• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıkar yol....

Hakli olabilirsiniz.ama o neden benimle iyi gecinmek icin hicbir caba sarf etmiyor.ailemin bile onemsemedigi ben gelinmi onemsicek kaale alicak.zoruma gidiyor bazi seyler.
Sizce ayri eve cikmak en iyi cozummudur

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bence ayrı eve cık kıra pahalı olsa bıle 1+1 evler de pahalı deıldıryaa en azından kafan rahat eder

Hakli olabilirsiniz.ama o neden benimle iyi gecinmek icin hicbir caba sarf etmiyor.ailemin bile onemsemedigi ben gelinmi onemsicek kaale alicak.zoruma gidiyor bazi seyler.

İşte benim demeye çalıştığım şey ona iyi davranınca küçük düşmeyeceksiniz inanın. Gelini boş verin dediğim gibi abinizi önemsediğiniz için ona iyi davranın. Kendini bir şey sanırsa da sansın boş verin. Abiniz mutlu olacak sonunda onun yüzü gülecek değmez mi?

Ayrı eve çıkmak da bence iyi bir çözüm değil, ama maddi yönden söylemiyorum. 1200 liraya geçinebilir misiniz? Geçinilebilecek bir miktar aslında. Nice insanlar var 900 liraya 4 kişilik aile geçindiren. Sizin durumunuzda da harcamalarınız beklentileriniz çocuğunuzun zaruri ihtiyaçları bunu belirleyecek. Ama aile var bir tarafta, neden iyi geçinmeye çalışmıyorsunuz? Gelin yüzünden tüm ailenize sırt çevirmeniz neden? Şu durumda fark ettiğim kadarıyla zaten hayata o kadar olumsuz bakıyorsunuz ki yalnız kalırsanız sanki daha kötü olacakmış gibi geldi bana. Geçmişi bir kenara bırakın. Göreceksiniz hayatınızla ilgili her şey biraz bakış açınızı güzele yöneltmekle düzelecek.

Bak cnm ben kendime zaten ozelestiri yapiyorum.benim gelin hnm gibi tuzum kuru degil.
Ben ogluma en iyi hayati sunmak icin cabaliyorum.ben eve para veriyorum .
Benim kendi ozel hayatim bile yok surekli birseylerin mucadelesini vermekten yipraniyorum.
Benim onlar icin birseyler yapmami istiyorlarsa onlarinda biraz olsun empati yapmalarini bekliyorum.
Ben memnunmuyum sanki ailemin evinde huzursuz yasamaktan

Topic acmissin gelmis iyi niyetle yorum yaziyorum cevap tarzina bak "bak canim" bilmem ne. Savunma refleksin hep boyleyse, sikinti buyuk

Son düzenleme:

Peki ne yapıyor size? Yani misal siz hoşgeldin diyince o başını mı çeviriyor. Size dul olmanızla ilgili laf mı çarpıtıyor? Çocuğunuza kötü mü davranıyor yani ne kadar çekilemez? Bir de ne kadar sıklıkla görmek zorundasınız? Ayrı eve çıkmak tek başına olsanız iyi bir çözüm olurdu ama çocukla ne kadar iyi bir çözüm olur ona bir anne olarak siz karar vereceksiniz. Siz az yiyip az giyinerek idare edebilirsiniz ama çocuğunuz yapabilecek mi?

Son düzenleme:
ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum.1200 maaşla istanbulda tek başınıza -10 yaşında bir çocuğunuz varken-geçinmek maalesef ki imkansıza yakın ancak eğer meakn değiştirebileceğiniz bir işiniz varsa, örneğin bir samsun, giresun, ordu vs yerlerde 250 lira kiraya istanbulda 1000tl kirayla kalabileceğiniz kalitede bir evde kalırsınız... büyük şehirler olmadığından ulaşım masrafınız da oolmaz.... daha rahat olur sizin için

Bir de şöyle bir şey var. Ayrı bir evde huzurlu bir ortamda belki çocuk daha mutlu olacak az yiyecek ama huzuru olacak diye düşünebiliriz. Ama ayrı bir ev her zaman mutlu huzurlu ortam anlamına gelmiyor. İnsanın psikolojisi darbe aldıysa huzursuzluğu peşinden getirebiliyor. Eğer sıkıntınız sadece ailenizse tamam ama boşanmış ve çocukla ve 1200 lira maaşla kalakalmış olma hissi de sizi bunalıma sokuyorsa ayrı eve de çıksanız huzur ve mutluluk garanti değil. O yüzden destek almanız lazım bence.

