• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çift yumurta ikizleri tek plesenta…

humeyra92

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2014
1.045
836
123
Bugün 17+6 da tüp bebek doktorum dışında başka bir kadın doğumcuya gittim doğum yapmak istediğim hastanede…Tüp bebek doktorum daha maliyetli olduğu için değiştirdim…Bana iki yumurta transfer edildi ve ikiside tuttundu çok şükür 2 kıza hamileyim…Ama bugün ikisinin de tek plesentadan beslendiğini öğrendim…yakından takip edelim 2 haftada bir görüşelim dedi doktor…Tüp bebek doktorumu aradım ona da söyledim daha önceden yani 6./14. Haftalarda belli olurmuş bu durum bana hiç söylemedi…Olabilir dedi..Ama yakından takip gerekiyormuş…başına böyle bişey gelen var mı bilgisi olan?

İlk defa duyuyorum çift yumurta ikizlerinde tek plesanta
Hafta ilerledikçe plesantalar birleşiyor acaba birleştikten sonramı gördü

İlk defa duyuyorum çift yumurta ikizlerinde tek plesanta
Hafta ilerledikçe plesantalar birleşiyor acaba birleştikten sonramı gördü
Ben birleştiğini de bilmiyordum inşallah öyledir…Yakın takip edelim dedi sağlıkları her şeyleri çok iyi çok şükür ama genelde tek yumurta ikizlerinin tek plesentası olur dedi çift yumurtanın çift olmalı dedi…İnternetten baktım bazen çift yumurta olanlarda da görülebiliyormuş bu durum ama ne biliyim…

Ben üçüzlere hamileydi 2 plesanta vardı doğumda tek plasenta çıktı doktorlara sordugumda 15. Haftadan sonra plesantalar birleşiyor dediler

Bugün 17+6 da tüp bebek doktorum dışında başka bir kadın doğumcuya gittim doğum yapmak istediğim hastanede…Tüp bebek doktorum daha maliyetli olduğu için değiştirdim…Bana iki yumurta transfer edildi ve ikiside tuttundu çok şükür 2 kıza hamileyim…Ama bugün ikisinin de tek plesentadan beslendiğini öğrendim…yakından takip edelim 2 haftada bir görüşelim dedi doktor…Tüp bebek doktorumu aradım ona da söyledim daha önceden yani 6./14. Haftalarda belli olurmuş bu durum bana hiç söylemedi…Olabilir dedi..Ama yakından takip gerekiyormuş…başına böyle bişey gelen var mı bilgisi olan?
Iki embrion tutunmus olmuor tek embrion tutmus canim artik dr kadar bilgim var:)senin tek yumurta ikizi evet riskli bir gebelik

Iki embrion tutunmus olmuor tek embrion tutmus canim artik dr kadar bilgim var:)senin tek yumurta ikizi evet riskli bir gebelik
Hayır değil iki transfer yapıldı en başından beri ikiside tuttu ayrı yumurta ikiside…sonradan bölünen bi durum olmadı en başından beri takip ediliyor

Hayır değil iki transfer yapıldı en başından beri ikiside tuttu ayrı yumurta ikiside…sonradan bölünen bi durum olmadı en başından beri takip ediliyor
Ama tek plesenta diorsun tek plesenta ve iki ayri kese ise monodiamniyotik tek yumurta ikizi oluor..tek plesenta olup çift yumurta ikizi olma tibben mumkun değil dogrusunu umarim.soylerler.benimde cift kese tek plesenta vardı tek yumurta ikzilerine hamileydim

Ama tek plesenta diorsun tek plesenta ve iki ayri kese ise monodiamniyotik tek yumurta ikizi oluor..tek plesenta olup çift yumurta ikizi olma tibben mumkun değil dogrusunu umarim.soylerler.benimde cift kese tek plesenta vardı tek yumurta ikzilerine hamileydim
Olabiliyor bu şekilde yukarıda yazan kişide de 3 üzlerde 2 plesenta varmış sonradan teke düşmüş plesentalar birleşebiliyor 2 ayrı yumurta transfer edildi en başından beri iki ayrı kese de birbirlerinden uzaklardı büyüdükçe yakın görünüyor bazen plesentalar birleşik görebiliyor…Doktorumda böyle söyledi zaten…ben bu olayı yaşayan var mı diye merak ettim yoksa kendi durumumu biliyorum tek veya çift yumurta olup olmadığını

Ama doktorunun demesi lazımdı 15. Haftadan sonra plesantalar bi bütün olur ikimi tekmi 15. Haftadam önce kesinleştirilir zaten
Demek ki o zaman öyle değilmiş çnkü doktor çok iyi bi doktor o detayı atlayacağını zannetmiyorum fetal dna ya kadar her testi yaptırdık sürekli muayene oldum en başından beri detaylı…sonradan olabileceğini okudum her yerde sanırım sonradan oldu bilemiyorum ki…

Tek plesanta olsa bile neden beslenemesibler canım rabbim herşeyi bi düzene göre yaratıyor beslenir allahın izniyle
Sağlıkları yerinde çok şükür ama insan tedirgin oluyor ister istemez ilk defa duydum böyle bişey çnkü..ama yaşayanlar varmış sonradan öğrendim

Back
X