Ciğer yemek iz yapar mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Annemde kardeşime hamileyken misafirliğe gitmişler orada da ciğer yapıyorlarmış kokusunu duymuş,canı çekmiş ama utandığından isteyememiş o sırada heralde elini alnına sürmüş olacak ki kardeşimin alnında güldüğünde yada kızdığında ciğer gibi bi kahverengilik belli olur

ciger yersen izi olmaz ama dalak yersen yada böbrek dur dur dalak böbrek degilde sadece hangi türlü sakadat yersen iz olur , ama kirmizi et yeme yada kirmizi et ye ama yaninda bir porsiyon salata olsun o zaman asla iz yapmaz..

ben birkaç kez ciğer yedim ama evde eşim hazırlayıp pişirmişti ben saddece yedim yani.. ama iz olayını ilk defa duyuyorum.. inşallah öyle birşey olmaz.. bir yerime de dokunmadım.. gerçi inanmam böyle şeylere ama yine de insanın aklına takılıyor...

he he :)) o zaman inanmamıştım :)) kızım doğduğu gün yüzünde göz kapaklarında ve kaş çizgisinde kırmızı lekeler vardı hemanjiom denen kılcal damar genişlemeleriymiş.. bir de bacağının üst kısmında kasığına yakın bir yerde var.. ağladığında daha da kızarırdı... doktor zamanla geçer demişti... şimdi 1,5 yaşında, bacağındaki duruyor, göz kapaklarındakiler geçti ama kaşındakiler daha az belirgin hafif pembe ve dikkatli bakınca görülüyor, bir de çok sinirlenip ağlayınca kaşları tek kaş gibi oluyor :)) malum 2 yaş sendromu başladı bizde :)) bacağındaki geçmezse büyüyünce lazerle yok ediyorlarmış... kendi isterse yaptırırız.. ama çok tatlı duruyor, öpüyorum ordan her altını değiştirirken :)
inşallah öyle birşey olmaz diye yazmışım önceden ama iz olsun leke olsun derdimiz.. insan çocuğu olunca anlıyor Allah korusun ne hastalıklar var...

ha bir de paylaşmak isterim, kızımı götürdüğümüz dermatolog anlatmıştı... bebeklerin en çok yüzünde göz çevresinde ve arkada saçlı deride enseye yakın yerde kırmızı doğum lekeleri olurmuş... yüzündekilere "melek öpücüğü", ensesinde ya da arkadakilere de "leylek ısırığı" denirmiş... ciğer yiyin yani bence... kendinizi de bebişinizi de mahrum etmeyin... varsın melekler öpsün, leylekler ısırsın :)) yeter ki sağlıklı olsun... :nazar:

doktor hamileyken sakatat yeme dedi bana. Çok iyi değilmiş zaten yemek.

ben bu konuya ne yazıkki hiiiç inanmıyorum
ben normalde ciğeri çoook seven bir insanım aklım estikçede yerim
hamileyken de yedim herkes dedi ayy ciğer yeme yok elleme yok şunu yapma
kimseyi dinlemedim çünkü ben böyle şeylere inanmıyordum inanmıyorumda
maşallah çook tatlı bir oğlum oldu 2 yaşında şuan
ama bütün vücudu tertemiz bembeyaz hiçbir yerinde ne leke ne iz hiçbişey yok
ben böyle şeylere inanmıyorum

bazı şeylere inanmak ve o konuyu çok düşünmek önemli belkide buna inanlar istemsiz olarak beyinlerini koşullandırıyorlar
ben bunu yersme çocuğumda leke olur diye diye şartlanıyor sanki beyin
buda ayrı bir konu bişey diyemem
herkesin kendi tercihi ben sadece yaşadıklarımı tecrüblerimi anlattım
şimdi yine hamileyim yinede yiyorum ciğeri
çiğ et yemem sadece oda sağlığa zararlı olduğu için

kızlar 21 haftalık hamıleyım bıse takıldı aklıma hayatımda hıc cıger yemedım nasıltadı varbılmem bıle ama hamılelıyımde canım acaıp cıger cektı tadını bılmeden cektı bende yedım ama cevremdekı ınsanlar eger yersen ız yapıyor dıyorlar ben yedım veburnumun kenarını kasıdım acaba ız yaparmı arkadaslar cok merak edıyorumhamılelıgınde cıger yıyenler buraya lutfennnn

annemde bu söylentiyi duymuş ve bana hamileyken denemek istemiş olucakmı diye, yalnız ciğer değil dalak yemiş bizimki, serçe parmağıylada belini kaşımış ve belimde gerçekten bir doğum lekesi var bizzat bende olmasa inanmazdım

kızlar ciğer,kırmızıı dut,tüylü şeftalii vücuda deymediği sürece bişey yapmaz ama bizim bi tanıdık tüylü şeftaliyi gebeykenn bacağına sürüd bilerekkkk şimdi kzıının bacağının o tarafı erkek gibi kıllı diğer taraflarıı azz.onun için bu örneği gözümle görüncee inandımmm.vücuda değmicek sularıı vücunuza koluna bacanıza damlamıcak.gebelikte ciğer çok önemlii bebeğinnn zekası içinnn yoksa

