Ciğerli pilav yardım lütfen

nemesis41

{30.10.2010}
Kayıtlı Üye
21 Mart 2011
112
0
46
Kocaeli
foruma bakındım ama böle bir tarife denk gelemedim varsada bulamadım arkadaşlar aranızda ciğerli pilav yapan var mı?varsa tarif hakkında yardımcı olabilir misiniz??eşim isteyip duruo ama yaptım açıkcası bişeye benzemedi kaynanamlada konuşmadığım için ondan yaptığı tarifi alamıorum:(:(:(

Ben hiç ciğer sevmem ama annem yaparken çeşitli şekillder yapıyor ; bunlardan biri ;

Dilediğiniz kadar soğanı doğrayın ve pembeleştirin az yağda ve çok az serpilmiş tuzla. Üstüne belirli büyüklükte kesilmiş ciğeri ekleyin.. Karıştırmadan az bekleyin, sonra arada karıştırarak kavurun.. Ezilecek duruma gelmesin, çünkü birde pilav suyuyla pişecek.

Baharatlarını ve tuzu ekleyin..

Üstüne yıkanmış pirinçlerinizi ekleyin. (Bence başka bir tencerede az kavrulabilir pirinç, sonra ciğerlerin üstüne eklenebilir) Yeterli miktarda suyunu , tuzunu ve az yağ ekleyin, hiç karıştırmadan kısık ateşte pişirilmeye bırakın.

Piştikten sonra bir kaba ters çevirip servis yapın..Görüntüsü çok güzel oluyor, lezzet konusunda ise ciğeri sevenler için baya iştahlı yediklerini gözlemliyorum. :1:

Not : Kimyon sevenler için ciğer kimyonla yenilirse hiç rahatsız etmez mideyi..Eğer kimyon seviliyorsa pilav pişirilip ters çevrildikten sonra çok az serpiştirebilir ciğerlerin üzerine.

çok teşekkür ederim birsencim sanırım birzda bende sorun var tadını veremiyorum çok lezzetli olmamıştı:(

çok teşekkür ederim birsencim sanırım birzda bende sorun var tadını veremiyorum çok lezzetli olmamıştı:(

Bence verebiliyorsunuzdur, fakat her yemek ayrı bir pratik istiyor, ciğerli plavda alışmış olduğu bir tat var demek ki eşinizin.

Zamanla püf noktalarla yakalarsınız bence onu.. Siz nasıl yaptınız ki acaba ? Ya da eşin nasıl istiyor ?

Birsen82 hızır acilll...Bilgilerine duacıyım Birsen:):71:

Uyy çok utandım sözünden. :78: Sonsuz sevgiler MyDoNoSe sana.. :71: :16:

Bence verebiliyorsunuzdur, fakat her yemek ayrı bir pratik istiyor, ciğerli plavda alışmış olduğu bir tat var demek ki eşinizin.

Zamanla püf noktalarla yakalarsınız bence onu.. Siz nasıl yaptınız ki acaba ? Ya da eşin nasıl istiyor ?

çok teşekkr ederim brsencim :54: ciğeri dediğiniz gibi yaptım başka bir tavada da pilavı kavurduktan sonrada suyunu eklediğim zamanda ciğerleri üstüne katarak demlenmeye bıraktım :s ben ilk defa yedim ciğerler kıyır kıyır olmamıştı pek eşimde güzel oldu demesine karşın beni üzmemek için dediğini biliorum tabi el lezzetleri farklı.kendiside annesinin nasıl yaptığını bilmior bu yüzden detaylı bişey söleyemiyor kayınvalidemde ciğeri kavurup pilavı yapsın işte die sölemiş:) saolsun çok yardımcı olur kendileri

Back
X