İşte benim demeye çalıştığım şey ona iyi davranınca küçük düşmeyeceksiniz inanın. Gelini boş verin dediğim gibi abinizi önemsediğiniz için ona iyi davranın. Kendini bir şey sanırsa da sansın boş verin. Abiniz mutlu olacak sonunda onun yüzü gülecek değmez mi?

Ayrı eve çıkmak da bence iyi bir çözüm değil, ama maddi yönden söylemiyorum. 1200 liraya geçinebilir misiniz? Geçinilebilecek bir miktar aslında. Nice insanlar var 900 liraya 4 kişilik aile geçindiren. Sizin durumunuzda da harcamalarınız beklentileriniz çocuğunuzun zaruri ihtiyaçları bunu belirleyecek. Ama aile var bir tarafta, neden iyi geçinmeye çalışmıyorsunuz? Gelin yüzünden tüm ailenize sırt çevirmeniz neden? Şu durumda fark ettiğim kadarıyla zaten hayata o kadar olumsuz bakıyorsunuz ki yalnız kalırsanız sanki daha kötü olacakmış gibi geldi bana. Geçmişi bir kenara bırakın. Göreceksiniz hayatınızla ilgili her şey biraz bakış açınızı güzele yöneltmekle düzelecek.

Pozitif yazin icin tskler.aslinda sorun gelin yuzunden aileye sirt cevirmek degil zaten ailem benim yaninda degil gelinin yaninda.
Hayata karsi cok buyuk olumsuzlugum var.
Mutlu degilim hersey ters gidiyor..
YUCE RABBIM darda kalanlara yardim etsin.

Mrb

Yazdiklarina üzüldüm ama yerinde olsam ayri eve cikardim evet 1.200 az para İst.için ama ne cocugumu nede kendimi kimseye ezdirmem dul olmak ayip değil gerekirse 2 iste calisirim yinede lokmami huzurlu yerim oglumla huzur içinde uyurum hep uzgun aglak negatif bir anne olacagima bir tas çorbayla yetinirim ama kafam rahat olur :23:

Son düzenleme:
Peki ne yapıyor size? Yani misal siz hoşgeldin diyince o başını mı çeviriyor. Size dul olmanızla ilgili laf mı çarpıtıyor? Çocuğunuza kötü mü davranıyor yani ne kadar çekilemez? Bir de ne kadar sıklıkla görmek zorundasınız? Ayrı eve çıkmak tek başına olsanız iyi bir çözüm olurdu ama çocukla ne kadar iyi bir çözüm olur ona bir anne olarak siz karar vereceksiniz. Siz az yiyip az giyinerek idare edebilirsiniz ama çocuğunuz yapabilecek mi?

Siz yazinca o soruları kendime sordum.hayir hicbirini yapmiyor.
Beni kaale almamasi dikkate almamasi yani aramizda negatif bir iliski var yani ornek vermek gerekirse ablamin evde oldugu zaman onu kahvaltiya cagirip benim evde oldugun zaman hic cagirmamasi yada bunun gibi ufak tefek seyler.onemsenmemek bende garez yapiyor ister istemez surat yapiyorum.mesela gecen hafta fal bakiyorum hamileymis megerse falda biliyorum.sonra bunu ben en son duyuyorum ilk ablama diyor.ya bilmiyorum demek istediklerimi yazarak anlatabiliyormuyum.
Ben sadece neden ailem beni savunmuyor yada benim yanimda olmuyor ezilen neden ben oluyorum.
Bu kadar lanet birimiyim diye soruyorum kendime

Pozitif yazin icin tskler.aslinda sorun gelin yuzunden aileye sirt cevirmek degil zaten ailem benim yaninda degil gelinin yaninda.