Son düzenleme:
kızlar 21 haftalık hamıleyım bıse takıldı aklıma hayatımda hıc cıger yemedım nasıltadı varbılmem bıle ama hamılelıyımde canım acaıp cıger cektı tadını bılmeden cektı bende yedım ama cevremdekı ınsanlar eger yersen ız yapıyor dıyorlar ben yedım veburnumun kenarını kasıdım acaba ız yaparmı arkadaslar cok merak edıyorumhamılelıgınde cıger yıyenler buraya lutfennnn

annemde bu söylentiyi duymuş ve bana hamileyken denemek istemiş olucakmı diye, yalnız ciğer değil dalak yemiş bizimki, serçe parmağıylada belini kaşımış ve belimde gerçekten bir doğum lekesi var bizzat bende olmasa inanmazdım

merhaba arkadaşlar.
ben ki ciğerden nefret ederim ama hamile iken en az ayda bir mutlaka yedim sırf ben ne yersem çocuk da onu yer mantığı ile üstelik kendim pişirdim kendim yedim. oğlum şuan2,5 yaşında ve ciğeri inanılmaz çok seviyor bence de tamamen düşünce ile alakalı sizler ve bebişler sağlıklı olsunda gerisini boşverin arkadaşlar.

bilgisayarda sorun var kızlar afedersiniz bin kere yollamışım aynı yorumu :S

he he :)) o zaman inanmamıştım :)) kızım doğduğu gün yüzünde göz kapaklarında ve kaş çizgisinde kırmızı lekeler vardı hemanjiom denen kılcal damar genişlemeleriymiş.. bir de bacağının üst kısmında kasığına yakın bir yerde var.. ağladığında daha da kızarırdı... doktor zamanla geçer demişti... şimdi 1,5 yaşında, bacağındaki duruyor, göz kapaklarındakiler geçti ama kaşındakiler daha az belirgin hafif pembe ve dikkatli bakınca görülüyor, bir de çok sinirlenip ağlayınca kaşları tek kaş gibi oluyor :)) malum 2 yaş sendromu başladı bizde :)) bacağındaki geçmezse büyüyünce lazerle yok ediyorlarmış... kendi isterse yaptırırız.. ama çok tatlı duruyor, öpüyorum ordan her altını değiştirirken :)
inşallah öyle birşey olmaz diye yazmışım önceden ama iz olsun leke olsun derdimiz.. insan çocuğu olunca anlıyor Allah korusun ne hastalıklar var...

ha bir de paylaşmak isterim, kızımı götürdüğümüz dermatolog anlatmıştı... bebeklerin en çok yüzünde göz çevresinde ve arkada saçlı deride enseye yakın yerde kırmızı doğum lekeleri olurmuş... yüzündekilere "melek öpücüğü", ensesinde ya da arkadakilere de "leylek ısırığı" denirmiş... ciğer yiyin yani bence... kendinizi de bebişinizi de mahrum etmeyin... varsın melekler öpsün, leylekler ısırsın :)) yeter ki sağlıklı olsun... :nazar:

Maşallah , hep böyle sağlıklı ve güzel abla olur inşallah..
Elbette insan bazen ince düşündüğü zaman her türlü olumsuzluğu kafaya takabiliyor. Ancak sizinde dediğiniz gibi ne türlü hastalıklar Allah korusun.. Önemli olan sağlıklı bir şekilde dünyaya gelebilse..
Ben yedim ciğer yedim.. Eşimle beraber hazırladık... dograma işinde bende vardım ancak hiç aklımdan geçirmedim.. böyle leke olsun iz olsun diye. Şöyle bişey ciger gibi sakatatlarda yüksek A vitamini varmış. Bebekte leke gelmesinide buna bağladım.. tamamen tevafuk..
çok selamlar..

Konuyu hortlatmis gibi olacağım ama yeni konu açıp çevre kirliliği yapmak istemedim
Önümüz kurban malum kızlar . Ben daha hamileliğin ilk ayındayım Allah nasip ederse inşallah doğumunu da görürüm .
Size sormak istediğim şeyse hamilelikte ciğer, işkembe yenir mi ?
İşkembe çorbasını evde kendimiz temizleyip güzelce yapsak sorun olur mu ?
Bir de ciğeri eşim yada annem pişirse yemem sakıncalı mı bebeğimde iz yapar mı ?

Ciger yedim ama ben cilek yediginde olur leke diye biliyordum, ve cilek yedikten sonra ilk dokundugun yerde leke olur demislerdi denemek icin bacagimin arkasina dokundum, ve bebegimin cidden ayni bacaginin arkasinda dogum lekesi var:) tesaduf mu bilmem ama bizde tuttu

ay cldırcam yaaa gercekten mı yaa napcaz ozaman yedım ıste yemesende ız cıkıo yemedın dıye dıolar ay delı olucam benım arkadasımda aynı yedım ondan sonra kalcamı kasıdım gercekmı dıye dedı hakıkaten bebıgın de kalcasında ız varr nolcak yaa ben bıde burnumu kasıdım allahımmmmmmm
Gerçekten bebeğinizde iz var mı acaba

ay cldırcam yaaa gercekten mı yaa napcaz ozaman yedım ıste yemesende ız cıkıo yemedın dıye dıolar ay delı olucam benım arkadasımda aynı yedım ondan sonra kalcamı kasıdım gercekmı dıye dedı hakıkaten bebıgın de kalcasında ız varr nolcak yaa ben bıde

Bende inanmazdım ama yengem aynen sizin gibi cani çekince yemiş ve yegenimin kolunda siyah bir leke var , yengem bundan dolayı olduğunu söylüyor, bence saçma ama durum bu ...

Back
X