Çift tarifeli kuaför

Böyle saçma şey olmaz, yasal değil bu. O zaman taksiler de çift tarife alsın, olur mu öyle şey? Bunu yapan kuaförleri mutlaka kuaför ve berberler odasına şikayet edin. Onlar yaptırım uygulayacaklardır. Olmazsa tüketici hakem heyetine de gidersiniz. Olmaz böyle saçmalık, yaptıklarını yasal sanmasınlar. Nerede bu kuaförler? Şehir merkezinde (taksim, Şişli, Beşiktaş, Kadıköy falan) yemez bu çünkü, bilirler şikayet edileceklerini.

Bu çift tarifeyi ben de daha önce hem burda okumuştum, hem de bir kere yaşamıştım İstanbul’da, hem de arife günü. Bence kuaförlerin(işini düzgün yapanları tenzih ederim) diğer uygulamaları gibi saçma bir şey.

Bayramda kuaförün çift tarife olmasına alışkınım.Bu yüzden bayramda sadece saç yaptırırım en fazla ekstradan oje surdururum. Benim sıkıntım misafir olduğum şehirlerde 1. günü açık kuaför bulamamak...arife günü gidip konuştuğum ,gideceğim saati anlastigim kuaför bile gittiğimde kapalıydı 😕

Geçen sene Istanbul Bahçelievlerde gitmistim bir kuafore. Dedikleri gibi çift tarifeydi. Fön cekgirmistim iki kat para odemistim. Istanbul da oyle birsey var gercekten.

O ne saçma şey be. Baştan söylesinler o zaman çift tarife var diye. Ben olsam 120 bile vermezdim, siz adam mı soyuyorsunuz diye normal parası neyse verir çıkardım. Bir daha gitmeyin oraya. Olaya bak.

Cift tarifeyse yaptirmazdim gerçekten kendimi kazıklanmis gibi hissederdim :KK51:

bulundugunuz sehrin kuaforler odasini arayip sorun eger oyle birsey yoksa muhtemelen ticaret odasina bagli calisiyorlardir onlarda kafasina gore tarife

Bugün yani bayramın 3. günü her zaman gittiğim kuaföre gittim. Kaş,manikür ve pedikür yaptırmaya kaşlarımı aldı maniküre başladı ki bayramda çift tarife çalışıyoruz dedi. Toplam fiyat 95 normalde 190 tuttuğunu söyledi. Ben de çok fazla olduğunu bu şekilde yaptırmayacağımı söyleyince senin de eşin çalışıyor bayramda çift mesai almıyor mu diye sordu. Ben de eşimin çift mesai aldığını ama ürünleri müşteriye aynı fiyatla sattıklarını, patronun ona çift mesai vermesi gerektiğini ama müşteriye yansıtmaması gerektiğini söyledim. Bana çift mesai vermiyor ki dedi. Neyse sonunda 120 ye anlaştık ama kendimi kötü hissettim bir daha gelmeyeceğimi söyledim
Hem çalışana mesai ücreti ödeme hem gelen müşteriden çift tarife ücreti al.
Böyle bir şey normal mi? Çalışan kız İstanbul’da çoğu kuaförün bu sistemde çalıştığını ve müşterilerin de olumlu baktıklarını söyledi.
Malasef bazı kuaförler bu uygulamayı yapıyor
Ama arife ve bayramın birinci günü yapıyorlar

Bugün yani bayramın 3. günü her zaman gittiğim kuaföre gittim. Kaş,manikür ve pedikür yaptırmaya kaşlarımı aldı maniküre başladı ki bayramda çift tarife çalışıyoruz dedi. Toplam fiyat 95 normalde 190 tuttuğunu söyledi. Ben de çok fazla olduğunu bu şekilde yaptırmayacağımı söyleyince senin de eşin çalışıyor bayramda çift mesai almıyor mu diye sordu. Ben de eşimin çift mesai aldığını ama ürünleri müşteriye aynı fiyatla sattıklarını, patronun ona çift mesai vermesi gerektiğini ama müşteriye yansıtmaması gerektiğini söyledim. Bana çift mesai vermiyor ki dedi. Neyse sonunda 120 ye anlaştık ama kendimi kötü hissettim bir daha gelmeyeceğimi söyledim
Böyle bir şey normal mi? Çalışan kız İstanbul’da çoğu kuaförün bu sistemde çalıştığını ve müşterilerin de olumlu baktıklarını söyledi.
Doğru ama bu 2 sene once bende bayramda fön cektirdim 20 lirayla 40 lira verdim ama sende hata madem öğrendin sadece ne yaptirdiysan onu yaptir pedikuru 2 gun sonra da yaptirisin yani

Saçmalamış onkız.Müşterıden deil işverenden alması gerekıo o parayı.

Ben de gitmicem de kaşlarını aldırdı biri ödeme yaparken bayram dolayısıyla çift tarife ama 1,5 katını alıyoruz dedi. Müşteri hiç ses çıkarmadı ödedi gitti

Çalışan kıza müşteriler saçma bulmuyor mu tek tepki veren ben miyim diye sordum bayramda kuaför açıyorsunuz hakkınız diyorlarmış :)
O zaman 15 liraya aldığımız dürüme de 30 ödeyelim. Bunlar da yakındır dur bakalım :KK70:
Taksicilerin yağmurda çift tarife açmaları gibi bir şey aslonda
Millet mecbur bizde bayramda dükkan açtık ödeyecekler düşüncesi var

Mantıklı bir tarafı yok olayın.Bayramda çalışmak zorunda kalan işçilere çift mesai uygulaması sadece bayram değil resmi tatiller içinde geçerli bir uygulamadır.Yasayla belirlenmiş işçi haklarından dolayı çift mesai uygulanır.Çünkü herkes tatil yaparken o insanlar çalışıyordur.Bu parayı da işveren ödemek zorundadır.İşveren kalkıpta bende çalışıyorum bayramda o zaman benim de ekstra para kazanmam gerekiyor diye düşünemez.Bayram ve resmi tatillerde işyerini açmak ya da açmamak işverenin kendi inisiyatifinde olan bir durumdur çünkü.Ama işçinin kendi inisiyatifinde değildir.

Ben olsam nerede olursa olsun böyle insanların işyerine bir daha gitmem.Üstelikte işçisine yasal hakkını bile vermiyor.Ve evet haklısınız o mantıkla yemek yediğimiz mekanda da çift ücret ödememiz gerekirdi.saçma.

ilk kez duydum hayatımda çift tarife diye birşey varsa bunu en başından söyler. snde ya kabullenirsin yada başka yer ararsın yaptırdıktan snra söylemek saçma olmuş

Evet benim eşimde kuaför çift tarife alıyorlat

Bayramda hiç gitmediğim için bilgim yok, ama ben olsam gerekli yeri arayıp şikayet ederdim.
Sonuçta işyeri ruhsatı falan vardır. Çalışanların sgk sı da varsa ciddi yaptırım uygularlar..

Back
X