Çiğ yufka buzluğa konur mu ?

AskKirintisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
4.815
30
118
Diğer
Börek yaparken 4 yaprak yufka kullanıyorum, kalan 2 yaprağı buzluğa koysam ne olur. 3 gün içinde tüketilmeli diyor üzerinde, dolayısıyla tarihi geçiyor, atmakda istemiyorum yazık günah ama mecburen attım geçen gün.

Ben koyuyorum valla canım eğer fazla almışsam fazla geliyorsa atıyorum buzluğa sonra onlarla su böreği yapıyorum tavada hiç tadı filan da değişmiyor birşey olmaz yani..

Bizde koyuyoruz.
Her yufkayı tek tek katlıyorum.Aralarına kağıt peçete koyup buzdolabı poşetine koyuyorum.Kullanmadan 1-2 saat önce buzluktan çıkarıp çözülmelerini sağlıyorum.

yufkadan yaptığım börekleri çiğ olarak koyabildiğme göre yaprak olarakda koyabilirim heraldeCADIARZU

ben hep çiğ koyuyorum...kullanmadan bir gece önce buzdolabı kısmına çıkartıyorum
yeni alınmış gibi tazecik oluyor.

Ben hemen üşenmeyip sigara böreği sarıp da buzluğa koyuyorum. Lazım olunca çıkarıp bazen çıtır çıtır kızartıyorum bazen de fırın tepsisine sıkı sıkı dizip üzerine bol yağ, yoğurt, yumurta karışımı döküp fırında yumuşak bir börek pişiriyorum. Yalancı su böreği gibi.
Ama sarılıp konduğuna göre sade yufka da konur.

bende yufkalaımı buzlukta saklıyorum. her katını katlayıp

arasına buzdolabı poşeti seriyorum. üst üste koyup saklıyorum.

2 hafta kadar aynı ilk hali gibi duruyor.

ben aylık alişverişte bikaç paket alıp atıyorum lazım oldugunda çözüp kullanıyorum hiç sorun olmuyor

Ben alıp direk buzluğa koyuyorum,ama fazla bekletmemeye çalışıyorum.Bide yaptığım sigara böreklerinide koyuyorum çıkartıp kızartıyorum iyiy oluyo

cnm ben sürekli buzluğua koyarımmm hiç te bişe olmaz merak etmeeeee aynı tazeliğinde duruyooo

Her zaman buzluğumda yufkam vardır misafirim olduğu zaman elimin altında bulunur.

Back
X