Amin inşallah ama biz bir adım atmazsak o bize nasıl yardım etsin? Her şey ters gidiyor dedikçe inanın bu durum düzelmeyecek. Güzel bakmayı hayat felsefesi yaptığınız an düzelecek göreceksiniz. Benimsediğiniz an her şey güzelleşecek. Nafile teselliler değil bu sözlerim. Gözlem sadece. Hayatın hep olumsuz tarafını gören çok yakın tanıdıklarım var ve hayatları olumsuz baktıkları ölçüde olumsuz. Bunun aksiyle inanın hiç karşılaşmadım. Adımı ilk atan kişi olmaktan çekinmeyin hatta adımı atan ilk kişi siz olun ki içiniz ferahlasın. Sizi bağlayan içinizdeki o zincirlerinizden kurtulun.

Son düzenleme:
gelininizle neden geçinemiyorsunuz? anladığım kadarıyla herkesce sevilen biri ve bir sorun da yok aranızda. mesela geldiğinde hg demek neden zor geliyor size? kendi sorunlarınız kendi öncelikleriniz olduğu için mi yoksa hep göz önünde ben olayım egosu mu var sizde? kendi orunlarınız varsa bence ailenizle konuşun ve eğer birlikte yaşayamıyorsanız ayrılıp yeni bir hayat kurun. çalışıyor musunuz yoksa eşinizden mi aylık alıyorsunuz? ya da eşinizden boşandıysanız nafaka alıyor musunuz? belki çalışıp üstüne de nafakanızı alabilirseniz kendi hayatınızı kurabilirsiniz. bence kendiniz için bişeyler yapın ama psikolojiniz bozuksa kimseyi de kırmaya hakkınız yok. kimse kimsenin derdiyle dertlenmiyor bu devirde maalesef. bir uzmanla konuşun isterseniz belki rahatlarsınız.

Beni kaale almamasi dikkate almamasi yani aramizda negatif bir iliski var yani ornek vermek gerekirse ablamin evde oldugu zaman onu kahvaltiya cagirip benim evde oldugun zaman hic cagirmamasi yada bunun gibi ufak tefek seyler.onemsenmemek bende garez yapiyor ister istemez surat yapiyorum.mesela gecen hafta fal bakiyorum hamileymis megerse falda biliyorum.sonra bunu ben en son duyuyorum ilk ablama diyor.ya bilmiyorum demek istediklerimi yazarak anlatabiliyormuyum.
Ben sadece neden ailem beni savunmuyor yada benim yanimda olmuyor ezilen neden ben oluyorum.

Bakın hiç kimse için olmasa bile kendiniz ve çocuğunuz için yardım alın. Ben de psikolaga gittim ilaç kullandım bunda utanılacak bir şey yok. İnsanın bazen minicik sorunlar üstüne üstüne gelir. Bazen herkes size düşmanmış gibi görünür. Sanki her fısıldama ile sizi çekiştiriyorlar gibidir. Yani bazen yardıma ihtiyaç vardır. Sizin yazdığınız şeyler cidden büyütecek şeyler değil. Yengenizi bağrınıza basın demiyorum ama kendinizi böcek gibi hissettirecek şeyler değil. Aileniz de sanırım git kanka ol, sırdaş ol yoldaş ol demiyor. Sadece düşman olma diyor diye anladım ben. Ki düşmanlık yapacak şeyler değil. Belki siz daha boşanmamışken ablanızla frekansları daha çok tuttu. Ya da ortak paylaşımları var. Yani birinizle daha sıkı fıkı olabilir. Belki de cidden sizi kahvaltya falan çağırmak istemiyor sinir bi tip. Ama işte o zaman da sadece ona tahammül edin, çok düşmanca davranmayın. Kendinize başka çevreler edinin, başka dostluklar kurun, oğlunuzla o kadar sosyal olun ki onlar kahvaltıya çağırsa bile sizin vaktiniz olmasın. Kendizi şımartacak hobiler, uğraşlar bulun. Kendinizle barışıni hayatla barışın, insanları da çok sallamayın. Ama bunlara nerden başlayacağınızı bilmiyorsanız ya da o enerjiyi ya da yaşama sevincini kendinizde bulmuyorsanız lütfen en başta da dediğim gibi hem kendiniz hem de çocuğunuz için bir yardım alın.

