kuaförlerde. yani o kız paranın hepsini kendine alıyor. bende ist dayım ama çift tarife yok bizim burada. dediğim gibi kuaförün o günkü hasılatı çalışanlara eşit paylaşılır. haftalık haricidir bayramda çalışılan. mesai ücretini zaten o şekilde çıkarırlar.
ben olsam bir daha gitmem oraya.
evet evet bunu ben de duymuştum.sebep bu olabilir.

Saçmalığın alası. Ben de bayramda pastaneye gittim tatlıya 2 kat mı ödeseydim? Bayramda adam çalıştıran 2 kat ücreti çalışanına öder. Çünkü bayram günü daha az dükkan açıktır, kapalıların müşterilerini kapar, belki düzenli müşteri bile olurlar. Mantık budur. Sizin kuaför mini çakalmış.

Bayramda çalışmak dokunuyorsa hiç açmazsın o dükkanı. Bayram diye ekstra ücret alamaz.

Bugün yani bayramın 3. günü her zaman gittiğim kuaföre gittim. Kaş,manikür ve pedikür yaptırmaya kaşlarımı aldı maniküre başladı ki bayramda çift tarife çalışıyoruz dedi. Toplam fiyat 95 normalde 190 tuttuğunu söyledi. Ben de çok fazla olduğunu bu şekilde yaptırmayacağımı söyleyince senin de eşin çalışıyor bayramda çift mesai almıyor mu diye sordu. Ben de eşimin çift mesai aldığını ama ürünleri müşteriye aynı fiyatla sattıklarını, patronun ona çift mesai vermesi gerektiğini ama müşteriye yansıtmaması gerektiğini söyledim. Bana çift mesai vermiyor ki dedi. Neyse sonunda 120 ye anlaştık ama kendimi kötü hissettim bir daha gelmeyeceğimi söyledim
Böyle bir şey normal mi? Çalışan kız İstanbul’da çoğu kuaförün bu sistemde çalıştığını ve müşterilerin de olumlu baktıklarını söyledi.
Bu yeni bir şey değil ,mahalle arası olmayan neredeyse bütün kuaförler böyle çalışır .

Kuaförün sahibi madem bayram tarifesi uyguluyor, nasıl çalışanlara bayramda çalıştıkları için fazla para ödemez? Allah’ından bulsun.

Son düzenleme:
İlk kez duydum. Ama yorumları okuduğuma göre normalmis. Bence değil o zaman yemeğe gittiğimiz yerlerede 2 kat verelim

30 sene oncede bu boyleydi o yuzden annem hep arefe föne giderdi.Boya manikur vs icin de bayramin 1 hafta oncesi yaptirirdi aynisini ben de yapiyorum bu yüzden.

Evet bazı kuaförlerde var böyle kurnazlık bayramı fırsat bilip resmen soyuyorlar insanı en iyisi arefeye kadar işimi halledip bayramda iç gitmemek fön ve makyaj evde yapılabilir zaten.

Çok saçma bir durum. Sonuçta açıp açmamak kendi ellerinde olan bir şey. Kimse onları zorla calistirmiyor. Mesela sağlık sektorunde bayramda nöbet ücretleri normalin iki katıdır ama sağlıkçılar mecbur tutulduğu için bu şekilde, çünkü birilerinin nöbet tutması gerekmese bu sektörden hiç kimse bayramda nöbet tutmaz,hiç degilse fazladan alınan ücret biraz olsun motive eder. O zaman bayramda fırınlar ekmek ücretini de iki katına çıkarsın, nasılsa fönsüz manikürsüz durulur da ekmeksiz durulmaz yani. Hatta fırsattan istifade üç katı dort katı oluversin bari.

Kızla gide gele arkadaş olduk her şeyi anlatıyor bırak cebine kalmasını çift mesai bile vermıyor patron. Çocuğumu bırakıp geliyorum bayramda eşimle evde kalıyorlar diyor. Canına tak etmiş İşten çıkacakmış zaten

sallamış bence.
çift mesai olmuyor zaten.
tatillerde günlük hasılat paylaşılır. mecbur değil ki gelmeye. işine geldiği için geliyor.
kızda kuaför gibi üçkağıtçı.

Oyle sey mı olur. Tarıfe listesi denilen bırsey var. 95 ise 100 verseydin cekıp gitseydin. Kuaförler odasına sıkayet edecegını dukkan sahibine deseydin.

Yıllardır kuaförler bayramlarda öif tarife çalılırlar. Kuralmıdır bilmiyorum ?

Evet kuaförler Arife hariç, bayramın başladığı gün ile sonuncu gün de dahil olmak üzere hep çift tarife çalışırlar. Yani ben bunu en azından kırk yıldır biliyorum. Annem de bayramlarda hep çift öderdi çocukluğumda, ben de gitmeye başladığımda hep çift ödedim. O yüzden zaten kuaförler özellikle Arife günleri gece yarılarına kadar açık olurlar, bayram günlerinde de ağırlıklı olarak fön müşterileri gider.

Sadece İstanbul’a özgü bir uygulama değil ama bu. Bunu İzmir’de de böyle biliyorum, İstanbul’da da..

Back
X