Slm k.k
Bazen hayatin cok acimasiz oldugunu dusunuyorum...
Herseyden nefret ediyorum...ailem hic empati yapmiyor anlamiyor yada anlamak istemiyorlar.
Benim problemim abimin esiyle...birbirimizden hic haz etmeyiz.o beni insan gibi gorup kaale almaz ama ailem surekli ona gore pozitif olmami iyi olmami yanlis bir konusmasi olsa dahi ben iyi olmaliymisim...
Sanki gelini kizi bende geliniyim hep onu kayirir gelinimde gelinim.ne yapsam hep ben haksiz olurum.benim fikirlerim kaale alinmaz.annemle olsun ablamla olsun hep bu yuzden tartisirim.artik kimseyi cekemiyorum.huysuz olan gecimsiz olan ben oldum,kotu olan yine ben...
Ben onu öpüp basima koymaliymisim.gelini icin beni yerden yere vururlar saolsunlar.
Dun tartistim sebep yine gelin hg dememisim yok soyle davranmisim yok boyle davranmisim.benim tek derdim sanki gelinini memnun etmek.
Bilmiyorum kotu olan benmiyim, belkide ailemin dedigi gibi ben lanetin biriyim.
Ben 36 yasinda 10 yasinda erkek cocugu olan ailemin yaninda yasayan dul biriyim.benim hic birseye hakkim yok belki olmeye hakkim vardir ama ya oglum ne olacak.
Ablamin dedigine gore oglumuda alip niye gitmiyormusum.
Hep dusunmusumdur sanki cok merakliyim burada sıgıntı gibi yasamaya.
Dun geceden beri agliyorum doluya koyuyorum olmuyor bosa koyuyorum dolmuyor...
Napicagimi bilemedim.
Sizce 1200 maasla ne yapabilirim ev tutmak elektrik su bilimum masraf

bişey soracağım hoşgeldin demediniz mi gerçekten
çok mu büyük kavgalısınız eve gelene hg denmez mi
şahsen bnim görümcem bana demese bozulurum.. anneniz de bundan gerildi muhtemelen
siz biraz gelininizi kıskanıyor olabilir misiniz ister istemez hani tuzu kuru falan demişsiniz yaa..

gelininizle neden geçinemiyorsunuz? anladığım kadarıyla herkesce sevilen biri ve bir sorun da yok aranızda. mesela geldiğinde hg demek neden zor geliyor size? kendi sorunlarınız kendi öncelikleriniz olduğu için mi yoksa hep göz önünde ben olayım egosu mu var sizde? kendi orunlarınız varsa bence ailenizle konuşun ve eğer birlikte yaşayamıyorsanız ayrılıp yeni bir hayat kurun. çalışıyor musunuz yoksa eşinizden mi aylık alıyorsunuz? ya da eşinizden boşandıysanız nafaka alıyor musunuz? belki çalışıp üstüne de nafakanızı alabilirseniz kendi hayatınızı kurabilirsiniz. bence kendiniz için bişeyler yapın ama psikolojiniz bozuksa kimseyi de kırmaya hakkınız yok. kimse kimsenin derdiyle dertlenmiyor bu devirde maalesef. bir uzmanla konuşun isterseniz belki rahatlarsınız.

Psikolojim neden bozuk olsun.
Goz onunde olmak gibi bir egomda yok .ben sadece ailemin beni biraz olsun anliyabilmeleri sanki annemin kizi ben degilimde o.
Ben hep haksizim ben hep kotuyum.yani o bana bisi desede sen sus.,ama ben bisi soylesem kiyamet kopar

Başka sorunlarınızda var anlaşılan
Yoksa bir yenge için komple düzen değiştirilmez
1200 le kıt kanaat geçinsen bile çocuğunu kime bırakacaksın çalışırken ?

Gelininizin yaptığı çok belirgin antipatik bir örnek vermediğinden yola çıkarak biraz yorum yapacağı.
kendin de demişsin ufak tefek meseleler.
muhtemelen hayata karşı kırgınlığın ve umutsuzluğun çevrene karşı hırçın havranmana sebep oluyor.
sana yeterince anlayış ve özen göstermediklerini düşünüyorsun.
eğer bu tür bir beklentideysen acilen beklentilerini en aza indirmelisin daha fazla üzülmemek için.
yanlış anlama ama 36 yaş artık bazı duyguların oturması gereken bir yaştır.
kaldı ki 10 yaşında bir evladın varmış.
anne-baba ile yaşamak çok zordur eminim ama bunda evladının suçı yok.
eğer şu an kendine ayrı bir hayat kurup sürdürebilecek pozisyonda değilsen,ailenle ilişkilerini iyi tutmalısın en öncelikle çocuğun ve soonrasında
kendi huzurun için.
iyi tutmalısın derken oturup kendi özeleştirini de yapabilmeli,gereksiz alınganlık ve hırçınlıkların var ise törpülemeye çalışmalısın.
eğer sana karşı gerçekten ciddi kusurları var ise de oturup sakince konuşmalısın.

şahsen bnim görümcem bana demese bozulurum.. anneniz de bundan gerildi muhtemelen
siz biraz gelininizi kıskanıyor olabilir misiniz ister istemez hani tuzu kuru falan demişsiniz yaa..
gelininizle ilgili bir takıntı oluşmış gibi.eğer hoşgeldin dememişsen ayıp etmişsin.
çünkü görünen o ki sana karşı belirgin bir hatası yok.
yıldızınız barışmamıştır,kafa yapılarınız uymuyordur biraz mesafeli durursunuz.
ama merhabayı kesmek doğru değil.
ayrıca annen gelinini ve kızını ayrı tutuyordur eminim.sanki senin hatalarının farkında olduğu için seni uyarıyor gibi geldi.
ailen seni yanlarında istemiyor gibi bir durum var mı.?ben tam okuyamadım.
eğer öyleyse iş değişir ama sana ve evladına bişey dedikleri yok ise ,durduk yerde huzursuzluk çıkarma.gün gelir hayatın farklı bir seyre girer,belli mi olur belki güzel bir evlilik daha yaparsın.

Ben hg demedim mi dedim nerede yaziyor.kimsenin birseyden gerildigi yok her zamanki olagan durumlar bunlar.tuzu kuru demem yani benim ustumdeki yuk sıkıntı onda yok anlaminda.
Gelini tabiki kiskaniyorum.her insan gibi insan yerine konulmak istiyorum.empati yapilsin istiyorum.
Ben annemin kiziyim ve kizi olarak korunmak istiyorum sevilmek anlasilmak istiyorum

Psikolojim neden bozuk olsun.
Goz onunde olmak gibi bir egomda yok .ben sadece ailemin beni biraz olsun anliyabilmeleri sanki annemin kizi ben degilimde o.
Ben hep haksizim ben hep kotuyum.yani o bana bisi desede sen sus.,ama ben bisi soylesem kiyamet kopar

Psikolojiniz neden bozuk olmasın? Boşanmışsınız bu kolay bir şey mi? Aiilenizin yanına dönmüşsünüz ve de oraya da sığmadığınızı hissediyorsunuz. 1200 tl maaş ve bir çocukla sıkışmış hissdiyor olabilirsiniz. Yani bunlar insanın psikolojisini bozabilir. Bunda utanılacak bir şey yok ve bunu hakaret olarak da algılamayın. Bunlar hayatın zorlukları, insanı sarsabilir, etkileyebilir.

Ben hg demedim mi dedim nerede yaziyor.kimsenin birseyden gerildigi yok her zamanki olagan durumlar bunlar.tuzu kuru demem yani benim ustumdeki yuk sıkıntı onda yok anlaminda.
Gelini tabiki kiskaniyorum.her insan gibi insan yerine konulmak istiyorum.empati yapilsin istiyorum.
Ben annemin kiziyim ve kizi olarak korunmak istiyorum sevilmek anlasilmak istiyorum

Arkadaş alıntıladığı yerde kırmızı yapmış aslında:
"Dun tartistim sebep yine gelin hg dememisim" demişsiniz de ordan yola çıkmış.

malesef bazen hayatta bizi bizden fazla düşünecek kimse olmayabiliyor.

Back
X